Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 326
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 267
  • Total: 268
  • Leon

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ INTERNET!

Ξεκίνησε από ChocolateMousse, Μαΐου 28, 2008, 07:08:13 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChocolateMousse

Όταν  η σύντροφός σας, σάς ζητήσει να «ξεκολλήσετε» από τον υπολογιστή σας και η απάντηση είναι: «ΜΙΣΟ», η φράση σας αυτή,ΙΣΩΣ, ισοδυναμεί με το: «ένα ποτηράκι ακόμα…», ενός αλκοολικού.

Για αρκετούς χρήστες ανά τον κόσμο το Internet έχει γίνει ήδη εθισμός, επηρεάζοντας σημαντικά τις ζωές τους, αλλά και τις ζωές των οικογενειών τους. Παρότι δεν έχει επισημοποιηθεί ως παθολογικό φαινόμενο, ο εθισμός στο Internet ήδη έχει παρατηρηθεί πως αποτελεί εμμονή για αρκετούς ανθρώπους, προειδοποιεί η Dr. Diane Wieland που θεραπεύει ασθενείς με εθισμό στους υπολογιστές, στο Landsdale των Η.Π.Α.

Για κάποιους ανθρώπους, το Internet μπορεί να αποτελέσει αιτία πρόκλησης εξαρτημένης συμπεριφοράς και διαταραχής των διαπροσωπικών, αναφέρει η Wieland στην εφημερίδα "Perspectives in Psychiatric Care" [Προοπτικές Ψυχιατρικής Φροντίδας]. "Ορισμένες επαφές στον κυβερνοχώρο μπορούν να οδηγήσουν σε εικονικές σχέσεις που εξελίσσονται σε όχι και τόσο φυσιολογικές online σεξουαλικές πράξεις", γράφει μεταξύ άλλων η Wieland, για να συμπληρώσει πως "Η εμμονή και η ακατάσχετη επιθυμία χρήσης του Internet αντανακλά με άσχημο τρόπο στις πραγματικές διαπροσωπικές σχέσεις με συχνό αποτέλεσμα ακόμα και τα διαζύγια".

Σύμφωνα με τις έρευνες της, η Wieland υποστηρίζει πως το 5%-10% των χρηστών του Internet έχουν συμπτώματα εθισμού, τα οποία περιλαμβάνουν από μια γενική αδιαφορία για τη σωματική υγεία και την εμφάνιση, στέρηση ύπνου, μειωμένη φυσική δραστηριότητα και περιορισμένες κοινωνικές επαφές". Η ξηροφθαλμία, το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί στα χέρια και στα δάκτυλα είναι επίσης συχνά φαινόμενα.

Οι εθισμένοι στο Internet εμφανίζουν επίσης συμπτώματα των cyber shakes όταν είναι oflline, παρουσιάζοντας ζαλάδες και κάνοντας κινήσεις πληκτρολόγησης όταν δεν βρίσκονται μπροστά από τον υπολογιστή. Επίσης, πολλοί έχουν ιστορικό κατάθλιψης, κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών και ψυχικών διαταραχών, ενώ, όπως όλοι οι εθισμένοι, αρνούνται να παραδεχτούν το πρόβλημα τους ισχυριζόμενοι πως δεν είναι δυνατό να έχουν εθιστεί από μια μηχανή.

Πηγή: CNET News.com

…ΜΙΣΟ,ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ…ΕΡΧΟΜΑΙ!

Enia

Παράθεση από: "ChocolateMousse"…ΜΙΣΟ,ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ…ΕΡΧΟΜΑΙ!

:lol:  :lol:  :lol:

Δεν είμαι κατά των περιστασιακών καταχρήσεων. Ίσα ίσα... Λέω, όμως, [size=18]ΟΧΙ σε καθε είδους εξάρτηση.[/size]

sevenseas

για στακατεεεεεεεεεεεεεεε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

[size=24]
το αγαπη μου σοορυ , αλλα έχω πονοκέφαλο
[/size]

τι σας λεει ?

Enia

που κολλάει αυτό με το θέμα μας !?!??! οεο?

sevenseas

οπου κολλαει και η αιθητικη της επιδερμιδας

με τον ρατσισμο

χεχεχεχεχεχεχεχεχε

Enia

εξακολουθείς να μην έχεις καταλάβει τι είπα... αλλά τεσπα...

267 Επισκέπτες, 1 Χρήστης