Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 250
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 184
  • Total: 185
  • cuba

Ελλείψεις σε προϊόντα και αγαθά

Ξεκίνησε από CINDY, Μαΐου 12, 2008, 03:33:12 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

CINDY

Προβλήματα εφοδιασμού αρχίζουν να δημιουργούνται στην αγορά, από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών, τα οποία στη Βόρεια Ελλάδα επιτείνονται λόγω και των κινητοποιήσεων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι προϊόντων παραμένουν στα λιμάνια ή στα τελωνεία, ενώ ευπαθή προϊόντα, όπως ντομάτες, φρούτα και άλλα, κινδυνεύουν να καταστραφούν, εξαιτίας της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ.

Πιο έντονο είναι το φαινόμενο των ελλείψεων στα ράφια των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Εν τω μεταξύ, αναμένονται νέες αυξήσεις σε βασικά αγαθά και προϊόντα λόγω και πάλι του διεθνούς ράλι του πετρελαίου. Οι αυξήσεις αναμένεται να είναι πάνω από 10% σε πλαστικά και απορρυπαντικά, και από 6 έως 10% σε ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι και κονσέρβες.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση με τα υγρά καύσιμα, καθώς λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, έχουν "στεγνώσει" τα πρατήρια, σε Αττική και περιφέρεια. Κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων είναι η αυριανή γενική συνέλευση των απεργών, οι οποίοι πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου με τον υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη . Πάντως, σε ένδειξη καλής θέλησης θα επιτρέψουν αύριο την κίνηση 200 ιδιωτικών βυτιοφόρων για να προμηθεύσουν με καύσιμα την Αττική.

lucretia

Μήπως να σταματήσουμε να υστεριαζόμαστε;
¨Ακουσα το πρωί ότι έτρεχαν λέει οι μουρλοί στα σούπερ μάρκετ να στοκάρουν εβαπορέ και μπείμπιλίνο.

Αν σταματήσουμε να αγοράζουμε αυτές τις μέρες, αν περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας με ΙΧ, αν μειώσουμε κατά πολύ αυτά που καταναλώνουμε, τότε δεν θα βρούν έδαφος οι διάφοροι πονηροί που κοιτάνε να εκμεταλλευτούν τέτοιες καταστάσεις...

Άκουσα, 1,60 η βενζίνη σε ένα πρατήριο....

Ε, όχι ρε παιδιά, πάω με τα πόδια.
Και δεν θα πάθω τίποτα αν δεν φάω ντομάτες για μια εβδομάδα. ΕΛΕΟΣ!

jcdenton

πρέπει να μάθετε την πικρή αλήθεια. ΕΓΩ αγόρασα όλα τα προϊόντα, ΕΓΩ τα αφήνω στα λιμάνια, ΕΓΩ κερδίζω από τις αισχροκέρδιες. ΕΓΩ σας καταστρέφω  :twisted:
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

Enia

Χτες το απόγευμα στη Γαλατσίου η βενζίνη είχε λιγότερο από 1,20 (μάλλον στα κανονικά της δηλ, δεν θυμάμαι να είναι κι από τα φτηνότερα πρατήρια της περιοχής). Όσο για ουρά, κάτι είχε, αλλά δεν γινόταν και πανζουρλισμός όπως παρουσίαζαν τα δελτία...

Κι επειδή πολύ ακούστηκε το περί 'αισχροκέρδιας', συγγνώμη αλλά δε συμφωνώ. Έμποροι είναι. Νόμος προσφοράς και ζήτησης. Κι αν υπάρχουν κάποιοι που τα δίνουν, καλά κάνουν κι αυτοί και τα παίρνουν.

lucretia

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...

Λόγω δουλειάς, έρχομαι σε επαφή με πολλές βιομηχανίες τροφίμων, σε αρκετές περιπτώσεις οι υπέυθυνοι των βιομηχανιών είναι συνάδελφοι και φίλοι.

Προχθες λοιπον πήγα στο σουπερ μαρκετ και είδα ενα τροφιμο που παράγεται σε ενα απο αυτα τα εργοστάσια και  το οποιο αυξήθηκε κατά ένα ολοκληρο ευρω σε δυο εβδομάδες.
Πήρα τηλέφωνο τον συναδελφο και κολλητο (σχεδόν) και του τα έχωσα. Καλά ρε παπάρες, ένα ευρώ αυξηση;

Ρε συ, μου λέει, έλα να δεις τα συμβολαια που λένε για σταθερη τιμη τα τελευταια δυο χρονια. Ασε τις εκπτωσεις που μας βαζουν εκβιαστικά.

Οκ, λοιπόν, να μην αγοράζω τώρα που είναι η κρίση.
Αλλά τι να κάνω, να μην αγοράζω τα βασικά ήδη διατροφής;
Και που να πάω να τα αγοράσω, αφού αν το σούπερ μάρκετ που εχει την δυνατότητα να συμπιεσει τις τιμές, φαντάσου τι κάνουν τα μικρομαγαζάκια....

Δεν λέει κανείς τίποτα γιατί τους φοβούνται.
Η αυθαίρετη αυξηση της τιμης ενος προίόντος, μπορει να ειναι και χασουρα για την βιομηχανία, γιατι καθιστα το προίόν μη ανταγωνιστικό σε σχεση με τα ομοειδη στο ράφι. Αλλά δεν τολμούν να πουν τίποτα, γιατί ξέρουν ότι αν τα βαλουν με τα σουπερ μάρκετ, θα τους πετάξουν από την αγορά.

Το κράτος κοιμάται και ονειρεύεται μια νύχτα με φεγγάρι.
Η επιτροπη ανταγωνισμού έχει δεθεί πισθάγκωνα, γιατί όταν πηγε να κουνηθεί εμφανιστηκαν κατι  κουμπαροι,  αν πάνε να τραβηξουν αυτακια θα τους τα κοψουν τα χερακια. Και δεν ειμαστε τωρα για αλλα σκανδαλα.

Ο καταναλωτης κοιτάει να στοκαρει τα ντουλαπια με εβαπορε μπας και χασει κανενα ποντο απο την περιφερεια και αδυνατίσει. Δεν υπάρχει επι της ουσιας οργανωση, οι καταναλωτικές οργανώσεις εκπροσωπούνται απο ατομα που στοχο εχουν την αυτοπροβολη και την παρουσια στα κανάλια. Και ειναι και ασχετοι με την βιομηχανια και με την πιάτσα.

Όλοι λεμε ότι κατι πρεπει να γινει, αλλα δεν γινεται τιποτα.
Προβλέπω ότι αυτή η κατάσταση θα χειροτερέυει συνέχεια.

lucretia

Tώρα διάβασα ξανα και τα δυο ποστ  και φαίνονται λίγο αντιφατικά.

Εννοώ ότι το δέυτερο πόστ αναφέρεται στην γενικότρη ακρίβεια στην αγορά των τελευτάιων μηνών και όχι μόνο τώρα λόγω της απεργίας...

zarkvilion

Νομίζω οτι μιλάμε όλοι εκ του ασφαλούς!  ]

jcdenton

Παράθεση από: "Enia"Νόμος προσφοράς και ζήτησης. Κι αν υπάρχουν κάποιοι που τα δίνουν, καλά κάνουν κι αυτοί και τα παίρνουν.

Enia επέτρεψέ μου (ως απόφοιτο οικονομικής σχολής και λογιστή από το 2000) να σου πω: ναι ισχύει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης, αλλά αν ξεκινήσουμε από τον παραγωγό να ζητάει όσα θέλει, μέχρι τον τελικό καταναλωτή, μια ντομάτα που έχει κόστος (για την διαδρομή παραγωγός-καταναλωτής) 0,7€ (τυχαία τιμή) εσύ θα την πάρεις 20€. Εσύ μπορεί να τα έχεις. Το υπουργείο οικονομικών όμως υπάρχει για να σκέφτεται αυτούς που ΔΕΝ τα έχουν. Και επειδή ως λαός μια ζωή Κατηγορούμε (και μόνο αυτό - δες άλλα θέματα για αστυνομίες, νοσοκομεία κ.ά.) άσ' τα να πάνε.
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

heinrich

Παράθεση από: "Enia"Χτες το απόγευμα στη Γαλατσίου η βενζίνη είχε λιγότερο από 1,20 (μάλλον στα κανονικά της δηλ, δεν θυμάμαι να είναι κι από τα φτηνότερα πρατήρια της περιοχής). Όσο για ουρά, κάτι είχε, αλλά δεν γινόταν και πανζουρλισμός όπως παρουσίαζαν τα δελτία...

Κι επειδή πολύ ακούστηκε το περί 'αισχροκέρδιας', συγγνώμη αλλά δε συμφωνώ. Έμποροι είναι. Νόμος προσφοράς και ζήτησης. Κι αν υπάρχουν κάποιοι που τα δίνουν, καλά κάνουν κι αυτοί και τα παίρνουν.

συμφωνώ
την επόμενη φορά που θα σου σχεδιάσω καταχώρηση, θα περιμένω έως την παραμονή του κλεισίματος του περιοδικού ώστε να ανεβάσω την τιμή μου κατακόρυφα και αν δεν το θες να πας σε άλλον  :P  :P  :P  :P  :P

lucretia

Όπως επίσης παίζει και το εξής ενδεχόμενο... να είμαι και εγώ γραφίστας και κολλητός σου και όταν αποφασίσει η Ενια να σου πεί "αντε και ..." και έρθει σε μένα για καλύτερη τιμή, να με έχεις πάρει ήδη τηλέφωνο και να έχουμε συμφωνήσει να της δώσω υψηλότερη προσφορά για να ξαναγυρίσει σε σένα.

Και να γνωριζόμαστε όλοι οι γραφίστες και να συννενοούμαστε για τις τιμές.

katinaki

Αυτό λέγεται καρτέλ!

Τίποτα δεν έχουν τα σούπερ μάρκετ!!  :cry:  :cry:
Τα καράβια δεν ήρθανεεε!  :cry:
θα λιμοκτονήσουμε :shock:

heinrich

Παράθεση από: "lucretia"Όπως επίσης παίζει και το εξής ενδεχόμενο... να είμαι και εγώ γραφίστας και κολλητός σου και όταν αποφασίσει η Ενια να σου πεί "αντε και ..." και έρθει σε μένα για καλύτερη τιμή, να με έχεις πάρει ήδη τηλέφωνο και να έχουμε συμφωνήσει να της δώσω υψηλότερη προσφορά για να ξαναγυρίσει σε σένα.
Και να γνωριζόμαστε όλοι οι γραφίστες και να συννενοούμαστε για τις τιμές.

και επειδή η enia είναι αυτή που είναι, θα την πνίξει ο εγωισμός και τοπείσμα της και θα πάει στον ακριβότερο. Και ο ακριβότερος θα δώσει τη δουλεια να την φτιάξω εγώ (γιατί έτσι έχει συμφωνηθεί) και εκείνος θα βάλει το νταβατζιλίκι του  :P

seagull

και τα πρόστιμα των αποζημιώσεων απο τα αποτελέσματα των διαφόρων καρτέλ που εμπλέκονται σε μονοπώλεια και σε σκάνδαλα λόγου χάρη, κανονικά  θα έπρεπε να τα εισπράττει ο καταναλωτής στη τελική, αυτός που ο ίδιος επιβαρύνεται στην καθημερινότητα του.. και όχι να τα πληρώνει ο ίδιος απο πάνω
κάτω τα καρτελ! Φυσικα είμαι με το μέρος της Ενιας

heinrich

η enia είναι υπέρ της ζητησης και της προσφοράς...

πράγμα, που στην συνέχεια, σε κάποιο από τα θέματα, σίγουρα θα πληρώσει....

:P  :P  :P  :P  :P  :P  :P  :P
ειναι αυτό που λένε...
πρόσεξε τι γράφεις γιατί το βλέπει ο χάιν

Enia

:evil: άντε και..., στην ανάγκη τα κάνω και μόνη μου τα γραφιστικά...  :P  :lol:

(βρε Βασιλάκη, βρε καμάριμ, που ήσουνα τόσον καιρό!?  8) δεν ήξερα ότι ασκείς... λειτούργημα...!  8)  :lol: )

Ντακς, με πήρατε από τα μούτρα... Εγώ ήθελα απλώς να πω ότι δεν χρειάζεται να υποκείπτουμε στους εκβιασμούς τους. Πόσοι από εμάς κάνουν σωστή έρευνα αγοράς? Πόσοι επιλέγουν πάντα το φτηνότερο? Σίγουρα μιλάω εκ του ασφαλούς και του ασχέτου, όμως προσπαθώ να σκέφτομαι δυο (και τρεις και τέσσερις) φορές πριν πάρω κάτι. Οκ, αυτός 1,90 ήθελε για την βενζίνη, εσύ γιατί να του τα δώσεις!? Αν δεν τα έχεις, γεια σας, υπάρχει και η συγκοινωνία.

(Παρεπιπτόντως, έχουμε θέμα με τα καινούρια εισητήρια...: Έστω ότι θες να διανύσεις μεγάλη απόσταση -Διόνυσο-Γλυφάδα πχ- και μιάμιση ώρα δεν φτάνει να καλύψεις το σύνολο της διαδρομής από την αφετηρία μέχρι τον τελικό προορισμό... Τι κάνεις? Ξαναχτυπάς δεύτερο εισητήριο στο μισάωρο?)

184 Επισκέπτες, 1 Χρήστης