Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 289
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 211
  • Total: 211

'Αγγιξε τη ζωντανή καρδιά του νεκρού παιδιού της

Ξεκίνησε από CINDY, Σεπτεμβρίου 08, 2008, 11:54:27 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

CINDY

Συγκίνηση προκάλεσε ρεπορτάζ με τη συνάντηση των γονιών του άτυχου 20χρονου Αυστραλου που σκοτώθηκε στη Μύκονο με τον Κώστα Γρίμπιλα στον οποίο δόθηκε η καρδιά του. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η μάνα του θύματος άγγιξε την νέα καρδιά του

"Γιορτή του Πατέρα" χθες στην Αυστραλία και περίπου δυο εκατομμύρια Αυστραλοί παρακολούθησαν την τηλεοπτική εκπομπή 60 Minutes του Καναλιού 9, που φιλοξένησε 20λεπτο ρεπορτάζ με θέμα τη δωρεά οργάνων του Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στη Μύκονο. Όπως επισημαίνουν και οι πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές δεν έμεινε μάτι που να μη βουρκώσει από τη συγκίνηση που προκάλεσε το ρεπορτάζ και ιδιαίτερα όταν οι γονείς του άτυχου νέου που σκοτώθηκε στη Μύκονο συνάντησαν τον Κώστα Γρίμπιλα στον οποίο δόθηκε η καρδιά του 20χρονου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η μάνα του θύματος άγγιξε την νέα καρδιά του Γρίμπιλα, την καρδιά του γιου της.

Το ρεπορτάζ ήταν γυρισμένο στην Ελλάδα και είχε ως επίκεντρο τη συνάντηση των γονιών του Ντουζόν Ζάμιτ με τους λήπτες των οργάνων του γιου τους. Περιείχε δηλώσεις των γονέων του Ντουζόν Ζάμιτ, των ληπτών των μοσχευμάτων -ιδίως του Κώστα Γρίμπιλα- και του ιατρού του Ωνάσειου, Πέτρου Αλιβιζάτου, καθώς και εικόνες από την Αθήνα και τη Μύκονο. Το ρεπορτάζ αναφέρθηκε στην επίθεση κατά του νεαρού Αυστραλού στη Μύκονο, επισημαίνοντας ότι "οι Έλληνες ένιωσαν έκπληξη και ντροπή" για το συμβάν, αλλά έδωσε έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας και κυρίως στην απόφαση των γονέων να δωρίσουν τα όργανα του γιου τους.

"Για μένα, πλέον, η οικογένεια του Ντουζόν είναι και δική μου οικογένεια", λέει ο Κώστας Γρίμπιλας που από τις 2 Αυγούστου ζει με την καρδιά του Αυστραλού και συνεχίζει]

πηγη]

sevenseas

οκ
Σιντυ
ειναι τω οντι συγκινητικο το θεμα
οπως κι η συναντηση των γονιων του Ζαμιτ με τον ληπτη

ομως φοβαμαι
και μαλλον εχω δικιο
οτι η ιστορια αυτή εχει γινει σηριαλ

δεν αντεχω αλλες συνεχειες
(προς αρση καθε παρεξηγησεως, δεν εννοω το θεμα σου αλλα the whole story)

7~

black_velvet

Γιατι; γιατί να μην έχει συνέχεια ένα τέτοιο θέμα;

Όλοι μας θα περιμέναμε αγανάκτηση, θυμό κι οργή απ' την πλευρά της οικογένειας μα και της πατρίδας του άτυχου εκλιπόντος. Και το μόνο που είχαν να δώσουν ήταν ανθρωπιά και ζωή.

Πολλές άλλες χώρες θα είχαν αδράξει την ευκαιρία να κάνουν την πλέον αρνητική διαφήμιση. Κι εκεί που ξεχνάνε τις πολιτικές σκοπιμότητες κι αντιμετωπίζουν την υπόθεση ανθρώπινα, εμείς θα γυρίσουμε και την πλάτη μας;

Ε όχι! Απ' το να ακούω χίλιες μύριες άλλες κουταμάρες, προτιμώ τα μαθήματα ανθρώπινης συμπεριφοράς που έδωσαν οι άνθρωποι εν μέσω του πόνου για τον χαμό του παιδιού τους.
Κι αν πρέπει να επιλέξω "συνέχειες", χίλιες φορές να παρακολουθώ αυτή!
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

sevenseas

ειναι σαφής η θεση σου
και την σεβομαι
ομως προτιμω απ΄την φιλανθρωπια
την οργανωμενη κοινωνια, οπου ο ενεργειες αυτές ειναι αυτονοητες

black_velvet

Δυστυχώς, μια τέτοια κοινωνία ξέρω καλά πως δεν θα την δω ποτέ.
Και πολύ φοβάμαι πως δεν θα την γνωρίσουν ούτε τα παιδιά, ούτε τα εγγόνια, ούτε καν τα δισέγγονά μου.  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

sevenseas

ας παρουμε παραδειγμα καποιες κοινωνιες
καποιες κοινωνιες?περιεργο ακουγεται
τελος παντων
καποιες ομαδες ανθρωπων σε μια πολη , σε μια χωρα
που δικατεχονται ισως λογω παραδοσεων, λογω θησκειας
απο καποιες αντιληψεις αλληλεγγυης  κι ανθρωπισμου
και υπαρχουν τετοιες κοινωνιες
που εχουν κανει θεσμους αυτες τις εννοιες
θεσμους , που λειτουργουν αψογα, οταν καλουνται απο τις περιστασεις