Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 297
  • Total: 297

Γιωργος παπανδρεου

Ξεκίνησε από gon, Μάρτιος 09, 2008, 10:36:52 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

Μιχαλη
για την γιορτή του που ειναι σε λιγες μερες

θα του παρω δωρο δυο βοηθητικες ροδες για το ποδηλατο του

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

sevenseas

αγαπητε teO

εχεις δικιο
ειναι γεγονός, οτι οι δυο αυτές πολιτικές πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου, δεν εχουν προωθηθεί , όπως θα επρεπε .
Δεν εχουν δηλαδή προπαγναδισθεί

Ειναι κατανοητό, οτι σε ενα κομμα, που μαστίζεται απο κρισεις επανειλημμενες και μάλιστα σε επίπεδο ηγεσίας , η εξωτερίκευση των ιδεών και η προωθηση των πολιτικων πρωτοβουλιών ειναι αδυνατη

κι αυτό το πληρωσε το ΠΑΣΟΚ με την ητττα του στις εκλογες
(δεν ειναι  ο μονος λογος , βεβαια, αλλα η απωλεια μεγαλου ποσοστου οφειλεται και στο γεγονός αυτό)

εν παση περιπτωσει

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
τα σοσιαλιστικα κόμματα και της Β΄και της Γ΄Διεθνούς ειχαν σαν μοντέλο διαδικασίας τον δημοκρατικο συγκεντρωτισμό.
αυτο επεβαλαν οι τ΄τοτε συνθηκες, όπου τα κομματα αυτά βρισκονταν σε παρανομια ή ημιπαρανομια , αλλα ηταν κι ευαλωτα σε χαφιεδικους μηχανισμούς , αναθεωρητες κλπ
Ο δημοκρατικος συγκεκντρωτισμός επιβαλει την ληψη αποφάσεων από την πλειοψηφία του κεντρικου οργανου (πολιτικο γραφείο )  και μια ιερασρχια αυστηρα καθετη , σχεδον στρατιωτικη .
Η ληψη της αποφασης από την πλειοψηφια του πολιτκου γραφείου σημαινε αυτοματη αποδοχή της αποφασης αυτής σε ολα τα οργανα .

Οταν ιδρυθηκε το ΠΑΣΟΚ οι συνιστωσες δυναμεις του ειχαν διαφορετκες απόψεις περι του προκριτέου μοντελου
το ΠΑΚ, λόγω της συνωμοτικης του δρασης στην διχτατορια , και του σφικτου οργανωτικου σχηματος , ηθελε δημοκρατικο συγκεντρωτισμό .
η Δημοκρατικη Αμυνα , ο ΜΑΧΗΤΗΣ΅, οι τροτσικστες και οι αναρχικοι προτιμουσαν  δημοκρατικες διαδικασίες, δηλαδή αποφάσεις που να λαμβανονται απο τις τοπικες οργανωσεις, να συγκεντρωποιουνται , να ανερχονται σε μεσαια οργανα και τελικα, καποτε να φθανουν στην ηγεσια,, η οποια με την σειρα της θα εβγαζε  ..................μεσο ορο (χεσε ψηλα κι αγναντευε)

με την αποχώρηση της Δημοκρατικης Αμυνας . τελειωσε και η διαμαχη αυτή κι  επικρατησε  ο δημοκρατικος συγκεντρωτισμός .

Μετά την πολιτικη υποβαθμιση τνω τοπικων και κλαδικων οργανώσεων περι το 1985 , οπου απεχώρησαν πολλα αξιολογα στελεχη (μεταξύ των οποιων κι εγω) ο δημοκρατικός συγκεκτνρωτισμός εχασε το νοημα του.
Επι Σημιτη εξαφανισθηκε καθε ιχνος δημοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ . το δε πολιτικό γραφείο  επεβαλε τις απψεις του σε ολα τα οργανα, χωρις να εχει προηγηθεί  πολιτικη ζυμωση σε αυτά κι εκφορα εστω αποψεων

Ο Γ. Παπανδρεου , λοιπον προτεινε το εξής
αυτό που λεγεται ανοιχτό δημοκρατικο κομμα
μια νεα αποψη στις διαδικασεις λήψης αποφάσεων
κατι που δεχθηκαν και τα περισσότερα σοσιαλιστικα κομματα της Β΄Διεθνους, γι αυτό και τον εξελεξαν Προεδρο .

Το πολτικό γραφείο ,που εκλεγεται από το συνεδριο ειναι μετακλητο , οποιαήποτε στιγμη, ώς και η Κεντρικη Επιτροπη, μετα από την εκφρασμενη βουληση των οργανώσεων των πολιτων
στο κομμα μετέχουν, οχι μονο μελη, αλλα και φιλοι , οι οποιοι δεν ασπαζονται απολυτα την πολιτικη του ΠΑΣΟΚ
μπορουν δε να ψηφιζουν στα σημαντικα θεματα της πολιτικης του, με δημοψιφισματα, χωρις να παρεμβαινουν  τα μεσαια ή ψηλα οργανα του κομματος.
το ιδιο συμβαινει και με την εκλογή του Προεδου του ΠΑΣΟΚ, ο οποιος πλεον δεν εκλεγεται από τα οργανα , αλλα απ΄αυθείας παό τους πολίτες.

Η πληρης οργανωτικη δομη με μπουσουλα το ΑΝΟΙΧΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ  θα εξειδικευθεί περισσότερο, με τις αποφάσεις των οργανων που θα ακολουθήσουν (μην ξεχναμε το συνεδιο ειναι προσφατο)


αν δεν βαρεθηκες
στο αλλο κειμενο
αυριο μεθαυριο θα πω για την Αμεση Δημοκρατια

lucretia

Εγώ τώρα, σκέφτομαι για την άμεση Δημοκρατία που πρεσβεύει ο Γιωργάκης... και για την συμμετοχή της βάσης του ΠΑΣΟΚ... και για την εξωτερίκευση νέων ιδεών...

Ο Γιάννης ο Μπουτάρης, που προτάθηκε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τεχνοκράτες, πανεπιστημιακούς, σημαντικούς ανθρώπους της Θεσσαλονίκης για να κατέβει υποψήφιος για Δήμαρχος, ήταν ο μόνος που απολάμβανε στήριξη από πολλούς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ίσως και από ανθρώπους που ήταν παραδοσιακά δεξιοί ψηφοφόροι αλλά είχαν βαρεθεί τον Παπαγεωργοπουλο.
Τα τοπικά στελέχη λοιπόν στήριξαν τον Μπουτάρη και τον πρότειναν στον Γιωργάκη για υποψήφιο.
Και αυτός τι έκανε; Προτίμησε, να κατεβάσει την πως-την-λένε, αγνοώντας την αποψη των εδω στελεχών, γιατι ο Μπουτάρης δεν είναι κομματόσκυλο να κάνει ότι του λέει ο κάθε σύμβουλος του Γιωργάκη (γιατί μη μου πείτε ότι σκέφτεται από μονος του).
Ίσως γιατί τον πρότεινε ο Χοντρός και φοβήθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο θα εδραιωθεί η ισχύς του στην Βόρεια Ελλάδα.
Θυσίασε δηλαδη την Δημαρχία, (γιατί τα γκάλοπ προ της πως-την-λένε έδειχναν ότι ο Μπουτάρης άνετα μπορούσε να χτυπήσει τον Παπαγεωργοπουλο) για να μηναφήσει κάποιον τον οποίο δεν μπορούσε να κοντρολάρει, να γίνει Δήμαρχος.
Άσε που, κατά την προσωπική μου και όχι μόνο άποψη, ο Μπουτάρης είναι ένας άνθρωπος με όραμα, ένας άνθρωπος που αγαπάει την πόλη του και θα μπορουσε να κάνει κάτι πιο ουσιαστικό, πέρα από δεξιώσεις και τερατώδη δημαρχιακά μέγαρα και θα έκανε την διαφορά. Αλλά δε βαριέσαι!  
Τώρα τι να σας πώ, πορεί να είμαι και ξανθιά (παραφράζοντας το γνωστό quote).

kodikas

εχουμε φαει χοντρο μπλεξιμο..

θα ηταν ποτε δυνατον μια κυβερνηση οπως τουτη εδω
να γλυτωσει τα χειροτερα, οταν καταφερε να καψει την μιση ελλαδα,
ειναι πλακωμενη με το συνολο των εργατικων ταξεων,
εχει κανει γαργαρα ενα κουβα προεκλογικες υποσχεσεις
και εχει χωθει σε μια δεξαμενη eau de skate διαφθορας και συνδιαλλαγης,
ΑΝ δεν ειχε στην αντιπολιτευση τον γιωργακη;;

ειναι η μονη της ελπιδα.

sevenseas

η μονη ας ελπιδα
ειμαστε εμεις οι ιδιοι

κανενας
 Γιωργακης
Κωστακης
Αλεξουλης

Nemesis

Δεν μιλάω συνήθως πολιτικά γιατί δεν μας καταλαβαίνω εμάς τους ανθρώπους. Πριν τις εκλογές τρωγόμαστε για το τι έκανε ο καθένας ή ΔΕΝ έκανε ο καθένας, είτε κυβέρνηση, είτε αντιπολίτευση, γκρινιάζουμε, λέμε, λέμε, λέμε... ΑΛΛΑ όταν έρθει η ώρα των εκλογών, τότε ρίχνουμε σχεδόν πάντα στο ίδιο κόμμα το ψηφουλίνι μας....
Έχουμε αυτούς που μας αξίζουν, εμείς τους βάζουμε εκεί πάνω και καλά να πάθουμε αφού δεν βάζουμε μυαλό για να τους κατεβάσουμε... Ήθελα να ήξερα τι θα γινόταν αν ΔΕΝ έβαινε κανείς στις εκλογές... μήπως θα άρχιζαν μερικοί πολιτικοί να το .... ξανασκέφτονται το πράγμα? Λέω εγώ τώρα... μήπως? Και μετά λένε εξουσία ο λαός... πού είναι αυτός ο λαός?  :twisted:

sevenseas

αγαπητη μου Νεμεσις

ως λαος

προτιμω εκεινο εκει το μπαρ , που ξενυχταει

Accent

Παράθεση από: "sevenseas"φιλε Γκον

θα σου δωσω μια συμβουλή

μην υπεραπλουστεύεις τα πραγματα

η απαξιωση του προσώπου του Γ. Παπανδρέου εχει κατοχυρωθεί , από το γνωστο συγκρότημα κα το μεγαλο καναλι του .

και μαλιστα με τροπο, ο οποιος δεν κρινει τις πολιτικες πρωτοβουλίες του Γ. Παπανδρέου, αλλα καποια πρσωπικά χαρακτηριστικα, τα οποια καθ΄υπερβολή προβάλλονται για να τον μειώσουν

Μην ξεχνας, οτι  ο Γ. Παπανδρέου εχει εκλεγει Προεδος της Β΄Διεθνους , δηλαδή Πρόεδρος των κομματων σοσιασλιστικων και σοσιαλδημοκρατκών όλου του κόσμου .

Δεν μπορει να ειναι τυχαια τετοια εκλογή .

Δεν ακουσα όμως κριτική για τις πολιτικές του πρωτοβουλίες, όπως το ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΜΜΑ , ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , που εχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο .


με εκτίμηση

7~

Συμφωνώ απόλυτα

alfabrera

Tis lamoges kai tis topothetisis kareklokentauron sto dimosio, me dimokratikes diadikasies panta,sti dekaetpa tu 80..tis xexasate?[size=18][/size]

Accent

Παράθεση από: "alfabrera"Tis lamoges kai tis topothetisis kareklokentauron sto dimosio, me dimokratikes diadikasies panta,sti dekaetpa tu 80..tis xexasate?[size=18][/size]

Εννοεις αυτες που σταμάτησαν τον Μαρτη του 2003 ;

alfabrera

Gia`to Marti tu 2003 den xero...epapsa na asxolume me tin prasini xora`apo to 1999....[size=18][/size]

sevenseas

Παράθεση από: "alfabrera"Tis lamoges kai tis topothetisis kareklokentauron sto dimosio, me dimokratikes diadikasies panta,sti dekaetpa tu 80..tis xexasate?[size=18][/size]


φιλε Διονυση
το 80 κυβερνηση ηταν η Ν.Δ.

Accent

Παράθεση από: "alfabrera"Gia`to Marti tu 2003 den xero...epapsa na asxolume me tin prasini xora`apo to 1999....[size=18][/size]

Ε, αφου επαψες να ασχολεισαι θα σε ενδιεφεραι να σε πληροφορήσω οτι το κροτος επανιδρύθηκε, η κυβερνηση κυβερνα σεμνα και ταπεινα, παντου βασιλευει η αξιοκρατία και η διαφανεια και ότι φαινομενα τυπου κουμπάρων και Ζαχόπουλου ειναι απλα καταλοιπα του κρατους του ΠΑΣΟΚ, το οποιο φταιει για όλα

black_velvet

Παράθεση από: "sevenseas"
Παράθεση από: "alfabrera"Tis lamoges kai tis topothetisis kareklokentauron sto dimosio, me dimokratikes diadikasies panta,sti dekaetpa tu 80..tis xexasate?
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

lucretia

Ναι βρε παιδιά, το θέμα μας δεν ειναι τι κάνατε εσεις και τι κάναμε εμείς.
Το θέμα μας είναι, κατά πόσο ο Γιωργάκης είναι ικανός να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη.
Κατά πόσο μπορεί να αποβάλλει την λανθασμένη νοοτροπία που καλλιέργηθηκε για δεκαετίες στους κόλπους του κόμματός του (για τα άλλα κόμματα ειναι υπεύθυνοι οι άλλοι) και να μην είναι δέσμιος των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Να μην ανέχεται ρε παιδί μου τον κάθε ανθυπο-κομματάρχη να του επιβάλλει να "βολέψει" τα δικά τους παιδιά.
Να μην επιτρέπει σε ημέτερους να ζητούν υπέρογκες μίζες προκειμένου να εγκρίνουν επιδοτήσεις από την ΕΕ, ή να κατακυρώσουν διαγωνισμούς σε συγκεκριμένους προμηθευτές.
Να στείλει στον εισαγγελέα Υπουργούς Εθνικής Άμυνας που, με τις μίζες από τα F-16 θα κάνουν (άσχετο παράδειγμα, δεν φωτογραφιζω κανέναν) γάμους εκατομμυρίων στο φορ σήζονς στο Παρίσι.

Εμένα πάντως μου κάνει πολύ φλώρος.

297 Επισκέπτες, 0 Χρήστες