Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 158
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 342
  • Total: 343
  • Leon

fondue fromage-τυριων

Ξεκίνησε από Athinoula, Ιανουαρίου 21, 2008, 07:17:30 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Athinoula

Fondue τυριού


Υλικά
250 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. κασέρι
100 γρ. έμενταλ
300 γρ. κρασί λευκό ξηρό
100 γρ. λικέρ (κιρς)
1 σκελ. σκόρδου
Ψωμάκια φρυγανισμένα
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
 





Ελβετική - Γαλλικη κουζίνα
Γρήγορη ετοιμασία

 
 
Ετοιμασία
Τρίβουμε το σκόρδο στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε το κρασί, το κιρς, τα τυριά τριμμένα, έχοντας την κατσαρόλα πάνω σε ζωηρή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι τα τυριά να λιώσουν με το κρασί και να γίνουν μια παχύρρευστη και λεία κρέμα.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Μεταφέρουμε τη χύτρα όπως είναι στο κέντρο του τραπεζιού πάνω στο καμινέτο, που ανάβει σε χαμηλή ένταση.
Κάθε φίλος μπήγει στο μακρύ πηρούνι του ένα κομμάτι ψωμιού και το βουτά στο φοντύ.
Οποιος χάσει το ψωμάκι του μέσα στο φοντύ το πληρώνει][/u]

heinrich


_MAIRA_

που ειναι ο ρακουλης να παιξουμε fondeu

Athinoula


342 Επισκέπτες, 1 Χρήστης