Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 712
  • Total: 713
  • Leon

ΤΑΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ξεκίνησε από sevenseas, Απριλίου 18, 2008, 12:33:20 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

cna

Κωστή εγώ απλώς ανέφερα τμήμα ανάλυσης του Πολυτεχνείου από ΚΝίτη που είχε πάρει μέρος τότε στο Πολυτεχνείο. Τα είπα ακριβώς όπως τα αποδέχεται το κόμμα στα ενδότερά του.

KostasD33

Χρηστάρα δεν κάνεις για Κνίτης λέμε… έχεις το ελάττωμα ότι σκέφτεσαι

Δεν ξέρω τι σου έλεγε ο φίλος σου από ενδότερα ή τι παραδέχονταν σε ενδότερες διαδικασίες ορισμένα τμήματα της ΚΝΕ αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι και το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ποτέ δεν παραδέχεται το φύλο 8 της εφημερίδας Πανσπουδαστικής που εξέδωσαν τότε και δεν υπάρχει σε κανένα αρχείο δικό τους. Μα σε κανένα ενώ έχουν όλα μα όλα τα άλλα έντυπα από την ίδρυση του ΚΚΕ.
Σε δύσκολες περιπτώσεις δε, όταν ακόμα γινόντουσαν συνέδρια της ΕΦΕΕ και τους έδειχναν το έντυπο τους, έχουν ισχυριστεί ότι είναι πλαστογραφία ή είναι εκτύπωση από την ασφάλεια κλπ (βλέπε επιχειρήματα για σκοτεινές δυνάμεις της ανωμαλίας)

cna

Ε καλά εδώ τόσους και τόσους έχουν απαρνηθεί κατά καιρούς στη φυλλάδα θα κολλήσουν; Άσε Κωστήμ. Διάβασε Όργουελ που σου λέω.Προφήτης ήτανε. Προφήτης του σταλινισμού, προφήτης και της πτώσης.

Pappas10

Δεν βλέπω το αυθεντικό κείμενο πουθενά... για κάνε ένα re-post  (εκτός κι αν δεν κατάλαβα).

Για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι έχω πεί ό,τι είναι να πω σε συνάρτηση με το ΚΚΕ και την εστίαση του θέματος. Φυσικά και υπήρξα ΚΝΙτης και θεωρώ την ΚΝΕ μεγάλο πολιτικό σχολείο αλλά ως σχολείο κάποια στιγμή το τελειώνεις και μπαίνεις στην καθημερινότητα της  ζωής από την οποία το ΚΚΕ έχει πάρει διαζύγιο.

Όσο για την άεκ, είνα σαν τον συνασπισμό... ρίχνει που και που καμμία πούτσα στους "πράσινους", συνεργάζεται με τους αντιπάλους τους και στο τέλος βγαίνει τρίτη και παραπονιέται για τον διπολισμό του πολιτικού συστήματος.

Όσο για τον Όργουελ... γενκά νομίζω στρέφεται ενάντια στον Κρατικό και κεντρικά ελεγχόμενο παρεμβατισμό στην κοινωνική εξέλιξη, ιδίως στο "1984". Βασικά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ προφήτης ο άνθρωπος και γι' αυτό δεν τον πολυακούμε.

Αυτά.... δεν έχω και καμία τρελή γνώση πολιτικής και ιστορίας οπότε τι άλλο να πω;

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααααα

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

sevenseas

νατοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
κι εψαχνα τοσο καιρο
εψαχνα σε φαρμακολογιες και λοπα χημικα σκευασματα

αλλα
να η αιτια

οποιος εχει υπηρετήσει αυτο το κομμα
κατι του μενει

α ρε Μιχαλη
πρεπει να περασουν 10 χρονια ακομη εντατικής θεραπείας
με σεξουαλικα τριγωνα και τετραγωνα
(πουσαι Φαρακο)
αλλα κ ιαυτά του Πανοραματος
αποχή από καθε συγκεντρωση ανω των 6 ατόμων σε κλειστο χώρο
ξηροφαγια και γονυκλισια επί 5 μερες στην αρχή καθε μηνα
εξομολογηση σε παλιαοημερολογιτη ιερεα.

Τελςο παντων
συγχωρεμενος απο μενα
και σε αλλα με υγεία

οσον αφορα το θεμα  μας

ψαχνω ακομη πως θα οδηγηθουμε σε πλειοψηφικο ρευμα
ρωτησα μαγισσες και καφετζουδες
δαβασα τα αστρα

εχασα χρονια
κι ακομη

πρωθυπουργο βλεπω τον Κωστακη !!!!!!!!!!!!!!!!!!

cna

Δυστυχώς τα πλειοψηφικά-επαναστατικά ρεύματα απαιτούν σκεπτόμενους ανθρώπους, οι οποίοι τελικώς καθίστανται εν δυνάμει ή μη επικίνδυνοι για τα κόμματα και τους μηχανισμούς τους. Πώς λοιπόν θα δημιουργήσεις κάτι που δεν το θέλει κανείς;

Pappas10

[quote user="sevenseas" post="301406"]νατοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
κι εψαχνα τοσο καιρο
εψαχνα σε φαρμακολογιες και λοπα χημικα σκευασματα

αλλα
να η αιτια

οποιος εχει υπηρετήσει αυτο το κομμα
κατι του μενει

α ρε Μιχαλη
πρεπει να περασουν 10 χρονια ακομη εντατικής θεραπείας
με σεξουαλικα τριγωνα και τετραγωνα
(πουσαι Φαρακο)
αλλα κ ιαυτά του Πανοραματος
αποχή από καθε συγκεντρωση ανω των 6 ατόμων σε κλειστο χώρο
ξηροφαγια και γονυκλισια επί 5 μερες στην αρχή καθε μηνα
εξομολογηση σε παλιαοημερολογιτη ιερεα.[/quote]

Τουλάχιστον για εμένα υπάρχει θεραπεία. Για εσένα ακόμα η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Όσο για τον Κωστάκη... εδώ ρε οι άλλοι βγάλαν πρόεδρο τον Τσούπρα... ο Κωστάκης σε πείραξε;

Σημίτη δεν ήθελες; Πάρε 12 χρόνια αντιπολίτευση για να μάθεις...

Ακόμα και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ περισσότερες νίκες έχει ρε από το Κόμα... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Ο Φαράκος παρτουζιάρης;;;; Θα του έμεινε από τότε που γαμούσε τους Ελασίτες στα ρουμάνικα μπουντρούμια...

Το αστείο είναι ότι το ΚΚΕ όντως έκανε όλα αυτά τα απάνθρωπα για τα οποία το κατηγορούν οι αντίπαλοι του. Η διαφορά είναι ότι τα έκανε στους οπαδούς του και όχι στους αντιπάλους του.

Και όλα τα καθάρματα και τους ευνουχιστές των μεγαλύτερων Λαϊκών κινημάτων στην Ελλάδα (από την Εθνική Αντίσταση έως το Πολυτεχνείο) τους έκαναν ήρωες.

Ο "Καπετάν Γιώτης"... έναν λόχο του ΔΣΕ διοίκησε (ο οποίος έγινε "τάγμα" στην πρώτη έκδοση της "Ιστορίας του Εμφυλίου" του Βάσου Γεωργίου και "Ταξιαρχία" στην δεύτερη έκδοση... την τρίτη δεν την έχω.. μάλον θα έχει γίνει μεραρχία) και πήγαν όλοι άκλαυτοι στο Βίτσι. Και το ονόμασαν "μεγάλη στρατηγική κίνηση απαγκίστρωσης" επειδή γλίτωσε αυτός και 2 ακόμα. Και όπως είχε πει και ο Άρης ..."...είναι από αυτούς που όταν εμείς θα χορεύουμε στην άκρη του σχοινιού, αυτοί θα βαράνε παλαμάκια...".  Και επειδή "πρόκαμε" έγινε "Ιστορικός Ηγέτης"...

Και μετά μου λένε γιατί ασχολούμαι με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και τις γαβριέλες...

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααααααααα

Παππάς10 ή κάτα κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

sevenseas

Μιχαλη
αναφερομαι
στην εγκυκλιο του Φαρακου, οταν ηταν στο ΠΓ του ΚΚΕ, προς τους νεους
το δανεισα ο μαλακας και μου το φαγανε
μιλαμε για ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ
ο Ανθιμμος Θεσσαλονιξς ωχρια μπροστα στο κειμενο αυτό
εκει εγραφε να αποφευγουν οι Κνιτες τα ερωτικα τριγωνα κλπ
να ακουνε τους γονεις
και τετοια

συνελοντι επειν
θα μπορουσε να ονομαζεται
ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟ

που θα παει
δεν θα τιο βρω?

θα το δημοσιευσω εδω σε συνεχειες

7~

Pappas10

[quote user="sevenseas" post="301432"]Μιχαλη
αναφερομαι
στην εγκυκλιο του Φαρακου, οταν ηταν στο ΠΓ του ΚΚΕ, προς τους νεους
το δανεισα ο μαλακας και μου το φαγανε
μιλαμε για ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ
ο Ανθιμμος Θεσσαλονιξς ωχρια μπροστα στο κειμενο αυτό
εκει εγραφε να αποφευγουν οι Κνιτες τα ερωτικα τριγωνα κλπ
να ακουνε τους γονεις
και τετοια

συνελοντι επειν
θα μπορουσε να ονομαζεται
ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟ

που θα παει
δεν θα τιο βρω?

θα το δημοσιευσω εδω σε συνεχειες

7~[/quote]

Κάτι έχω ακούσει όπως και για το άρθρο 3 του καταστατικού της εξορίας που απαγόρευε στους Εξόριστους να συνάπτουν ερωτικές σχέσεις με ντόπιους και ντόπιες. Αν το βρεις θα ήθελα πολύ να το δημοσιεύσεις και θα το ψάξω κι εγώ. Τέτοια ντοκουμέντα πάντως ΔΕΝ δανείζονται. Κι εγώ βέβαια μέχρι να το μάθω έχασα τα κέρατα μου...

Η αλήθεια είναι ότι - για την δική μου αντικειμενικότητα - το ΚΚΕ δεν μπορούσε να αγνωήσει την αγροτική και επαρχιώτικη ηθική των ανθρώπων στους οποίους απευθυνόταν. Σε συνδιασμό με τον τεράστιο πόλεμο που δεχόταν πάνω σ' αυτό το θέμα από τα Κρατικά και Εκκλησιαστικά κέντρα εξουσίας, ήταν κάπου λογικό να γίνεται - ενίοτε - "βασιλικότερο του βασιλέως". Δεν ξέρω τι πολιτικά ωφέλη απεκόμοισε το ΚΚΕ με αυτού του είδους τις ανακοινώνσεις, εγκυκλίους και άρθρα αλλά είναι γεγονός ότι βγάζουν πολύ γέλιο.... ή κλάμα. Ανάλογα πως το βλέπει κανείς.

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

kuria

[quote user="cna" post="301362"]Πρώην ΚΝίτης σου κάνει;[/quote]

εννοεις γενιτσαρος;
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

cna

sevenseas

προχθες το βραδυ ειχα μια συζήτηση , δυο ωρων με εναν φιλο
αναρχικο
με πολλες και βαθειες γνωσεις

η συζήτηση μας ηταν
για τον ηγεμονισμο της
λεγομενης
επισημης αριστερας

φιαπιστώσαμε κι οι δυο , οτι και τα δυο κομματα της επισημης αριστερας διακατεχονται από αυτό το καταλοιπο του σταλινισμου , κι οτι αν και περασαν χρονια, από την πτωση τυο σοβιετικου, λαθος, του σοβιετιστικου καθεστωτος ,ίσως να ειναι τα μονα κομματα στην Ευρώπη, που θεωρουν εαυτα, ως μονους εκφραστες τςη αριστερας.

Η αρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση της συνεργασιας του με αλλα κομματα
Οι κατηγορίες και οι βαριες εκφρασεις του ΚΚΕ ενατιον ολων
ειναι καποια απο τα δειγματα της νοοτροπιας αυτής.

Εν τελει
η επίσημη αριστερα τι επιδιώκει ?
μια μικρη και................ καθαρή κοινοβουλευτικη εκπροσωπηση

αντι του κυβερνητικου εργου
σε μια συμμαχια ?

cna

Γιώργη υπάρχει πάντα ο φόβος της υπαναχώρησης από τις αρχικές ιδέες. Ο φόβος της διάβρωσης ιδεών και ανθρώπων. Πέραν του ΚΚΕ για το οποίο συμφωνώ απόλυτα ότι κακώς αυτοαποκαλείται μοναδικό όχημα έκφρασης της εργατικής τάξης οι συνεργασίες εγκυμονούν πολλών λογιών κινδύνους. Δηλαδή να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με ποιόν; Με το ΠΑΣΟΚ; Το κατεξοχήν όχημα υποχθόνιων καπιταλιστικών μεθόδων ειδικά κατά τα τελευταία έτη της διακυβέρνησής του; Ένα κόμμα που δεν διστάζει να φερθεί με τυχοδιωκτικό τρόπο αρκεί να είναι στα ηνία της εξουσίας (μην το αρνείσαι γιατί το έχει πράξει κατά καιρούς και το ξέρεις!); Δεν αγιάζει πάντα ο σκοπός τα μέσα Γιώργη. Θα έλεγα ότι αν η επιδίωξή μας είναι μια δίκαιη κοινωνία καταρχήν τότε ο σκοπός ποτέ δεν αγιάζει τα μέσα. Φυσικά αν αναφερθούμε αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και ο φόβος της ενσωμάτωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ' εμέ δεν είναι κόμμα που δημιουργήθηκε από άτομα τα οποία πρεσβεύουν μια ξεκάθαρη ιδεολογία. Περισσότερο για κόμμα απογοητευμένων μου κάνει - απογοητευμένων από το προηγούμενο κόμμα που τους παρείχε στέγη. Αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι ιδεολογικά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τεράστιες διαφορές. Οπότε η απομάκρυνση του κινδύνου της διάλυσης και της ενσωμάτωσης αποφεύγεται δια της αποφυγής συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο.

sevenseas

ορθα
οσα εγραψες και συμφωνω

αλλα
υοπαρχει και αλλα , παντα

το ΠΑΣΟΚ, διαβρωμενο, κατακομμενο, οπως θες πεστο , δεν εχω καμμια αντιρρηση
εξακολουθεί να ειναι το μεγαλυτερο κομματι της Αριστεράς στην Ελλάδα
οι πολιτικες πρωτοβουλιες, εκτος του διαστηματος της προσφατης εσωκομματικης κρισης, σε αυτό ανηκουν

και λεω

οκ

Ο ΣΥΡΙΖΑ , δεν θελει να συνεργασθεί με το ΠΑΣΟΚ , για λογους αρχων ( ας μην πουμε γι αυτές, γιατι θα ανοιξει μεγαλη κου βεντα, που σιγουρα θελει αλλο τοπικ).
Αλλα αυτες τις θεσεις του πως θα τις θεσει σε εφαρμογή?
να αποκτήσει αυτοδυναμια και να γινει κυβέρνηση?????????
ουτε τα πιο αισιοδοξα στελεχη του το βλεπουν
Μια συνεργασια
υπό ορους
με το ΠΑΣΟΚ
θα του εδινε την δυνατοτητα να προωθήσει τις θέσεις του.
προς οφελος της ελληνικης κοινωνιας , όπως λενε τα στελεχη του και δεν διαφωνω

Η αρνηση της συνεργασίας, , τι αποτελεσματα θα φερει?
Κανενα

712 Επισκέπτες, 1 Χρήστης