Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 449
  • Total: 449

emo vs trendy

Ξεκίνησε από snoopy, Δεκεμβρίου 11, 2007, 10:44:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

heinrich

τώρα με τροαβολογάνε να παντρευτώ...
ανησυχητικο και αυτό

Nasia9

Παράθεση από: "heinrich"
Παράθεση από: "Nasia9"
Είναι καταπιεσμένα άτομα (κάτι που ξεκινάει κυρίως απ'την οικογένεια του καθένα) ανασφαλή και αδύναμα. Για αυτόν τον λόγο,ενσωματόνονται σε μία τέτοιου είδους ομάδα (είτε στους emo είτε στους τρέντουλες) με βασικό στόχο,να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου,και επομένως να είναι και ασφαλή,αφού αποκτούν παρόμοιους φίλους.  

δεν ξέρω βρε παιδιά αν αληθευει αυτό που λέει η Νάσια, αλλά και αυτή η παραμύθα με την καταπίεση από το σπίτι πρέπει να σταματήσει. Τα σημερινά παιδιά ειναι καλομαθημένα όπως ήμουν και εγώ.

Καθόλου παραμύθα! Από τα πιο σύγχρονα προβλήματα είναι. Η καταπίεση αλλά και η αδιαφορία εκ μέρους των γονέων είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις μέρες μας. 8)

black_velvet

Εγώ λέω ν' αφήσετε τους(τις) πιανίστες ήσυχους! Ορίστε μας!  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

riaghul

Από το '50 και μετά έχουμε πολλά κινήματα νεολαίας.
"Teddy boys","Mods","Hippies","Punks", "skinheads", Goths" klp.
Μου διαφεύγει η χρονολογική σειρά τους...
Πάντα ακολουθούσαν μια θεωρία που προσδιοριζόταν από την εποχή τους, το ινδαλμά τους, την καπιταλισττική ή την σοσιαλιστική επικράτηση, την κοινωνική τάξη,την θεωρία του αρνητισμού, της αντίδρασης, της παγκοσμιοποίησης,της τεχνολογίας και των ΄ουσιών΄πιθανόν και άλλων θεωριών που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο έφηβος προσπαθεί να αυτοπροσδιοριστεί
Αυτό απο μόνο του τον κάνει να είναι διαφορετικό απο τους μεγαλύτερους δηλ. γονείς του ή και μεγαλύτερα αδέλφια του. Οι έφηβοι Θέλουν να είναι κάτι κι αυτό το "κάτι" τους το προσφέρει ένα νεολαιϊστικο κίνημα. ¨εχουν γίνει αρκετές μελέτες πάνω σ΄αυτά τα κινήματα αλλά φαίνεται πως κανένα δεν σχηματίζεται με πλήρη εικόνα της όποιας ιδεολογίας τους και παρουσίας του. Ολα γίνονται ..ανθούν για λίγο...και χάνονται. Ένας 15χρονος μου είπε σήμερα.."Δεν έχει φάση τώρα κυρία να είσαι ΕΜΟ...τώρα που το μάθανε όλοι, δε λέει" -"Δε γίνεται να φτιάξουμε ένα μυστικό και να το λέμε μεταξύ μας  :lol: όσοι είμαστε εδώ μέσα ?" του λέω...Ενθουσιάστηκαν...
Εγώ πιστεύω πως η κοινωνία μας, σε θέλει, μας θέλει να είμαστε όλοι "ενταγμένοι" κάπου..είτε απο πολιτική ή από οικονομική, εμπορική σκοπιά μας θέλει έτσι κι αυτό το καταφέρνει πολύ καλά και δεν της ξεφεύγουμε κανείς...
 8)

Rakendytos

τριχες..
Τα περισοτερα παιδια ειναι μια χαρα.. τωρα υπαρχουν καποιες ομαδες που ναι θελουν να ειναι ενταγμενοι καπου που λεει η αγαπητη Ρια αλλα αυτο το ζησαμε κι εμεις..
Κι εμεις στο λυκειο ειμαστε φρικια..πιναμε σιροπια.. ανταλασαμε γλωσσοφιλα με τα πανκια..πηγαμε Αμστερνταμ και λιωσαμε στα τριφυλλα..κατεβηκαμε Βομβαη αναψαμε τα τσιλιουμ με τσαρας..ξεσκιστηκαμε με τα μαναρια στο Πανατζι..στη Καλαγκουτ..στην Γκοα..αλλα γυρισαμε..!!! Πηγαμε φανταροι κι ας διαφωνησαμε..ενταχτηκαμε στο καθεστος μισθωτης εργασιας.. καναμε και κορη και καμαρωωωνουμε.. 8)
Ουτε πουστεψαμε ουτε κολλησαμε με μιζεριες..μαστουρες πρεζες κλπ..
Η ιστορια επαναλαμβανεται..τα παιδια κανουν την επανασταση τους..
αν δε τη κανουν τωρα ποτε θα την κανουν..???
Η μονη διαφορα που βλεπω ειναι πως δεν βγαινουν.. εχουν κολλησει στο πισι και μπιμπλικιαζουν ενω εμεις σκουπιζαμε την Αθηνα και οχι μονο..
Κι αυτο ειναι φυσικο..

lucretia

Παράθεση από: "Rakendytos"τριχες..
Τα περισοτερα παιδια ειναι μια χαρα.. τωρα υπαρχουν καποιες ομαδες που ναι θελουν να ειναι ενταγμενοι καπου που λεει η αγαπητη Ρια αλλα αυτο το ζησαμε κι εμεις..
Κι εμεις στο λυκειο ειμαστε φρικια..πιναμε σιροπια.. ανταλασαμε γλωσσοφιλα με τα πανκια..πηγαμε Αμστερνταμ και λιωσαμε στα τριφυλλα..κατεβηκαμε Βομβαη αναψαμε τα τσιλιουμ με τσαρας..ξεσκιστηκαμε με τα μαναρια στο Πανατζι..στη Καλαγκουτ..στην Γκοα..αλλα γυρισαμε..!!! Πηγαμε φανταροι κι ας διαφωνησαμε..ενταχτηκαμε στο καθεστος μισθωτης εργασιας.. καναμε και κορη και καμαρωωωνουμε.. 8)
Η μονη διαφορα που βλεπω ειναι πως δεν βγαινουν.. εχουν κολλησει στο πισι και μπιμπλικιαζουν ενω εμεις σκουπιζαμε την Αθηνα και οχι μονο..
Κι αυτο ειναι φυσικο..

Με την μονη διαφορα, ντηαρ, οτι εσυ τα εκανες αυτα γιατι εσυ ψαχτηκες και τα επελεξες.

Δεν τα εκανες απο μοδα. Ψαχνοσουν, δεν στα εφεραν ετοιμα, μασημενη τροφη.

Εκνευριζομαι με τις προκατ επιλογες που υπαρχουν.
Αν εισαι τρεντυ, θα κανεις αυτο αυτο και αυτο.
Αν παλι εισαι εμο, θα κανεις το αλλο.

Παντως, το να χαρακωνεσαι επειδη το επιβαλει το συγκεκριμενο λαιφσταιλ,  δεν μπορω να το καταλαβω...

snoopy

Παράθεση από: "lucretia"Βασικα, εγω αυτο που παρατηρω ειναι οτι εχουν και οι μεν και οι δε, εντελως αδερφιστικο στυλ.
Τα τρεντονια εχουν ανταυγειες και ξυριζουν  τα ποδια τους και τα εμακια ειναι ευαισθητουλια,  ασε που δηλωνουν μπαισεξουαλ και γλωσσοφιλιουνται με τους κολλητους τους δημοσιως...

Ανησυχητικο...

δεν το ήξερα !!!! ουάου!

Nasia9

Παράθεση από: "Rakendytos"τριχες..
Κι αυτο ειναι φυσικο..

Εσύ δηλαδή,θεωρείς τον εαυτό σου μία χαρά;

Rakendytos

Μοδα ηταν..
κι εμεις στην κοντρα ειμασταν με τους Ντισκο τους καρεκλαδες και τα Σκιν
το σωμα μου ειναι μεσα στα τατου κι ας φορω πουκαμισο γραβατα..

Φιλοι μου που τρωγαμε και πιναμε τα ιδια σκατα ειναι σημερα δικηγοροι τρομοκρατων (να μη λεμε ονοματα) και στελεχοι παραταξεων..

Ξεσπασμα ηταν επανασταση..

(μιλω για τη 10ετια του 80 ..ειμαι 37 ετων)

Rakendytos

Rakendytos

το 88 ολος ο κοσμος ανεβηκε Αμστερνταμ για να ψωνισει μουσικη (εδω δεν κυκλοφορουσε τιποτα..) και για να βγαλει φωτογραφια με τον μπαφο στο χερι στη μεση της πλατειας..
Αυτο ηταν μοδα..μας το ειπαν..το ειδαμε.. το καναμε..
το 90 μεχρι 95 η Ινδια ηταν κακλυσμενη απο Ιταλους Ελληνες Ισπανους για τα γνωστα.. τα παρτυ και οι παρτουζες στην Γκοα ηταν μοδα
εε και μετα εγινε μοδα το Ισαηλ και η Παλαιστηνη..πηγαιναμε για να μαζεψουμε σταφυλια.. :D
κι αυτο μοδα..κι εμεις ταμπελες φορουσαμε..οι ταδε γκομενες μας εφτυσαν γιατι δεν το κανουν με φρικια τις αλλες τις φτυσαμε εμεις..

snoopy

δεν καταλαβαίνω όμως γιατί είναιο κακό αυτό;
φαντάζομαι ότι στην εποχή των 70s στους τότε 50αρηδες η 60 φαινόνατε περίεργο η disco κτλ
Ετσι και στους μεγαλύερους μάλλον φαίνεται περίεργο η τούφα΄που σκεπάζει το πρόσωπο... τα trendy ρούχα... κτλ
προσωπικά...αν είχα παδί, καλυτερα τούφα παρά ναρκωτικά

Rakendytos

Ολα ουσιες ειναι Σνουπη..
σημερα αλλοι σνιφαρουν κοκα αλλοι καπνιζουν χορτο αλλοι πινουν αλκοολ με διεγερτικα..κι αλλοι πατωνουν με πρεζα..
οι περισοτεροι λιγο πολυ κατι πινουν..το θεμα ειναι να μη κολλας..να μην εχεις εξαρτηση.. αν δεν πινεις τιποτα ειναι ακομα καλυτερα..
Τα παιδια παντως ειναι μια χαρα εχουν την γνωση και την ωριμοτητα να ξεπερνουν την οποια μοδα συντομα.. ακομα κι αν γνωρισουν τον τυπο η την τυπισσα που τους αρεσει και ειναι τρεντυ.. εχουν κουρεψει μαλλι εχουν πεταξει τα μαυρα και κατευθειαν στο Γκαζι.. και το αντιθετο..
Εμεις ειμασταν αλλιως..

κώστας

rakendytos]
τι διαβάζουν τα τσακίρικα μάτια μου στα χρώματα της ανοιχτής θάλασσας του αιγαίου; Μπάφους, τσίλουμ...ΚΑΙ παρτούζες;;;
Να ενημερωθώ πάραυτα με διευθύνσεις και τηλέφωνα!

jasper:
η αναφορά μου στα "μέσα" και στα "έξω" έγινε βασικά για να καταδείξω το -ανησυχητικό κατ' εμέ- γεγονός ότι το όποιο συναίσθημα, μετατρέπεται σε εικόνα lifestyle!
Πέραν αυτού, θα συμφωνήσω με τους προ...γραφήσαντες ότι διάφορες ομάδες με -συνήθως- αντιπαλότητα μεταξύ τους, υπήρχε ανέκαθεν.

heinrich:
θα συμφωνήσω: η μόνη καταπίεση που βλέπω να υπάρχει είναι η καταπίεση...της μη καταπίεσης. Τα παιδιά, στο όνομα μιας παιδαγωγικής μπούρδας (για να μην τη χαρακτηρίσω μαλακία) έχουν αφεθεί ερήμην χωρίς να τους έχει δείξει κανείς (η οικογένεια πρωτίστως) κάποια όρια.

lucretia:
αδερφίστικο στυλ ή ά-φυλο;

Nasia9:καταπίεση και αδιαφορία συγχρόνως; δεν μου κολλάει.

riaghul:
θεωρώ λογικό σφάλμα το να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από την κοινωνία. Συμφωνώ ότι το να προσπαθεί κάποιος να ξεφύγει είναι μάταιος αγώνας.
eLe

Nasia9

Δε συμφωνώ με αυτή τη θεωρία. Οτιδήποτε υπερβολικό εμένα με παραπέμπει σε άλλα πράγματα. Τι πάει να πει μόδα; Αυτοί που είναι εξαρτημένοι απ'τη μόδα είναι φυσιολογικοί δηλαδή; Και εδώ δεν υπάρχει μέτρο. Ή ακολουθείς τη μόδα,ή δεν την ακολουθείς. Μόδα = μαζοποίηση=αδύναμοι χαρακτήρες= άτομα που δεν διαθέτουν τα κότσια να τονίσουν την διαφορετικότητά τους,και να προσαρμόσουν τους άλλους σύμφωνα με αυτή. Τι είναι η μόδα; Ένα ακόμα κολπάκι,που ψάχνει για κορόιδα. Δε νομίζω ότι αυτό είναι καλό.  Πόσο μάλλον φυσιολογικό.

(και για να μη προλάβουν κάποιοι καλοθελητές,σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ να ντυνόμαστε τσολιάδες,ή να χρησιμοποιούμε δέρματα. Εννοώ να μην κολλάμε σε χαζά πράγματα ]

449 Επισκέπτες, 0 Χρήστες