Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 618
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 528
  • Total: 528

Η ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Ξεκίνησε από Kastoras, Ιανουαρίου 16, 2008, 10:06:31 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rakendytos

αντε κι εχουμε αγωνια..
Αλλα οχι κατινιες ναι?  :D

κώστας

"...για την γλωσικη σου ευφυια.."
Η σκέψη εκφράζεται με το λόγο.
Η γλώσσα είναι εργαλείο του λόγου.
Όσο καλύτερα μιλάμε τόσο περισσότερο βάθος σκέψης αποδεικνύουμε.
Το γράψιμο δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτικό, ωστόσο, δεν είναι κι αμελητέο.
(Όπως αντιλαμβάνεσαι...έχω αρχίσει ήδη το μπαλαμούτι. "Προκαταρκτικά" το λένε οι αστοί).
eLe

Rakendytos

σε πιστευω..
Και δε μου λες ρε Κωστα.. προφορικα τα πας καλυτερα?

δωσε και μια μικρη απαντηση για το τουμπα που εχω αγωνια και μετα μας κανεις την αναλυση..

κώστας

Χμμ...ρωτάς για μαύρισμα κι εγώ δεν ψηφίζω με τη λογική της αρνητικής ψήφου]
eLe

κώστας

Αα...και για να μην αφήνω κενά...εννοείται ότι προφορικά τα πάω καλύτερα]
eLe

lucretia

A, δεν θελω να διαβαζω χαζα για το Νατασακι, την συναδελφο ΙΑΤΡΟ, που περασε με το σπαθι της στην Ιατρικη από την σχολη νηπιαγωγων, τελειωσε μετα απο παρα πολυ κοπο και διαβασμα την ιατρικη αλλα τελειωσε ταυτοχρονα και το διδακτορικο της και τωρα, τελειωνει και την ειδικοτητα της...

Βεβαια θα μου πεις, ασε μας ρε Λουκρητια, η Νατασα σε πειραξε, τα κwλοπαιδια των καθηγητων σου στο πανεπιστημιο που με τις επιδοσεις τους δεν περνουσαν ουτε κλωστουφαντουργια στις Κουκουβαουνες, αλλα οι μπαμπαδες τα εστειλαν στην Ρουμανια, Βουλγαρια και μετα απο ενα εξαμηνο τα εφερναν με μεταγραφη λογω ασθενειας του πατερα τους, τωρα πως γινεται ο πατερας του να ειναι ανιατα ασθενης και να διδασκει μια χαρα στο πανεπιστημιο...

Ετσι και ο κυριος Χαζοπουλος, απο φιλολογος στο 5ο Λυκειο Θεσσαλονικης ολως τυχαιως εγινε γενικος γραμματεας υπουργειου.
Και αρκετοι αξιολογοι επιστημονες καταφευγουν στο εξωτερικο για να βρουν δουλεια, ή να κανουν ενα μεταπτυχιακο (χαμενοι δεν πανε γιατι ο αξιος ανθρωπος δεν χανεται) γιατι στην Ελλαδα σιχαθηκαν να διεκδικουν μια δουλεια ή σπουδες  ανταξιες των ικανοτητων τους που τις  εχουν ταξει σε καποια/ον που καποτε πηδηξε καποιον/α.

Εν τω μεταξυ, κανεις δεν βλεπει παραξενο το γεγονος οτι μια γυναικα συμβασιουχος πρεπει να κατσει στον εμετικο χοντρο προισταμενο του υπουργειου για να μονιμοποιηθει.
Ή το οτι, καποιοι αλλοι συμβασιουχοι που δεν του καθησαν του Χαζοπουλου, τους εφαγε το μαυρο σκοταδι.
Ή το οτι, οι συμβασιουχες εχουν γινει απο θυματα, θυτες και εχουν βγει παγανια με τα θελγητρα τους για δολωμα, αναμενοντας καρτερικα τον οποιοδηποτε προισταμενο να τσιμπησει, μπας και αυτες πιασουν επιτελους την καλη.
Αυτα τα ολιγα, ετσι να προβληματιστουμε.

energizer

...στις "αντιπαραθεσεις" εχω να δηλωσω οτι προσεγγιζω περισσοτερο την θεση του κωστας....
 8)
...στην πολυαγαπημενη μου  enia...
..εμμονομανια = μανια με εμμονες ιδεες...
...σου θυμιζει κατι;
 8)
(& το ψυχοιδεαναγκασμοι ειναι σχετικο , αλλα συνηθως δηλωνει παγιωμενες συμπεριφορες που εκλαμβανονται ως "επιτυχια" η επαναλαμβανομενη εκτελεση τους & "αποτυχια" η μη εφαρμογη τους που μπορει να οδηγησει & σε κρισεις καταθλιψης , πανικου...)
...μετα την συντομη παρεμβαση περι ψυχοπαθολογιας , οι ομοιοτητες  των νεοελληνων & των κλινικα χαρκτηρισμενων ψυχικα ασθενων τεινουν στην απολυτη συγκλιση...
 :twisted:
...καθε ομοιοτητα ειναι φυσικα τυχαια...
 :lol:

:salut:

seagull

Εν τω μεταξυ, κανεις δεν βλεπει παραξενο το γεγονος οτι μια γυναικα συμβασιουχος πρεπει να κατσει στον εμετικο χοντρο προισταμενο του υπουργειου για να μονιμοποιηθει.
Ή το οτι, καποιοι αλλοι συμβασιουχοι που δεν του καθησαν του Χαζοπουλου, τους εφαγε το μαυρο σκοταδι.
Ή το οτι, οι συμβασιουχες εχουν γινει απο θυματα, θυτες και εχουν βγει παγανια με τα θελγητρα τους για δολωμα, αναμενοντας καρτερικα τον οποιοδηποτε προισταμενο να τσιμπησει, μπας και αυτες πιασουν επιτελους την καλη.
Αυτα τα ολιγα, ετσι να προβληματιστουμε.

Λουκ και το "μεσον" (γενικά) ειναι χαρακτηριστικό της κουλτουρας μας
Γιατι την γυναικα συμβασιούχο και μη, τη θεωρουμε θυμα, οταν οφείλει να παλέψει με αξιοπρέπεια και να πιστεψει στις δυνάμεις της, και ενίοτε επιλέγει διαφορετικά Δηλαδή το σάπιο σύστημα για να καταλάβω,  το πολεμα μόνο με τον ίδιο σάπιο τρόπο αντι να του γυρίσει τη πλάτη κατάμουτρα, πλευρίζοντας χρήμα δόξα και βόλεμα
Οι τόσες άλλες γυναίκες που παλεύουν με περισσότερα προβλήματα θα πεσουν στον Καιάδα ?

seagull

Παράθεση από: "Rakendytos"Σωστη εκτιμηση της πιτας μονο ο Ζαχο μπορει να κανει...
για τα υπολοιπα την εκτιμω κι εγω Γλαρε..
κι ας μην ειναι συμβασιουχος.. :D

Σωστο κι αυτο το ερωτημα Γλαρε..
Εγω εχω κια αλλα πολλα..αλλα αναρωτιεμαι να τα εκφρασω εδω...
καλυτερα στο ΧΕΜ..

:D  

καλυτερα στο ΧΕΜ..
Ίσως...(οι αυθεντικές λέξεις δεν εχουν να φοβηθούν τίποτε, αλλά ο τρόπος που σκεφτόμαστε με αυτές )
Το γεγονός πως στοιχειώδη θέματα που αφορούν την καθημερινότητας μας δεν έχουν καταλήξει, ή δεν καταλήγουν πουθενά..αλλά απεναντίας χρονίζουν και πολλαπλασιάζονται,άποψή μου,και για τον λόγο πως καλλιεργείται, έχουμε συνηθίσει, τη νοοτροπία  ότι ο καθένας έχει το αυθαίρετο και ιερό  δικαίωμα να "καβαλάει", να καπελώνει, να πετάει λάσπη, στον άλλον σε κάθε ευκαιρία Ως παράδειγμα φέρνω τις προεκτάσεις από τις συνήθειες μας στο περιβάλλον  (και ποια ευκαιρία θα αφήναμε, στο τέλος τέλος, μια και από κει ξεκίνησε η κουβέντα )
Κάπου έχει χαθεί ακόμη και η ουσία, το δικαίωμα της διαμαρτυρίας Μόλις περάσει λίγος χρόνος, ξεχνάμε
Μεταφορικά είχα απαντήσει, για την ελευθερία της έκφρασης, σε συνάρτηση με τον τίτλο του θέματος...ακολουθώντας, κακώς ίσως,  το εκφραστικό παράδειγμά του προηγούμενου κειμένου, που κατά τη γνώμη μου ήταν διατυπωμένο τουλάχιστον κάπου απαράδεκτα ΠΑιζοντας με τις λέξεις  Κάτι που στη καθημερινότητα μας δεν είναι και ασυνήθιστο
Σημασία έχει νομίζω, όχι (μόνο) η διατύπωση και ο λόγος αλλά και το πως αφομοιώνουμε την καθημερινότητα και τη λασπολογία, και οι πράξεις μας   Το γεγονός και πως δεν υπάρχουν αρχές σεβασμού, αλλά αντίθετα και αυτές οι αρχές βάλλονται, όχι μόνο στον τρόπο έκφρασης, είναι η αιτία της κακής μας τύχης , από μια πλευρά ..απορίες...
και ΤΕΛΟΣ
:D

tristana

Ο Ενερτζάιζερ έγραψε]

κώστας

"...(ενίοτε)..."

Δηλαδή...μπορώ περισσότερο;  ]
eLe

Kastoras

Οχι αντιπαλοτητες οχι διαμαχες οχι επιδειξεις γνωσεων....
Τα παντα ειναι θεμα παιδειας
Δυστυχως εδω εμεις εχουμε ενα ελλειμα
και ............
[size=18]ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ[/size]

sevenseas

συντροφε Καστορα
ποιος να βγει στους δρομους?
και γιατι?

κοιτα γυρω σου
καποια συμβιβασμενα ανθρωπακια
καποιες δυσμοιρες νοικοκυρουλες
ποιοςςςςςςςςςςςςςςςςς?

και να σου πω και κατι τελευταιο?
εμεις με τις επανασατατικες μας ιδεες
τι κανουμε?

@@ κανοιυμε
αντε να ριξουμε καμμια πιτσιρικα
που θαυμαζει τις γνωσεις μας

τπτ αλλο

Argiro

Παράθεση από: "Kastoras"Ρε παληκαρια δεν μας ενδιαφερει τι κανει καθεις στην κρεβατοκαμαρα του..
Αρκει να μην εκμεταλευεται την εξουσια που εχει...
Το προβλημα ειναι αλλο με ολη αυτη τη μποχα που βγηκε απο το βοθρο... τις σακουλες τα μαυρα την διαπλοκη τη λαμογια την απατη τη δικαιοσυνη που κοιματε τους τηλεαστερες που μας δουλευουν...
Με αυτα τι γινεται?

[size=18]ΟΙ ΜΠΛΟΚΕΡΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ?[/size]
Γιατί γκρινιάζεις; Η εξουσία είναι για να την εκμεταλλεύονται αυτοί που την έχουν. Μέχρι στιγμής όλοι όσοι είχαν και έχουν εξουσία είναι και ήταν συνεπέστατοι απέναντι στα πιστεύω τους και δεν έχουν ξεφύγει ούτε πόντο από αυτά (το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τους μελλοντικούς κατέχοντες την εξουσία). Γιατί λοιπόν τους κατηγορείς; Αν δεν σου αρέσει η πολιτική τους και δεν συμφωνείς με τα πιστεύω τους, μην τους δίνεις εξουσία να τα εφαρμόζουν. Τόσο απλό είναι και δεν ωφελεί η γκρίνια... :lol:

tristana

Αργυρώ, πάντα του δε πόιντ. Μεστός λόγος. Μου έλειψε.

528 Επισκέπτες, 0 Χρήστες