Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 405
  • Total: 405

Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Ξεκίνησε από black_velvet, Απριλίου 01, 2008, 07:36:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

black_velvet

Παράθεση από: "Rakendytos"ναι ρε γαμωτο..
Αυτος ο τυπος που εβαλε την σβαστικα στην Ελληνικη σημαια λενε πως ειναι καλλιτεχνης.. Η τεχνη δεν πρεπει να ειναι ..λευτερη???

:arrow: ο απο κατω ειναι εξω φρενων με τον Ρακενδυτο..

Παράθεση από: "seagull"...

...

"Η δημοκρατία μας καταστρέφεται διότι κατεχράστη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,
διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,
την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα
και την αναρχία ως ευδαιμονία"

Ισοκράτης 436-338 π.χ

Η τέχνη είναι λεύτερη. Όχι όμως για να καταπατάει ελευθερίες!  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

κώστας

Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε και την στρατευμένη "τέχνη"]
eLe

black_velvet

Άει γεια σου! Αυτόν τον όρο έψαχνα απ΄την ώρα που το είδα στις ειδήσεις χθες! Ας όψεται η πλήρης και απόλυτη απέχθειά μου στο συγκεκριμένο είδος]στρατευμένη [/b]τέχνη!"

Απλά δεν έχω χειρότερο!!  :evil:  :evil:  :evil:

Rakendytos

Τελικα καποιος ειναι εξω φρενων με τον Ρακενδυτο..  :)
ειδα χαλαρες απαντησεις στο "παιχνιδι" και αναρωτηθηκα αν ξεπερασαμε τα παθη μας..

Τις θεσεις μου αγαπητη για εθνη.. συνορα.. σημαιες.. τις γνωριζεις..
Περι τεχνης απευθυνσου στον Μαγιακοφσκι..

black_velvet

Τις θέσεις σου μπορεί να τις ξέρω. Και τι μ' αυτό;

Θες να μου πεις πως μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να υπολογίζει τίποτα; Κάπου εκεί δεν είναι που ξεκινάει η ασυδοσία;

Αν μη τι άλλο, οι σημαίες είναι σύμβολα. Εσύ ο ίδιος ξέθαψες το θέμα που εξηγεί τον συμβολισμό της δικής μας.
Αν κάποιος δεν είναι σε θέση να σεβαστεί τους αγώνες που συμβολίζει (και μιλώ για τον απλό κόσμο που αγωνίστηκε κι όχι για τα "μεγάλα κεφάλια"), τότε δεν γίνομαι έξω φρενών μαζί του. Απλά, "καταγράφω" τα νέα δεδομένα...

Pappas10

Αναρωτιέμαι αν όλοι οι όψιμοι υπερασπιστές της εκάστοτε "καλιτεχνικής" αλλοίωσης συμβόλων θα ανέχονταν ή θα επικροτούσαν μία αντίστοιχη "καλλιτεχνική" παρέμβαση σε δικά τους σύμβολα.

Για παράδειγμα, όσοι έχουν παιδιά και υπερασπίστηκαν το έκθεμα της εκσπερμάτωσης πάνω στον σταυρό, να μετέφραζαν σε "καλλιτεχνεία" την απεικόνηση της εκσπερμάτωσης κάποιου στη φωτογραφία του παιδιού τους. Ας μην ξεχνάμε ότι για κάποιους ο Ιησούς είναι ο "Υιός του ανθρώπου".

Ή όσοι Λενινιστές αντιμετωπίζουν με συγκατάβαση την θέα της Ελληνικής Σημαίας με σβάστικα στην θέση του Σταυρού, θα δέχονταν ένα τάμπλοιντ στην Κηφισίας με τη φωτογραφία του Λένιν και τον τίτλο "Ένας Μαλάκας μπροστά - Δύο πολύ μαλάκες πίσω";;;;

Μήπως κάποιοι κομμουνιστές θα δέχονταν την αντικατάσταση του σφυροδρέπανου με έναν δονητή και ένα αιδοίο από καουτσούκ;  

Όσο σέβομαι τα σύμβολα των άλλων - ανεξάρτητα με το αν ασπάζομαι το τι αντιπροσωπεύουν - άλλο τόσο έχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΑΞΙΩΝΩ σεβασμό των δικών μου συμβόλων.

Είναι απλό και εύκολο... και στην τελική είναι και δίκαιο. Δεν είναι;;;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

κώστας

eLe

Pappas10

Καλά... έτσι είναι αν έτσι πιστεύεις.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

amfiprostylos

Παράθεση από: "Pappas10"Όσο σέβομαι τα σύμβολα των άλλων - ανεξάρτητα με το αν ασπάζομαι το τι αντιπροσωπεύουν - άλλο τόσο έχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΑΞΙΩΝΩ σεβασμό των δικών μου συμβόλων.

Είναι απλό και εύκολο... και στην τελική είναι και δίκαιο. Δεν είναι;;;

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

συμφωνω ως προς τον σεβασμο των συμβολων ολλων των λαων.

αλλα ......

ξερεις οτι το δικο σου συμβολο που τοσος ντορος γινετε, ειναι μολις 180 ετων;;;;

υπαρχουν αλλα συμβολα της ελλαδος πολυ παλαιοτερα που καταστρεφονται καθε μερα και κανενας μας δεν δινει δεκαρα. αυτα δεν αξιζουν την προσοχη σας;

μεγαλη η λουμπα της TV , μας εξοργιζει ή μας αποβλακωνει οποτε και οπως αυτη θελει.

α ! τωρα που τα λεμε για τα σκοπια , εχετε ποτε αναρωτηθει " ρε 'συ πως γινετε να εχουμε παντα εμεις δικιο σε οτι αφορα την ιστορια, τα συνορα, την καλη γειτονία και παντα να ειμαστε οι αδικημενοι;"

δεν μπορει καποιο λαθος θα εχουμε κανει και εμεις. α ξεχασα, εμεις ειμαστε δικαιοι και αλαθητοι παντα οι αλλοι φταινε.

διαφημισεις , και σε λιγο παλι μαζι.

Rakendytos

Eγω ανεβασα και ευχετηριο ποστ για τον κυριο Πρωθυπουργο βρε Κωνσταντινα.. και για τον κυριο Μητσοτακη..  :D
Για καποιους το ποστ για τη σημαια ειναι ενδιαφερον.. φανταζομαι και σενα αρεσε..
Για καποιους αλλους τα συμβολα ειναι αδιαφορα..
Δεν τους απασχολει αν θα τα δουν με σβαστικα.. με σφυροδρεπανο που εβαλε ο Τζιμακος..
η και καμενες ακομα..
Μονο την καλλιτεχνικη (αν υπαρχει) πλευρα κοιτανε.. το ιδιο και με τα συνορα.. ειναι εμποδια..
Τους απασχολουν αλλα πιο σημαντικα πραγματα..
Οπως οι δηλωσεις αυτου του Κουνιαδη (αν τον λεω σωστα) για τα εργασιακα..
τα πορισματα της επιτροπης των σοφων.. το 2% που θελουν να δωσουν στην απολυση..
κατι εθελοντικες μεταβασεις που θελουν να κανουν απο την μονιμοτητα.. κλπ
Τωρα ποια σημαια κυματιζει.. κοκκινη πρασινη μπλε.. πουα με ανταυγιες ειναι τριχες.. το μεροκαματο να βγαινει..

Μιχαλη.. κλαπ κλαπ κλαπ  :cheers:
μου βαζεις παντα ιδεες αδελφε..  :P

κώστας

Μιχάλη,
όσο σε σέβομαι, έχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΑΞΙΩΝΩ να με σέβεσαι.
...Μου φαίνεται δίκαιο...
eLe

black_velvet

Παράθεση από: "Rakendytos"Eγω ανεβασα και ευχετηριο ποστ για τον κυριο Πρωθυπουργο βρε Κωνσταντινα.. και για τον κυριο Μητσοτακη..  :D
Ναι, το είχα δει. Δεν ξέρω γιατί το επαναλαμβάνεις κάθε λίγο και λιγάκι και τι προσπαθείς να πεις μ' αυτό. Ό,τι ήταν να πεις το είπες τότε.  Πάμ' παρακάτω τώρα;

Παράθεση από: "Rakendytos"Για καποιους το ποστ για τη σημαια ειναι ενδιαφερον.. φανταζομαι και σενα αρεσε..
Για καποιους αλλους τα συμβολα ειναι αδιαφορα..
Δεν τους απασχολει αν θα τα δουν με σβαστικα.. με σφυροδρεπανο που εβαλε ο Τζιμακος..
η και καμενες ακομα..

Ναι, η ιστορία πάντα μου άρεσε. Μ' ακόμη περισσότερο, μου αρέσει αυτός ο μοναδικός τρόπος που έχουμε εμείς οι άνθρωποι να περικλείουμε σε μια εικόνα πράξεις και γεγονότα πολλών ζωών.
Αυτές τις ζωές βλέπω πίσω από τα Σύμβολα Οδυσσέα.
Κι όταν κάποιος τα καίει, τα παραποίει και προσπαθεί να τα χλευάσει, στο δικό μου φτωχό μυαλό δείχνει πως προσπαθεί να ευτελίσει αυτές τις ζωές.
Φυσικά, με λύπη μου διαπιστώνω πως δεν έχει νόημα να μιλήσω άλλο για σεβασμό. Έτσι που πάει το πράγμα, σε λίγο θα γίνονται και αγώνες για να σβηστεί αυτή η λέξη ακόμη κι απ' το λεξικό.

Δεν έχω διάθεση να συνεχίσω άλλο.
Λυπάμαι πολύ.

Υ.Γ. να κάψετε τότε και την σημαία που περιφέρεται στους δρόμους της Αθήνας κάθε 17 Νοέμβρη. Σύμβολο δεν είναι πια κι αυτή; ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!

Pappas10

Παράθεση από: "κώστας"Μιχάλη,
όσο σε σέβομαι, έχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΑΞΙΩΝΩ να με σέβεσαι.
...Μου φαίνεται δίκαιο...

Συμφωνώ απόλυτα...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Rakendytos

Μιλησα για καποιους Κωνσταντινα μου.. γιατι δεν βρισκω λογο να παρω προσωπικα θεση σ αυτον τον εθνικο παροξυσμο..
Δεν μου αρεσουν οι υστεριες..
Λυσανε τα προβληματα τους.. μοιρασαν τα εκατομυρια απο το Πρωτο Θεμα.. βαλανε τον Ζαχο καταψυξη..
και μας την πεσανε με τα εθνικα θεματα..
Δημιουργουν φοβια κι εγω σ αυτο το τρυπακι δε μπαινω..
Πιστευω για καποιο λογο οτι αποπροσανατολιζει..

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ λοιπον.. παμε παρακατω..

black_velvet

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά το θέμα εδώ είναι εντελώς διαφορετικό.
Όσα αναφέρεις συζητιώνται σε τουλάχιστον 2-3 άλλα σημεία του α33 αυτή τη στιγμή.
Ας λείπουν λοιπόν οι ειρωνείες.  ]

405 Επισκέπτες, 0 Χρήστες