Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 323
  • Total: 323

ΜΑΤ & Χρυσαυγύπες

Ξεκίνησε από download, Φεβρουαρίου 04, 2008, 10:14:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rakendytos

Εγω δεν δικιολογω κανενα.. εγω διαφωνησα και με την πορεια..
απλα για αλλη μια φορα στην τιβι ειδαμε μονο επεισοδια..
αυτο θελανε να δουμε..
Στην Αθηνα δεν εγιναν μονο επεισοδια..
Κατι ειχαν να πουν για τους μεταναστες  οι μεν και οι δε..
οι πολλοι περασαν το μηνυμα αλλα σε εμας δεν εφτασε..

κώστας

heinrich
"... η ουσία είναι πως έπιασαν μια βλαμμένη...."

Rakendytos (ανταπαντών)
"δεν βαρεθηκες με την Ζαχοπουλιαδα??"

]
eLe

Rakendytos

οντως ασχετο..
απλα σκεφτομουν πως εσκεμμενα αφησαν τα επεισοδια να εξελιχθουν για να ασχοληθουμε με κατι αλλο..

Rakendytos

και θα σου κοπουν τα γελακια στην επομενη δημοσκοπηση Αγρινιωτη.. :D
(ΣΥΡΙΖΑ 14%)
προσεχως σε νεα Αθηναικη εφημεριδα.. :P

download

Άθελα σου ίσως δικαιολογείς βρίσκοντας δικαιολογητικά των πράξεων τους
Ούτε εγώ είχα καμία ιδέα ότι είχαν να πουν κάποιο μήνυμα για μετανάστες. Πιθανά όλη η Ελλάδα εκτός από ελάχιστους δεν έμαθε ποτέ ποιο ήταν το όποιο μήνυμα
Ξέρεις γιατί?
Γιατί έστω και σε έναν κουβά απορριμμάτων να μπει φωτιά και ας ήταν χιλιάδες οι διαδηλωτές (που δεν ήταν) η τηλεόραση θα εστιάσει τα πλάνα της πάνω στον κουβά
Αφού το ξέρουν αυτό όσοι θέλουν πραγματικά να προωθήσουν θετικά μηνύματα
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ

Αν δεν μπορούν να διοργανώσουν πορείες που να διαφυλάξουν από μόνοι τους (χωρίς την αστυνομία) τον νόημα τους ας μη τις διοργανώνουν γιατί αντί να προωθήσουν κάτι το αποδυναμώνουν και δίνουν τροφή σε κάθε φασιστακι να παριστάνει τον τιμητή της τάξης και την μεγάλη μάζα του κόσμου να απομακρύνεται από κάθε τι το θετικό.

Rakendytos

αν ερθεις προσωπο με προσωπο με γουρουνι..
που δε στο ευχομαι..
κι εσυ θα δικιολογησεις πολλα φιλε..

κώστας

download,
συμφωνώ με όλα (τα τελευταία).

Rakendytos,
θα μου κόβονταν πράγματι τα γελάκια (αν δεν το ανέμενα) αλλά για τελείως διαφορετικό λόγο από αυτόν που νομίζεις.
Εννοώ ότι]
eLe

Rakendytos

γιατι μου το χαλας??
Περιμενα αλλη αντιδραση ρε μαγκα.. :D
Ξερω αρκετα καλα τι λες..
απλα το ακουσα και σε σκεφτηκα αμεσως..
θα παρει μια χαρα ο Αγρινιωτης μολις τις διαβασει.. :P
διαφωνω φυσικα με τον συντηρητισμο που βλεπεις στον ΣΥΡΙΖΑ

heinrich

η τακτική «δίνω ασπιρίνη για τον μήκυτα των ποδιών» είναι καλύτερη?
δεν διαφωνώ μαζί σου νταουν
απλά δεν καταλαβαίνω γιατί να κάτσω να συζητήσω περί πολιτικής όταν 20 χρόνια (τόσα θυμάμαι, είμαι μικρός) ο ίδιος αριθμός ατόμων ταλαιπωρεί τους περισσότερους για να μην μιλησω για τις ζημιές τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά κτήρια.
Φαντάζομαι πως θα είχες διαφορετική άποψη αν είχες ένα κατάστημα στο κέντρο.

Ρακένδυτε, πες μου για ποιο λόγο να ασχοληθώ τόσο με τους «αντιεξουσιαστές» (ή «αντισεξουσιαστές» κοινώς γαμήστε λιγάκι πραπάνω μπας και ηρεμήσετε) ή με τους άλλους βλαμμένους «υπερασπιστές της πατρίδας»? Εγώ είμαι ένας πολίτης. Πληρώνω όλους τους φόρους και το ΦΠΑ μου για να έχω σωστή υγεία, εκπαίδευση, ισονομία, ασφάλεια και άλλλα αποκυήματα της φαντασίας μου. Δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικές πεποιθήσεις των άλλων. ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ πολύ η προσωπική μου περιουσία. Με ενδιαφέρει η ασφάλειά μου όταν θα πάω να αγοράσω το prada μου. Εχεις καταλάβει λάθος αν νομίζεις πως καταφέρομαι ενάντια σε κάποια πολιτική «παραταξη» Οι πολιτικές μου πεποιθήσεις είναι κρυφές ακόμα και για την οικογένειά μου και τις πολιτικές πεποιθήσεις των άλλων τις χω γραμμένες στον απόπατό μου.
Εγώ είμαι ενάντια σε κάθε πράξη βλακείας και «ετσιθελισμού» τόσο από την πλευρά των δημοσίων υπαλλήλων με όπλα,  όσο των «αγανακτησμένων πολιτών» (άραγε τους θυμάστε?), των «τα σπάω γιατί έτσι μου γουστάρει αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο»,  των υπανθρώπων με τα πολύχρωμα κασκόλ, των νεο«είμαι ανασφαλής θέλω να ανήκω κάπου»ναζιστών, των ταξιτζήδων (άσχετο) και άλλες συμπαθείς έως άκρατων γέλιων ομάδων....

Είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει τέλεια κοινωνία. Αλλά έλεος πια! Μερικά πράγματα βγάζουν μάτι! Και για κάποιο λόγο, πιστευω πως πρώτα θα γίνει φονικό και ύστερα θα αποφασίσουν οι μπάτσοι να κάνουν καμμιά κίνηση της προκοπής. Για να μην χαλάμε και την παράδοση ένεκα παραδοσιακοί τύποι

Rakendytos

..δεν εχω κατι να σου πω ρε Χαιν
με τι θα ασχοληθεις ξερεις μονο εσυ.. εισαι μεγαλο παληκαρι..
Εγω δεν νιωθω ασφαλης π.χ. αν ο Σουφλιας γκρεμισει το ασφαλιστικο..
Πιστευω στους αγωνες.. στα κινηματα και θα αντιδρασω (με δημοκρατικο τροπο) την αλλη βδομαδα.. αυτο λεει η συνειδηση μου..
Δεν νιωθω πως φταιω εγω για τα ελειματα των δημοσιων ταμειων και θα αντιδρασω ..κι ας μην εχει αποτελεσμα.
Δεν γουσταρω την μαυρη εκμεταλευση των ανθρωπων απο το κεφαλαιο κι ας μην ειναι Ελληνες..
προσωπικα δεν εχω συνορα.. αυτο θελησαν να πουν οι πολλοι το Σαββατο..και με απασχολει..
Δυστυχως τα καναλια ασχολουνται με πιπες και βιντεοκομιστες..
Λεει ψεματα ο παπαρας για την ¨γηρανση του πληθυσμου¨ και θα παρω συνταξη στα 70 γι αυτο..
Αν μετρησει και τους μεταναστες θα λυσει το προβλημα του αλλα τους θελει ανασφαλιστους το κεφαλαιο..
(κι αυτο ειχαν να πουν προχτες οι πολλοι)
και και εχω ενα σωρο λογους να αναφερω αλλα πιστευω πως δεν υπαρχει λογος..
Για τους αντιεξουσιαστες δεν εχω κατι να πω.. ισως αν ηταν στην συγκετρωση το ΚΚΕ να μην υπηρχε αυτη εξελιξη.. :D

Kastoras

Καθε εξουσια εχει τους μηχανισμους της.... Αυτοι οι αντιεξουσιαστες δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα συνοθηλεμα ανθρωπων που αγεται και φερεται απο καποιους μαγκες οι οποιοι ειναι στο pay roll της εκαστοτε εξουσιας.
Οταν θελησουν να τους χρησιμοποιησουν δεν εχουν παρα να δωσουν το πρασινο φως...
Αληθεια ολοι αυτοι οι αναρχικοι που ησαν οταν ηταν εδω το γερακι η Κοντολιζα? εχει αναρωτηθει κανεις γιατι εκεινη τη μερα ολα πηγαν καλα?
Τραμπουκοι ειναι λεβεντες μου που παιζουν αθελα τους το χαρτι της εξουσιας....
Καποτε ησαν οι αγανακτησμενοι πολιτες τωρα ειναι οι αναρχικοι...
Απλη λογικη
Η εφημεριδα που ειπε ο ρακ θα λεγεται ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΤΥΠΟΣ και θα ειναι εβδομαδιαια.

black_velvet

Παράθεση από: "Kastoras"Καθε εξουσια εχει τους μηχανισμους της.... Αυτοι οι αντιεξουσιαστες δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα συνοθηλεμα ανθρωπων που αγεται και φερεται απο καποιους μαγκες οι οποιοι ειναι στο pay roll της εκαστοτε εξουσιας.
Οταν θελησουν να τους χρησιμοποιησουν δεν εχουν παρα να δωσουν το πρασινο φως...
Αληθεια ολοι αυτοι οι αναρχικοι που ησαν οταν ηταν εδω το γερακι η Κοντολιζα? εχει αναρωτηθει κανεις γιατι εκεινη τη μερα ολα πηγαν καλα?
Τραμπουκοι ειναι λεβεντες μου που παιζουν αθελα τους το χαρτι της εξουσιας....
Καποτε ησαν οι αγανακτησμενοι πολιτες τωρα ειναι οι αναρχικοι...
Απλη λογικη
Η εφημεριδα που ειπε ο ρακ θα λεγεται ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΤΥΠΟΣ και θα ειναι εβδομαδιαια.

Άθελά τους; σίγουρο αυτό; και καρατσεκαρισμένο;  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Rakendytos

εμενα οι αγανακτησμενοι πολιτες με μπερδευουν.. ποιοι ειναι τελικα???
Το 97 που καηκε το Πολυτεχνειο θυμαμαι καποιους ¨αγανακτησμενους πολιτες"
ετσι τουλαχιστον τους χαρακτηρισε ο Χατζηκουραμπιες μετα στο Μεγαλο καναλι..
που αναμεσα στους μπατσους πετουσαν μεσα απο καδρονια..πετρες μεχρι και μοτοφ..

seagull

θα σας αποπροσανατολίισω
Μεσημεράκι σε ώρα αιχμής σε μια κεντρικη λεωφόρο, πριν πέντε μέρες,έγινε ένα τροχαίο ατύχημα Μια μπε εμ βε με δυο αλλαδαπούς παραβίασε το στοπ με μεγάλη ταχύτητα βγαίνοντας στο κεντρικό και όπως τράκαρε με διερχόμενο αυτοκίνητο παρέσυρε μια πεζή γυναίκα αφήνοντας την αιμόφυρτη στο δρόμο Εκείνη την ώρα έτυχε να περνάνε από και ένας γιατρός και διασώστες Στην προσπάθεια πάνω στη σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, κάποια μάτια υπό γωνία είδαν
τους δυο υπευθυνους, μεθυσμένους τύφλα,αφου έκαναν ενα τηλέφωνο από κινητό στη γλώσσα τους πιο κάτω να εξαφανίζονται με άλλο αυτοκίνητο που ήρθε να τους πάρει, πριν φτάσει το εκαβ και η τροχαία
Κάνοντας μια αναφορά την επόμενη μέρα ενημερωτικά για το περιστατικό, έμαθα πως η γυναικα, μητέρα δυο παιδιών, τελικά έχασε το πόδι της λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, παρόλες τις προσπάθειες και την γρήγορη μεταφορά της απο το εκαβ
Σε ένα κεντρικό δρόμο της γειτονιάς μου που απέναντι στη γωνία εκεινη την ώρα σχολουσε το φροντιστήριο αγγλικών και παραπέρα στα 100 μ πάνω στο δρόμο πάρχουν δυο δημοτικά σχολεία
Στη διάρκεια της συζήτησης ..κάποια άλλα άτομα που γύριζαν απο εξωτερικές δουλειές ανέφεραν ένα άλλο περιστατικό που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα σε κεντρικότατο σημείο της πόλης με αλλοδαπους που μαχαιρώθηκαν μεταξύ τους, την εμπλοκη της αστυνομίας με συλλήψεις ..την επικινδυνότητα εκείνου του σημείου
Μια ρεαλιστική εικόνα της καθημερινότητας που βιώνουμε στη μικρή κοινωνία μας Κάποτε πριν λίγα χρόνια ήταν γεγονός το να καθήσεις ή να μην φοβάσαι για τα παιδιά σου μια βόλτα στα παρκάκια ή τα απογευματα στα προαυλια κάποιων σχολείων σε μια περιοχή μαλλον αυξανόμενα εμπορική που συντηρεί τα αγροτικά την οικοδομή και το μεροκάματο Τώρα σκέφτεσαι σοβαρά το να κατοικείς κάπου παράμερα
Απλά αναρρωτιέμαι, αν και οι μετανάστες, εκτός των άλλων,δεν οφείλουν να είναι νομοταγείς πολίτες, όπως εμείς οι υπόλοιποι που πληρώνουμε πρόστιμο ..όταν δεν φοράμε την ζώνη στο αυτοκίνητο π.χ όπως και αυτοί που καταστρέφουν περιουσίες Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι
Και με ευκολία διακρίνει κανείς πως ανάλογα περιστατικά χρεώνονται στην μειοψηφία που και μεταξύ τους ειναι γνωστοί και τους φοβούνται
Από τη μια η εκόνα όσων απο συνήθεια ή απο κουλτούρα με όλα τα προβλήματα..έστω μυρίζουν οινόπνευμα στα περίπτερα μέρα μεσημέρι ή δεν έχουν δουλέψει ποτέ και πουλάνε και το θάνατο κατέχοντας Το μαύρο έχει πλησιάσει τα διαλείματα Το εκαπιδευτικό σύστημα δίκαια δεν διαχωρίζει
τις διαφορετικές ηλικίες και την εθνικότητα αλλά αυτό εγγυμονεί και σοβαρούς κινδύνους  
Από τη μια γεροντες που μετρανε τα λεπτα του ευρω στη νεα πατριδα ..οικογένειες που ζουν με τις πατροπαράδοτες συνηθειες τους ποθ θυμίζουν συνήθειες προσφύγων άλλων εποχών...Ηδη έχουν δημιουργήσει πολλά αξιοζήλευτα με αξιοπρέπεια
και απο την άλλη αλλοδαποί που πέρασαν λαθραία τα σύνορα για ένα καλύτερο ορίζοντα, δημιουργησαν οικογένειες δουλευουν τίμια και το πληρώνουν Οχι απαραίτητα και στο νόμο, από τη μια τα "νομικά κυκλώματα" που κατέχουν, 1500-2000 ευρώ για μια πλαστή ανανέωση της άδειας παραμονής και στους ομοεθνείς τους που τους καρφώνουν για να φυλακιστούν και να γυρίσουν πίσω για να ελεγχουν οι ίδιοι το σύστημα, την πελατεία...σαν κεφάλια άνευ άλλης σημασίας
Εγώ δε δικαιολογώ τίποτε, ούτε θα κατέκρινα το δίκαιο δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο που ανήκει σε όλους ίσα
Κράτος δικαίου απαιτώ ..και κάποιες φορές ένα περιπολικό που μπορεί και να καιγεται κάπου ..σε μια κατακαμένη χώρα
Και η απορία μου έχει να κάνει, αν όντως σαν πολίτες αυτής της χώρας , με περηφάνεια, στο όνομα της δικαιοσύνης απαιτούμε το δίκιο, δίκαια ή εθελοτυφλούμε στην ένια
Κρατος-παρακράτος-"νομιμότητα"
Θα συμφωνήσω πως  όντως δεν υπάρχουν σύνορα, ούτε διαφορές ουσίας ..στο παρακράτος Τελικά ούτε και η εθνικότητα παιζει ρόλο εκεί
Η διαμαρτυρία, ως παράδειγμα, για συμπατριώτες μας που διώκονται αλλού δεν έχει ψωμί , ούτε για τον π.χ χριστιανό
τούρκο που ασκεί κάτω απο δύσκολες συνθήκες το θρησκευτικό του δικαίωμα στην πόλη της χώρας του, ούτε για την αθλήτρια που αγνοείται με το που γύρισε στη χώρα της μετα τους ολυμπιακούς μια και απαγοευονται εκει τέτοιου είδους δικαιώματα  κλπ
Πιστευω πως όποιος πραγματικά θέλει να ποσπαθήσει, να δουλέψει, να έχει την ευκαιρία και να δημιουργήσει απο το μηδεν έστω, στην εποχή μας μπορεί να το καταφέρει, αρκει να είναι αξιος Ατομα και ειδικές ανάγκες παλευουν και κάνουν άλματα
Το κράτος έχει παρέχει στέγη, ατοκα δάνεια σε παλινοστούντες , κάτι που δεν ισχύει για τους υπολοιπους πολίτες ( σε όσους είχαν τυπικά νόμιμα έντυπα τουλάχιστον)
εχει δώσει κίνητρα για εύρεση εργασίας..μόλις πρόσφατα πρόσεξα πως αυξάνονται επιτέλους και κάποιε ρυθμίσεις για τα άτομα με βαθμό αναπηρίας
Το πρόβλημα έχει να κάνει έχει να κάνει κυρίως με το παρακράτος και τα κυκλωματα που εκμεταλευονται την αδυναμία..τις τρύπες του συστήματος ...σε κάθε περίπτωση εξάλου
Η απορία μου ακόμη είναι κατά πόσο βοηθάει πραγματικά κάτι περισσότερο αυτούς που έχουν ανάγκη κάτι πιο πέρα απο την ανιδιοτέλεια...η αλλαγη στάσης ζωής καταρχην , οπότε και διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για το τι προσφέρουν ουσιαστικά οι πορείες με ή χωρίς διαφορετικές καταλήξεις
και πολυ παρακάτω, ποιος εκμεταλευεται ποιον τελικά
και κατα συνέχεια ποιοι παρασυρονται μέσα σε αυτα τα παιχνίδια και το "ποιον" των γνωστων αγνωστων που πάνω κατω είναι ηλικιακα στα ιδια όρια από οτι καταλαβα διαχρονικά
Και γω είχα διαβάσει για τις επικειμενες διαδηλώσεις και προσεξα και τα έντονα σχόλια που σοβαρα απέτρεπαν στο να γινουν μαζι την ίδια μερα Το γιατι πραγματοποιηθηκαν τελικα είναι αυτονόητο να αναγει αντικειμενικά συμπερασματα κάποιος με τη κρίση του και όχι όπως τα παρουσιαζει έκαστος Ούτως ή αλλως τα ποσοστα που δημοσιευονται βγαζουν άπλετο φως
Και όσο μένει η εικόνα του νεαρού φοιτητη από τη γεωργία που από το παραθυρο έρχεται κάπου κάπου για το συσίτιο απόρων, όποτε προλαβαινει παλεύοντας άνισα αλλα δικαια, μαθαινοντας απο την αρχη και τη γλωσσα αλλα φορτσαροντας δικαια το ενα καλύτερο αύριο με καθαρα και σιδερωμενα ρουχα ισως ε΄ναι ενας λόγος να μην παραιτηθεις
αλλα να συνεχίζεις με περισσοτερη δυναμη ..οσο γεννιουνται παιδια δε αυτη τη νεα πατριδα νομιζω πως δειχνει και το τελος αυτου του δρομου ...και η ποιοτητα ζωής πάνω κατω καπου εκει δεν έχει σημασία στις λεπτομερειες

reporter345

Λοιπον εγω εχω βρεθει πολλες φορες στο δρομο και εχω συναντηθει με τα ατομα, που τα λενε αντιεξουσιαστες, αν και εγω πιστευω οτι ειναι αναρχικοι και μαλιστα λειτουργουν συνειδητα και εχουν μαζικοτητα και ιδεολογια, χωρις να θελω να τους υπερασπιστω, αφου ξερω οτι δεν με χρειαζονται για δικηγορο τους, ουτε δεχομαι τις αποψεις τους. Ξερω για παραδειγμα οτι ειχε γινει στη Θεσσαλονικη με ατομα που μαζευτηκαν απο ολη την Ευρωπη στη συναντηση των ηγετων της ΕΕ. Υπαρχει μαζικο κινημα και στη χωρα μας, αφου μπορουν να μαζευτουν πολυ ευκολα ακομα και 1.000 ατομα, υπαρχει ιδεολογια αφου καταστρεφουν οτι θελουν να καταστρεψουν και..... τελος αυτη η καραμελα που λενε απο την κοινοβουλευτικη αριστερα οτι καθοδηγουνται απο την ασφαλεια ειναι γελοια, γιατι δεν νομιζω οτι η ΚΥΠ να μπορει να μαζεψει παιδια ηλικιας κατω των 20 ετων και να τα οδηγησει στο δρομο.
Οι νεοι στρεφονται προς αυτον τον χωρο, ας μην κοροιδευομαστε, αρκει να δουμε ποσο προσεκτικος ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις ανακοινωσεις του για το συγκεκριμενο χωρο και ποσο συρικνωνεται η ΚΝΕ σε σχεση με παλαιοτερα χρονια. Ισως κατι εχουν να πουν ισως κατι τους οδηγει εκει. Καλο ειναι οι κοινωνικοί αναλυτες, που τους πληρωνουν τα κομματα, να ασχοληθουν και λιγο με αυτο το κινημα που γενιεται στους δρομους της Αθηνας. Καποιοι πιστευουν οτι παιζουν το παιχνιδι της εξουσιας, ισως εχουν δικιο, αλλα μεχρι ποτε θα το παιζουν? Οταν ξεκινησει το παιχνιδι της γατας με το ποντικι μερικες φορες αλλαζουν οι ρολοι και ισως μια μερα καταλαβουν την εξουσια. Και κατι ιστορικο: ποιος θα περιμενε το 1905 ότι οι μπολσεβικοι θα επερναν την εξουσια το 1917? Κανενας ουτε οι ιδιοι !

323 Επισκέπτες, 0 Χρήστες