Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 340
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 323
  • Total: 324
  • Leon

εύλογα άηχος

Ξεκίνησε από κώστας, Σεπτεμβρίου 24, 2008, 11:45:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

NoName

ΠαράθεσηΕν τω μεταξύ η ΤΙΤΑΝ πέρυσι με κέρδη 30δις φορολογήθηκε με 10% και έλαβε το κράτος 3δις την στιγμή που ο πατέρας μου φορολογήθηκε με 25% και πήρε το κράτος 4.000 ευρώ.
Αν μια βιομηχανική μονάδα όπως ο ΤΙΤΑΝ είχε κέρδη 30δις τότε ο συνολικός τζιρος που θα έπρεπε να είχε θα ξεπερνούσε τα 200δις !!!!!!!
Ξέρεις η βιομηχανική παραγωγή σπάνια καταφέρνει να έχει μεγαλύτερο κέρδος από το 7% του συνολικού της τζιρου.
Αν είχαμε έστω και μια εταιρία στην Ελλάδα που είχε τζιρο 200δις αγαπητέ η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα μα κανένα οικονομικό πρόβλημα.
Οπότε μπας και τα 30δις που γράφεις σαν κέρδη είναι 30δις τζιρος, άρα 6 με 8 δις πλούσια πλούσια κέρδη προ φόρων και 3 δις φόροι που είναι στις κλίμακες φορολόγησης που υπάρχουν? Σαφέστατα μεγαλύτερες από το 25% του μπαμπά σου.
Ενημερωτικά δεν έλεγξα τους τζιρους και τον ισολογισμό που έχει δημοσιεύσει ο ΤΙΤΑΝ. Απλά βρίσκω ιδιαίτερα παράλογα τα νούμερα που αναφέρεις.
Θέλουν μια προσοχή οι αριθμοί, διότι ή κακή χρήση τους συχνά σου λέει ότι θες να ακούσεις.
Οι ισολογισμοί όλων των ΑΕ είναι δημοσιευμένοι και μπορείς πανεύκολα αν το επιθυμείς να ελέγξεις τα νούμερα.

Δηλώνω και εγώ αμαθής στο συγκεκριμένο θέμα αλλά δεν βγαίνουν οι αριθμοί του συνολικού τζίρου που είναι το πιο σημαντικό απ όλα.
ΠαράθεσηΝοname πες μου σε παρακαλώ αν θεωρείς ότι σε 6 μήνες από σήμερα θα συνεχίσει να έχει 3.000 ευρώ στην τράπεζα ο πατέρας σου. Γιατί εγώ θεωρώ ότι σε 6 μήνες από σήμερα και τα 3000 θα έχουν χαθεί και θα έχει πιθανώς δανειστεί άλλα 3000 για να μπορέσει να επιβιώσει. Επίσης το μέγιστο λάθος που έκανε αυτή η κυβέρνηση ήταν να πετάει στον αέρα πράγματα τα οποία θα έκανε πράξη μετά από 3 μήνες και να πανικοβάλει τον κόσμο. Αγαπητέ σε καιρούς εκτάκτου ανάγκης δεν ανακοινώνεις ότι θα κάνεις το Α σε έναν μήνα. Σε τέτοιους καιρούς απλά το κάνεις!
Παραβλέποντας την λεπτομέρεια ότι στο ερώτημα μου απαντάς με ερώτημα, νομίζω ότι συνοπτικά μου λες, ότι αν δεν πάρει ο μπαμπάς μου τις καταθέσεις του να τις φάει κινδυνεύει να του τις κατασχέσουν!!! Πριν του το πω κι αρχίσει να τρέχει τσέκαρε καλά τους αριθμούς παρακαλώ.
Διότι οι τράπεζες όπως είπες έχουν καταθέσεις 300 δις, οπότε αν κατασχεθούν θα λύναμε το κάθε μας πρόβλημα. Δεν αναφέρεις ότι τράπεζες δεν έχουν περισσότερο από το 10% των ονομαστικών τους καταθέσεων σε υπαρκτή ρευστότητα. Αυτό το γνωρίζεις?
Δεν αναφέρεις ότι περισσότερο από το 85% των καταθέσεων είναι οι μικροκαταθέτες. Οπότε η όποια κατάσχεση από τους μικρούς μικρούς θα είναι. Οι έχοντες μεγάλα κεφάλαια με μια κίνηση στον IBAN λογαριασμό του σε χρόνο 3 δευτερόλεπτων τα μεταφέρουν αλλού νομιμότατα.
Όσοι έχουν κλέψει χοντρά ούτε καν τα έχουν σε Ελληνικές Τράπεζες.

cna

[quote user="NoName" post="337248"]
Αν μια βιομηχανική μονάδα όπως ο ΤΙΤΑΝ είχε κέρδη 30δις τότε ο συνολικός τζιρος που θα έπρεπε να είχε θα ξεπερνούσε τα 200δις !!!!!!!
Ξέρεις η βιομηχανική παραγωγή σπάνια καταφέρνει να έχει μεγαλύτερο κέρδος από το 7% του συνολικού της τζιρου.
Αν είχαμε έστω και μια εταιρία στην Ελλάδα που είχε τζιρο 200δις αγαπητέ η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα μα κανένα οικονομικό πρόβλημα.
Δηλώνω και εγώ αμαθής στο συγκεκριμένο θέμα αλλά δεν βγαίνουν οι αριθμοί του συνολικού τζίρου που είναι το πιο σημαντικό απ όλα.[/quote]

Πρόσεξε με λίγο: η ΤΙΤΑΝ είναι από τις λίγες ελληνικές εταιρίες με στρατηγικές επενδύσεις εκτός Ελλάδος και δη στα Βαλκάνια. Μπορεί ο τζίρος της να είναι 200 δις αλλά δεν σημαίνει ότι αποκτήθηκε εντός Ελλάδος. Η χαμηλή φορολογία προκύπτει από την χαμηλή φορολόγηση κεφαλαίου που πρόκειται να επανεπενδυθεί. Τί κάνουν δηλαδή οι μάγκες: μεταθέτουν ένα μεγάλο τμήμα του κέρδους τους για το επόμενο έτος με την αιτιολογία ότι πρόκειται για χρήμα που θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις της εταιρίας. Μόνο που αυτή η επένδυση συνήθως δεν αφορά επενδύσεις εντός Ελλάδος. Όπως επίσης δεν σημαίνει ότι τελικώς υλοποιείται. Είναι όμως ένα ευάερο και ευήλιο άνοιγμα του φορολογικού νόμου για φοροδιαφυγή. Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και μάλιστα αρκετά ψαγμένος πάνω στις εταιρικές φοροελαφρύνσεις. Το ομολογώ: και εγώ σκέφτηκα πριν την κρίση να ιδρύσω ΕΠΕ ή offshore ώστε να καταφέρω να ΕΠΙΒΙΩΣΩ όπως οι κραταιοί ανταγωνιστές μου.

[quote user="NoName" post="337248"]Παραβλέποντας την λεπτομέρεια ότι στο ερώτημα μου απαντάς με ερώτημα, νομίζω ότι συνοπτικά μου λες, ότι αν δεν πάρει ο μπαμπάς μου τις καταθέσεις του να τις φάει κινδυνεύει να του τις κατασχέσουν!!! Πριν του το πω κι αρχίσει να τρέχει τσέκαρε καλά τους αριθμούς παρακαλώ.
Διότι οι τράπεζες όπως είπες έχουν καταθέσεις 300 δις, οπότε αν κατασχεθούν θα λύναμε το κάθε μας πρόβλημα. Δεν αναφέρεις ότι τράπεζες δεν έχουν περισσότερο από το 10% των ονομαστικών τους καταθέσεων σε υπαρκτή ρευστότητα. Αυτό το γνωρίζεις?[/quote]

Να πάμε από την αρχή αφού το θέλεις έτσι. Το 90% του παγκόσμιου χρήματος δεν είναι παρά λογιστικές εγγραφές. Φαντάζομαι το γνωρίζεις αυτό. Το Ελληνικό χρέος είναι επίσης λογιστικές εγγραφές. Αν πεις αυτή την στιγμή να σου εμφανίσει η Ελλάδα 300δις σε ρευστό προφανώς και δεν πρόκειται να τα βρεις πουθενά. Όπως δεν μπορεί να βρει και το ΙΚΑ τα λεφτά από τα δοδημένα ομόλογα. Όπως δεν μπόρεσε να τα βρει και η Lehman Brothers από τα ομόλογα που πούλησε στους πελάτες της. Αν σήμερα έβγαινε (και με συγχωρείς για τα πολλά αν αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αφαιρετικής σκέψης όπως και το "έστω ότι") κάποιος και επέβαλλε να σταματήσουν όλες οι λογιστικές εγγραφές και να αποδώσουν όλοι ό,τι χρωστάμε ο ένας στον άλλο σε πληροφορώ ότι ζήτημα να υλοποιούνταν και αυτό το 10% των συναλλαγών που λέμε χωρίς την έκδοση νέου χρήματος.

[quote user="NoName" post="337248"]Δεν αναφέρεις ότι περισσότερο από το 85% των καταθέσεων είναι οι μικροκαταθέτες. Οπότε η όποια κατάσχεση από τους μικρούς μικρούς θα είναι. Οι έχοντες μεγάλα κεφάλαια με μια κίνηση στον IBAN λογαριασμό του σε χρόνο 3 δευτερόλεπτων τα μεταφέρουν αλλού νομιμότατα.
Όσοι έχουν κλέψει χοντρά ούτε καν τα έχουν σε Ελληνικές Τράπεζες.[/quote]

Ναι ε; Δηλαδή το 85% των μικροκαταθετών έχει επενδύσει σε προθεσμιακές καταθέσεις, οι οποίες μάλλον δεν συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό σου; Δηλαδή ας πάμε ανάποδα. Βγάζουμε τους πλούσιους έξω οπότε αφαιρούμε από τα 10.000.000 Ελλήνων πόσους; 10.000 κόσμο; Μένουν 9.990.000. Για να δούμε την πράξη: 300δις/9.990.000=30000 ευρώ. Δηλαδή αν πάω στην τράπεζά μου θα πρέπει να βρω 30.000 ευρώ μέσα. Last year που είπε κάποιος. Επίσης, όπως σου είπα και πριν, πριν καν προλάβει ο τυπάς να πατήσει το enter στον υπολογιστή του για την υλοποίηση της συναλλαγής θα έχουν "κλείσει" όλα τα τερματικά. Οι κατασχέσεις δεν ανακοινώνονται. Απλά υλοποιούνται! Ναι κάποιοι θα βγάλουν τα λεφτά τους έξω και αυτοί οι κάποιοι δεν είναι κανείς άλλος από τον Υπουργό και την παρέα του.

Michael_Design

[quote user="cna" post="337254"]
[quote user="NoName" post="337248"]Παραβλέποντας την λεπτομέρεια ότι στο ερώτημα μου απαντάς με ερώτημα, νομίζω ότι συνοπτικά μου λες, ότι αν δεν πάρει ο μπαμπάς μου τις καταθέσεις του να τις φάει κινδυνεύει να του τις κατασχέσουν!!! Πριν του το πω κι αρχίσει να τρέχει τσέκαρε καλά τους αριθμούς παρακαλώ.
Διότι οι τράπεζες όπως είπες έχουν καταθέσεις 300 δις, οπότε αν κατασχεθούν θα λύναμε το κάθε μας πρόβλημα. Δεν αναφέρεις ότι τράπεζες δεν έχουν περισσότερο από το 10% των ονομαστικών τους καταθέσεων σε υπαρκτή ρευστότητα. Αυτό το γνωρίζεις?[/quote]

Να πάμε από την αρχή αφού το θέλεις έτσι. Το 90% του παγκόσμιου χρήματος δεν είναι παρά λογιστικές εγγραφές. Φαντάζομαι το γνωρίζεις αυτό. Το Ελληνικό χρέος είναι επίσης λογιστικές εγγραφές. Αν πεις αυτή την στιγμή να σου εμφανίσει η Ελλάδα 300δις σε ρευστό προφανώς και δεν πρόκειται να τα βρεις πουθενά. Όπως δεν μπορεί να βρει και το ΙΚΑ τα λεφτά από τα δοδημένα ομόλογα. Όπως δεν μπόρεσε να τα βρει και η Lehman Brothers από τα ομόλογα που πούλησε στους πελάτες της. Αν σήμερα έβγαινε (και με συγχωρείς για τα πολλά αν αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αφαιρετικής σκέψης όπως και το "έστω ότι") κάποιος και επέβαλλε να σταματήσουν όλες οι λογιστικές εγγραφές και να αποδώσουν όλοι ό,τι χρωστάμε ο ένας στον άλλο σε πληροφορώ ότι ζήτημα να υλοποιούνταν και αυτό το 10% των συναλλαγών που λέμε χωρίς την έκδοση νέου χρήματος.

[/quote]Θα θέσω ένα ίσως αφελές ερώτημα για να μπούμε και στην ουσία κατ' εμέ... Όλα αυτά σαν απάτη δεν ακούγονται;;;
Δηλαδή οι Τράπεζες έχουν το δικαίωμα (μην με ρωτάτε ποιος τους το έδωσε, δεν το γνωρίζω) να δανείζουν (πουλάν) χρήμα που δεν υπάρχει, να αποκομίζουν απ' αυτό τόκο (κέρδος) και έχουν επίσης το δικαίωμα να σου κατασχέσουν υπαρκτή περιουσιά όταν αδυνατείς να τους επιστρέψεις ένα προϊόν που όταν σου το πούλησαν ήταν ανύπαρκτο. Εάν εγώ ή εσείς βγούμε στην αγορά και πουλήσουμε κάτι ανύπαρκτο προφανώς θα θεωρηθούμε απατεώνες και θα πάμε φυλακή. Εάν επίσης μαζευτούν μια ημέρα όλοι οι καταθέτες στις τράπεζες τους και ζητήσουν τις καταθέσεις τους, οι τράπεζες δεν θα έχουν το αντίκρισμα για να τις αποδώσουν στους καταθέτες. Κάτι τέτοιο θα αποτελεί αθέτηση σύμβασης και κατάχρηση. Το επόμενο ερώτημα είναι: Γιατί αν πρόκειται για ένα καλοστημένο σύστημα απάτης  το ανεχόμαστε και το στηρίζουμε;

cna

1) Το βρετανικό τραπεζικό σύστημα κινδύνευσε με κατάρρευση το 2008 όταν πήγαν οι πελάτες συγκεκριμένης τράπεζας και απαίτησαν τις καταθέσεις τους εκείνη την στιγμή!

2) Πώς δημιουργήθηκε η "παγκόσμια κρίση": Δίνονταν στεγαστικά δάνεια χωρίς έλεγχο της οικονομικής κατάστασης του δανειολήπτη. Το κακό ξεκίνησε από συγκεκριμένη τράπεζα και επεκτάθηκε και σε αρκετές άλλες. Επειδή η συγκεκριμένη τράπεζα ήξερε ότι αυτά τα δάνεια είναι αδύνατο να αποπληρωθούν όπως επίσης έβλεπε ότι δεν μπορεί να τηρήσει τον κανόνα 1 προς 9 (για κάθε μια μονάδα νομίσματος σε καταθέσεις δίνονται εννέα μονάδες νομίσματος σε δάνεια) έκανε το εξής: ίδρυσε μια offshore εταιρία η οποία αγόρασε αυτά τα δάνεια με μορφή ομολόγων. Στην συνέχεια η εταιρία αυτή πούλησε πίσω στην τράπεζα ένα μέρος των ομολόγων δομώντας πάνω σε αυτά (δηλαδή είχε αξία το ομόλογο 100 δολλάρια (πχ) της το πούλησε προς 80 δολ). Αυτά τα δομημένα ομόλογα τα προώθησε η τράπεζα είτε για να πάρει δάνειο από την Federal Reserve Bank χρησιμοποιώντας το ως εγγύηση είτε τα προώθησε στα χρηματιστήρια (βασικά έκανε και τα 2). Τα χρηματιστήρια ανταποκρίθηκαν και άρχισαν οι αγοραπωλησίες επί αυτών ανεβάζοντας την αξία ομολόγων που δεν είχαν πραγματικό αντίκρυσμα. Ταυτόχρονα οι ίδιες τράπεζες αγόρασαν ασφάλιστρα κινδύνου απέναντι σε αυτά τα ομόλογα γιατί ήξεραν ότι αυτά δεν θα αποπληρωθούν. Ακόμα και τα ασφάλιστρα κινδύνου όμως τιτλοποιήθηκαν και μπήκαν σε αγοραπωλησίες. Τελικά κάποιο από όλα αυτά τα ομόλογα "έσκασε" με αποτέλεσμα να μην αποπληρωθεί οπότε και έγιναν τα εξής: α) ξεπουλήθηκαν όλα τα ομόλογα σε τόσο εξευτελιστικές τιμές που στο τέλος έφτασαν στο σημείο τα σπίτια που ανταποκρίνονταν στο ομόλογο να δημοπρατούνται με τιμή εκκίνησης το 1 δολλάριο! Εν τω μεταξύ όσοι κατείχαν τέτοια ομόλογα κατάλαβαν ότι είχαν χάσει τα λεφτά τους και β) οι κάτοχοι των ασφάλιστρων κινδύνου απαίτησαν τα λεφτά που δικαιούνταν με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν αρκετές τράπεζες (όπως η περιβόητη Lehman Brothers). Άρα λοιπόν τί έχουμε; Χρήμα που προέρχεται από αέρα κοπανιστό ξανακοπανίστηκε δεκάδες φορές με αποτέλεσμα να σκάσει σαν μπαλόνι. Στο ενδιάμεσο όλα αυτά ανέβαζαν τους δείκτες των χρηματιστηρίων και το παγκόσμιο ΑΕΠ.

3) Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η δανειοδότηση με αέρα κοπανιστό βοηθά τις επιχειρήσεις γιατί τους παρέχει χρήμα όταν αυτές το χρειάζονται. Αποτέλεσμα τούτου να ευνοούνται τα μακροοικονομικά μεγέθη και όλοι να αισθανόμαστε τον αέρα της ευημερίας.

Michael_Design

[quote user="cna" post="337259"]Η δανειοδότηση με αέρα κοπανιστό βοηθά τις επιχειρήσεις γιατί τους παρέχει χρήμα όταν αυτές το χρειάζονται.[/quote]Το χρειάζονται για ποιό λόγο; Προφανώς χρειάζονται τις πρώτες ύλες καθώς και τον απαραίτητο για την λειτουργία τους εξοπλισμό. Χρειάζονται δηλαδή κάποια αντικείμενα με αντίκρυσμα. Και το τραπεζικό σύστημα τι λέει;; Θα προμηθεύεσαι προϊόντα με αντίκρισμα, δίνοντας ως αντάλλαγμα κάτι που θα αγοράζεις από εμένα το οποίο δεν έχει κανένα απολύτως αντίκρισμα. Και για να σου πουλήσω αυτό που δεν έχει αντίκρισμα πρέπει να ξέρω αν εσύ έχεις αντίκρισμα ώστε να δουλέψεις και να μου ξεχρεώσεις αυτό που δεν έχει αντίκρισμα. ]Αποτέλεσμα τούτου να ευνοούνται τα μακροοικονομικά μεγέθη και όλοι να αισθανόμαστε τον αέρα της ευημερίας.[/quote]Κάτι ανάλογο δηλαδή με την πιπίλα που δίνουμε στα μωρά για να μείνουν ήσυχα...

κώστας

Από το νέο σχέδιο νόμου για το πόθεν/έσχες:

Θέσπιση μέτρων επιείκειας για όσους καταγγέλλουν επίορκους υπαλλήλους. Ειδικότερα, όταν εκείνος που εισφέρει στοιχεία για την εμπλοκή υπαλλήλου σε πράξη διαφθοράς είναι ιδιώτης, η συμβολή του στην αποκάλυψη της διαφθοράς έχει ως συνέπεια να μένει αυτός σε κάθε περίπτωση ατιμώρητος. Το ίδιο ισχύει και για τον καταγγέλλοντα υπάλληλο, όταν όμως με την μεταμέλεια που δείχνει βοηθάει στην αποκάλυψη κυκλώματος διαφθοράς ή στην αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς των προϊσταμένων του. Σε κάθε άλλη περίπτωση επιβάλλεται μειωμένη στο ύψος που ορίζει το άρθρο 44 παρ.2 Ποινικού Κώδικα ποινή. Ειδική ρύθμιση γίνεται για τις περιπτώσεις εκείνες που το καταγγελλόμενο πρόσωπο είναι ή διετέλεσε Υπουργός (άρθρο 15).

Ξυπνήστε μπούφοι, νύχτωσε.
eLe

κώστας

Ξέρετε έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές για την παραγωγικότητα μας είτε ατομικά είτε σαν έθνος-η. Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να μας απασχολήσει η παραγωγικότητα του τραπεζικού (και όχι μόνο) συστήματος;;
Το λύσαμε δηλαδή το πρόβλημα
της δικής μας παραγωγικότητας;;
eLe

Michael_Design

[quote user="κώστας" post="337276"]
Το λύσαμε δηλαδή το πρόβλημα
της δικής μας παραγωγικότητας;;[/quote]Εξαρτάτε ποιους εννοεί το μας... :cool:

Υ.Γ.1 http://www.a33.gr/viewtopic.php?f=116&t=12765&p=337278#p337278

Υ.Γ.2 Thank you Kostas(D33)

κώστας

Έχεις δίκιο.
Αλλιώς έπρεπε να διατυπωθεί η ερώτηση:
το έχεις λύσει το δικό σου πρόβλημα παραγωγικότητας;
eLe

Michael_Design

Ωραία χαίρομαι που συγκεκριμενοποιείς την ερώτηση σου.
Η υποκειμενική απάντηση μου είναι... Ναι το έχω λύσει το πρόβλημα της παραγωγικότητας μου (στο μέτρο του προς το παρών εφικτού) καθώς σταμάτησε πλέον η παραγωγικότητα μου να αποτελεί προϊόν εκμετάλλευσης ανθρώπων που οι ίδιοι δεν παράγουν τίποτα. Η εκμετάλλευση της παραγωγικότητας μου αποτελεί πλέον πρόβλημα για αυτούς που μέχρι πρότινος την εκμεταλλεύονταν χωρίς οι ίδιοι να παράγουν τίποτα.
Εσύ το έχεις λύσει το πρόβλημα της δικής σου παραγωγικότητας;

κώστας

Εσύ το έχεις λύσει το πρόβλημα της δικής σου παραγωγικότητας;
Εννοείς φυσικά αν έχω λύσει
το πρόβλημα της εκμετάλλευσης
της παραγωγικότητάς μου.
Η απάντηση είναι, δεν με ενδιαφέρει
το πρόβλημα αυτό. Δεν το θεωρώ καν πρόβλημα.
Θεωρώ ότι η παραγωγικότητα είναι εκμεταλλεύσιμη ούτως ή άλλως.
eLe

κώστας

Σε μία σπάνια στιγμή
για την ελληνική πολιτική ιστορία,
όλα τα κόμματα, με ομοψυχία θαυμαστή
επιτέθηκαν εναντίον του προέδρου του ΣΕΒ
για τις δηλώσεις του.
Τι είπε ο άνθρωπος όμως;
Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ με τα τσιράκια τους πολιτικούς
έχουν κάνει τις δηλώσεις γαργάρα
και μόνο αποσπασματικά ακούγεται κάτι, εδώ κι εκεί.

Με λίγα λόγια, έθεσε προ των ευθυνών του
όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας -πλην ΛΑΟΣ το οποίο αγνόησε επιδεικτικά
τη στιγμή που ο κίνδυνος της πτώχευσης υφίσταται ακόμη
όπως άφησε ευθέως να εννοηθεί.
Καταλογισε στην κυβέρνηση, ατολμία
ότι δεν τολμά να κόψει το κλαδί που κάθεται
δηλαδή δεν τολμά την πλήρη ρήξη με το παρελθόν.
Είπε επίσης για την αξιωματική αντιπολίτευση ότι
από τη στιγμή που συμφωνεί με τα μέτρα τότε
θεσμικός της ρόλος είναι να ελέγχει την κυβέρνηση
και να πιέζει ώστε να τηρούνται τα σχεδιαγράμματα
των προαποφασισμένων μέτρων.
Για την αριστερά ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει
το θυμικό των ψηφοφόρων, παρουσιάζοντάς την
ως ανεύθυνη.

Όλοι αυτοί οι αλήτες, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Το σύνθημα, "να καεί το μπουρδέλο η βουλή"
δεν έχει έμφαση στη φωτιά αλλά στις πουτάνες.

Αυτός λοιπόν ο ξεφτίλας που βγήκε και είπε ότι λίγο πολύ
δεν μπορούν να μιλούν οι διαπλεκόμενοι (επιχειρηματίες)
μήπως μπορεί ο γαμημένος να μου απαντήσει
με ποιον διαπλέκεται ρε ξεφτιλισμένε ο επιχειρηματίας;
(ο οποίος εσύ γνωρίζεις ότι είναι διαπλεκόμενος)
eLe

KostasD33

Χάνω συνέχειες μου φαίνεται βλέποντας μόνο ντοκιμαντέρ στην Τιβι τελευταία.
Ερώτηση
Το Λάος το αγνόησε επιδεικτικά? ή το έβαλε στο απυρόβλητο? (δεν έχω άποψη απλά υποθέτω ότι το είδες και κάτι κατάλαβες παραπάνω από μένα)

Πάω στοίχημα φυσικά ότι όσα και να έσουρε για διαπλοκές στα πολιτικά κόμματα και στα ΜΜΕ καλά τα έσουρε και λίγα θα ήταν.

Ερώτημα βου...
Ο συγκεκριμένος πρόεδρος του συλλόγου βιομηχάνων, αν δεν κάνω λάθος, είναι ο μοναδικός πρόεδρος βιομηχάνων παγκόσμια, χωρίς να είναι πια ο ίδιος βιομήχανος.
Είχε πιο παλιά την Δέλτα που αν δεν κάνω λάθος την πούλησε στον Βγενόπουλο.
Τώρα έχει μόνο κάποια επενδυτική off shore εταιρία με έδρα Λουξεμβούργου (νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος για την έδρα)
Το ερώτημα είναι πως διάολο ένας μη βιομήχανος είναι πρόεδρος των βιομηχάνων αν δεν είναι χωμένος μέχρι τα μπούνια και ο ίδιος στην όποια διαπλοκή?

Πάντως έχει μεγάλη πλακά όταν οι καμήλες λέει η μια στην άλλη, χρυσή μου η καμπούρα σου κρεμάει και κάνε κάτι μη σου πέσει.
Αυτό δεν ήταν ερώτηση.....

Υ.Γ.
Ψιτ, μη βρίζεις γμτ.... θα μας γυρίσουν τσόντα στο τέλος

κώστας

Αυτό που δεν αναφέρεται, αγνοείται.
Έτσι το εκλαμβάνω εγώ τουλάχιστον.
Τώρα, αν έχει εταιρεία ο ίδιος,
πού την έχει, σε ποιον την πουλάει κ.λπ.
δεν με απασχολεί. Αναφέρθηκε πάντως
ο ίδιος σε διαπλοκή επιχειρηματιών
καθώς και σε κρατικοδίαιτο επιχειρείν.

Το κεντρικό νόημα, ούτε λίγο ούτε πολύ
ήταν, κουνηθείτε, τολμήστε, πράξτε
διότι ο κίνδυνος της πτώχευσης δεν πέρασε.

Τώρα στο ερώτημα που θέτεις
δεν βρίσκω νόημα. Δεν εξάγεται
από το ένα το άλλο, ότι δηλαδή
πρέπει κάποιος να είναι βιομήχανος
για να εκπροσωπεί βιομήχανους
αλλιώς είναι διαπλεκόμενος.

Αλλά, ακόμη κι αν είναι έτσι.
Τότε, εμφανίστηκε αυτοκριτικός
με κάθε διάθεση διόρθωσης
των κακώς κειμένων. Έδωσε δηλαδή
τον ανοιχτό δρόμο στους πολιτικούς
να δράσουν, χωρίς να φοβούνται