Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 340
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 319
  • Total: 320
  • Leon

εύλογα άηχος

Ξεκίνησε από κώστας, Σεπτεμβρίου 24, 2008, 11:45:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

cna

Ναι όντως κατοικείται από φοβισμένα γίδια που τρέχουν σε αυτόκλητους σωτήρες να παρακαλέσουν για βοήθεια η οποία μεταφράζεται σε ληστρικούς όρους (5,5% επιτόκιο για 3 χρόνια και 4,5%+επιτόκιο ΕΚΤ για τα επόμενα 7). Είμαστε φοβισμένα γίδια που δεχόμαστε να κόβονται οι συντάξεις των γερόντων αυτής της χώρας που μόχθησαν, πάλεψαν, ίδρωσαν για να μας μεγαλώσουν σαν ανθρώπους. Είμαστε τόσο φοβισμένα γίδια που αρνούμαστε να δούμε ότι πλέον είμαστε υπό κατοχή και χούντα. Είμαστε τόσο φοβισμένα γίδια που όταν το παρακράτος καίει 4 ανθρώπους για να μην ξανακατεβούμε σε πορείες εμείς κουνάμε το κεφάλι συγκαταβατικά και εκφράζουμε την λύπη μας για τον χαμό τους. Είμαστε τόσο φοβισμένα γίδια που δεν βλέπουμε ότι αυτοί οι 4 είναι μόνον η αρχή και σε 6 μήνες δεκάδες θα πεθαίνουν στους δρόμους άστεγοι, πάμπτωχοι και χωρίς καμία βοήθεια. Είμαστε τόσο φοβισμένα γίδια που δεν αντιδρούμε όταν το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επίδομα απασχόλησης λες και υπάρχουν δουλειές για όλους. Λες και οι υπάρχουσες επιχειρήσεις μπορούν να απορροφήσουν όλους τους εργαζόμενους.

Αν αυτός είναι λοιπόν ο δρόμος προς την σωτηρία ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Δεν θα καταδικάσω τους συμπολίτες μου σε αργό αλλά βέβαιο θάνατο. Δεν μπορώ να αφήσω τον πατέρα μου που πάλεψε τόσα χρόνια να φτάσει στο σημείο να παρακαλά για ένα κομμάτι ψωμί. Ας βρουν τους κλέφτες και να τα πάρουν από αυτούς. Τα λεφτά του χρέους είναι ακόμα εντός Ελλάδας. 360 δις ευρώ είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων. Ας τα πάρουν από το κομπόδεμα και όχι από το υστέρημα λοιπόν.

NoName

ΠαράθεσηΤα λεφτά του χρέους είναι ακόμα εντός Ελλάδας. 360 δις ευρώ είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων. Ας τα πάρουν από το κομπόδεμα και όχι από το υστέρημα λοιπόν.
Και εγώ δεν θα άφηνα τον πατέρα μου να παρακαλά για ένα κομμάτι ψωμί. Να σε ρωτήσω όμως. Αν ο δικός μου πατέρας έχει 3000 ευρώ καταθέσεις σε μια τράπεζα εσύ προτείνεις να κατασχεθούν επειδή είναι τμήμα των 360 δις καταθέσεων?
Αν πεις όχι θα ήθελα να μου πεις από τι όριο και πάνω να γίνουν οι κατασχέσεις καταθέσεων?
Και αν βρεις σε αυτό πρόταση θα ήθελα να μου πεις για πιο λόγο οι καταθέτες με απόψεις σαν αυτές να μη πάρουν τα λεφτά τους με μια κίνηση να τα βάλουν σε ξένη τράπεζα. Ειδικά αν είναι μεγαλοκαταθετες.
Μετά από αυτό θα θελα να ξέρω αν θα μπορούσες ακόμα και με παρακαλετό να βρεις το κομμάτι ψωμί και για τον δικό σου πατέρα αλλά και για τον δικό μου.

κώστας

δεχόμαστε να κόβονται οι συντάξεις των γερόντων αυτής της χώρας που μόχθησαν, πάλεψαν, ίδρωσαν για να μας μεγαλώσουν σαν ανθρώπους
Δεν ξέρω αν συνυπολογίζεις
και τη σύνταξη της μάνας μου, η οποία
αναγκάστηκε να μεταταχθεί, 3 μήνες πριν βγει στη σύνταξη
μιας και ο φορέας που δούλευε πριν
...είχε κλείσει εδώ και 3 χρόνια. [και πώς να σε συνταξιοδοτήσει κάτι που δεν υπάρχει;]
Δούλευε δηλαδή...χωρίς αντικείμενο δουλειάς
που σημαίνει ότι "έπιανε δουλειά" στις 10 το πρωί
και έφευγε στις 12, μέχρι να πει καμμιά μαλακία με την καθαρίστρια,
(την έτερη...παραμένουσα)
να προλάβει και τα μαγαζιά.
Μετατάχθηκε λοιπόν σε άλλη υπηρεσία
όπου εκεί "την πήγαινε" μία μέσα-μία έξω
μόνο που, στο μία μέσα, έπρεπε να σηκώνεται νωρίς το πρωί
και είχε ξεμάθει φαίνεται μιας και ήταν όλο παράπονο.
Τώρα θα πάρει τη σύνταξή της, κουτσουρεμένη ναι.
Εσύ λες ότι της αξίζει ολόκληρη;
eLe

cna

Καταρχήν να πω ότι μάλλον δεν έχετε συνειδητοποιήσει στο πού οδηγούμαστε.

Νοname πες μου σε παρακαλώ αν θεωρείς ότι σε 6 μήνες από σήμερα θα συνεχίσει να έχει 3.000 ευρώ στην τράπεζα ο πατέρας σου. Γιατί εγώ θεωρώ ότι σε 6 μήνες από σήμερα και τα 3000 θα έχουν χαθεί και θα έχει πιθανώς δανειστεί άλλα 3000 για να μπορέσει να επιβιώσει. Επίσης το μέγιστο λάθος που έκανε αυτή η κυβέρνηση ήταν να πετάει στον αέρα πράγματα τα οποία θα έκανε πράξη μετά από 3 μήνες και να πανικοβάλει τον κόσμο. Αγαπητέ σε καιρούς εκτάκτου ανάγκης δεν ανακοινώνεις ότι θα κάνεις το Α σε έναν μήνα. Σε τέτοιους καιρούς απλά το κάνεις! Σηκώνεσαι ένα ωραίο πρωί και ανακοινώνεις στις τράπεζες ότι σταματούν όλες οι μεταφορές χρημάτων εκτός Ελλάδος και μετά τις δεσμεύεις.  Εντάξει το δέχομαι ότι οι κατασχέσεις καταθέσεων είναι η ύστατη λύση αλλά σίγουρα δεν είναι λύση να παίρνεις λεφτά από τον φτωχό στο ίδιο ποσοστό που παίρνεις και από τον πλούσιο. Συνολικά οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται γύρω στο 30-40%. Σε ποια μεγάλη επιχείρηση θα αυξηθεί η φορολογία κατά 30-40%? Σε καμία. Μια έκτακτη (one off) εισφορά θα μπει στο 10%. Εν τω μεταξύ η ΤΙΤΑΝ πέρυσι με κέρδη 30δις φορολογήθηκε με 10% και έλαβε το κράτος 3δις την στιγμή που ο πατέρας μου φορολογήθηκε με 25% και πήρε το κράτος 4.000 ευρώ. Οι τράπεζες έχουν εμφανίσει την τελευταία 5ετία κέρδη πάνω από 300δις. Κι αυτές παραμένουν στο απυρόβλητο. Αν θεωρείς λοιπόν τα μέτρα σωστά μπράβο σου και καλά κάνεις. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε λοιπόν.

@κώστα: Δεν ξέρω τί έχει κάνει η δική σου η μητέρα εγώ όμως θα μιλήσω για την γιαγιά μου που ζούσε με 420 ευρώ σύνταξη (σήμερα κατεβαίνει στα 380) ενώ επί 65 χρόνια δούλευε στα χωράφια και στα πρόβατα. Επί 65 χρόνια την έκαιγε ο ήλιος και της σφυρηλατούσε το δέρμα ο άνεμος. Αυτή η γυναίκα ποτέ δεν έμαθε τί σημαίνει Κυριακή, τί σημαίνουν διακοπές, τί σημαίνουν αργίες και εορτές. Σηκώνονταν στις 4 τα χαράματα για να αρμέξει τα πρόβατα με τον αείμνηστο τον παππού μου (ο οποίος αν και τετραπληγικός ανέβαινε στην φοράδα για να τα βοσκήσει) και πήγαινε για ύπνο στις 11 το βράδυ. Μεγάλωσε 4 παιδιά (το ένα με αναπηρία λόγω ιατρικού λάθους και με απανωτές εγχειρήσεις για να διορθωθεί λίγο η κατάσταση) και κατάφερε να σπουδάσει το ένα από αυτά. Σήμερα η γιαγιά μου είναι 75 χρονών και δεν έχει σταματήσει ποτέ να βάζει κήπο για να έχει τα λαχανικά της και να μην επιβαρύνει τα παιδιά της ακόμα και με αυτό το έξοδο. Για αυτούς τους συνταξιούχους μιλώ.

black_velvet

[quote user="cna" post="337166"]Καταρχήν να πω ότι μάλλον δεν έχετε συνειδητοποιήσει στο πού οδηγούμαστε.

...  Εντάξει το δέχομαι ότι οι κατασχέσεις καταθέσεων είναι η ύστατη λύση .....
[/quote]

Αντιπαρέρχομαι όλα τα υπόλοιπα (ρομαντικά και μη) και στέκομαι μόνο στην παραπάνω φράση. Γιατί;

Διότι κατάσχεση καταθέσεων σημαίνει πτώχευση.

Αν είναι έτσι, ας γίνει κι ας μην το κουράζουμε άλλο με "πακέτα στήριξης" και ΔΝΤ και άλλες συναφείς μαλακίες (χωρίς καμία αλλαγή κανενός απολύτως γράμματος στη λέξη - πόσο μάλλον στην έννοια που εκφράζει).

Κουράστηκα πια με τα μισόλογα!
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

cna

black_velvet δεν ήθελα να το γράψω πριν αλλά επ' ευκαιρίας να το πω και αυτό: όλοι έξω είναι πλέον σίγουροι ότι η Ελλάδα θα κηρύξει κάποια στιγμή στάση πληρωμών. Δεν θα είναι επειδή δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Τα μέτρα μια χαρά θα εφαρμοστούν αλλά είναι μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω κύκλους ύφεσης. Ψάξτε να βρείτε τί έγινε στην Αργεντινή και στην Τουρκία. Η Τουρκία από το '89 (που κάλεσε το ΔΝΤ) μέχρι σήμερα έχει κηρύξει δύο ή τρεις φορές στάση πληρωμών. Η δε Αργεντινή μετά από 6 χρόνια ΔΝΤ, ενώ αρχικά είχαν κάνει τριετή συμφωνία, αναγκάστηκε στο τέλος να κηρύξει στάση πληρωμών. Αυτό που δεν μας λένε όμως είναι ότι μέχρι να κηρύξει η χώρα στάση πληρωμών θα έχουν καταφέρει να μας πιουν το αίμα. Δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο σε αυτήν την χώρα μέχρι τότε. Τα ίδια είχαν κάνει και στην Αργεντινή. Επαναλαμβάνω πως δεν είναι σφάλμα των πολιτών είναι σφάλμα των μέτρων! Αυτή τη στιγμή η Αργεντινή δεν έχει τίποτα στην κατοχή της. Όλα είναι στα χέρια ιδιωτών. Ιδιώτες που στην αρχή αγόρασαν τις ΔΕΚΟ κλπ και στην συνέχεια απέσυραν μέσα σε μια νύχτα τα κεφάλαιά τους και τις καταθέσεις τους, επειδή δεν μπορούσε να υπάρξει ανάπτυξη στην χώρα γιατί δεν υπήρχε κατανάλωση. Τί να την κάνει ο άλλος την ΔΕΗ αν δεν μπορεί ο κοσμάκης να την πληρώσει; Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ούτε μάντης ούτε οικονομολόγος για να την δει. Αν αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά η απάντηση είναι εξίσου απλή: Από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα οι κεφαλαιοκράτες έδιναν χρήμα στον κόσμο και σήμερα ήρθε η ώρα να κάνουν λογαριασμό και να δουν τί τους μένει στην τσέπη.

black_velvet

cna, να αναφέρω μια μικρή λεπτομέρεια;
Η Τουρκία μπορεί να κάλεσε το ΔΝΤ το '89 (21 ολόκληρα χρόνια πριν!!!!!)
Η ουσία είναι πως ουδέποτε ακολούθησε τις οδηφίες του. ΠΟΤΕ!!!! Ούτε τότε (μα σοβαρά τώρα... συζητάμε για 21 ολόκληρα χρόνια πριν; ) ούτε και τώρα, φυσικά!!!

Εν ολίγοις, μάι πόιντ ιζ δατ....
Μη συγκρίνουμε. Διότι είναι εντελώς διαφορετικά τα μέτρα και τα σταθμά. Αν δεν αντιμετωπίσουμε κατάματα και με απόλυτη ειλικρίνεια την κατάσταση, τότε δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από αυτήν.
;)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

cna

Άντε και η Τουρκία δεν ακολούθησε, η Αργεντινή όμως; Τα ακολούθησε η όχι; Η Ουγγαρία τα ακολούθησε ή όχι που σήμερα εφαρμόζει την ν-οστή σειρά μέτρων που επιβάλλει το ΔΝΤ μέσα σε 2 χρόνια;

κώστας

Σήμερα η γιαγιά μου είναι 75 χρονών και δεν έχει σταματήσει ποτέ να βάζει κήπο για να έχει τα λαχανικά της και να μην επιβαρύνει τα παιδιά της ακόμα και με αυτό το έξοδο. Για αυτούς τους συνταξιούχους μιλώ.
Μήπως είναι αμετροέπεια
να μιλάς εσύ για τους συνταξιούχους;
Άσε που, όπως την περιγράφεις
περισσότερο την κόβω να στενοχωριέται
από τη μελίγκρα παρά
από τη μείωση της σύνταξης.
Πες της παρεμπιπτόντως ότι
λίγες σταγόνες AVA στην ποτίστρα
κάνουν θαύματα.
Και να το ξέρει, θα χαρεί
που το ξέρεις κι εσύ.
eLe

κώστας

Και μία παράκληση.
Πέραν του παραλογισμού
καταντάει ενοχλητική πια
η φράση "αυτά που δεν μας λένε".
Κι εσύ πού τα ξέρεις ωρέ
αφού δεν μας τα λένε;
Εκτός αν το "μας" σημαίνει "σας" και
...βαριέμαι να τα ξαναγράφω αυτά.
eLe

cna

Μας τα λένε αγαπητέ αλλά εμείς αρνούμαστε να τα δούμε και να τα ακούσουμε. Προφανώς είτε απέχεις από οποιουδήποτε είδους ενημέρωση ή είσαι εγκάθετος και αρνητής της πραγματικότητας (κάτι λέξεις που θυμόμαστε στις κρίσεις ε;). Όποιο από τα δύο και να διαλέξεις είναι το ίδιο εγκληματικά. Δες αυτό το άρθρο . "Σε δύο χρόνια θα κάνετε αναδιάρθρωση του χρέους σας" και "Η περιουσία σας ούτε κατά διάνοια αγγίζει τα 200 δις αλλιώς κάτι θα είχατε κάνει" ήταν η απάντηση των Ευρωπαίων στην προσπάθεια ένταξης της Ελλάδας στον νέο μηχανισμό στήριξης που στήνεται για την Ισπανία και την Ιταλία. Αφού λοιπόν οι πολιτικοί μας φρόντισαν να μαγειρέψουν ακόμα και τα ελλείμματα τότε μοιραία εμπιστευόμαστε την έξωθεν ενημέρωση.

Στα των συνταξιούχων τώρα. Οφείλω να ομολογήσω ότι στην αρχή εκνευρίστηκα με την τοποθέτησή σου μιας και δεν σχολίασα ούτε διερεύνησα επί προσωπικού την στάση της μητέρας σου. Θεώρησα λοιπόν αρχικά ότι θα σεβαστείς αυτήν μου την στάση. Μετά προχώρησα παρακάτω και σκέφτηκα ότι καταρχήν δεν θέλω να σφετεριστώ τον ρόλο του σύγχρονου "Ζορό". Έχουμε το Νομάρχη Θεσ/νικης σε αυτό τον ρόλο. Από την άλλη όμως η γιαγιά μου δεν είναι και κανένας δεινός μπλόγκερ για να μπορέσει να εκφράσει τις ανησυχίες της, όπως κάνουμε εμείς καλή ώρα. Εδώ δεν ξέρει να χρησιμοποιεί κινητό θα ξέρει από ιντερνετ και από μπιμπλίκια; Πώς αλλιώς μπορούν να ακουστούν οι γηραιότεροι αν όχι μέσω ημών και υμών; Επιπλέον αυτό το "Με ποιο δικαίωμα μιλάς εσύ για ..." είναι και ένας από τους λόγους που έχει καταρρακωθεί η κοινωνία μας. Είμαστε τόσο "δημοκρατικοί" που δεν δεχόμαστε κανείς να μεταφέρει τον προβληματισμό ανθρώπων που δεν μπορούν να τον μεταφέρουν οι ίδιοι. Έτσι καταφέρνουμε να βουλώνουμε τα στόματα και να αφήνουμε το σύστημα να συνεχίζει πάντα στο ίδιο μοτίβο.

Αυτά για την ώρα. Πάω στο ΙΚΑ για να πληρώσω αυτά τα ένσημα που θα ξαναγίνουν δομημένα ομόλογα και θα τα φάει και πάλι η "μαύρη τρύπα" της διοίκησης του ταμείου. Για την Ελλάδα ρε μαμώτο...

κώστας

Προφανώς είτε απέχεις από οποιουδήποτε είδους ενημέρωση ή είσαι εγκάθετος και αρνητής της πραγματικότητας.
Μπα. Απλώς, προφανώς
τα δικά μου προφανή
είναι για σένα άγνωστα.
eLe

κώστας

Επίσης, όταν χρησιμοποιείς φράσεις
εντός εισαγωγικών, όπως η επόμενη:
"Με ποιο δικαίωμα μιλάς εσύ για ..."
να δηλώνεις και από ποιον προέρχεται.
Ώστε να μην σκεφτεί κάποιος ότι απλά
προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις
μην αποδίδοντας σωστά αυτά που γράφονται
ή ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις
ή ότι αρνείσαι να δεις.
eLe

κώστας

Στη χώρα που τα λεμόνια εισαγωγής
-από όλες τις γωνιές του πλανήτη-
κοστίζουν λιγότερο από τα ντόπια
του διπλανού χωραφιού,
είναι επιτακτική ανάγκη το άνοιγμα
του κλειστού επαγγέλματος
των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης
που τα μεταφέρουν.

Και ο αρμόδιος υπουργός, συνέλαβε
το ιδιοφυές σχέδιο...της αύξησης
της τιμής άδειας.
Δηλαδή, δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο
το άνοιγμα, αφού αν ήταν δύσκολο ήδη
με τις τιμές άδειας στα ύψη, τώρα που
η τιμή άδειας διπλασιάστηκε, καθίσταται
ακόμη πιο δύσκολο να εισέλθουν
νέοι επαγγελματίες στο χώρο.
Επιπλέον, για όποιον τολμήσει να εισέλθει
αναγκαστικά θα πρέπει να αυξήσει το κόστος
μεταφοράς, για να καταστεί βιώσιμη η επένδυση.

Στην ιταλία, για το αντίστοιχο πρόβλημα, ο σίλβιο
τι έκανε; Κάλεσε όλους τους φορτηγατζήδες
...και τους έδωσε 2 επιπλέον άδειες για κάθε μία που κατείχαν.
Μετά λίγο καιρό, τους ξανακάλεσε
και τους έδωσε άλλες 2 για κάθε μία.
Υπερπροσφορά, η ζήτηση υπερκαλύφθηκε, οι τιμές έπεσαν.

Ουστ ρε μπούφο. Δεν μας κάνεις. Άλλος.
eLe

larus audouinii

Κώστας, αγνό ΣΑΠΟΥΝΙ  :lol:  :razz:  :razz:
διώχνει και όλα τα παράσιτα.. μύγες, κουνούπια κλπ, δεν γίνεται και διαφήμιση προϊόντος

Γιατί δείχνει να είστε συνεχώς στη μπρίζα σε κρίσιμες εποχές; Αν δεν μας αφανίσει η πείνα, λέμε τώρα γιατί είναι και τα ποσοστά αυτοκτονιών τελευταία ανεβασμένα, αν δεν κουφαθούμε, προσθέτω και τη γκρίνια στο γενικά όμορφο σύνολο, θα φτάνω να υπολογίζω και το επιπλέον άγχος  
Ψυχραμία ωρέ Μακαρίζω τις οικογένειες που έχουν βγάλει από την καθημερινότητα την τηλεόραση, έχουν επιλέξει να ζουν στην επαρχία, και πιθανά θα (όταν)μάθουν τις εξελίξεις από τους τελευταίους  Λείπει και ο rakendytos για να εκτονωθούμε λίγο  :lol:

319 Επισκέπτες, 1 Χρήστης