Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 316
  • Total: 316

O Αλέξης Τσίπρας νέος πρόεδρος του Συνασπισμού

Ξεκίνησε από Athinoula, Φεβρουαρίου 11, 2008, 08:49:25 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Pappas10

Παράθεση από: "energizer"..παντως εγω αν θελω να χαρακτηρισω καποιον λεω π.χ.
κεφαλαιοκρατης - κρατικιστης - κρατικοπαρεμβατικός
οικολογος - αδιαφορος - εναλακτικός
εθνι(κι)στης - διεθνιστης - πατριώτης - πατριδοκάπηλοςτεχνοκρατης - γραφειοκρατης - εργατης - υπάλληλος
φτωχος - πλουσιος - μεσοαστός
μορφωμενος - αμορφωτος - εκπαιδευμένος - ανεκπαίδευτος
καλοκαρδος - πονηρος
θρασυς - ευγενης

(εννοειται & ολα τα ενδιαμεσα σταδια!)
....& αποφευγω να χαρακτηριζω ανθρωπους "δεξιο-κεντρο-αριστερο-ακραιους"

:evil:
...& μετα να επεξηγω περινουστατα...εννοουσα οτι....
 :wink:

Για εμένα οι διαχωρισμοί "δεξιάς" - "αριστεράς" πλέον σχετίζονται με το τι σκέφτεσαι και αποδέχεσαι ως πολιτικά ορθό, όχι το τι κάνεις ως πολιτική εξουσία ή τι ψηφίζεις.

Γι' αυτό έχουμε γίνει... Τσίπρες.

Αν τώρα ΠΑΣΟΚ VS ΣΥΡΙΖΑ συμματοδοτούν εμφύλιο και δη "αριστερό"... δεν δύναμαι να το συζητήσω από τα γέλια.

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααα
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

seagull

Παράθεση από: "Pappas10"Για εμένα ο μόνος διαχωρισμός είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ...

... τρέφω μία μεγαλύτερη ιδεολογική αποστροφή προς τους οπαδούς της ομάδας με σήμα το Κεφάλι.

Όταν κάποτε μετά απο αιώνες, ανοιχτει το βουλοκέρι από τη διαθήκη του Παππας εγω ξέρω από τώρα τι θα γράφει μέσα  χεχε φιλι Παππας (καλως ξανάρθες)   ]

katinaki

Παράθεση από: "Pappas10"Για εμένα ο μόνος διαχωρισμός είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ...

... τρέφω μία μεγαλύτερη ιδεολογική αποστροφή προς τους οπαδούς της ομάδας με σήμα το Κεφάλι.

μέσ' την καρδιά μου το χω αυτό το παιδί! :lol:

έμπαινε Πάπας!!

download

Ενδόμυχα μου βγαίνει η σκέψη ότι
Η λεηλατούμενη επί χρόνια «αριστερά» πάει να γίνει νέος λεηλάτης από άλλη παραπλέουσα «αριστερά» και η δεξιά φυσικά χαίρεται στα διαλλείματα των υποκλοπών, κουμπάρων, φωτιές, ομόλογα και πακέτα από δις πολιτισμού σε εκατοντάδες υμ-ετ(αι)ρες εταιρίες

Pappas10

Μοιάζει ο Τσίπρας στον Ν' Ντόι
γιατί κι αυτός χαμογελάει
όσες σφαλιάρες και αν τρώει
νομίζει πάντα πως νικάει

Μοιάζει ο Τσίπρας με τον Τζιόλη
βαρύ κορμί οσάν λαμπάδα
Κι αν στο ψιλό τον παίρνουν όλοι
λέει πως θα σώσει την Ελλάδα

Ο Τσίπρας και στον Βύντρα μοιάζει
Ταλέντο δείχνει μα δεν είναι
Γι' αυτό και όταν λόγους βγάζει
καλύτερα τ' αυτιά σου κλείνε

Πανάθα ο Τσίπρας λέει στηρίζει
Το γήπεδο όμως δεν το θέλει
Κι όσο υπέρ του δεν ψηφίζει
θα λέω και θα του βάζω χέρι....

ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ
ΦΑΓΑΤΕ 4 ΑΠ' ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ
ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΟΥ
ΚΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΡΑΠΗΔΕΣ ΠΙΟ ΜΑΥΡΟ

(όποιος συντονιστής θέλει, μπορεί να σβήσει την τελευταία στροφή... :D )
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Παράθεση από: "download"Ενδόμυχα μου βγαίνει η σκέψη ότι
Η λεηλατούμενη επί χρόνια «αριστερά» πάει να γίνει νέος λεηλάτης από άλλη παραπλέουσα «αριστερά» και η δεξιά φυσικά χαίρεται στα διαλλείματα των υποκλοπών, κουμπάρων, φωτιές, ομόλογα και πακέτα από δις πολιτισμού σε εκατοντάδες υμ-ετ(αι)ρες εταιρίες

Το μόνο "παράπλευρο" που εντοπίζω εγώ στην αριστερά τα τελευταία χρόνια είναι υπέρ της ψήφοι.

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααααα...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

energizer

..παντως εγω αν θελω να χαρακτηρισω καποιον λεω π.χ.
εθνι(κι)στης - διεθνιστης - πατριώτης - πατριδοκάπηλος
τεχνοκρατης - γραφειοκρατης - εργατης - υπάλληλος
καλοκαρδος - πονηρος
θρασυς - ευγενης

...ενδιαμεσα σταδια!

...οσο για τις λεηλατησεις...εκατερωθεν...εχω μια απορια!
 :twisted:
..δηλαδη η "αριστερα" που κυβερνουσε πριν απο τους τωρινους...
....ΔΕΝ διαθετει/διεθετε στο εκλογικο της group...γραφειοκρατες - τεχνοκρατες - κεφαλαιουχους - λαμογια - κουμπαρους - μικρο/μεγαλο-αστους;
 :lol:

...μηπως ειναι καιρος ν΄αρχισουμε να "βαφτιζουμε" προσωπα & πραγματα με πιο κυριολεκτικους τιτλους;
 8)
[/i]

minoraki

δεν διαβασα ουτε μια λεξη απο τα πιο πανω γιατι βαριεμαι.....γιατι ξερω εκ των προτερων οτι ηδη θα εχετε θαψει τον αλεξη......
αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι αντρες ειναι χειροτεροι απο τις γυναικες.....
μη δειτε εναν ωραιο αντρα, αποδεκτο απο τις γυναικες, για οποιονδηποτε λογο, ορματε να τον θαψετε....
ας τον αφησουμε να δουμε τι θα κανει.....και μετα τα ξαναλεμε.....
αν ηταν κατι σαν τον παγκαλο ή σαν τον βενιζελο, ολα θα ηταν καλα.....
τελος παντων......
αυτη ειναι η δικη μου γνωμη, κι ας λεω και μαμακιες......

Accent

Παράθεση από: "katinaki"

έμπαινε Πάπας!!

Βαλε με στην black list τοτε ....

download

Παράθεση από: "energizer"
....ΔΕΝ διαθετει/διεθετε στο εκλογικο της group...γραφειοκρατες - τεχνοκρατες - κεφαλαιουχους - λαμογια - κουμπαρους - μικρο/μεγαλο-αστους;

...μηπως ειναι καιρος ν΄αρχισουμε να "βαφτιζουμε" προσωπα & πραγματα με πιο κυριολεκτικους τιτλους;
 8) [/u]

χάριν συντομίας παίρνω ως δεδομένο ότι δεν το έχεις απορία αλλά το εκφράζεις ως άποψη

η «αριστερά» που κυβερνούσε είχε όνομα. Άρα μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ
το ΠΑΣΟΚ λοιπόν από όσο ξέρω και εγώ ναι διέθετε
γραφειοκράτες
τεχνοκράτες
κεφαλαιούχους
και αστούς όλων των βαθμιδών

Τα ανωτέρω ούτε κακό είναι ούτε απαγορεύετε από πουθενά

Για Κουμπάρους έχω τις ενστάσεις μου. Μη ξεχνάς ότι η Δεξιά (άνευ «») έχει από γέννηση του ελληνικού κράτους ειδικότητα τις κουμπαριές και τις μονές μαζί με το παπαδαριό, σε αντίθεση με την αριστερά και «αριστερά», που στον τομεα αυτό, όσο φιλότιμες προσπάθειες και να κατέβαλε για να καλύψει το κενό, πάντα είναι μακράν πίσω

Λαμόγια
Από αυτό είχε δόξα το Θεό μπόλικα, σε βαθμό να μπορεί να κάνει και εξαγωγή. Μόλις άλλαξε ο Μανολιός τα λαμόγια βρήκαν εύκολο και γόνιμο έδαφος στις νέες καταστάσεις για σεμνότητα και ταπεινότητα. Άλλαξε λίγο η μίζα και αντί το πάγιο 10% που υπήρχε στην πιάτσα,  έγινε 15 και 20% (λόγω χρόνιας πενίας εκ της εξουσίας) αλλά εντάξει ενσωματώθηκε στην τελική τιμή που πληρώνουμε όλοι εμείς.

Επιπλέων το ΠΑΣΟΚ εκτός από τα λαμόγια που εσύ λες, είχε (και έχει) μερικές εκατοντάδες καρεκλοκένταυρους, επαγγελματίες συνδικαλιστές που για να μη χάσουν την βολεψή τους, μπορούν να καταπιούν τα πάντα.

Όλα αυτά όμως δεν δίνουν κανένα συγχωροχάρτι να μας πηδάει άνευ σιέλου η σεμνή και ταπεινή Δεξιά ειδικά αν ή όποια αριστερά με ότι ευαγγελίζεται θεωρεί ως κύριο εχθρό της ότι είναι πιο κοντά στην ιδεολογία της. Την ιδεολογία της άνευ «»

Άρα ο εκάστοτε νέος πρόεδρος κόμματος που θέλει να λέει ότι είναι έστω «αριστερά», ας ιεραρχεί που στοχεύει και τι πρεσβεύει και όχι που θα βρει καλύτερα ψώνια να κάνει και σε ευκαιρία
Το όμορφος και νέος θα είναι ένα επιπλέον ατού του να πείθει ακόμα πιο εύκολα. Ειδικά στον γυναικείο ακροατήριο όπως προφανέστατα φάνηκε και σε αυτόν τον διάλογο
Ας το αξιοποιήσει σωστά και όχι καιροσκοπικά
Θα δείξει

katinaki

Παράθεση από: "Accent"
Παράθεση από: "katinaki"

έμπαινε Πάπας!!

Βαλε με στην black list τοτε ....

εσύ εξαιρείσαι γιατί έχουμε φάει ψωμί κι αλάτι μαζί :lol:

Pappas10

Παράθεση από: "energizer"..παντως εγω αν θελω να χαρακτηρισω καποιον λεω π.χ.
εθνι(κι)στης - διεθνιστης - πατριώτης - πατριδοκάπηλος
τεχνοκρατης - γραφειοκρατης - εργατης - υπάλληλος
καλοκαρδος - πονηρος
θρασυς - ευγενης

...ενδιαμεσα σταδια!

8)
[/i]

Κατ' αρχάς οι παρεμβάσεις μου δεν είναι ενδιάμεσες αλλά διαφορετικές. Με γνόμωνα την κυριολεξία της πολιτικής φρασεολογίας πάντα. Κατά τη γνώμη μου.

Πέραν αυτού, οι όροι "δεξιά", "κέντρο", "αριστερά" είναι μάλλον αδόκιμοι έτσι όπως πορεύεται τόσο η πολιτική όσο και η ιδεολογική ανάπτυξη στην χώρα μας και παγκοσμίως.

Προσωπικά έχω την τάση να "βαφτίζω" τόσο πρόσωπα όσο και πράγματα με την προσωπική μου "κυριολεξία".

Νομίζω ότι πολλοί το κάνουν. Και όσοι δεν το κάνουν, στην πλειοψηφία τους ΔΕΝ γνωρίζουν και ιδιαίτερα το τι συμβολίζουν οι χαρακτηρισμοί "δεξιά", "αριστερά" κλπ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Παράθεση από: "download"Άρα ο εκάστοτε νέος πρόεδρος κόμματος που θέλει να λέει ότι είναι έστω «αριστερά», ας ιεραρχεί που στοχεύει και τι πρεσβεύει και όχι που θα βρει καλύτερα ψώνια να κάνει και σε ευκαιρία
Το όμορφος και νέος θα είναι ένα επιπλέον ατού του να πείθει ακόμα πιο εύκολα. Ειδικά στον γυναικείο ακροατήριο όπως προφανέστατα φάνηκε και σε αυτόν τον διάλογο
Ας το αξιοποιήσει σωστά και όχι καιροσκοπικά
Θα δείξει

Ας με λέει ζουλιάρη η Πλας, για εμένα ο τύπος έχει δείξει. Εμετρήθει, εζυγίσθει και ευρέθη από λειψός έως άστα να πάνε.

Όσο για τα υπόλοιπα που έγραψες, απλά να πω ότι - κατά τη γνώμη μου - το ΠΑΣΟΚ αφού από κίνημα μετετράπη σε κόμμα εξουσίας ήταν νομοτελειακό το να υιοθετήσει όλες αυτές τις απαραίτητες για την διατήρηση της εξουσίας μεθόδους.

Εντάξει... δεν είχε "κουμπάρους" και "δεξιές του Κυρίου"... είχε "συναγωνιστές συντρόφους" και "προτεργάτες του Λαϊκού Κινήματος" ή ό,τι άλλο.

Ένας από τους λόγους που έχω πάψει να ασχολούμαι με τα κόμματα, είναι το ότι σιχαίνομαι την επιχειρηματολογία του "εμείς κλέψαμε λιγότερο άρα είμαστε καλύτεροι".

Τέλος πάντων...

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααα
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

saliara

Παράθεση από: "reporter345"βρε πως τσιμπαει ο κοσμος .... με ηλικια και με ομορφια και ολα θα πανε καλα....τωρα πως εγω που τον εχω ακουσει να μιλα για πολιτικα μου θυμιζει φωνες μεσήλικων αριστερων.... υπομονη λιγα χρονια χρειαζομαστε για να αποτοξινωθουμε απο τη ρατσιστικη συνηθεια της εξωτερικης εμφάνισης που μας την κολησε η tv....(Ιταλος κουμουνιστης Μπερλιγκουερ, ηταν ενας πανασχημος αλλα με φρεσκαδα ιδεων που διαμόρφωσε το νεό κινημα του ευρωκομουνισμου στην Ιταλία).

πρώτον δεν είναι και πολύ ωραίος...Αλλά ήθελα να βγεί,γιατι πιστεύω ότι θα είναι πιο κοντά στους νέους..Αν δεν είναι εντάξει...και τι έγινε???Μια αλλαγή χρειαζόταν όμως..Όχι να μένουμε στη προεδρεία 10 χρόνια...Να υπάρχουν και αλλγές μπας και δούμε κάτι καλό.. :wink:

saliara

Παράθεση από: "reporter345"βρε πως τσιμπαει ο κοσμος .... με ηλικια και με ομορφια και ολα θα πανε καλα....τωρα πως εγω που τον εχω ακουσει να μιλα για πολιτικα μου θυμιζει φωνες μεσήλικων αριστερων.... υπομονη λιγα χρονια χρειαζομαστε για να αποτοξινωθουμε απο τη ρατσιστικη συνηθεια της εξωτερικης εμφάνισης που μας την κολησε η tv....(Ιταλος κουμουνιστης Μπερλιγκουερ, ηταν ενας πανασχημος αλλα με φρεσκαδα ιδεων που διαμόρφωσε το νεό κινημα του ευρωκομουνισμου στην Ιταλία).

316 Επισκέπτες, 0 Χρήστες