Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 1,380
  • Online ever: 2,916 (Αυγούστου 28, 2025, 08:58:01 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 1145
  • Total: 1145

ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ

Ξεκίνησε από gon, Μάρτιος 21, 2008, 06:53:18 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jasper

σαλιάρα το 'χεις το 'χεις  :)

gon

saliara

ΣΩΣΤΟ

Στην παρακάτω διήγηση υπάρχει ένα λογικό λάθος, το οποίο πρέπει να εντοπίσετε:

Πέντε τουρίστες πήγαν να δουν κάποιο κάστρο. Εκεί βρήκαν έναν χωρικό, τον οποίον ρώτησαν να τους πει ιστορίες που σχετίζονταν με το κάστρο. Ο χωρικός λοιπόν άρχισε να τους λέει την παρακάτω ιστορία:
Ζούσαν κάποτε στο κάστρο αυτό, ένας βασιλιάς, μια βασίλισσα και ο γιος τους. Ένα βράδυ αποφάσισαν να πάνε να παρακολουθήσουν μια παράσταση. Ξεκινούν από το κάστρο με την άμαξά τους και την συνοδεία τους και αφού έφτασαν στο θέατρο, κάθισαν να παρακολουθήσουν την παράσταση. Μετά από λίγο η βασίλισσα συνειδητοποιεί ότι ξέχασε να φορέσει το αγαπημένο της δαχτυλίδι και λέει στον βασιλιά πως πρέπει να στείλουν κάποιον να της το φέρει. Αυτός που πήγε ήταν ο γιος του βασιλιά. Εν τω μεταξύ η βασίλισσα αποκοιμήθηκε και είδε στον ύπνο της ότι ο γιος της στον δρόμο για το δαχτυλίδι δέχτηκε επίθεση από ληστές οι οποίοι τον σκότωσαν. Ξυπνά τρομαγμένη και το πρώτο πράγμα που βλέπει μπροστά της είναι ο γιος της που μόλις είχε επιστρέψει. Τότε, από την χαρά και την συγκίνηση της που ο γιος της γύρισε ζωντανός, η βασίλισσα πεθαίνει.

Που είναι το λάθος στα παραπάνω;

Λύση
Το λάθος είναι πως ο χωρικός δεν μπορεί να γνώριζε τι όνειρο είδε η βασίλισσα, αφού μόλις ξύπνησε από αυτό, αμέσως πέθανε.

gon

Είναι δυνατόν ο μικρότερος αδελφός μου να είναι μεγαλύτερος από εμένα;

jasper

saliara

αν είμαι κορίτσι και έχω μόνο αγόρια για αδέρφια ναι..Γιατί λέει αδερφός..Άρα ο μικρότερος από τα αγόρια αλλά μεγαλύτερος απ'το κορίτσι!! Σωστή??Πολύ ωραίο αυτό..αλλά σπάω το κεφάλι μου να τα βρώ..και μπερδεύομαι.. :roll:

gon

jasper  έγραψε:

είναι

Γιατί   είναι  εξηγήσετο ?

jasper

δεν ξέρω... αλλά βαθιά μέσα μου έχω μια πεποίθηση  :D

άλλωστε η ερώτηση ήταν:

βλέπεις πουθενά να λέει "γιατί;"   :roll:

skou70

:24: sofaki mou  :hug2:

episis prepei na pw oti ston tomea tou εξηγήσετο oute egw thelw na mpw...ola einai thema diaisthisis telika...kai ayto den tha to syzitisw parapanw  :arguement:

kai emena i dikh mou proswpiki diaisthisi mou leei oti EINAI kai psaxnw na vrw kai mia kali dikaiologia gia ayto  :rambo:

gon

jasper έγραψε:

ειναι

ΣΩΣΤΟ

Λύση
Ναι, αν έχω δύο μεγαλύτερα από εμένα αδέλφια

gon

Προσπαθήστε να βρείτε τον επόμενο αριθμό στην παρακάτω ακολουθία:
1, 11, 21, 1211, 111221, 312211, 13112221, .........

jasper

1113213211

ή αλλιώς (τραγουδιστά)

ένα 1... ένα 3... δύο 1... τρία 2... ένα 1
(11 13 21 32 11)

πολύ ωραίο γκον  :)

gon

gon

jasper   Συγγνώμη

ΣΩΣΤΟ

Προσπαθήστε να βρείτε τον επόμενο αριθμό στην παρακάτω ακολουθία:
1, 11, 21, 1211, 111221, 312211, 13112221, .........

Λύση
Είναι ο 1113213211. Τα ψηφία του κάθε αριθμού χωρίζονται σε ζευγάρια, από τα οποία το πρώτο δείχνει πόσες φορές στη σειρά συναντάμε ένα συγκεκριμένο ψηφίο στον προηγούμενό αριθμό και το δεύτερο δείχνει το ψηφίο αυτό. Έτσι π.χ. ο 312211 σημαίνει πως ο προηγούμενος αριθμός (δηλαδή ο 111221) αποτελείται από τρεις άσσους, δύο δυάρια και έναν άσσο.

gon

Η μητέρα της Αννας έχει άλλους τρεις γιους. Επειδή όμως έχει πάθος με τα χρήματα, τους έχει βαφτίσει ως εξής: Τον μεγάλο της γιο "Κατοσταρικάκη", τον μεσαίο "Δεκαρικάκη" και τον μικρό "Ταλιράκη". Πως έχει βαφτίσει την κόρη της;

skou70

twra me kindyno na parasyrthw vevaia tha ypetheta oti i mana tis annas mallon exei vaftisei tin korh ths anna ... alla apo thn allh synithws de vaftizoun oi goneis ta paidia tous alla pali i mana tis annas mallon anna tin fwnazei  :roll:

1145 Επισκέπτες, 0 Χρήστες