Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 250
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 186
  • Total: 187
  • cuba

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ..

Ξεκίνησε από Rakendytos, Ιουνίου 02, 2008, 08:26:01 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rakendytos

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Σήμερα 31/5 στις 12:30 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση ενάντια στην ακρίβεια σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, στο Σκλαβενίτη στη Χαριλάου Τρικούπη.Απαλλοτριώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης(τρόφιμα, απορρυπαντικά κτλ)τα οποία μοιράστηκαν όλα στους περαστικούς της λαϊκής αγοράς των Εξαρχείων, μαζίμε τρικάκια και το κείμενο που ακολουθεί.

Τον τελευταίο καιρό, είμαστε όλοι μάρτυρες(κυριολεκτικά και μεταφορικά) ενός φαινομένου που ανέκαθεν διέκρινε την τακτική των επιχειρηματιών και των εξουσιαστών γενικότερα. Βασικά προϊόντα να πωλούνται σε απλησίαστες τιμές, επειδή έτσι είναι η «ελεύθερη οικονομία». Η ίδια «ελεύθερη οικονομία», που μας επιβάλλει να χάνουμε τη μισή μας ζωή στα κάτεργα των χώρων εργασίας για 600 ευρώ. Βασικά είδη διατροφής που παράγονται στον τόπο μας, πωλούνται σε διπλάσια σχεδόν τιμή, απ' ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια στιγμή, τρόφιμα που βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο μας, όπως το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, εξακολοθούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, παρόλο που χιλιάδες τόνοι βρέθηκαν μολυσμένοι με ορυκτέλαιο. Κυβέρνηση και υπουργοί μιλούν για μεμονωμένα φιανόμενα κερδοσκόπων, προσπαθώντας με γελοία επικοινωνιακά τρικ (βλέπε δέσμη 41 μέτρων για την ακρίβεια) να κατευνάσουν την κοινωνική οργή. Από κοντά και οι γνωστοί ρουφιάνοι τους( ΤV, εφημερίδες) σπεύδουν να σιγοντάρουν ό,τι διατάσσουν τα αφεντικά τους. Από το παιχνίδι δε λείπουν φυσικά και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, μιλώντας γενικά και αόριστα για ανεξέλεγκτη αγορά, για απομόνωση των κερδοσκόπων και για τη σημασία της καταναλωτικής συνείδησης.Μια συνείδηση που κατασκευάζεται -βέβαια!- μεθοδευμένα, μέσα από τηλεοπτικές διαφημίσεις και συστηματική καλλιέργεια του υπερκαταναλωτισμού.

Επειδή αρνούμαστε να μπούμε σε αυτό το στημένο παιχνίδι, εφαρμόζουμε στη πράξη, τη δική μας "δέσμη μέτρων" απένατι στην ασυδοσία των αφεντικών!

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΡΑ!!!

ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΑ

ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

πηγη: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=873425

H πλακα ειναι οτι μετα απο κανα 20λεπτο εσκασε και διμοιρια των ΜΑΤ που εφαγε τρελο γιουχαρισμα απο τον κοσμο που ητανε στη λαικη..
Οι απαλλοτριωτες διεσχισαν τη λαικη μοιραζοντας.. και πετωντας σχετικα φυλαδια.. με πολυ καλη ανταποκριση απο τον κοσμο..

black_velvet

Αυτό μάλιστα! Αυτή η κίνηση έχει νόημα κι ουσία!
(όχι οι καταστροφές κι οι σπασμένες τζαμαρίες)

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Pappas10

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΕΤΡΟ" ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΕΣ.

ΛΥΠΑΜΑΙ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ - ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΕΙΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ.

Μιχάλης.

Υ.Γ. Σ' αυτήν την επανάσταση ΝΑΙ. Στις παπαριές με τις τζαμαρίες και την καταστροφή μικρομεσαίων βιοπαλαιστών ΟΧΙ.  

Απλά είναι τα πράγματα.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

katinaki

Πολύ καλή κίνηση.
Μπράβο σ' αυτούς που το σκέφτηκαν και το πραγματοποίησαν

κώστας

Ναι μεν αλλά...
Ως κίνηση, πετυχαίνει να εκφράσει την οργή των καταναλωτών.
Στην ουσία, απαντά με τον ίδιο τρόπο των ληστών/κερδοσκόπων]
eLe

Rakendytos

εμ ναι.. εχουν ενα αλλο τροπο σκεψης.. δρασης..
θες να σου δωσω κατι τρικακια που εχω αποθηκευσει να διαβασεις?  :D
Εχω κι ενα καλο αρχειο του Μπερκμαν..

κι ενα αρχειο (σχετικο) που ανεβηκε στο γιουτιουμπ.

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=egtk1V0QQ6o

katinaki

τι άλλο μπορεί να κάνει ο απλός κοσμάκης?

"κρατηθείτε μη γίνετε κλέφτες" που βλέπαμε παλιά στους τοίχους...

κώστας

Ο "απλός κοσμάκης", δηλαδή εγώ, εσύ και οι υπόλοιποι, θα μπορούσαν, μία ημέρα την εβδομάδα, να μην αγοράζουν τομάτες.
Μία ημέρα την εβδομάδα...αρκεί να επιφέρει πτώση του τζίρου κατά 15%.
Η τομάτα αναφέρεται ως παράδειγμα]
eLe

katinaki

περιμένω να μου γράψεις μια λίστα με είδη διατροφής που μπορώ να φάω και είναι χαμηλή η τιμή τους για μια εβδομάδα και δεν θ' αγοράσω τπτ από τα είδη πρώτης ανάγκης!
Έχουμε και παιδιά κ. Κώστα.
Νηστικά θα τ' αφήσουμε? :roll:
Τώρα για τις τιμές των ξενοδοχείων γνωρίζω πολύ καλά ότι στα ξενοδοχεία μας (4****) οι ξένοι έρχονται τρώνε - πίνουν με 15 τη μέρα κι εμείς τα χρυσοπληρώνουμε!

κώστας

Να ΜΗΝ φας γράφω βρε κατινάκι!
Τι θα πάθεις αν μία ημέρα την εβδομάδα δεν φας τομάτες;
Το παιδί σου επίσης, δεν θα πάθει απολύτως τίποτε, σε διαβεβαιώ, αν μία ημέρα την εβδομάδα, δεν πιει γάλα.
eLe

lucretia

Μετά το τελευταίο διατροφικό σκάνδαλο με το ηλιέλαιο, που χρησιμοποιείται ευρέως σαν πρώτη ύλη στην βιομχανία τροφίμων ως συστατικό, η τιμή άλλων ελαίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναλλάκτικά, αυξήθηκε κατά 30%, σε μια μέρα, χωρίς να υπάρχει λόγος.

Αυτή η αύξηση στην πρώτη ύλη θα έχει ως αποτέλεσμα αύξηση της τιμής του τελικού προϊόντος.

Το πρόβλημα με την αύξηση τιμών δεν είναι  πρόβλημα μόνο της λιανικής πώλησης. Είναι ότι δυστυχώς δεν λειτουργεί σωστά η ελέυθερη αγορά στην χώρα μας.

Οι τιμές ανεβαίνουν σε περιόδους αυξημένης ζήτησης ενώ δεν πέφτουν όταν η ζήτηση είναι πεσμένη.
Αντίθετα, τα σούπερ μάρκετ εμφανίζουν υπερκέρδη (πάνω από 80% )και στραγγαλίζουν την βιομηχανία τροφίμων, ιδιαίτερα τους μικρούς παραγωγούς με τις υποχρεωτικές εκπτώσεις και τα κερατιάτικα που επιβάλουν για "προωθητικές ενέργειες".  Ελάχιστοι εφαρμόζουν  κανόνες υγιεινής και επιβαρύνουν την ποιότητα των προϊόντων και όταν ο καταναλωτής αγοράσει πχ τα λαχανικά ξεπαγωμένα, κάνουν τους αδιάφορους ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν καμία ευθύνη.

Οι κρατικές αρχές από την άλλη δεν τολμούν να επιβάλλουν πρόστιμα, γιατί ξέρουν  ότι τα πρόστιμα θα τα μετακυλήσει στις τιμές των προϊόντων και στο τέλος πάλι ο καταναλωτής θα τα πληρώσει....
Εν τω μεταξύ, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να μην έχει δει ΠΟΤΕ, κανένας ελεγκτής του ΕΦΕΤ ότι στο μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει μέσα στο εσωτρικό του σπουργιτια που πετούν και έχουν κάνει φωλίτσες πάνω από τα λαχανικά και τα ψάρια.... έχω σιχαθεί να τα  βλέπω και να κάνω γραπτά παράπονα στο σούπερ μάρκετ.

Οκ, να πληρώσω τα προϊόντα στην τιμή που τα πληρώνει ο Ελβετός, αλλά όχι να μου δίνουν προϊόντα και υπηρεσίες επιπεδου Ινδίας.

Άιντε τώρα, πάρτε μια εκπτωση 3% να πορευτείτε...

katinaki

Οι τιμές ανεβαίνουν σε περιόδους αυξημένης ζήτησης ενώ δεν πέφτουν όταν η ζήτηση είναι πεσμένη.

τι μποϋκοτάζ να κάνουμε τότε?  :roll:

Pappas10

Παράθεση από: "κώστας"Να ΜΗΝ φας γράφω βρε κατινάκι!
Τι θα πάθεις αν μία ημέρα την εβδομάδα δεν φας τομάτες;
Το παιδί σου επίσης, δεν θα πάθει απολύτως τίποτε, σε διαβεβαιώ, αν μία ημέρα την εβδομάδα, δεν πιει γάλα.

Η μόνη διαφωνία που έχω εστιάζεται στο γεγονός ότι η αντίδραση που προτείνεις προϋποθέτει την στέρηση του Καταναλωτή - έστω και για περιορισμενο χρονικό διάστημα. Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουμε να πολεμάμε την στέρηση με στέρηση και να πολεμήσουμε την κλεψιά με κλεψιά.

Άλλωστε, τέτοιου είδους - κατά τη γνώμη μου -"παθητικές" αντιδράσεις προειδοποιούν αλλά δεν απειλούν. Πλέον πρέπει να είμαστε πιο δυναμικοί. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

monotonik

Γουστάρω !!!!

Πανέξυπνο !!!!!

Άντε να σταματήσουμε και μεις τα λόγια των λογίων και να κάνουμε καμμιά κίνηση...

Να πάρουμε πίσω τις ζωές και την περηφάνεια μας...

Σε άλλο σάιτ ένας φίλος έγραψε..

'Καποιος ειχε πει πως ο οπτιμισμος του επαναστατη,υπερτερει παντα απο τον πεσιμισμο του σκεπτομενου ανθρωπου.
Εγω φυσειν απαισιοδοξο ατομο,απ αυτους που βλεπουν το ποτηρι μισοαδειο που λενε, θα σου απαντουσα πως η ηττα ειναι προδιαγεγραμενη.
Εχω ζησει ομως μια συγκλονιστικη εμπειρια στην ζωη μου.
Τον Γεναρη του 1979,συναντω στην Γαλλια εναν φιλο Ιρανο.
-Γινεται επανασταση μου λεει,
Εγω δεν τον πολυπιστευα.Τελικα παμε μαζι σ ενα διαμερησμα φοιτητικης εστιας,οπου 10-15 ατομα Ιρανοι,ακουν τον ραδιοφωνικο σταθμο των εξοριστων Ιρανων στο Παρισι.
Αυτος βγαζει σε απ ευθειας τηλεφωνικη μεταδοση αυτοπτες μαρτυρες που περιγραφουν τι συμβαινει στα παρκα τις πλατειες και δρομους της Τεχερανης.
Καποιοι κραυγαζουν απο τηλεφωνου
-Αυτο ειναι,Τελος Τελος ο Παχλευι επεσε.
Εγω διπλα μου πρωτη φορα βλεπω μεγαλους ανδρες να κλαινε με τοσο τρανταχτους λυγμους χαρας και αγαλιασης.

Λοιπον,τους ιδιους ανθρωπους,εξοριστους,μπαρουτοκαπνισμενους σοβιετοφιλους,μαοικους,τροτσκιστες αν τους ελεγες μια βδομαδα πριν πως θα καταρευσει το καθεστως του Σαχη,ενα απο τα σκληροτερα,πλεον φοβιστικα,με φοβερη και τρομερη αστυνομια ,μυστικες υπηρεσιες,με μεγαλη αποδοχη απο τα μεσαια αστικα στρωματα και τις παραδοσιακες πολιτικες συνιστωσες στο Ιραν,θα σε λεγαν αυτοι οι ιδιοι ανθρωποι που τωρα κλαιγαν απο χαρα τρελλο.

Τι καταλαβα εγω εκεινο το βραδυ?
Πως ετσι και ο λαος πει το-Ως εδω και μη παρεκει...-Δεν παει αλλο και -Ποτε ξανα,ουτε 1000 ΣΙΑ και ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ,μαζι δεν μπορουν να τον σταματησουν.
Ο επαναστατημενος λαος γινεται πραγματικα ασταματητο,ασυγκρατητο ποταμι που παρασυρει τα παντα στο διαβα του.
Αυτη ακριβως και η πρεμουρα των εξουσιαστων,να τον αποχαυνωσουν να τον αδρανοποιησουν,να χασει τα αυγα και τα πασχαλια πριν γινει ο ανικητος ασταματητος χειμαρο'

Rakendytos

Εγω θελω αλλοτριωση και στα καυσιμα!!!

αλλα οχι απο το βενζιναδικο της γειτονιας.. απο την ΤΕΞΑΚΟ...

186 Επισκέπτες, 1 Χρήστης