Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 289
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 217
  • Total: 217

ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ

Ξεκίνησε από kodikas, Δεκεμβρίου 05, 2007, 02:31:13 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kodikas

[size=18]11 (10+1) μέρες έμειναν μέχρι το μποϋκοτάζ στη ΔΕΗ[/size]

Στις νέες αυξήσεις της ΔΕΗ εμείς απαντάμε με μποϋκοτάζ!

[size=18]Το Σάββατο 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και 12.00 το μεσημέρι, ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ όλοι για 15 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ !!! [/size]

Διαμαρτυρόμαστε έτσι έμπρακτα για τις νέες εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Mε πληρωμένες καταχωρήσεις τα χρήματα των οποίων εκπορεύονται από όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες – χρήστες ηλεκτρικού ρεύματος- προσπαθεί η ΔΕΗ να εξηγήσει τα ανεξήγητα με 10 αιτιάσεις που όλες χρήζουν επεξήγησης.
Εμείς θα θέσουμε στην διάθεση σας και την κρίση σας τα ακόλουθα ερωτήματα τόσο προς τη ΔΕΗ όσο και προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να μας απαντήσου:
Πώς γίνεται να χάνει η ΔΕΗ κάθε χρόνο 744 εκ. ευρώ λόγω τη μικρής απόδοσης και της κακής λειτουργίας σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εταιρίες των ευρωπαϊκών χωρών;
To ποσό των περίπου 900 εκ ευρώ τον χρόνο που ζητά η ΔΕΗ για να λύσει το πρόβλημα της και θέλει να το πάρει μέσα από την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή, θα μπορούσε να το εξοικονομήσει χωρίς να τον επιβαρύνει; Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θα είχε τις σωστές αποδόσεις, μέσα από την καλή λειτουργία των όρων ευθύνης της και όχι να χάνει εκ. ευρώ άσκοπα όπως αποδεικνύεται από τα παρακάτω στοιχεία.
Έτσι:
•   Στο τομέα των ορυχείων η σπατάλη της ανέρχεται σε 274 εκ. ευρώ το χρόνο.
•   Στον τομέα της παραγωγής η σπατάλη υπολογίζεται σε 210 εκ. ευρώ το χρόνο.
•   Στον τομέα των μεταφορών η σπατάλη της είναι 23 εκ. ευρώ το χρόνο.
•   Στον τομέα της διανομής η σπατάλη υπολογίζεται σε 111 εκ. ευρώ το χρόνο.
•   Στο τομέα εμπορίας οι διαρροές υπολογίζονται σε 13 εκ. ευρώ το χρόνο.
•   Στον τομέα των κεντρικών διοικητικών υπηρεσιών της, με σωστή λειτουργία θα μπορούσε να εξοικονομήσει 113 εκ.ευρώ.

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει τόσο η ΔΕΗ όσο και η ΡΑΕ γιατί προέρχονται από μελέτη που η ίδια η ΔΕΗ παρήγγειλε στον διεθνή οίκο Booz Allen Hamilton.

Επειδή όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες της ΔΕΗ “οι αυξήσεις είναι για το καλό του καταναλωτή”, αλλά εμείς ως καταναλωτές πιστεύουμε ότι είναι αδικαιολόγητες, ζητάμε σε πρώτη φάση από τους Έλληνες καταναλωτές στις 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι να μην κλείσουν τα μάτια στις αυθαιρεσίες της ΔΕΗ αλλά να κλείσουν το διακόπτη!!!

kodikas

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΝΚΑ

http://newinka.wordpress.com/

Enia

κώστας

Εγώ τώρα (καχύποπτος με κάθε τι μαζικό) αναρωτιέμαι]
eLe

Rakendytos

Παράθεση από: "Enia"έρχεστε δεύτερος κύριε κώδικα...  8)

http://www.a33.gr/viewtopic.php?t=4689&highlight=%B6%E3%E9%EF%F2+%C2%E1%F3%DF%EB%E7%F2

Ευαγγελια..ενδιαφερον η σελιδα που εδωσες..αλλα ασχετη.. :P

Enia

έλα, έλα...  8) το διόρθωσα... εκτός από παραπληροφοριοδότης είσαι ζιζανιοσπορέας!  :P

freak

Παράθεση από: "κώστας"Εγώ τώρα (καχύποπτος με κάθε τι μαζικό) αναρωτιέμαι]

συμφωνω. βρισκω τετοιου ειδους διαμαρτυριες ανουσιες... τι νοημα εχει το να κλεισουμε για 1 ωρα τα φωτα οταν τις υπολοιπες 11 θα τα εχουμε ανοιχτα; περισσοτερο λαιφ-σταιλ (βλεπε τρεντυ) διαμαρτυρια μου θυμιζει αυτο και οχι διαμαρτυρια ουσιας... θες να διαμαρτυρηθεις; μην πληρωσεις τον λογαριασμο σου. ας απεργησουν οι υπαλληλοι. ας βγουμε ολοι/ες στους δρομους...

απο τη στιγμη που ξερουν οτι θα πληρωσουμε, οσο και αν αυξησουν τα τιμολογια τους, καθοτι δεν υπαρχει αλλη εταιρια παροχης ηλεκτρικου δεν τους νοιαζει ακομα και αν κλεισουν τα φωτα μας για 2 κ 3 κ 4 ωρες... θα μας αλλαξουν αυτοι τα φωτα μιας και ο πολιτισμος μας παυει να υπαρχει αν πεσει το ρευμα.

jasper

Πριν πολλά χρόνια στην Ιταλία επιχειρήθηκε ακριβώς το ίδιο... δηλαδή αδικαιολόγητη αύξηση στη χρέωση του ηλεκτρικού.
Οι πολίτες, ασχέτως πολιτικού χρώματος αποφάσισαν να δράσουν συλλογικά και έκαναν το εξής:

Σε κάθε γειτονιά έστησαν έναν πάγκο όπου ο καθένας πήγαινε και πλήρωνε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού με την παλιά μονάδα χρέωσης... (με απόδειξη και σφραγίδα της Επιτροπής Γειτονιάς).
Πήγαν ΟΛΟΙ !!!!

Τα χρήματα που μαζεύτηκαν, κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων...

Το δίλημμα για την ιταλική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ήταν αν θα έπρεπε να κόψει το ρεύμα σε ολόκληρη την χώρα...

Δεν θέλω να γίνω πικρόχολη, αλλά ξέρω ποιά είναι η δική μας μοίρα (και όχι μόνο στο συγκεκριμένο πρόβλημα). Από τη στιγμή που δεν κάνουμε τίποτε (πέρα από ανώδυνα καραγκιοζλίκια κατεβάζοντας για 1 ώρα τον διακόπτη στις 12.00 και ανεβάζοντάς τον εγκαίρως για να μη μείνουμε νηστικοί μεσημεριάτικα Σαββάτου) και αρνούμαστε να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας... και λίγα μας κάνουν  :evil:

amfiprostylos

και θα τους κανουμε τα μουτρα κρεας. θα ελεγα να μην επιτρεψουμε σε δημους και σπιτια να στολισουν για τα χριστουγεννα με λαμπακια, δρομους και μπαλκονια. ε δεν μπορει, οι καλοι χριστιανοι της δεη θα καταρακωθουν ψυχολογικα και οχι μονο αυξησεις δεν θα κανουν, αλλα θα μειωσουν και την ηδη υπαρχουσα τιμη. μπουυυυυχαχαχαχαχα.

amfiprostylos

εγω παντος την επανασταση μου την εκανα και με το παραπανω ,το καλοκαιρι. αναβα το ερ κοντισιον απο το πρωι μεχρι το βραδυ στο φουλ παρα της συμβουλες της δεης (γενικη ενικου).

τωρα για μποικοταζ εκανα το εξης. κατεβασα τον γενικο οχι για 15' αλλα για 15 ολοκληρες μερες....... στις διακοπες μου. να για να μαθουνε ναουμενετε.

heinrich

εγώ από την άλλη μεριά θεωρώ δικαιολογημένες τις αυξήσεις.
αν δεν θέλετε να πληρώνετε παραπάνω μην σπαταλάτε και παραπάνω.
Βάλτε την οικονομία της ενέργειας στην ζωή σας.
Πόσοι από σας που θα κάνετε την ανόητη απεργία έχετε αντικαταστήσει τους λαμπτήρες πυρακτώσεως με εκείνους της χαμηλής κατανάλωσης? Πόσοι από εσάς ξεχνάτε τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα αναμμένο? Πόσοι κλείνετε την τηλεόραση, την οθόνη, τον υπολογιστή?

Μπράβο στην ΔΕΗ.
βάζει τα θεμέλεια για  βηματα μπροστά προς τις  νέες πηγές ενέργειας....Οποιος ανεβασει πυρετό από 38 και άνω να μου στειλει προσωπικό μήνυμα για να έρθω να βράσω τσάι.

KostasD33

Παράθεση από: "heinrich"Οποιος ανεβασει πυρετό από 38 και άνω να μου στειλει προσωπικό μήνυμα για να έρθω να βράσω τσάι.

Άμα καταφέρεις και βράσεις νερό στους 38 βαθμούς θα πάρεις βραβείο Νόμπελ

Στους 38 όμως είναι ιδανική θερμοκρασία να πας γονιμοποιημένα αυγά για εκκόλαψη

heinrich

εχεις δίκιο...
δεν θα ξαναδιαβάσω ούτε θα ξαναδώ ποτέ κόμικ στην ζωή μου....
και αμα κάνεις πυρετό δεν θα σου δώσω ούτε ντεπόν που ανα-βράζει στους 15 βαθμούς

heinrich

και όσο αφορά τα αυγά να ξέρεις πως για να είναι ωραία πρεπει να είναι μελάτα. Και τα μελάτα δεν θέλουν πολύ βράσιμο...
αρα ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η ΔΕΗ φροντίζει τόσο για την οικονομία όσο και για την υψηλή γαστρονομία σας!
χα!

heinrich

Kαι ΝΑΙ!

Κάτω οι διακοπτες!

[size=18]Ζήτω τα dimmer!
[/size]

217 Επισκέπτες, 0 Χρήστες