Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 336
  • Total: 336

Που φοριέται η βέρα

Ξεκίνησε από gon, Φεβρουαρίου 19, 2008, 06:17:33 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

saliara

για ακόμη μια φορά εκφράστηκα λάθος..Για παράδειγμα ο θείος μου που είναι ηλεκτρολόγος την φοράει στο αριστερό γιατί δε μπορεί στο δεξί να κάνει δουλειές..Ο πατέρας μου δε φοράει καθόλου..(τώρα αν υποψιαστώ τπτ)τλσπ...Απλά αν θες να γυρνάς από δω κι από κει..τι τη βάζεις αυτή τη ριμάδα τη κουλούρα και δε μένες όπως είσαι??Δε μπορώ να καταλάβω το θέμα αποκατάστασης,,,
Α αγάπη μου είμαστε πολύ καιρό μαζί..να παντρευτούμε....αλλά θα πηγαίνω αλού που και που.. :roll:

κώστας

"Α αγάπη μου είμαστε πολύ καιρό μαζί..να παντρευτούμε....αλλά θα πηγαίνω αλού που και που.."
i do
eLe

gon

Λευκόχρυση βέρα σε 14 καράτια

Kastoras

Σαλιαρα εξηγουμε για να μην παρεξηγουμε.
Και εγω ενα γραναζακι της κοινωνιας μας ειμαι. Περαν τουτου ομως για ριξε μια ματια στη βιβλο (οι παπαδες την επικαλουνται) ας πουμε ο αβρααμ ο ιακωβ και ολοι οι πολυσπουδαστοι ποσες γυναικες ειχαν? επισης ανθρωπολογικα εαν το δεις ποσες κοινωνιες υπαρχουν ακομη (μορμονοι) οπου η πολυγαμια επιτρεπεται. Δεν σου λεω οτι συμφωνω με αυτο απλα το επισημαινω....
Ολοι αυτοι οι θεσμοι γαμος βαφτισια αραβωνες θεσπιστικαν στ πρωτα σταδια της κοινωνιας μας για να μπορεσουν καποιοι να ελεγχον καποιους.
Επίσης μη ξεχνας πολυ απλα οτι στην Ευρώπη ολοι αυτοι οι μυθοι εχουν καραρριφθει.

Αυτα λοιπον

κώστας

Κι επειδή δεν είμαστε μυθομανείς αλλά ούτε και πρόβατα...
...υπάρχει και η εκούσια μονογαμία.
eLe

xhmeia

Παράθεση από: "Kastoras"Αντε  να σας ευλογησουν οι παπαδες να βαλετε και τους χαλκαδες σας και μετα στη γυρα για γκομενους/γκομενες........
εχουμε πλακα τελικα !

Ο Θεος τις ευλογει
οι παπαδες απλα ενδιαμεσοι ειναι

xhmeia

πολυγαμια και μονογαμια

Στις χωρες που εθιμοτυπικα, θρησκευτικα ή νομικα ισχυει η πολυγαμια δεν βρισκω κατι το παραλογο.Το ξερουν ολοι οι ενδιαφερομενοι και το δεχονται.Κανεις δεν κοροιδευει κανεναν.Κανενας δεν υποκρινεται.>Γι αυτους τους λαους ειναι κατι νορμαλ και μαλιστα σεβονται παρα πολυ την οικογενεια τους( αν αυτη αποτελειται απο εναν αντρα και 5 η 10 γυναικες δεν εχει σημασια, γι αυτους ειναι φυσιολογικο)  
Στις χωρες που επικρατει η μονογαμια ( Ελλαδα πχ) θρησκευτικα και νομικα, η πολυγαμια ( κερατο κοινως ) ειναι αλλη ιστορια.Δεν το ξερουν και τα 2 μερη, αρα καποιος, κοροιδευει καποιον, καποιος υποκρινεται

Δεν βρισκετε λοιπον διαφορα?

xhmeia

Παράθεση από: "Athinoula"
Παράθεση από: "xhmeia"oi veres eylogoyntai  thn wra toy ieroy mysthrioy kai den tis forame gia epideixh alla giati to noiw8oyme, symvolizoyn  toys orkoys mas
ean kapoios/a, exei foresei thn vera sthn kardia toy, tote na einai kai sto daxtylo, an oxi tote einai ypokrisia

sosti, simfono orkos aionias agaphw kai meno ekei ... :wink:

Δεν ξερω για σενα αλλα εγω δεν μιλησα για αιωνια αγαπη
Ειναι αρκετο, να  σεβονται τη βερα τους( την ιδεα που συμβολιζει εννοω φυσικα κι οχι το χρυσο) οι ανθρωποι για οσο υπαρχει μεταξυ τους αγαπη.

Enia

Παράθεση από: "κώστας"Κι επειδή δεν είμαστε μυθομανείς αλλά ούτε και πρόβατα...
...υπάρχει και η εκούσια μονογαμία.

ε ναι...!

κι επιπλέον κάστορα, αν νομίζεις πως οι μουσουλμάνοι είναι πολυγαμικοί, κάνεις λάθος.
[size=9](μπορώ να το πω εκ πείρας γιατί έχω ζήσει με μουσουλμάνους και έχω περάσει κάποια χρόνια με την κουλτούρα τους)[/size]
η πολυγαμία επετράπει για πρακτικούς και μόνο λόγους, και πάντα -όχι μόνο εν γνώση όπως είπε η χημεία αλλά- με την συγκατάθεση της πρώτης γυναίκας, και με τον απαράβατο όρο ότι ο άνδρας θα πρέπει να προσφέρει ακριβώς τα ίσα σε όλες του τις γυναίκες.

Sea

i vera foriete prota sta miala kai meta sta podia kale gon de to kseres

seagull

Παράθεση από: "Sea"i vera foriete στη καρδιά

Καλώς την  :D

Sea

ego egrapsa sta miala kai sta podia

giati to alakses
?

seagull

Σωστή sea
βιαστηκα όπως το ειδα, προσθεσα και μι αάλλη άποψη..χωρις να κάνω προεσκοπηση για να καταλαβω και πως
θα φυγει.. αλλα με καλή πρόθεση...ελπίζω να μην τα έκανα θάλασσα  

το καλως όρισμα κράτα εσυ..καλησπέρα    

:D

336 Επισκέπτες, 0 Χρήστες