Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 264
  • Total: 264

ΕΡΩΤΑΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Ξεκίνησε από ChocolateMousse, Ιουνίου 04, 2008, 02:36:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

lucretia

Αντε.. με βρήκες σε καλη διάθεση και θα σου απαντήσω...
Λοιπόν, με δεδομένο ότι η ζωή μου τα τελευταία χρόνια έχει μοιραστεί μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης και τούμπαλιν (σπουδες, δουλεια κτλ) αρκετές φορές είχα σχέση από απόσταση. Είτε έμενα εγώ Αθήνα και ο άλλος Θεσσαλονίκη, ή το αντίθετο, ή μέναμε και οι δυο στην ίδια πόλη αλλά εγώ μετά άλλαζα έδρα.
Οπότε το έχω ξαναδεί το έργο.

Δεν είχα και τις καλύτερες των εντυπώσεων για τις σχέσεις από απόσταση. Υπάρχουν θετικά αλλά και αρνητικά.
Θετικό ειναι που δεν σε τρώει στη μάπα ο άλλος και δεν τον τρως και εσύ στη μάπα συνέχεια. Που δεν  βαριέστε. Που μέχρι να χορτάσετε ο ένας τον άλλον έρχεται  η κυριακή το βράδυ και πρέπει να φύγει ο ένας από τους δύο. Που κάθε φορά που βρίσκεστε είναι σαν διακοπές. Που η απόσταση σου δίνει τα περιθώρια να σκεφτείς  με καθαρό μυαλό τη σχέση σου, τις αντιδράσεις σου, τις καταστάσεις, έτσι ώστε όταν βρίσκεστε έχεις κατασταλάξει κάπου. Επίσης ένα θετικό με τις σχέσεις από απόσταση είναι ότι νιώθεις σχετικά περισσότερη σιγουριά για τον άλλον, με δεδομένο ότι συνεχίζουν μόνο εφόσον θέλουν και οι δύο. Δύσκολο να παραμένει ένας άντρας ή μια γυναικα σε μια σχέση με κάποιον τον οποίο δεν γουστάρει και ιδιαίτερα. είναι εντελώς χαζό να κάνεις  κάθε δεύτερη εβδομάδα αρκετά χιλιόμετρα γιατί απλά περνάς καλά. Αν θες απλά να περνάς καλά, χαλαρά,θα βρεις κάποιον στην πόλη σου, το μόνο εύκολο... Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα σε σχέσεις που προυπήρχαν της απόστασης.
Τα αρνητικά είναι πολλά, όπως ότι βασανιζεσαι όταν είσαι μόνος/η σου, ότι σου λείπουν οι κοινές στιγμές σας, ότι χρειάζεσαι συντροφικότητα και δεν την έχεις, ότι είναι αντιοικονομικό (τουλάχιστον τα παλιά χρόνια που δεν είχαμε ευρυζωνικές,  κινητά και δωρεαν υπεραστικα, μια περιουσία πληρώναμε στα τηλέφωνα, άσε τα τρένα και τα ΚΤΕΛ , τα είχαμε μάθει απεξω). Επίσης ότι πολλές φορές ο άνθρωπος που έβλεπες εξειδανικευμένα, συνέβαινε να μην ήταν ακριβώς αυτο που φανταζόσουν (ιδιαίτερα αν ξεκινουσε η σχέση με την απόσταση).

Εγώ εχω καταλήξει ότι οποιαδήποτε σχέση από απόσταση δεν μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Αν δεν δημιουργηθουν οι προϋποθέσεις να μείνουν κάποια στιγμή στην ίδια πόλη, θα ξεφτίσει. Θα κουραστούν και οι δύο.

Άλλη ερώτηση;

black_velvet

Τι ωραία κι ιδανικά που τα λες... για τα "θετικά" λέω!

Γυρνάνε όμως μπούμερανγκ καμιά φορά. ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

lucretia

Συμφωνώ στα περισσότερα.. και δεν είδες ότι στα αρνητικα έχω αυτό ακριβώς, ότι μπορει τα πράγματα να μην είναι οπως ακριβώς τα περίμενες...

Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι παλιότερα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα... Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτήτρια (τον καιρό εκέινοοοοοο) το τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη έκανε 6,5 ώρες το ιντερσίτυ  και 9+ το απλό!
Οι δρόμοι ήταν άθλιοι. Τηλέφωνα κινητά δεν υπήρχαν. Μsn και λοιπά, ακομη στη σφαίρα της φαντασίας...

black_velvet

Rakendytos

εναν γκομενο σε καθε πολη κορες.. θα σας καλυψουν ολα τα ..κενα
και μετα ανοιξτε ποστ για συγκρισεις..  :mrorange:
εμεις οι Αθηναιοι εχουμε "μεγαλη καρδια"  :razz:

black_velvet

Σπικ φορ γιορσέλφ. Δυστυχώς, δεν είστε όλοι ίδιοι!  ]

lucretia

[quote user="Rakendytos" post="298052"]εναν γκομενο σε καθε πολη κορες.. θα σας καλυψουν ολα τα ..κενα
και μετα ανοιξτε ποστ για συγκρισεις..  :mrorange:
εμεις οι Αθηναιοι εχουμε "μεγαλη καρδια"  :razz:[/quote]

Pffff... been there... done that....

:cool:

heinrich

σχέση εξ αποστάσεως νοείται μόνο εκείνη του Αργυρούπολη-Ν.Σμύρνη 75 λεπτά...
Τα άλλα είναι κουραφέξαλα και δικαιολογίες μόνο και μόνο για να καλύψουμε την αδυναμία μας να κάνουμε μια σχέση της προκοπής και προτιμούμε υα δήθεν «αδύνατα»....

black_velvet

Ανάγκη κάλυψης έχει μόνον όποιος είναι αδύναμος να δεχτεί τον εαυτό του ακριβώς όπως είναι. Και ψάχνει για άλλοθι.

Οι υπόλοιποι, απλά επιλέγουμε αν θέλουμε κυριολεκτικά στο πλάι μας ή όχι αυτόν/ή που επιλέξαμε.

264 Επισκέπτες, 0 Χρήστες