Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 319
  • Total: 319

Εμείς,λεγόμαστε άνθρωποι?

Ξεκίνησε από Μυρσίνη33, Ιανουαρίου 17, 2008, 04:40:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

black_velvet

Κ ακόμη μεγαλύτερο να μας πεις]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

black_velvet

Παράθεση από: "Μυρσίνη33"Γιατί οι άνθρωποι,είναι τόσο κακοί? Γιατί όλοι σκέφτονται κακοπροαίρετα?
Γιατί κανένας δεν είναι πρόθυμος να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του? Γιατί υπάρχει ζήλεια?Γιατί είναι υπέρ της προκατάληψης?Γιατί υπάρχει τόση κακία? Γιατί μετά από όλα αυτά,να λεγόμαστε άνθρωποι?

Όλα τελικά εξαρτώνται από το χρώμα των γυαλιών που φοράει κανείς. Από τον τρόπο που βλέπει τον άλλον. Από το πώς ακούγονται στ' αυτιά του οι λέξεις που του λένε.

Τι κι αν κάποιος είναι πρόθυμος να βοηθήσει; Αν ο άλλος δεν θέλει να βοηθηθεί, είναι δώρον άδωρο!

Πάλι, λοιπόν, η ίδια απορία]

jasper

Γιατί όλοι σκέφτονται κακοπροαίρετα?
Γιατί κανένας δεν είναι πρόθυμος..... κλπ κλπ κλπ

Πρόσεξα αγαπητή Μυρσίνη πως και συ (όπως και ένα σωρό άλλοι καλοί άνθρωποι) γράφεις στο 3ο πρόσωπο.
Και δεν φτάνει αυτό... μας παίρνει όλους η μπάλα αφού βέβαια φροντίζεις και συντακτικώς αλλά και νοηματικώς να βγάλεις τον εαυτό σου απέξω...
"εγώ διατυπώνω τα συνταρακτικά αυτά ερωτήματα άρα αυτομάτως απενοχοποιούμαι... διότι αν θεωρούσα τον εαυτό μου ένοχο θα ρώταγα σε 1ο πρόσωπο και θα έψαχνα τις απαντήσεις μέσα μου"

Μπορεί να σε ερμηνεύω λάθος... μπορεί να ξύπνησα σήμερα ζοχαδιασμένη... μπορεί να φταίνε τα φεγγάρια...
αλλά εξοργίζομαι όταν κάποιος (ακόμη κι από εκφραστική ανεπάρκεια) βγάζει την ουρά του απέξω χρησιμοποιώντας 3ο πρόσωπο.

Στα ερωτήματά σου αδυνατώ να απαντήσω  :roll:

Μυρσίνη33

Enia:κώστας, σε περίπτωση που δεν το καταλαβαίνεις, έχεις γίνει πολύ κουραστικός και χάνουμε το νόημα...
Μυρσίνη -αν δεν γίνομαι αδιάκριτη φυσικά- μάλλον θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις τι σε οδήγησε να γράψεις αυτό το ποστ...

Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες.Με οδήγησαν κάποια γεγονότα,που με έκαναν να σκέφτομαι έτσι. Σε αφήνω να φανταστείς μόνη σου,πόσο ψυχοφθόρα ήταν για εμένα η συμπεριφορά των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν σε αυτά τα γεγονότα.

--------------------------------------------------------------------------------

Black Velet ]Άνθρωπος εστί φιλανθρωπία,αγάπη και σεβασμός.Άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να δώσει αγάπη και όχι μίσος.Αυτός που δίνει λύσεις και δε δημιουργεί προβλήματα.Αυτός που ξέρει να κάνει λάθος και να ζητάει συγνώμη. Αυτός που στα δύσκολα βοηθάει και δεν αποχωρεί. Αυτός που σου προσφέρει γαρδένιες και όχι τσουκνίδες. Αυτός που ενδιαφέρεται για τα συναισθήματα του συνανθρώπου του.Αυτός που όταν μπορεί,βοηθάει. [/color]

Όλα τελικά εξαρτώνται από το χρώμα των γυαλιών που φοράει κανείς. Από τον τρόπο που βλέπει τον άλλον. Από το πώς ακούγονται στ' αυτιά του οι λέξεις που του λένε.

Τι κι αν κάποιος είναι πρόθυμος να βοηθήσει; Αν ο άλλος δεν θέλει να βοηθηθεί, είναι δώρον άδωρο!

Δεν εννοώ τέτοιες περιπτώσεις.

Πάλι, λοιπόν, η ίδια απορία]Γιατί έτσι λέει ο Θεός.Εγώ τον εμπιστεύομαι και συμφωνώ χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δε μπαίνω στη διαδικασία να φιλοσοφήσω πάνω σε αυτό.Η καλοσύνη είναι το πιο μεγάλο αγαθό που μπορεί να έχουν τα ανθρωπάκια.Όλοι είμαστε ανθρωπάκια.Σκέψου πόσο άσχημα φαινόμαστε,ειδικά όταν βγάζουμε κακία προς τα άλλα ανθρωπάκια.[/color]

--------------------------------------------------------------------------------

Γιατί όλοι σκέφτονται κακοπροαίρετα?
Γιατί κανένας δεν είναι πρόθυμος..... κλπ κλπ κλπ

Πρόσεξα αγαπητή Μυρσίνη πως και συ (όπως και ένα σωρό άλλοι καλοί άνθρωποι) γράφεις στο 3ο πρόσωπο.
Και δεν φτάνει αυτό... μας παίρνει όλους η μπάλα αφού βέβαια φροντίζεις και συντακτικώς αλλά και νοηματικώς να βγάλεις τον εαυτό σου απέξω...
"εγώ διατυπώνω τα συνταρακτικά αυτά ερωτήματα άρα αυτομάτως απενοχοποιούμαι... διότι αν θεωρούσα τον εαυτό μου ένοχο θα ρώταγα σε 1ο πρόσωπο και θα έψαχνα τις απαντήσεις μέσα μου"

Μπορεί να σε ερμηνεύω λάθος... μπορεί να ξύπνησα σήμερα ζοχαδιασμένη... μπορεί να φταίνε τα φεγγάρια...
αλλά εξοργίζομαι όταν κάποιος (ακόμη κι από εκφραστική ανεπάρκεια) βγάζει την ουρά του απέξω χρησιμοποιώντας 3ο πρόσωπο.

Στα ερωτήματά σου αδυνατώ να απαντήσω  

Νομίζω ότι δε χρειάζεται να ειρωνεύεσαι. Συζήτηση γίνεται. (πολλοί καλοί άνθρωποι)
Δεν φροντίζω να βγάλω τον εαυτό μου απέξω.Άνθρωπος είμαι και εγώ έχω σκεφτεί κακροαίρετα. Φρόντισα όμως να μη το κάνω συνήθεια. Για τα υπόλοιπα; Ναι,βγάζω τον εαυτό μου απέξω. Ουδέποτε 1)θέλησα το κακό του άλλου / 2) Έδειξα απροθυμία να βοηθήσω τη στιγμή που μπορούσα να το κάνω / 3) Ζήλεψα κάποιον που ανεβαίνει και είναι χαρούμενος.
/ 4) Φέρθηκα ως προκατελειμένη.Πάντα εξετάζω πρώτα απ'τη δική μου σκοπιά το κάθε τι και δε δίνω δικαίωμα σε κανέναν να συμμετέχει στη κρίση μου. Ποτέ όλα αυτά. Για αυτό έβγαλα τον εαυτό μου απέξω. Για αυτό είπα ''γιατί είναι κακοί'' και όχι ''γιατί είμαστε κακοί''. Αν διάβαζες πιο προσεχτικά θα παρατηρούσες πως δεν μίλησα σε β'πληθυντικό.Οπότε δεν έχεις κανέναν λόγο να παρεξηγηθείς.Αν πάλι το πρόβλημα ήταν προσωπικό,θα χρησιμοποιούσα το α' πρόσωπο.Τέλος, αν το θεώρησες τόσο προσβλητικό (προφανώς το ''όλοι'' )τότε συγνώμη αλλά δεν ήταν ο σκοπός μου. Είναι ένα δικό μου συμπέρασμα.

Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Το πρόβλημα μαραζώνει σιγά σιγά αυτό που λέγεται ζωή. Αλλά το χειρότερο είναι άλλο ]

Enia

Μυρσίνη, είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει ίχνος ειρωνείας και απλώς –για τους δικούς σου, πιθανότατα κατανοητούς, λόγους- την παρεξήγησες την jasper μας :)  Μην την παίρνεις στραβά, είναι πολύτιμη συνομιλήτρια. :wink:

Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι το κακό υπάρχει γύρω μας.
Κανείς επίσης δεν αμφιβάλλει ότι η μοίρα μπορεί να είναι άδικη κάποιες φορές και να χτυπά απανωτά. Μπορεί να είναι στιγμές που όλα φαίνονται άσχημα και αρνητικά. Εκεί όμως είναι που χρειάζεται δύναμη, ώστε να διακρίνεις το καλό και να το ενισχύσεις μέσα σου.

Μπορεί και όλα αυτά που λέω να είναι αρλούμπες – εξάλλου υποθέσεις κάνω… Κράτα μονάχα τούτο το ‘μυστικό’ που εμένα με έχει βοηθήσει πολύ: αν πιστεύεις ότι ΕΣΥ είσαι καλός Άνθρωπος, αν πιστεύεις πως ο Θεός μας έπλασε καθ’ομοίωση, τότε ΜΠΟΡΕΙΣ να πιστέψεις και ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι γύρω σου.

Ψάξε τους και φέρε τους κοντά σου.

ΥΓ: Τι ψάχνεις να βρεις, τα αίτια του κακού....!? Σάμπως αυτό θα το σταματήσει!?  :roll:

jasper

θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα...

-δεν ειρωνεύτηκα αλλά θύμωσα...

-δικαιούμαι να έχω προσωπική άποψη για όλους όσους αναφέρονται σε κάτι τόσο θεμελιώδες όπως η αγάπη και η καλωσύνη, ξεκινώντας  (θα μπορούσε να είναι πολύτιμη) την συζήτηση... με γενικευμένες κατηγορίες... και απορίες της στ' δημοτικού.

-μου σηκώνεται η τρίχα όρθια όταν ακούω έλληνα να λέει "οι έλληνες είΝΑΙ %@$#^$" και άνθρωπο να αναρωτιέται "γιατί όλοι οι άνθρωποι σκέφτοΝΤΑΙ κακοπροαίρετα"...

Όσο για τις ευκαιρίες μου να κοιτάξω την ουσία της υπόθεσης "ανθρωπιά"  αν δεν τις είχα μέχρι σήμερα, θα ήμουν ανόητη και αφελής να περιμένω να τις αρπάξω τώρα... (χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν θα απολαύσω μια έξυπνη ανταλλαγή απόψεων στο φόρουμ που μπορεί να γίνει εφαλτήριο για να σκεφτώ παραπέρα).

Στο σχόλιό σου περί μιζέριας και κακής προαίρεσης δεν θα απαντήσω... γιατί νομίζω είναι κακοπροαίρετο  :P

black_velvet

Όταν μπαίνουν ερωτήματα του στυλ "γιατί να λεγόμαστε άνθρωποι", δε νομίζω πως θα 'πρεπε να αποκλείονται περιπτώσεις σαν αυτή που αναφέρω. Είπαμε, τα πάντα είναι δούναι και λαβείν. Όχι μόνο το ένα. Ούτε μόνο το άλλο. Και μπορεί εσύ Μυρσίνη33 να μην είχες αυτές κατά νου, είναι όμως κι αυτές κομμάτι των ανθρώπων.

Κατά τ' άλλα, έδωσες μόνη σου τις απαντήσεις που όλοι μας έχουμε στο μυαλό. Το θέμα είναι πως αυτή είναι η θεωρία. Εδώ προφανώς μιλάμε για πράξεις.

Γιατί ο άνθρωπος είναι ακόμη περισσότερα από αυτά που γράφεις.
Είναι συναισθήματα, σκέψεις, συμπεριφορές.
Δεν έχω τον χρόνο αυτή τη στιγμή να αναλύσω περισσότερο αυτά που σκέφτομαι ή/και αισθάνομαι. Το σίγουρο για μένα είναι ένα]

κώστας

"κώστας, σε περίπτωση που δεν το καταλαβαίνεις, έχεις γίνει πολύ κουραστικός και χάνουμε το νόημα..."
Απαντώ σε Enia που το έγραψε και σε Μυρσίνη33 που το ενστερνίζεται]

Επειδή λοιπόν, καμιά φορά, με πιάνει το ιδιαίτερο "καλλιτεχνικό" μου ταλέντο, έχω να πω ότι, το σημαντικό σε μία ερώτηση είναι η ίδια η ερώτηση!
Και σ' αυτήν εμβαθύνω (εγώ αλλά, φυσικά, εγώ, δεν είμαι εσείς).

Κατά τα λοιπά, συμφωνώ γενικά με jasper.
eLe

κώστας

Επίσης (τώρα το πρόσεξα) απαντώ στη Μυρσίνη33 στο τι με οδήγησε να γράψω σ' αυτό το post]
eLe

Pappas10

Κατά μία ετοιμολογική προσέγγιση, ή λέξη άνθρωπος προέρχεται από το "Άνω Θρώσκω" = "Κοιτάζω ψηλά".

Όταν κοιτάς ψηλά δύσκολα βλέπεις πράγματα στο ίδιο ύψος ή χαμηλότερα από εσένα.

Όσο για εμένα - και αν σας ενδιαφέρει-  έχουμε φάει 4 από τον ακατονόμαστο και είμαι στην διαδικασία χώνευσης του 1ου "παστελίου" ακόμα.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

saliara

χοχοχοχοχο..Αν πάρεις παράδειγμα από τις συζητήεις εδώ..η κακία δεν παύει να υπάρχει..Δεν ξέρω πότε ξεκίνησε..αλλά πάντως ελάχιστα είναι τα άτομα που σε βοηθάνε χωρίς αντάλλαγμα..Το γιατί νομιζω ότι έχει κυριαρχήσει η άποψη του ότι επειδή ίσως εσύ να μου φάς αργότερα τη θέση σε οποιοδήποτε θέμα..άραγε γιατί να σε βοηθήσω..Κοινώς πολύ με την πάρτη τους..Αν και πιστεύω..ότι καλά κάνουν..Δεν χάνουν τίποτα αυτοί..Ίσα ίσα που κερδισμένοι βγαίνουν με τον έναν η τον άλλον τρόπο..ενώ αυτός που βοηθάει και στεναχωριέται συνέχεια..άσε μη πώ..

heinrich

αμ, το θέμα είναι να βρεις το Graal του.
Και θα δεις και ανθρωπιά και αγάπη.

saliara

το ποιό?????? :roll:  :roll:  :roll:

Enia

Παράθεση από: "saliara"..ενώ αυτός που βοηθάει και στεναχωριέται συνέχεια..άσε μη πώ..

αυτό ξαναπες το...  :roll:

tristana

Αγαπητή Μυρσίνη, αν ρωτούσες τον Ενερτζάιζερ θα σου λυνόταν η απορία,
διότι θα σε ενημέρωνε ότι ΔΕΝ είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλά ΑΝΘΡΩΠΙΔΕΣ
(κλίνεται κατά το ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ)

Οπόπτε προς τι η απορία; Ελπίζω να βοήθησα χάρη στις ενδελεχείς μελέτες
και την διατριβή επί του προαναφερθέντος Νούμερο Ούνο Ανθρωπίδη (όχι, δεν κλίνεται κατά το κουνουπίδι)

319 Επισκέπτες, 0 Χρήστες