Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 226
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 278
  • Total: 278

----Το βιβλίο που διαβάζω τώρα είναι....

Ξεκίνησε από Atma, Ιουλίου 03, 2004, 01:16:06 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

See_Me

Ω ναι, αξιόλογο θέμα, δε μπορώ να μην postάρω απάντηση  ]
 Ελληνικό ιστορικό μυθιστόρημα :[/u] Οι Πύλες της Φωτιάς (το πρώτο της τριλογίας ) του Στίβεν Πρέσφιλντ, εκδόσεις Πατάκη. Κυριολεκτικά αξίζει το χρόνο ανάγνωσης. Παραθέτω περιγραφή

:arrow: Σε ένα στενό πέρασμα του όρους Καλλιδρόμου με τη θάλασσα, που λέγεται Θερμοπύλες, μακριά από τη γενέτειρά τους, το 480 π.Χ. τριακόσιοι επίλεκτοι Σπαρτιάτες πολεμιστές απώθησαν τους χιλιάδες πολεμιστές του Πέρση εισβολέα και έδωσαν με γενναιότητα τη ζωή τους, υπηρετώντας με ανιδιοτέλεια τη δημοκρατία και την ελευθερία. Μια απλή επιγραφή σε επιτύμβια στήλη δείχνει το μέρος όπου είναι θαμμένοι. Από αυτή την επιτύμβια στήλη εμπνεύστηκε ο συγγραφέας και συνέδεσε με υπέροχο τρόπο τη γνώση με τη φαντασία, βασιζόμενος στις αυθεντικές λογοτεχνικές πηγές του Ηροδότου, του Πλάτωνα, του Ξενοφώντα και πολλών άλλων, αλλά και σύγχρονων ιστορικών των οποίων η δημοσιευμένη σοφία βοήθησε το συγγραφέα να επιχειρήσει να φανταστεί χαμένους κόσμους και πολιτισμούς.
Ο Στίβεν Πρέσσφιλντ δεν ήταν στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ., αλλά όταν τελειώσετε το βιβλίο θα νομίζετε ότι ήταν, κι εσείς μαζί.

Ανάλαφρο κοινωνικό, προς το γυναικείο φύλλο:  Οδός Παραδείσου κλειστή της Φωτεινής Τομαή-Κωνσταντοπούλου. Περιγραφή οπισθοφύλλου:

:arrow: Στις σκολιές οδούς της ζωής, οι άνθρωποι συμπορεύονται και συμπλέουν με την τραγικότητά τους, που τους προσδιορίζει ως ουσία, ως υπόσταση. Κι όταν διαλύονται οι φαινομενικά ισορροπημένες εικόνες «ευτυχίας» που στήνουν προς χάριν της ζωτικής ψευδαίσθησης ή του κοινωνικού περίγυρου, ξεπροβάλλουν οι πράξεις και οι πεποιθήσεις τους, οι βρότειοι πόνοι της ύπαρξής τους: τα αξεπέραστα υπαρξιακά τους προβλήματα, τα βαθιά τραύματα, τα διαρκή και βασανιστικά ερωτήματα που τους τυραννούν. Η Έμα, μια όμορφη και αισθαντική σαραντάχρονη, με επιτυχημένη καριέρα, σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών, σημαδεύτηκε κοριτσάκι ακόμα απʼ την αναπάντεχη απώλεια της μητέρας της. Ακολούθησε στη ζωή μια προσωπική διαδρομή στηριγμένη στην τρυφερότητα, στην ευαισθησία. Όμως είδε —ανήμπορος θεατής— ό,τι εκείνη έχτιζε να συντρίβεται από ένα σκληρό σύντροφο, ανάλγητο, υπέρμετρα φιλόδοξο και άπιστο. Όταν οι απροσδόκητες εξελίξεις φέρνουν με τον πιο δραματικό τρόπο στο φως τα ολέθρια αποτελέσματα των εξωσυζυγικών του σχέσεων, η Έμα νιώθει έτοιμη να προχωρήσει στο δρόμο της καρδιάς της, που πάλλεται πια —ερωτευμένη και χαρούμενη για πρώτη φορά— στους ρυθμούς και στα χρώματα ενός χαρισματικού εισβολέα, του Ιάσονα. Ωστόσο, καθʼ οδόν προς την ανεκπλήρωτη ευτυχία, θα συναντήσει, σαν ηρωίδα αρχαίας τραγωδίας, ό,τι οι θεοί κελεύουν γιʼ αυτήν...

Για άντρες (και όχι μόνο) : Ακόμα κι ένα λάθος, κάν' το σωστά ...του Βασίλη Αναγνώστου. Περίλληψη οπισθοφύλλου

:arrow: Τι είναι τελικά ένας ερωτικός χωρισμός; Τι είναι για μας όταν τον ζούμε με πόνο άγριο; Και τι όταν τον αναπολούμε, χρόνια μετά, σαν πολύτιμη εμπειρία; Αξίζει η πείρα την οδύνη της; Φτάνουμε στον έρωτα ακόμα έμπειροι ή πάντοτε αθώοι; Η ιστορία του Βασίλη Αναγνώστου είναι μια ιστορία πάθους από την όχθη του άντρα. Από την όχθη εκείνη όπου ο έρημος πια εραστής, τίμιος και αποτυχημένος, θυμωμένος αλλά και αλληλέγγυος ακόμα και με τον αντίζηλο, σοφός αλλά και ηλίθιος όπως μονάχα ο άτυχος έρωτας μας βαφτίζει, στέκει αμήχανος να αναρωτιέται -ισόβια μάλλον- για το σκοτεινό αίνιγμα της γυναικείας επιθυμίας. Γύρω του η κοινωνία της Αθήνας και της επαρχίας του '80, εξίσου αμήχανη και θολωμένη αγωνίζεται να ισορροπήσει και να πορευτεί πάνω στα δικά της λάθη και αινίγματα. Όμως, δεν είναι να μελαγχολήσουμε και μέχρι θανάτου. Κατά βάθος ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να αισιοδοξεί:
"Πάνω στη μεγάλη ουτοπία, στο μεγάλο ψέμα ταξιδεύει ο άνθρωπος μες στους αιώνες. Όλα θα φτιάξουν, όλαθα γίνουν όμορφα. Δεν τον αφορούν τα μυριάδες ναυάγια που σαπίζουν στο βυθό της Ιστορίας. Εκείνος θα τα καταφέρει. Παίρνει τα λόγια των μεγάλων οραματιστών τα κάνει βάρκα, τις μουσικές και τα ποιήματά τους τα κάνει πανιά, τη φλόγα των ονείρων τους κινητήρα και ξεκινά για το δικό του ταξί. Ακόμα κι αν αγνοεί την ύπαρξή τους και τα έργα τους, έχει μέσα τον ίδιο πόθο που έκαιγε το είναι τους".

Ψυχολογικό/τεχνοκρατικό/επιστημονικό/παραψυχολογικό: Ψυχικός Πόλεμος του John White.
Περιγραφή οπισθοφύλλου:

:arrow: Μια νέα φρικιαστική διάσταση Ψυχρού Πολέμου που περιλαμβάνει ψυχικές τεχνικές και ψυχοτρονική τεχνολογία για σκοπούς που περιλαμβάνουν την υποδούλωση του νου, αλλά και του σώματος.
 Είναι μια διάσταση που "μυρίζει" απόκρυφες μηχανορραφίες και φοβερούς νοητικο-μηχανικούς εξοπλισμούς. Η ψυχική κατασκοπία, το ψυχικό σαμποτάζ, πομποί πηρυνικών εκρήξεων και οι φωτονικοί διαμορφωτές που προκαλούν αρρώστια από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά είναι μόνο μερικές οδέες που μοιάζουν με επιστημονική φαντασία και τα οποία -αν είναι αληθινά- δημιουργούν ένα πρωτοφανή κίνδυνο για τον κόσμο.
 Ο John White επιμελήθηκε μια σειρά άρθρων από μυημένους στον μυστικό πειραματισμό του ψυχικού πολέμου -όπως ο Αμερικανός ψυχοτρονικός ερευνητής, αντισυνταγματάρχης Thomas Bearden.
 Το βιβλίο αυτό που εξετάζε την πιθανότητα ψυχικού πολέμου προκαλεί ρίγος, διεγείρει τη σκέψη και δείχνει πως ο ψυχισμός (ESP) δεν είναι μόνο να στραβώνει κανείς κουτάλια χωρίς να τα αγγίζει. Έχει επίσης δυνατότητα να γίνει το κλειδί σε πανίσχυρα πολεμικά όπλα.

Θρησκευτικό/ιδεολογικό : Η Τέχνη της Ευτυχίας, Δαλάι Λάμα και Howard C. Cutler.
Απόσπασμα:

:arrow: " Είτε πιστεύουμε στη θρησκεία είτε όχι, άσχετα από το ποιο θρησκευτικό δόγμα ασπαζόμαστε, ο βαθύτερος σκοπός της ζωής μας είναι η ευτυχία. Κάθε μας πράξη αποσκοπεί στην κατάκτηση της ευτυχίας" Δαλάι Λάμα

Καλή ανάγνωση

Χ.

:twisted:  :twisted:  :twisted:

Ntama

Παράθεση από: "PoiSoN_GiRL"Σαντρα Δομβρου - Ερωτας ειναι, θα περασει...

''Μπρος γκρεμος και πισω ερωτας''
Τη λενε Κλειω.
Ειναι παντρεμενη με το μεγαλο της ερωτα,
στοργικη με τα παιδια της.
Και ξαφνικα, σκονταφτει πανω σ' ενα συναισθημα
που ειναι λιγο σαν το ποδηλατο :
''Δεν ξεχνιεται κι ας εχεις καιρο να κανεις''
Απο τη μια η οικογενειακη γαληνη.
Απο την αλλη το καρδιοχτυπι μιας παρανομης ιστοριας.
Το πως συμβιβαζονται αυτα τα δυο ειναι μια καλη ερωτηση.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Ποιζονίδιο μου γλυκό...

Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάβασα πριν λίγο καιρό  :wink:
απαιχτό και μέσα στη ζωή...  :wink:  :wink:
(για να μαθαίνουν μερικοί - μερικοί...  :wink:  χεχεχεχε)

Αυτές τις μέρες διαβάζω το "ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ" της Κατερίνας Τσεμπερλίδου
(εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί)

chriastina

" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΦΙΓΓΑ "
Collin Wilson εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ (Αριστοφάνη)

eye_

to prwto vivlio tou Marten Paez. titlos tou "pws egina vlakas".. sigoura poli eksipno kai idiaitera endiaferon.

PoiSoN_GiRL

Μαρακι μου μιας και εχουμε ιδιο γουστο και στα βιβλια, θελω να σου προτεινω ενα ακομη που διαβασα προσφατα και ειμαι σιγουρη πως θα σου αρεσει !!

Η διπλη μοναξια του ερωτα
Συγγραφεας : Ρουλα Κοντεα   -  Εκδοσεις : ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

Διπλη μοναξια ειναι οταν εισαι ερωτευμενος με καποιον που λειπει.
Κι οταν ειναι καποιος ερωτευμενος με εσενα που λειπεις.
Διπλη μοναξια ειναι η συναντηση του ερωτα με την απουσια του.
Διπλη μοναξια ειναι οταν γυριζεις πισω και περπατας μονος σου εκει που περπατησες μαζι.Και οταν κουβαλας μεσα σου την απουσια μιας στιγμης που ζησανε δυο.
Διπλη μοναξια ειναι οταν εισαι μονος σου ενα βραδυ που βρεχει κι ακομα περιμενεις να ερθει καποιος που θα του λειπεις.

Atma

Η δεύτερη φύση
Ηρώ και Ντία Αλαφούζου
Μαρίνα Τσιμσιρλή

Αστυνομικό
Τρεις μυστηριώδεις γυναίκες που συγκατοικούν θα έλθουν
σε επαφή μαζί με έναν δαιμόνιο αστυνομικό που εξιχνιάζει τη δολοφονία
ενός πλούσιου επιχειρηματία.

Η μυστηριώδη φλόγα της Βασίλισσας Λοάνα
του Έκο

( Το όνομα του ρόδου μ άρεσε περισσότερο )

Ο τύραννος των Συρακουσών
Χίμαιρα
Ο φαραώ της άμμου
Ο Πύργος της Μοναξιάς

Του Βαλέριου Μ Μανφρέντι

Και κάποια της Αγκάθα Κρίστι

Όμορφο το βιβλίο Πόιζον
το διάβασα τελευταία

minoraki

οι θλιμμενες πουτανες της ζωης μου.....
gabriel garcia marquez....
(αυτο το βιβλιο διαβαζω τωρα.....οποτε και οταν εχω χρονο.....αντε να δω ποτε θα το τελειωσω :roll:  :roll: )

freak

Egw ayta pou diabasa h diabazw teleytaia k me en8ousiasan einai ta ekshs:

:arrow: Γιαννης Ταμτακος - Αναμνησεις μιας ζωης στο επαναστατικο κινημα (Η ζωη του Μπαρμπα-Γιαννη, ενος εκ των σπουδαιοτερων νεοτερων ελληνων κοινωνικων επαναστατων, καθαρα πολιτικο/ιστορικο αλλα χρησιμο για καποιον που ενδιαφερεται για τα πολιτικα δρωμενα της νεοτερης ελλαδος, Κυκλοι Αντιεξουσιας Θεσσαλονικη -- πολυ σχετικο με το βιβλιο του Αγι Στινα - ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΟΠΛΑ των εκδοσεων Διεθνης Βιβλιοθηκη)

:arrow: Μιλαν Κουντερα - Η αβασταχτη ελαφροτητα του ειναι (οσες φορες κ να το διαβασω δεν θα το βαρεθω ποτε. Απο τα καλυτερα βιβλια που εχει τυχει να διαβασω.)

:arrow: Ιγνασιο Ραμονε - Μαρκος. Η εξεγερμενη αξιοπρεπεια (πολιτικο κ αυτο σχετικα με το κινημα των Ζαπατιστας στο Μεξικο κ τον υποδιοικητη Μαρκος, μια απο τις σημαντικοτερες πολιτικες φιγουρες της εποχης μας, με ενα πολυ συγκεκριμενο, ωριμο κ μεστο λογο, εκδοσεις του εικοστου πρωτου)

:arrow: Robert Cowley - What if? (μια προσπαθεια αγγλων ιστορικων να εξετασουν τι θα γινοταν ΑΝ..... πχ. αν νικαγε ο Χιτλερ στον Β παγκοσμιο η αν δεν ανεπτυσε πολιτισμο η αρχαια ελλαδα... Αγγιζει ισως σε καποια σημεια του τον μυθο μιας κ ειναι υποθετικο αλλα αποτελει μια πολυ καλη προσεγγιση πολλων ιστορικων γεγονοτων).

:arrow: Irvin Yallom - Οταν εκλαψε ο Νιτσε (που προταθηκε κ πιο πανω κ αποτελει μια απο τις καλυτερες εισαγωγες στην ψυχαναλυτικη θεωρεια κ στην σκεψη του Νιτσε. Ο Yallom εχει γραψει κ καποια αλλα πολυ καλα βιβλια παρομοιου υφους σχετικα με την ψυχαναλυτικη θεωρεια).

:arrow: Φρειδερικος Νιτσε - Ταδε εφη Ζαρατουστρα (ενα ακομα καταπληκτικο βιβλιο)

:arrow: Οmer Asan - Ο πολιτισμος του Ποντου (α ρε πατριδα, προσεγγιση στην ιστορια, την γλωσσα, τα εθιμα κ τις παραδοσεις των κατοικων της μαυρης θαλλασας ισως απειλαγμενο απο εθνικες σκοπιες κ αφηγησεις, εκδοτικος οικος αδερφων Κυριακιδη)

και τελος
 :arrow: Martin Luther King, Jr - Εχω ενα ονειρο [...εχω ενα ονειρο, οτι τα τεσσερα μικρα παιδια μου θα ζησουν σε ενα εθνος οπου δεν θα κρινονται απο το χρωμα του δερματος τους αλλα απο την ποιοτητα του χαρακτηρα τους. Εχω ενα ονειρο σημερα.]  (συλλογη απο ομιλιες κ σκεψεις του μεγαλου μαυρου ηγετη, κ μια πολυ χρησιμη αποτιμιση της πορειας του κινηματος για τα ανθρωπινα δικαιωματα, εκδοσεις Κοαν).

αυτα για τωρα, κ συγνωμη αν σας κουρασα. Ισως να επανελθω στην συγκεκριμενη δημοσιευση.

zarkvilion

Θα φανώ εξωγήινη αν δηλώσω πως δεν προλαβαίνω να διαβάσω;  :(  :(  :(

freak

epishs 8a h8ela na pros8esw k ena mikro bibliaraki twn ekdosewn KOEN, to "Που ειναι ο αετος; Ενας χαιρετισμος στην γη". Einai h apanthsh toy arxhgoy twn Indianwn Ntougami, Siatl, ston Proedro twn H.P.A poy zhta na agorasei thn gh ths fylhs toy. Ena ma8hma gia olous sxetika me to periballon k tis meionothtes.

minoraki

Παράθεση από: "zarkvilion"Θα φανώ εξωγήινη αν δηλώσω πως δεν προλαβαίνω να διαβάσω;  :(  :(  :(
φιλεναδα μου....γιατι να φανεις εξωγιηνη? και εγω μια απο τα ιδια.....εχω αρχισει το βιβλιο που προανεφερα περιπου πριν απο καμμια εικοσαρια ημερες....και ακομα στη μεση ειμαι! δεν εχω χρονο καθολου....αντε να δουμε μηπως το τελειωσω στις διακοπες μου....τι να γινει? ειμαστε πολυασχολες βλεπεις! :D  :D  :D

PoiSoN_GiRL

Καλη λευτερια .. πατερα
Η αλλοφροσυνη μιας πατροτητας

''Θα παρουμε καταναλωτικο δανειο απο μια τραπεζα, αγαπη μου.
Δε βλεπεις διαφημισεις για τα δανεια των τριων χιλιαδων ευρω που μοιραζουν αφειδως ? Εορτοδανεια ... Διακοποδανεια ... Μετοχοδανεια ...
Ε, εμεις θα παρουμε ενα τεκνοδανειο.
Για να τα βγαλουμε περα αγαπη μου, τωρα με τις νεες ευθυνες. Γιατι θα γινω πατερας !
Θα γινω πατερας ??
Ναι ! Θα γινω πατερας ! Θεε μου, τι συνοθυλευμα συναισθηματων εχει κατακλησει τον ψυχολογικο μου οριζοντα ! Στην αρχη γκριζα συννεφα. Μετα βροχη. Μετα ουρανιο τοξο. Και στο τελος λιακαδα . Και ξανα απ' την αρχη.
Ευτυχια .. Μια στιγμη να το ξαναπω :
Θα γινω πατερας !
Και που ?? Στην Ελλαδα θα γινω πατερας !!''

riaghul

Παράθεση από: "minoraki"
Παράθεση από: "zarkvilion"Θα φανώ εξωγήινη αν δηλώσω πως δεν προλαβαίνω να διαβάσω;  :(  :(  :(
φιλεναδα μου....γιατι να φανεις εξωγιηνη? και εγω μια απο τα ιδια.....εχω αρχισει το βιβλιο που προανεφερα περιπου πριν απο καμμια εικοσαρια ημερες....και ακομα στη μεση ειμαι! δεν εχω χρονο καθολου....αντε να δουμε μηπως το τελειωσω στις διακοπες μου....τι να γινει? ειμαστε πολυασχολες βλεπεις! :D  :D  :D

Βρε λες να εχουμε μετοικησει σε αλλον πλανητη???

:roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:

Bijoux

το τελευταιο βιβλίο του νταν μπραουν
ψηφιακό οχυρό

εξαιρετικό :)

See_Me

Μόλις ξαναδιάβασα τις Μάγισες της Σμύρνης, γιατί τυχαίνει και κάνω και μια εργασία πάνω στην αρχιτεκτονική της Σμύρνης. Το ωραίο είναι ότι έχω δει μέρος των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς και σας λέω ότι θα είναι απλά καταπληκτική.

Επίσης διάβασα το "Just friends", το οποίο ήταν πραγματικά απολαυστικό, μέσα από την καθημερινότητά μας, ακόμα κι αν είναι γραμμένο από μια ψυχρή αγγλίδα συγγραφέα. Το ρούφηξα λέμε με τη μία ]

278 Επισκέπτες, 0 Χρήστες