Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 340
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 316
  • Total: 317
  • Leon

εύλογα άηχος

Ξεκίνησε από κώστας, Σεπτεμβρίου 24, 2008, 11:45:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

NoName

[quote user="cna" post="337254"][quote user="NoName" post="337248"]
Αν μια βιομηχανική μονάδα όπως ο ΤΙΤΑΝ είχε κέρδη 30δις τότε ο συνολικός τζιρος που θα έπρεπε να είχε θα ξεπερνούσε τα 200δις !!!!!!!
Ξέρεις η βιομηχανική παραγωγή σπάνια καταφέρνει να έχει μεγαλύτερο κέρδος από το 7% του συνολικού της τζιρου.
Αν είχαμε έστω και μια εταιρία στην Ελλάδα που είχε τζιρο 200δις αγαπητέ η Ελλάδα δεν θα είχε κανένα μα κανένα οικονομικό πρόβλημα.
Δηλώνω και εγώ αμαθής στο συγκεκριμένο θέμα αλλά δεν βγαίνουν οι αριθμοί του συνολικού τζίρου που είναι το πιο σημαντικό απ όλα.[/quote]

Πρόσεξε με λίγο]να είναι 200 δις[/color] αλλά δεν σημαίνει ότι αποκτήθηκε εντός Ελλάδος. Η χαμηλή φορολογία προκύπτει από την χαμηλή φορολόγηση κεφαλαίου που πρόκειται να επανεπενδυθεί. Τί κάνουν δηλαδή οι μάγκες: μεταθέτουν ένα μεγάλο τμήμα του κέρδους τους για το επόμενο έτος με την αιτιολογία ότι πρόκειται για χρήμα που θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις της εταιρίας. Μόνο που αυτή η επένδυση συνήθως δεν αφορά επενδύσεις εντός Ελλάδος. Όπως επίσης δεν σημαίνει ότι τελικώς υλοποιείται. Είναι όμως ένα ευάερο και ευήλιο άνοιγμα του φορολογικού νόμου για φοροδιαφυγή. Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και μάλιστα αρκετά ψαγμένος πάνω στις εταιρικές φοροελαφρύνσεις. Το ομολογώ]
Αγαπητέ, σου το τόνισα ότι είναι παράλογο το νούμερο ελληνική εταιρία να έχει τζίρο 200δις, αλλά εσύ δεν πρόσεξες καθόλου. Όχι μόνο αυτό αλλά συνέχισες την επιχειρηματολογία σου σε κάτι το απίθανο και μάλιστα δηλώνεις αρκετά ψαγμένος.
Σύνολο ενεργητικού του ΤΙΤΑΝ είναι τα 3 δις περίπου. Περιλαμβανομένων και των ακινήτων του. http://ir.titan.gr/home.asp?pg=3002

Συνολικός κύκλος εργασιών για το έτος 2009 1,3 περίπου δις http://ir.titan.gr/home.asp?pg=3003

Με αυτό δεν θέλω να σου πω ότι μια εταιρία σαν τον ΤΙΤΑΝ δεν έχει τρόπους να ελέγξει, σε κάποιο βαθμό, την φορολογία που θα πληρώσει.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι πρέπει να προσέχουμε πριν αναπτύξουμε θεωρίες για το φεγγάρι. Διότι ναι εκεί είναι αλλά δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί με την λογογραφική πρόταση πριν ένα και αιώνα του Ιουλίου Βερν που έστειλε άνθρωπο στο φεγγάρι μέσα σε ένα κανόνι.
Διότι την πρώτη φορά να το πεις το 30 δις άντε σου ξέφυγε στη βιασύνη ενός απλού κειμένου, την δεύτερη και ενώ στο επεσήμανα κιόλας δεν υπήρχε καμία δικαιολογία. Εκτός αν όταν τα γεγονότα δεν ταιριάζουν με την άποψη σου κακό κάνουν στον εαυτό τους τα γεγονότα

Michael_Design
ΠαράθεσηΘα θέσω ένα ίσως αφελές ερώτημα για να μπούμε και στην ουσία κατ' εμέ... Όλα αυτά σαν απάτη δεν ακούγονται;;;
Δηλαδή οι Τράπεζες έχουν το δικαίωμα (μην με ρωτάτε ποιος τους το έδωσε, δεν το γνωρίζω) να δανείζουν (πουλάν) χρήμα που δεν υπάρχει, να αποκομίζουν απ' αυτό τόκο (κέρδος) και έχουν επίσης το δικαίωμα να σου κατασχέσουν

Συμφωνώ και εγώ μαζί σου ότι είναι ένα καλοστημένο σύστημα απάτης. Το κακό είναι ότι είναι θεσμοθετημένο από παντού.
Το δικό μου αφελές ερώτημα είναι πως μπορούμε να το υπερβούμε?
Όταν βρεις μια λύση πρακτική και εφαρμόσιμη, και μόνο που θα την διατυπώσεις δεν θα χρειάζεσαι καμία ανάλυση για να γίνει πιστευτή και θα συμπαρασύρει ότι υπάρχει.
Για αυτό «δυστυχώς» θα έλεγα κι εγώ αναζητούμε τα ημίμετρα μέσα στα πλαίσια και στους κανόνες που βρισκόμαστε.

Michael_Design

[quote user="NoName" post="337383"]Συμφωνώ και εγώ μαζί σου ότι είναι ένα καλοστημένο σύστημα απάτης. Το κακό είναι ότι είναι θεσμοθετημένο από παντού.
Το δικό μου αφελές ερώτημα είναι πως μπορούμε να το υπερβούμε?
Όταν βρεις μια λύση πρακτική και εφαρμόσιμη, και μόνο που θα την διατυπώσεις δεν θα χρειάζεσαι καμία ανάλυση για να γίνει πιστευτή και θα συμπαρασύρει ότι υπάρχει.
Για αυτό «δυστυχώς» θα έλεγα κι εγώ αναζητούμε τα ημίμετρα μέσα στα πλαίσια και στους κανόνες που βρισκόμαστε.[/quote]Πάντως πέρα από το αν θα βρω εγώ ή κάποιος άλλος κάποιες πρακτικές λύσεις να προτείνουμε και οι οποίες ενδεχομένως να έχουν ήδη προταθεί, η εντύπωση που μου αφήνει αυτό που λες είναι πάνω κάτω αυτή: Εε τι να κάνουμε έτσι τα βρήκαμε έτσι θα τα πάμε. Εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο; Τι κ' αν ο κόσμος είναι μια μεγάλη απάτη; Εμείς ας κοιτάξουμε να προστατεύσουμε την θεσούλα μας μέσα σ' αυτήν την μεγάλη απάτη...

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος...

cna

[quote user="NoName" post="337383"]
Αγαπητέ, σου το τόνισα ότι είναι παράλογο το νούμερο ελληνική εταιρία να έχει τζίρο 200δις, αλλά εσύ δεν πρόσεξες καθόλου. Όχι μόνο αυτό αλλά συνέχισες την επιχειρηματολογία σου σε κάτι το απίθανο και μάλιστα δηλώνεις αρκετά ψαγμένος.
Σύνολο ενεργητικού του ΤΙΤΑΝ είναι τα 3 δις περίπου. Περιλαμβανομένων και των ακινήτων του. http://ir.titan.gr/home.asp?pg=3002

Συνολικός κύκλος εργασιών για το έτος 2009 1,3 περίπου δις http://ir.titan.gr/home.asp?pg=3003

Με αυτό δεν θέλω να σου πω ότι μια εταιρία σαν τον ΤΙΤΑΝ δεν έχει τρόπους να ελέγξει, σε κάποιο βαθμό, την φορολογία που θα πληρώσει.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι πρέπει να προσέχουμε πριν αναπτύξουμε θεωρίες για το φεγγάρι. Διότι ναι εκεί είναι αλλά δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί με την λογογραφική πρόταση πριν ένα και αιώνα του Ιουλίου Βερν που έστειλε άνθρωπο στο φεγγάρι μέσα σε ένα κανόνι.
Διότι την πρώτη φορά να το πεις το 30 δις άντε σου ξέφυγε στη βιασύνη ενός απλού κειμένου, την δεύτερη και ενώ στο επεσήμανα κιόλας δεν υπήρχε καμία δικαιολογία. Εκτός αν όταν τα γεγονότα δεν ταιριάζουν με την άποψη σου κακό κάνουν στον εαυτό τους τα γεγονότα
[/quote]

Παραδέχομαι ότι έσφαλα. Προφανώς οι πηγές μου ήταν λάθος. Από την άλλη όμως και μιας και ανέφερες το φεγγάρι ιδού μια μικρή ιστορία:
"Κοιτάξτε! Κοιτάξτε πόσο μεγάλο είναι το φεγγάρι!" και το έδειξε προτάσσοντας το δάκτυλό του.
"Μα, τί δάκτυλο είναι αυτό; Δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το περιμέναμε. Σίγουρα μας το περιέγραφες λάθος"
Μετά από αυτό δεν του έμεινε τίποτε άλλο να πει. Κατέβασε το δάκτυλο και τους άφησε να κοιτάνε το λασπωμένο χώμα...

κώστας

Ηθικό δίδαγμα:
κοιτώντας το δάκτυλο
δεν βλέπεις το φεγγάρι
(αν δείχνει το φεγγάρι)
ούτε το λασπωμένο χώμα
(αν δείχνει το λασπωμένο χώμα).
Και πού ξέρεις; ίσως παρατηρώντας το
ανακαλύψεις πότε σου δείχνει το φεγγάρι
και πότε το λασπωμένο χώμα
...άσχετα προς τα πού δείχνει.
eLe

κώστας

Θα μπορούσαν τα αεροπλάνα
που υπερίπτανται του αιγαίου
να μην είναι οπλισμένα,
μας είπε ο αδερφός και γείτονας ρετζέπις.

Ρε κουμπάρε, καταρχήν...
τους στρατηγούς τους ρώτησες;
Αφού είσαι μειωμένων αρμοδιοτήτων
τι μιλάς και εκτίθεσαι;

Μας είπε δε, ότι 7,5 χρόνια τώρα
δεν έχει βομβαρδίσει καμμία χώρα.
Σοβαρά ωρέ; Δηλαδή, σου έχει περάσει
από την κούτρα, αυτό το ενδεχόμενο;

Μας είπε τέλος, να κάνουμε "υπομονή"
για τα μέτρα ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ...
...και τότε ο Αλλάχ άκουσε περί τα 10 εκ.
γαμοημισέληνα ταυτόχρονα...άφεριμ...
eLe

pixie

Πω... πω... θολώνει το οπτικό μας νεύρο η δικαιοσύνη πάλι...  ;-)  

Γεώτρηση στο κρανίο! :razz:

larus audouinii

Επικοινωνιακά τουλάχιστον είναι κάπως υπερβολικό το να ακούγεται πως μια προσέγγυση όπως αυτή θα άξιζε ίσως το νόμπελ ειρήνης
Όμως για κάποιους αισιόδοξους όπως εμένα, είναι ένα θετικό βήμα, έστω μικρό, για την αρμονική συνύπαρξη σε αυτό το κομάτι της μεσογείου (είναι και κάποιοι συγγενείς που αφήνουν συνάλλαγμα εκει σήμερα)
Πριν λίγο καιρό είχα διαβάσει μια δήλωση του Θεοδωράκη που με προβλημάτισε
Γεμάτες προβληματισμούς και οι σκέψεις από τον απόηχο στους περισσότερους από μας
Είναι τυχαία γεγονότα η οικονομική κρίση και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Ομπάμα;
Οι αγορές της τουρκίας έχουν στο πετσί τους τα παζάρια και το @πιάσιμο

larus audouinii

[quote user="κώστας" post="337412"]Θα μπορούσαν τα αεροπλάνα
που υπερίπτανται του αιγαίου
να μην είναι οπλισμένα,
μας είπε ο αδερφός και γείτονας ρετζέπις.

Ρε κουμπάρε, καταρχήν...
τους στρατηγούς τους ρώτησες;
Αφού είσαι μειωμένων αρμοδιοτήτων
τι μιλάς και εκτίθεσαι;

Μας είπε δε, ότι 7,5 χρόνια τώρα
δεν έχει βομβαρδίσει καμμία χώρα.
Σοβαρά ωρέ; Δηλαδή, σου έχει περάσει
από την κούτρα, αυτό το ενδεχόμενο;

Μας είπε τέλος, να κάνουμε "υπομονή"
για τα μέτρα ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ...
...και τότε ο Αλλάχ άκουσε περί τα 10 εκ.
γαμοημισέληνα ταυτόχρονα...άφεριμ...[/quote]

Καλό...
Μιλάει αλλά δεν εκτίθεται....Διεκδικεί φανερά
Το συμφέρον της Τουρκίας δεν είναι προς τον διεθνή οργανισμό εναέριας κυκλοφορίας αλλά της λύσης μεταξύ υμών....

7.5 χρόνια τώρα δεν έχει βομβαρδίσει επίσημα εννούσε ο κουμπάρος....

NoName

[quote user="Michael_Design" post="337388"]
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος...[/quote] κάνεις λάθος.
[quote user="cna" post="337398"]
Παραδέχομαι ότι έσφαλα. Προφανώς οι πηγές μου ήταν λάθος.[/quote] η παραδοχή του σφάλματος αποτρέπει επόμενα σφάλματα. Το πρόβλημα με τις «πηγές» τελευταία είναι ότι παρά είναι πολλές και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Το Γκεμπελικό πες πες κάτι θα μείνει έχει γίνει συνειδητή πράξη από κύκλους καλά οργανωμένους που συχνά παρασέρνει πολλούς καλοπροαίρετους σε λάθη.

κώστας

Στη χώρα της παρανοϊκής κρυψίνοιας
ανακαλύφθηκαν οι πουτάνες.
Και έχει αναστατωθεί το σύμπαν
των παρθένων.
eLe

katinaki

Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένα και ηχηρά  :D

κώστας

Νά 'σαι καλά κατινάκι.
Οι απομακρυσμένοι πρέπει να ακούνε καλά,
δε συμφωνείς;
eLe

katinaki

Συμφωνώ... και είμαστε και πολύ απομακρυσμένοι ε?
τουλάχιστον διαβάζουμε καθημερινά.

κώστας

Στα άσπρα με μαύρη μπότα μιλίταρι.
Ώπα, πού πας ωρέ σαδομαζοχιστικό μανταλάκι.
Με τον σκεμπέ να έχει πάρει την κατιούσα,
τα μαγουλάκια...
πιάσε μια καρέκλα, κάτσε σταυροπόδι
και παίξε κομπολόι
...μου θες και πηδήματα.
Με τα γελάδια να μουκανίζουν
και τα σπινθηροβόλα ταμπούρλα.
Δεν έχω δει γελοιοδέστερη παρουσίαση.

Να συγκριθεί με τη φρεσκάδα, το μπρίο,
την άνετη αμηχανία;

Όσο για ηχητική ερμηνεία...
σαν να επιχειρείται σύγκριση
ούτε λέμπερ με σάσα μπάστα.

Δεν ντρέπεσαι λίγο γερουλάνε;
eLe

kuria

καλα τα οσα λες για τον αλκαιο και γενικοτερα για την επιεικως απαραδεκτη ελληνικη παρουσια, στο μεγαλο μας τσιρκο που λεγεται eurovision και που σχεδον ολοι κατηγορουμε, αλλα ανελλειπως παρακολουθουμε και σχολιαζουμε... καποιοι μαλιστα χαλανε και χρηματα προκειμενου να ψηφισουν πιστευοντας οτι μπορουν να γινουν ρυθμιστες της τσιρκωλοκαταστασης, αλλα...

ας μην ξεχναμε οτι ο μεν αλκαιος πηγε ως φτωχοσυγγενης χωρις καμια υποστηριξη και προβολη,αναλογη των παρελθοντων ετων, τα δε αποτελεσματα ηταν προκαθορισμενα για την πρωτεια τουλαχιστον...

ή μηπως πιστευεις πως ολη η ευρωπη ξετρελαθηκε απο τη φρεσκαδα, το μπριο και την ανετη αμηχανια οπως λες της εκπροσωπου της γερμανιας;
κι ομως υπηρχε μεγαλυτερη φρεσκαδα με περισσοτερα φωνητικα προσοντα και ομορφοτερες παρουσιες, σε αλλες συμμετοχες που ομως πηγαν απατες...
οι γερμανοι μετα την ευρωπαϊκη οικονομικη κριση που εχει ξεσπασει και βρισκονται, κατα τη γνωμη τους παντα, να πληρωνουν τα σπασμενα των εταιρων, επρεπε να νοιωσουν εστω σε κατι νικητες και δικαιωμενοι...

ετσι πριμοδοτηθηκε ασυστολα το μετριομετριο λενιω με το δορυφορο της...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

316 Επισκέπτες, 1 Χρήστης