Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 314
  • Total: 314

Ενημερωτικό δελτίο για τα αδέσποτα στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Ξεκίνησε από drusilia, Οκτωβρίου 14, 2008, 05:18:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

drusilia

Πριν ακριβώς ένα μήνα ξεκίνησε μια κίνηση εθελοντών για τα αδέσποτα που ζουν έξω από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Από κάποιους είναι ανεπιθύμητα ενώ άλλοι τα φροντίζουν.
Εδώ αναδημοσιεύω το ενημερωτικό δελτίο σχετικά, ενώ στο εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αλλά και για τα ζωάκια που ζουν εκει.

_______________________________________________-

Aκριβώς ένα μήνα μετά.

Οι «επιτυχίες» μας μέχρι τώρα
:
Α)η υιοθεσία του Δημήτρη & του Μιχάλη ,των δύο κουταβιών που αγαπήσαμε πολύ
Β)η υιοθεσία της Λίντα, της γατούλας που πήραμε για θεραπεία από το Θριάσιο

Συνεχίζουμε με:
-καθημερινή παροχή τροφής & νερού
-παροχή ιατρικής περίθαλψης & θεραπευτικής αγωγής σε ζώα που χρήζουν βοήθειας, όπως του Άρη, του Μήτσου, της Σακίρα, της Φρίντα.
-φιλοξενία της Σακίρας & της Φρίντας λόγω της σοβαρής κατάστασής τους από εθελοντές
-εμβολιασμός των ζώων
-αποπαρασιτώσεις.
-στειρώσεις.

Δυστυχώς όμως υπάρχει ακόμα δρόμος ώστε να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας. Οι άμεσες ανάγκες μας λοιπόν είναι:
Α) κολάρα & αμπούλες για αποπαρασίτωση (για μεγάλα ενήλικα ζώα)
Β)τροφές
Γ)αυτοκίνητα για μεταφορές των ζώων στο κτηνίατρο για θεραπεία & στειρώσεις
Δ)οικογένειες ή φιλοζωικές που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν για λίγο καιρό 4 ζώα που έχουν ανάγκη φιλοξενίας αλλά και παροχής της φαρμακευτικής τους αγωγής ώστε να εξασφαλιστεί η σίγουρη ανάρρωσή τους.

ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΓΑΠΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ & ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!
Ευτυχώς για τα κουτάβια πολλά ήταν τα τηλεφωνήματα που λάβαμε. Δε συμβαίνει το ίδιο και για τα άλλα ζώα του Νοσοκομείου. Δυστυχώς κανένα τηλέφωνο δεν χτύπησε για τα αδέσποτά μας και φοβούμαστε ότι όταν τελικά αφήσουμε το χώρο, όταν θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο μας & τη φροντίδα των ζώων, ο κίνδυνος θα επιστρέψει.
Τα ζώα είτε θα πρέπει σε κάποια φάση να απομακρυνθούν από το νοσοκομείο, είτε θα θανατωθούν , είτε θα φάνε «φόλες» , είτε θα κακοποιηθούν (ανάλογα με το ποιος θα βρεθεί στο δρόμο τους & θα αναλάβει την διαχείρισή τους). Και ίσως δεν θα είμαστε εκεί για να προλάβουμε ξανά!

Μόνο εσείς μπορείτε να προστατέψετε τα αδέσποτά μας.
Μόνο εσείς μπορείτε να τους δώσετε αγάπη & ασφάλεια.

Τα αδέσποτά μας σας περιμένουν.
Σας περιμένουν να τους δώσετε μια στέγη & να σας δώσουν αγάπη & αφοσίωση για μια ζωή.

ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΜΑΣ.

Γιατί τίποτα δεν συγκρίνετε με την αγάπη &την ευγνωμοσύνη ενός αδέσποτου.

Επικοινωνία : Χριστίνα Λόη,
6944860451, saveileia2@yahoo.gr, http://adespotathriasio.blogspot.com/

HAVANA

εγω απλά να πω με τη σειρά μου πως αυτό που κάνουν κάθε μέρα τα παιδιά που ασχολούνται εμ αυτα τα πλάσματα ειναι άθλος!
καθε μερα μετα τη δουαλέιά "πετάγονται" μέχρι το θριάσιο για να ταισουν και να ξεδιψάσουν τα αδέσποτα της εκεί πριοχής,
αξίζει αν σημειωθεί οτι η διοιήκηση του νοσοκομέίου απαγόρευσε στο προσωπικό του να δίνει έστω και λίγο νερό σε άυτά τα ζωάκια προκείμένου να απομακρυνθούν , οι εθελον΄τές τα έχουν οδήγησει σε ασφαλές μέρος της περιοχής αλλά δεν πάυουν να είναι στ δρόμο και τα περισσότερα απο αυτά ειναι τόσο χαδιαρια και πράά που είναι έτοιμα για σπίτι.....!

KostasD33

Να κάνω μια χαζή ερώτηση
Είναι τόσο δύσκολο με τα γύρο βουνά από την Αττική (πουχου Υμηττός, Αιγάλεω) που είναι νεκρό τοπίο κιόλας, να δεσμευτούν κάποιες μεγάλες εκτάσεις (πουχου 500 στρέμματα στο κάθε ένα) να γίνουν χώρος για τα αδέσποτα ζωντανά?

Οι φιλοζωικες οργανώσεις θα φροντίζουν να φυτεύουν και δεντράκια μπας και γίνει δάσος ξανά
Θα φροντίζουν να έχουν θέσεις που θα αφήνουν τροφές για τα ζωντανά
Μονοπάτια και παγκάκια για βόλτα στο πάρκο που σιγά σιγά θα δημιουργηθεί
Τα ζωντανά ούτε καν θα χρειάζονται περίφραξη της έκτασης για να μη φύγουν. Αφού θα βρίσκουν εκεί τροφή (και σεξ) δεν θα φύγουν από μόνα τους

Το κράτος ας μη κάνει τίποτα και ας μη χαλάσει ούτε ένα ευρω. Θεσμό και κανόνες να φτιάξει και να τους τηρήσει
Κίνητρα να δώσει στους εκσκαφείς των οικοδομών να εναποθέτουν τα χώματα από τις χιλιάδες οικοδομές στην Αθήνα στης προαναφερόμενες εκτάσεις γιατί εκτός από άδενδρες είναι και χωρίς χώμα πια

Αν μια βασική ιδέα σαν αυτή αξίζει να γίνει μια επεξεργασία και να προωθηθεί με συλλογές υπογραφών ή εμαιλ ή γενική προβολή
Φυσικά αν είναι να υπάρξει μια αρχική ομάδα πρωτοβουλίας για αυτό θα χρειαστεί και μια πιο αναλυτική επεξεργασία των απαιτήσεων υποδομής συντήρησης ανάπτυξης.

Το πρόβλημα και του πράσινου γύρο από την Αττική αλλά και για τα αδέσποτα δεν είναι ένα πρόβλημα λίγων μηνών αλλά δεκάδων χρόνων.
Ας ξεκινήσει κάτι και ας κάνει χρόνια να αποδώσει το 100%. Ας μάθουμε να προγραμματίζουμε κάτι που η τελική του απόδοση να είναι και μετά από χρόνια και δεκαετίες.
Το ξεκίνημα πρέπει να γίνει

spellbound

οχι δασος!!!!

τα απειρα δαση να φυτεψουμε αρκει να φιλοξενηθουν τα ζωακια...

αλλα σιγα μην δοθουν για ζωοφιλικους λογους τη στιγμη που μπορουν να γινουν....'αναψυκτηρια'!!!

τι εχεις κατα νου Κωστη??   Σε ακουμε με τα ωτα καθετα και ετοιμα προς ενεργεια!!

black_velvet

Βρε εδώ δεν δίνονται ούτε καν για ανθρωπιστικούς λόγους -> εμάς τους ίδιους σώζουν τα δάση. Και τα ζώα που ζουν μέσα σ' αυτά. Το ισορροπημένο οικολογικό σύστημα.... Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα!

Πώς το 'πες; αναψυκτήρια; και ξενοδοχεία.. και βιλίτσες... κι ό,τι άλλο τσιμεντοειδές θέτε!  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

plus_

[quote user="black_velvet" post="305976"]
Πώς το 'πες; αναψυκτήρια; και ξενοδοχεία.. και βιλίτσες... κι ό,τι άλλο τσιμεντοειδές θέτε!  :evil:

Πού μετά χώρος για πράσινο; και ζωάκια; ε; πού;;;;
[/color][/quote]

οταν παιρνεις αυτο το υφος μου'ρχεται να παω μονη μου και να αρχισω
να φυτευω δεντρα και να πεταξω καμια 10αρια ζωα να βοσκαν!!!  :mryellow:

spellbound

Προσωπικα το βλεπω σαν μια ουτοπια.. τελειος κοσμος ιδανικα φτιαγμενος...

Ενας ιδανικος κοσμος για τα πλασματα που αφησαμε να υπαρχουν κινδυνευοντας απο ροδες και φολες.  Μακαρι να γινοταν. ΟΚ να κανουμε τη προταση αλλα ειλικρινα πιστευετε θα ισχυσει??? Πω πω... βιλες που θα  πανε χαμενες.. Εμεις και ολοι οσους ξερω σιγουρα θα υπογραψουμε αλλα σιγα μην ιδρωσουν καποια αυτια... βιλλες ειναι αυτες... :cry:

black_velvet

[quote user="plus_" post="305987"][quote user="black_velvet" post="305976"]
Πώς το 'πες; αναψυκτήρια; και ξενοδοχεία.. και βιλίτσες... κι ό,τι άλλο τσιμεντοειδές θέτε!  :evil:

[/color][/quote]

να φυτευω δεντρα και να πεταξω καμια 10αρια ζωα να βοσκαν!!!  :mryellow:[/quote]

OK, πες μου πότε και πού να έρθω.  ]

plus_

[quote user="black_velvet" post="306039"][quote user="plus_" post="305987"][quote user="black_velvet" post="305976"]

[/color][/quote]

να φυτευω δεντρα και να πεταξω καμια 10αρια ζωα να βοσκαν!!!  :mryellow:[/quote]

OK, πες μου πότε και πού να έρθω.  ][/quote]

και ακομη η αλλη η στραβη η μελισσα δεν με εχει στειλει στα διασπαρτα....

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?????

black_velvet

[quote user="plus_" post="306042"][quote user="black_velvet" post="306039"][quote user="plus_" post="305987"][quote user="black_velvet" post="305976"]

[/color][/quote]

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?????[/quote]

Να πάρεις κι εσύ ένα ζωάκι στο σπίτι;

plus_

[quote user="black_velvet" post="306044"][quote user="plus_" post="306042"][quote user="black_velvet" post="306039"][quote user="plus_" post="305987"][quote user="black_velvet" post="305976"]

[/color][/quote]

[/quote]

εχω..αλλα μετα το κατηγορω του κοδικα δεν ξερω τι να κανω με τις γοβες.... :twisted:

spellbound

[quote user="plus_" post="306046"][quote user="black_velvet" post="306044"][quote user="plus_" post="306042"][quote user="black_velvet" post="306039"][quote user="plus_" post="305987"][quote user="black_velvet" post="305976"]

[/color][/quote]

[/quote]

εχω..αλλα μετα το κατηγορω του κοδικα δεν ξερω τι να κανω με τις γοβες.... ]

Εμ. ειδατε τι μακακιες γραφονται??

:shock:

black_velvet

[quote user="plus_" post="306046"]...
εχω..αλλα μετα το κατηγορω του κοδικα δεν ξερω τι να κανω με τις γοβες.... :twisted:[/quote]

Να τις πας στον τσαγκάρη;  ]

andreasec13

[quote user="spellbound" post="305825"]
τι εχεις κατα νου Κωστη??   Σε ακουμε με τα ωτα καθετα και ετοιμα προς ενεργεια!![/quote]

Και τα δικά μου τα ώτα ευήκοα...

drusilia

Για να απαντήσω κι εγώ στον Κώστα:
1. (Σύντομη απάντηση) Βρε κουτο, λες να τα καίνε τα δάση για να τα αφιερώσουν μετά στα αδέσποτα;

2. (λιγότερο σύντομη απάντηση) Δυστυχώς το θέμα των αδεσπότων στην χώρα μας δεν λύνετε με το να τους αφιερωθεί μια έκταση να ζουν εκει. Πέρα από τα πρακτικά ζητήματα του ποιος θα τα ταίζει, περιθάλπτει κλπ, υπάρχουν και άλλα που σχετίζονται πιο πολύ με την ωριμότητα που έχουμε σε αυτά τα ζητήματα σαν λαος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν εμπλακεί με τα φιλοζωικά έχουν σκεφτεί "μακάρι να είχα χρήματα/σπίτι με κήπο/ένα χωράφι, να στεγάσω ζωάκια που έχουν ανάγκη..." Στην πράηξ όμως, έχοντας δει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται άνθρωποι που το έκαναν αυτο, τα πράγματα δεν ειναι τοσο απλα.
Σε μια εβδομάδα μπορείς εύκολα να βρεθεις με δεκάδες ζώα. Τα οποία θα πρέπει να φροντίζεις. Θα προσπαθείς να τους βρεις σπίτι και φυσικά δεν θα τους βρίσκεις. Και μετά θα αρχίσουν να σου πετάνε:
--Γέννησε η κόρη μου και δεν το θέλουμε άλλο το σκυλάκι. Θα το πάρετε ή να το πετάξουμε στο δρόμο;
--Γέννησε η σκύλα μου 8  κουτάβια, τι να τα κάνω; Πάρτε τα!
--Βρήκα αυτά τα γατάκια στο δρόμο, θα τα πάρετε;

Ή το δένουν έξω από την πόρτα ή το παρατάνε μέσα στην γατοφόρο. Έτσι απλά.

ΣΕ αυτο θέλω να σταθώ. Δυστυχώς χώροι λιγότερο ή περισσότετο οργναωμένοι ως προς το θέμα της φροτνίδας των αδεσπότων γίνονται αυτομάτως πόλος έλξης του κάθε ανεύθυνου και απαρτάδεκτου που θέλει να πασάρει το ζώο του και να πάει σπίτι του έχοντας λύσει το πρόβλημα του. Ή του "φιλόζωου" που κάνει την καλή του πράξη στις πλάτες άλλων.

Και για να επανέλθω στο θέμα του Θριασίου.
ενώ είναι προφανές ότι η αυλή νοσοκομείου δεν είναι χώρος για ζώα. Ενώ ξέρουν οτι η διοίκηση θέλει να ξεφορτωθεί τα ήδη υπάρχοντα... Βλέπουν ότι κάποιοι ταίζουν τα σκυλιά εκεί και εγκαταλείπουν κι άλλα.
Όπως τη Δαφνούλα, το κουταβάκι ας πούμε:
[albumimg]11660[/albumimg]

Ή τον Άρη:
[albumimg]11663[/albumimg]

Ή τα 9 κουταβάκια που παράτησαν έξω από την Στέγη Αδεσπότων Κορωπίου.
[albumimg]11636[/albumimg]

Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία κοινώς δεν μας σώζει τίποτα στο θέμα των αδεσπότων.
Υπευθυνότητα, στειρώσεις και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπας και καταλάβει κάτι το κράτος και ακολουθήσει...

314 Επισκέπτες, 0 Χρήστες