Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 622
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 249
  • Total: 249

Μαμά πεθαίνω...

Ξεκίνησε από Sea, Φεβρουαρίου 25, 2008, 01:02:55 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Sea

Μαμά βγήκα με τους φίλους μου. Πήγα σε ένα πάρτυ και θυμήθηκα αυτό που μου είχες πει, να μην πιω αλκοόλ. Μου είχες ζητήσει να μην πιω επειδή θα έπρεπε να οδηγήσω μετά, έτσι ήπια ένα αναψυκτικό...

Ήμουν περήφανη για μένα, γιατί είχα ακούσει αυτό που τόσο γλυκά με είχες συμβουλεύσει πριν φύγω, να μην πιω αν πρέπει να οδηγήσω, σε αντίθεση με αυτό που μου έλεγαν οι φίλοι μου. Έκανα τη σωστή επιλογή! Η συμβουλή σου ήταν η σωστή.

Όταν το πάρτυ τελείωσε όλοι μπήκαν στα αυτοκίνητά τους χωρίς να είναι σε θέση να οδηγήσουν. Εγώ πήρα το αμάξι μου. Ήμουν σίγουρη ότι ήμουν καθαρή. Δεν μπορούσα να φανταστώ μαμά αυτό που με περίμενε…

Τώρα είμαι εδώ ξαπλωμένη στην άσφαλτο και ακούω έναν αστυνομικό να λέει «το παιδί που προκάλεσε το δυστύχημα ήταν μεθυσμένο». Μαμά η φωνή του ακούγεται τόσο μακρυνή. Το αίμα μου είναι παντού στην άσφαλτο και εγώ προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να μην κλάψω. Ακούω τους γιατρούς να λένε ότι αυτή η κοπέλα δεν θα τα καταφέρει. Είμαι σίγουρη ότι το άλλο παιδί που οδηγούσε δεν το είχε καν φανταστεί όταν έτρεχε τόσο πολύ. Στο τέλος, αυτός είχε αποφασίσει να πιει και εγώ τώρα πρέπει να πεθάνω.

Γιατί το κάνουν αυτό μαμά? Αφού ξέρουν ότι θα καταστρέψουν ζωές? Ο πόνος που νιώθω είναι σαν να με καρφώνουν χιλιάδες μαχαίρια. Πες στην αδερφή μου να μην φοβηθεί, στον μπαμπά να είναι δυνατός. Κάποιος έπρεπε να πει σε αυτό το παιδί ότι δεν έπρεπε να πιει αν θα οδηγούσε. Ίσως αν του το έλεγαν οι δικοί του όπως έκανες εσύ, τώρα να ήμουν ζωντανή …Η ανάσα μου γίνεται όλο και πιο αδύνατη και αρχίζω να φοβάμαι μαμά… Αυτές είναι οι τελευταίες μου στιγμές και είμαι τόσο απελπισμένη. Θα ήθελα τόσο να σε αγκαλιάσω μαμά…και να σου πω πόσο σε αγαπάω Σε αγαπάω μαμά…αντίο!!!”

Αυτές οι λέξεις γράφτηκαν από μια δημοσιογράφο που ήταν παρούσα σε ένα δυστύχημα. Η κοπέλα ενώ πέθαινε ψυθίριζε αυτές τις λεξεις και η δημοσιογράφος τις έγραφε σοκαρισμένη. Η ίδια δημοσιογράφος άρχισε μια εκστρατεία εναντίον της οδήγησης υπό την επήρρεια Αλκοόλ.

LaLaBo

Πολύ μελό η δημοσιογράφος αλλά και μια μεγάλη αλήθεια για το ποτό. Έτυχε να βρεθώ για ένα μικρό πρόβλημα σε εφημερία στο ΚΑΤ, Παρασκευή μεταμεσονύχτια ώρα. Αυτά που έτυχε να δω τις λίγες ώρες που ήμουν εκεί, κάνουν το παραπάνω κείμενο να φαίνεται ποιητική ανθολογία.
Με τα κόκαλα έξω
Τα περισσότερα από τροχαία, όλα από υπερβολικά ταχύτητα και πιθανά τίγκα στο ποτό

saliara

Μέρα Πρωταπριλιάς και η Μαρία γνώριζε πως ο καλός της θα της έκανε πρόταση γάμου..Μα πως γίνεται εκείνη τη μέρα να μη κάνεις ούτε ένα τόσο δα μικρό αστείο???Έτσι λοιπόν πριν καλά καλά εκείνος της πεί τι ήθελε εκείνη του είπε να χωρίσουνε..Και όλα αυτά μέσα από ένα τηλέφωνο..Το τηλέφωνο κλέίνει και αμέσως η Μαρία πάει να βρεί τον αγαπημένο της να του πεί πως όλα είναι ένα αστείο.Ένα πρωταπριλιάτικο αστείο.
Πως φυσικά και θέλει να τον παντρευτεί και πως δεν ζεί χωρίς αυτόν...

Όταν φτάνει λοιπόν στο σπίτι του,η μητέρα του που ανοίγει την πόρτα της λέει πως έφυγε βιαστικά και κλαμμένος χωρίς να πεί ούτε μια λέξη..
Εκείνη τρέχει να τον βρεί..ψάχνει σε κάθε μέρος..σε κάθε γνωστή γωνιά τους..Κι όμως..εκεί..σε μια απότομη στροφή βλέπει απαγορευτικά...

Ένα σταματημένο φορτηγό...
Μια μηχανή πεσμένη κάτω..το κράνος λίγο παραπέρα...και ο μόνος άνθρωπος που αγάπησε αληθινά πεσμένος κάτω..χωρίς να κουνιέται..απλά κάτω...Χωρίς να το σκεφτεί πλησιάζει..τον παίρνει αγκαλιά και του λέει Σ'αγαπώ..Όλα ήταν μια πλάκα..μια απλά φάρσα που ήθελα να σου κάνω..

Πολύ αργά πια..Από τότε η Μαρία πάει πάντα σε εκείνη την απότομη στροφή περιμένοντας να περάσει το ίδιο εκείνο φορτηγό...

Δε θέλω να τη χαλάσω...αλλά αυτά τα ήξερα στο γυμνάσιο..

seagull

αλλά υπάρχουν  και παράγραφοι  / ελα ρε κουρελή, κάτι πήρε τ'αυτί μου, αλλά τι τρέχει/  Και με καλοπροάιρετη διάθεση η σκέψη ..τύπου
να παιζει το τραντζιστορ τα αμερικανικα
και συ περνας στους δρομους
με το μπουφαν στους ώμους
και τα πουκαμισάκια τα κοντομανικα (αλα) ]

amfiprostylos

ναι ναι και κατω απο τις πυραμιΒες υπαρχΑνε συρΙγγες που πανε στην ατλαντιΒα. αμε !

katinaki

Παράθεση από: "seagull"

Γλυκές μου... λέξεις για μια τρύπα στο νερό Αυτα τα νιάτα λουκ...χείμαρρος Που να πάρεις σειρά να μιλήσεις ..να βρεις το δίκιο σου

εγώ κρατάω ό,τι με συμφέρει. Αυτά τα νιάτα με συμφέρει.  :lol:

seagull

Παράθεση από: "amfiprostylos"ναι ναι και κατω απο τις πυραμιΒες υπαρχΑνε συρΙγγες που πανε στην ατλαντιΒα. αμε !

:shock:

Ωπα..το κάνεις μια μεταφραση αυτό και σε πολύ βάθος για να το πιασουμε καλά το θέμα ?

seagull

Παράθεση από: "katinaki"
Παράθεση από: "seagull"

Γλυκές μου... λέξεις για μια τρύπα στο νερό Αυτα τα νιάτα λουκ...χείμαρρος Που να πάρεις σειρά να μιλήσεις ..να βρεις το δίκιο σου

εγώ κρατάω ό,τι με συμφέρει. Αυτά τα νιάτα με συμφέρει.  ]

] :D  :D  :D :hug2:

Anonymous

Anonymous

Sea, κανε ενα κοπο και στειλε μου αυτο το mail, γιατι δεν καταλαβα ακομα τι επρεπε να καταλαβουμε. Οι συριγγες πως βρεθηκανε εδω ?

Enia

download δεν με κατάλαβες. εννοώ ότι δεν υπάρχει τίποτα διαπραγματεύσιμο. το θέμα δεν μπορεί να τεθεί υπό συζήτηση αφού είναι γεγονός: αλκοόλ + οδήγηση = θάνατος .-

τόσο απλά...

κι εσύ με την τόση ευαισθησία, παρά τα δυο ποστ, δεν είδα να έχεις να πεις κάτι επί του θέματος...!

επιτρέψτε λοιπόν σε εμάς τους 'αναίσθητους' ( :evil: ) που θεωρούμε το θέμα δεδομένο και αδιαμφισβήτητο, να ασχολούμαστε με ανούσια πράγματα όπως τα hoax mails (τα οποία παρεπιπτόντως δεν επιβαρύνουν μόνο ένα inbox, αλλά και έναν server -ενίοτε και σέρνερ- και κυρίως επιβαρύνουν τα νεύρα και την υπομονή μας!  :evil: )

download

Enia μάλλον δεν σε κατάλαβα. Από πότε δεν συζήτιουνται θέματα που είναι γεγονότα? Χιλιάδες θέματα δεδομένα καθημερινά ζήτιουνται. Προφανώς επειδή αυτό που είναι γεγονός για κάποιους δεν είναι γεγονός για άλλους. Και αφού σωστά λες τόσο απλά αλκοόλ + οδήγηση = θάνατος τότε πως εξηγείς τους χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο στην χώρα μας?
Αν ήταν γεγονός για όλους και δεν υπήρχε η ανάγκη να γίνει μια συζήτηση τότε δεν θα είχαμε αυτούς τους χιλιάδες θανάτους και ακόμα περισσοτέρους τραυματισμούς.
Ναι δεν σε κατάλαβα
Στην ειρωνεία σου για την τόση ευαισθησία μου θα ήθελα να σου πω ότι δεν έχω την εντύπωση ότι είμαι τόσο καλός, ούτε χαρακτήρισα εσένα πουθενά αναίσθητη. Φωνακλού ίσως ναι, αναίσθητη όχι.
Λίγες ελάχιστες κουβέντες για το θέμα τουλάχιστον προσπάθησα να τις γράψω και όπως διαπιστώνω αρχίζεις και εσύ κάτι να προσθέτεις σε αυτό το θέμα.
Πιθανά η υποτίμηση εκ μέρους σου του όλου ζητήματος να προέρχεται επειδή όπως λες εσύ δεν οδηγείς άρα σου έχουν συμβεί λιγότερες καταστάσεις τροχαίου μπρος στα μάτια σου.
Συνιστώ κι εγώ όπως και ένας άλλος συνομιλητής να πας (να πάμε πιο σωστά) ημέρα εφημερίας βράδυ σε νοσοκομεία στην αττική. Εκεί θα καταλάβεις πόσο αυτό το χαζομελο γραμμένο εμαιλ υπολείπεται της πραγματικότητας που είναι πολύ χειρότερη
Όσο για τα εμαιλ συμφωνώ μαζί σου ότι είναι πρόβλημα. Άνοιξε ανάλογο θέμα και μη χλευάζεις αλλά θέματα αν δεν λένε αυτό που εσύ ιεραρχείς ή εσύ θεωρείς πιο σοβαρό.
Ελπίζω να με κατάλαβες χωρίς καμιά διάθεση αντιπαλότητας εκ μέρους μου.

cna

Το μόνο που έχω να πω εγώ είναι ότι πρόκειται περί ενός πολύ σοβαρού θέματος που έχει χιλιοαναλυθεί τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Δυστυχώς τέτοιου τύπου κείμενα δεν πρόκειται να ευαισθητοποιήσουν όλους εμάς που αρνούμαστε να δεχθούμε ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν συνάδουν. Δυστυχώς όλοι εμείς έχουμε το σύνδρομο του σουμάχερ μέσα μας και θεωρούμε ότι είμαστε ανά πάσα στιγμή τόσο ικανοί να οδηγήσουμε το όχημα μας με ιλιγγιώδεις ταχύτητες υπό την επήρεια αλκοόλ όσο ικανά οδηγούσε ο Σούμι το μονοθέσιό του στις επιτυχίες. Δυστυχώς επίσης κανένας ΚΟΚ δεν πρόκειται να μας επαναφέρει στην τάξη, όσο υψηλά και αν είναι τα πρόστιμα, απλώς γιατί πρόκειται περί ζητήματος παιδείας και όχι οικονομίας. Γι αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι δεν υπάρχει περαιτέρω έδαφος συζήτησης. Ο καθείς ας φροντίσει να καλυτερεύσει τον εαυτό του. Τόσο απλά...

download

CNA, σωστά αυτά που λες, πειράζει, όμως όποιος θέλει ή όποιος βρίσκει κι άλλο έδαφος συζήτησης να το συζητεί? Κάτι δεν μου πάει καλά με αυτόν τον αφορισμό τέρμα μη το συζητάτε άλλο και όλο το συζητάμε.
Δώστε τουλάχιστον μια καλή μαρτυρία στην άλλη γιατί έχει τσακίσει τόση ώρα τις κοτομπουκιες

tristana

Πάλι κάνετε χλαπαταγή χωρίς εμένα;  ]

249 Επισκέπτες, 0 Χρήστες