Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 321
  • Total: 321

Ελληνική επανάσταση!

Ξεκίνησε από jcdenton, Μάρτιος 24, 2008, 12:30:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jcdenton

Η Επανάσταση του 1821 βγήκε σε pc game. Ο τίτλος είναι "1453-1821 Η ωρα της επανάστασης" (αν και ενδέχεται να αλλάξει ελάχιστα) & οι δημιουργοί είναι Έλληνες φοιτητές (όχι χολής πληροφορικής ή οποιουδήποτε είδους τεχνολογίας). Αναμένουμε με ανυπομονησία.
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

κώστας

Θα υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής όπλων;
Διότι Ανδρούτσος χωρίς ούζι και Παπαφλέσσας χωρίς καλάσνικοφ...δεν λέει.
eLe

Pappas10

Για εμένα δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν το σενάριο του παιχνιδιού βοηθάει στο να μάθουν οι χρήστες και την ιστορία της Επανάστασης το βλέπω θετικά.

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

illaria

εγω παλι διαφωνω..
δεν πιστευω οτι μπορει εστω και στο ελαχιστο να μην υπαρξει διαστρευλωση της ιστοριας,και θα οξυνει το ρατσισμο απεναντι στους τουρκους.
αλλωστε ειναι ενας επιπλεον λογος για τα παιδια να γινονται λιγοτερο κοινωνικα..

Pappas10

Παράθεση από: "illaria"εγω παλι διαφωνω..
δεν πιστευω οτι μπορει εστω και στο ελαχιστο να μην υπαρξει διαστρευλωση της ιστοριας,και θα οξυνει το ρατσισμο απεναντι στους τουρκους.
αλλωστε ειναι ενας επιπλεον λογος για τα παιδια να γινονται λιγοτερο κοινωνικα..

Διαστρεύλωση της Ιστορίας είναι και η ίδια η 25η Μαρτίου μα μεν. Η Τριπολιτσά είχε ήδη καταληφθεί κι εμείς μετά κάναμε την επανάσταση;;;; Για να μην πάμε σε θέματα που σχετίζονται με τη συμβολή του "ηρωϊκού" Γρηγόριου του Ε και δεν συμμαζεύεται. Ας κοιτάξουμε πρώτα πόσο στρευλά διδάσκονται ιστορία τα παιδιά στα σχολεία και μετά βλέπουμε αν όντως το παιχνίδι συνεισφέρει σε κάτι τέτοιο.

Όσο για τα αισθήματα απέναντι στους τούρκους, πέρα από το γεγονός ότι αυτά είναι μάλλον παγειωμένα, μ' αυτή τη λογική θα έπρεπε να είμαστε όλοι αμερικανόφιλοι μιας και στα περισσότερα παιχνίδια δράσης έχουν τους "καλούς" αμερικάνους να σώζουν τον κόσμο.

Τέλος, τα video games είναι τόσα πολλά ώστε η αντικοινωνικότητα που δημιουργούν ούτε να βοηθιέται ούτε και να απειλείται από ένα ακόμα. Τουλάχιστον ας βγει και ένα που πέρα από αντικοινωνικό, θα κάνει το παιδί και λίγο ιστορικά μορφωμένο.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

κώστας

Δηλαδή...δεν είμαστε αμερικανόφιλοι;
Συμφωνώ με την illaria ως προς την αποξένωση.
Τέλος...χρειάζεται να προσθέσω ότι διαφωνώ με την διαστρέΒλωση της παγΙωμένης;  ]
eLe

Pappas10

Παράθεση από: "κώστας"Δηλαδή...δεν είμαστε αμερικανόφιλοι;
Συμφωνώ με την illaria ως προς την αποξένωση.
Τέλος...χρειάζεται να προσθέσω ότι διαφωνώ με την διαστρέΒλωση της παγΙωμένης;  ]

Ως λαός όχι δεν είμαστε αμερικανόφιλοι. Αν δεν κάνω λάθος είμαστε οι πιο αντιαμερικάνοι στην Ε.Ε.

Για την αποξένωση είναι γενικό φαινόμενο. Δεν θα συμβάλει το παιχνίδι. Ακόμα και αν δεν έβγαινε θα έπαιζαν κάτι άλλο.

Ως προς την ορθογραφία συμφωνώ μαζί σου...είμαι ανορθόγραφος. Πέραν αυτού όμως που διαφωνείς; Δεν είναι στρεβλή η διδαχή της Ιστορίας στα Ελληνικά σχολεία; Ή δεν είναι παγιωμένη λίγο πολύ η θέση μας απέναντι στους τούρκους;

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

κώστας

Ως προς το αμερικανόφιλοι είναι η διαφωνία μου.
Μπορεί να λέμε ό,τι θέλουμε αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η αμερικανική κουλτούρα μάς έχει διαποτίσει ως το μεδούλι]
eLe

illaria

Pappa 10,το γεγονος οτι η διδασκαλια των παιδιων στα σχολεια και εν προκειμενω της ιστοριας ειναι..ας πουμε μετρια,με ελλειψεις,κλπ..δεν σημαινει αυτοματα οτι πρεπει να συνεισφερουμε με τον τροπο μας στην συνεχεια της.Το να επισημαινει κανεις το προβλημα,δεν σημαινει οτι και το λυνει.ειναι παντως μια αρχη..

ρατσισμος υπαρχει ηδη,πολυ σωστα,απεναντι στους τουρκους..οπως και σε διαφορες φυλες(προφανως ισχυει ακομη το ''πας μη Ελλην βαρβαρος..!),γιατι ομως να ενισχυθει;;
και θα μου πεις ''ξεχνας την ιστορια,400 χρονια σκλαβιας,κα..'';οχι,ομως για σκεψου..ο Β Παγκοσμιος πολεμος,που ειναι και πιο προσφατος,δεν εχει αφησει τετοια εντυπωση για τους ιταλους και τους γερμανους..δεν αντιδρας με τον ιδιο τροπο..

και τελος γιατι να ωθησεις το παιδι σε ενα ακομη παιχνιδι,αφου ειναι φαινομενο αποξενωσης,και να μην γινει αυτο η αφορμη για μια αλλη σταση απεναντι στο παιδι;;στην αλλαγη της συμπεριφορας και της κοινωνικοτητας του;;

Enia

άλλο η κουλτούρα κι άλλο οι πολιτικές θέσεις.

Pappas10

Παράθεση από: "illaria"Pappa 10,το γεγονος οτι η διδασκαλια των παιδιων στα σχολεια και εν προκειμενω της ιστοριας ειναι..ας πουμε μετρια,με ελλειψεις,κλπ..δεν σημαινει αυτοματα οτι πρεπει να συνεισφερουμε με τον τροπο μας στην συνεχεια της.Το να επισημαινει κανεις το προβλημα,δεν σημαινει οτι και το λυνει.ειναι παντως μια αρχη..

Ιλλαρία, μία διευκρίνιση για να οριοθετήσουμε την κουβέντα. Κατά τη γνώμη μου πέρα από το μέσο, υπάρχει και η χρήση του. Δηλαδή, για εμένα πάντα, ανεξάρτητα από το πόσο ιστορικά ορθό θα είναι ένα pc game για την Ελληνική Επανάσταση, είναι στο χέρι - ή στο joystic - του εκάστοτε γονέα ή ακόμα και χρήστη το να το χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο για να μελετήσει και να μάθει καλύτερα την Ελληνική ιστορία. Δεν επεσήμανα κανένα πρόβλημα αναζητώντας την αυτόματη λύση του. Απλά διευκρίνησα ότι διαστρέβλωση της ιστορίας ήδη υπάρχει και - πάντα κατά τη γνώμη μου - ένα παιχνίδι δεν θα αλλάξει κάτι.

Τέλος, από τη στιγμή που δεν έχουμε δει το παιχνίδι, δεν ξέρουμε αν διαστρεβλώνει και πως την ιστορία. Οι ημερομηνίες του πάντως (1453-1821) είναι σωστές.

Παράθεση από: "illaria"ρατσισμος υπαρχει ηδη,πολυ σωστα,απεναντι στους τουρκους..οπως και σε διαφορες φυλες(προφανως ισχυει ακομη το ''πας μη Ελλην βαρβαρος..!),γιατι ομως να ενισχυθει;;
και θα μου πεις ''ξεχνας την ιστορια,400 χρονια σκλαβιας,κα..'';οχι,ομως για σκεψου..ο Β Παγκοσμιος πολεμος,που ειναι και πιο προσφατος,δεν εχει αφησει τετοια εντυπωση για τους ιταλους και τους γερμανους..δεν αντιδρας με τον ιδιο τροπο..

Κατ' αρχάς δεν νομίζω ότι ο Ρατσισμός ενισχύεται μ' ένα παιχνίδι. Το ξαναλέω ότι μ' αυτή τη λογική θα έπρεπε να είμαστε όλοι φιλοαμερικάνοι ή αντιγερμανοί, αντιρώσσοι, αντι-ξέρω γω τι. (μιας και τα παιχνίδια που πολεμάς τους γερμανούς ή τους Ιάπωνες στο ΒΠΠ ή τους Ρώσους στον ψυχρό πόλεμο είναι πάρα πολλά).  Από εκεί και πέρα, όχι δεν θα σου πω ότι "ξεχνάς την ιστορία, 400 χρόνια σκλαβιάς κλπ" αλλά θα σου επισημάνω ότι άλλο 400 χρόνια και άλλο 5.

Παράθεση από: "illaria"και τελος γιατι να ωθησεις το παιδι σε ενα ακομη παιχνιδι,αφου ειναι φαινομενο αποξενωσης,και να μην γινει αυτο η αφορμη για μια αλλη σταση απεναντι στο παιδι;;στην αλλαγη της συμπεριφορας και της κοινωνικοτητας του;;

Μα δεν είπα πουθενά να το ωθήσεις. Είπα ότι αν είναι να βοηθήσει το παιχνίδι να μάθει καλύτερα την ιστορία, τότε καλώς να έρθει το παιχνίδι. Η παράθεση μου ακριβώς είναι αυτή

Παράθεση"Για εμένα δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν το σενάριο του παιχνιδιού βοηθάει στο να μάθουν οι χρήστες και την ιστορία της Επανάστασης το βλέπω θετικά."

Δεν νομίζω ότι απορρέει από πουθενά προτροπή προς την χρήση του. Προσωπικά όμως, θα προτιμούσα να παίζει κάποιος ένα παιχνίδι που θα σχετίζεται με την Ελληνική ιστορία, γιατί αυτό θα μπορούσε να είναι εφαλτήριο για την μελέτη της. Και αν είχα να επλέξω μεταξύ ενός τέτοιου παιχνιδιού και κάποιου άλλου με θέμα τον ψυχρό πόλεμο (για παράδειγμα) θα επέλεγα αυτό με θέμα την Ελληνική επανάσταση. Κακό είναι αυτό;

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Παράθεση από: "Enia"άλλο η κουλτούρα κι άλλο οι πολιτικές θέσεις.

Σκόπευα να γράψω ένα δοκίμιο 560 λέξεων περί του θέματος αλλά μου απέδειξες την αξία του Λακωνίζειν...  :P  :P  :P  :P  :P
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

κώστας

Αν υπάρχει κάτι αυταπόδεικτο αυτό είναι ο φιλοαμερικανισμός μας στις πολιτικές θέσεις.
eLe

Ludwig

ακουσα πως θα έχει και τον χαρακτήρα της Μπουμπουλίνας για να κερδίσει και το γυναικείο κοινό και όταν χάνεις «δεν σκοτώνεσαι» αλλά γίνεσαι γιουσουφάκι

Ludwig

και όταν τελειώσεις όλες τις πίστες, στο βαθμό δυσκολίας  «veteran», μπαίνεις στην Πόλη

321 Επισκέπτες, 0 Χρήστες