Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 437
  • Total: 438
  • Leon

χριστιανισμός

Ξεκίνησε από gon, Νοεμβρίου 21, 2008, 04:45:34 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Α’ Κορινθίους 15:1-4 λέει, “Σας υπενθυμίζω ακόμα, αδελφοί, το χαρμόσυνο άγγελμα που σας μετέδωσα, το οποίο και αποδεχτήκατε και στο οποίο παραμένετε. Mέσω του οποίου και σώζεστε, αν φυσικά το κατέχετε έτσι όπως σας το μετέδωσα, εκτός πια αν πιστέψατε άσκοπα. Γιατί, βέβαια, σας παρέδωσα από την αρχή κιόλας εκείνο το οποίο και παρέλαβα, ότι δηλαδή ο Xριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας σύμφωνα με τις Γραφές, και ότι ενταφιάστηκε και ότι έχει αναστηθεί την τρίτη μέρα σύμφωνα με τις Γραφές.”

Εν ολίγοις, αυτή είναι η πίστη των χριστιανών. Ο Χριστιανισμός είναι μοναδικός σε σύγκριση με τις άλλες θρησκείες, επειδή, ο Χριστιανισμός είναι περισσότερο πράγμα σχέσης παρά θρησκευτικών συνηθειών. Αντί να μένει σταθερά σε λίστα “κάνε και μη κάνε,” ο στόχος των Χριστιανών είναι να καλλιεργούν στενή σχέση με το Θεό Πατέρα. Αυτή η σχέση έγινε δυνατή εξαιτίας του έργου του Ιησού Χριστού, και εξαιτίας υπηρεσίας του Αγίου Πνεύματος στην ζωή των Χριστιανών.

Οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι η Βίβλος είναι εμπνευσμένη, αλάνθαστος λόγος του Θεού και ότι η διδασκαλία της είναι η μεγαλύτερη αυθεντία. (Β’ Τιμοθέου 3:16, Β’ Πέτρου 1:20-21). Οι Χριστιανοί πιστεύουν σε ένα Θεό, ο οποίος υπάρχει σε τρία πρόσωπα, Πατήρ, Υιός ( Ιησούς Χριστός ) και Άγιο Πνεύμα.

Οι Χριστιανοί πιστεύουν, ότι η ανθρωπότητα δημιουργήθηκε, ειδικά για να έχει σχέση με το Θεό, αλλά και ότι η αμαρτία αποχωρίζει όλους τους ανθρώπους από τον Θεό ( Ρωμαίους 5:12, Ρωμαίους 3:23). Ο Χριστιανισμός διδάσκει ότι ο Ιησούς Χριστός βάδισε σε αυτή τη γη ως πλήρης Θεός και ως πλήρης άνθρωπος (Φιλιππισίους 2:6-11), και ότι πέθανε στο σταυρό. Οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι μετά το θάνατό του στο σταυρό, ο Χριστός ενταφιάστηκε, ότι αναστήθηκε και ότι κάθεται τώρα στη δεξιά του Πατρός, όπου πάντοτε προσεύχεται για τους πιστούς(Εβραίους 7:25). Ο Χριστιανισμός διακηρύσσει ότι ο θάνατος του Ιησού στο σταυρό ήταν αρκετός να πληρώσει το τίμημα των αμαρτιών, που όλοι οι άνθρωποι χρωστούν, και για αυτό το λόγο η ανανέωση της σχέσης μεταξύ του Θεού και του ανθρώπου είναι δυνατή. (Εβραίους 9:11-14, Εβραίους 10:10, Ρωμαίους 6:23, Ρωμαίους 5:8).

Για να σωθεί ο άνθρωπος, απλά οφείλει να πιστεύει εντελώς στο ολοκληρωμένο έργο του Θεού στο σταυρό. Αν κάποιος πιστεύει ότι ο Χριστός πέθανε αντί αυτού και πλήρωσε το τίμημα των αμαρτιών του, και ότι αναστήθηκε, τότε θα σωθεί. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί κάποιος να κάνει για να αξίζει τη σωτηρία. Κανείς δεν μπορεί να είναι “αρκετά καλός” για να είναι αρεστός στο Θεό αφ’ εαυτού του, επειδή όλοι είμαστε αμαρτωλοί (Ισαϊας 64:6-7, Ισαϊας 53:6). Δεύτερον, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που πρέπει να πραχθεί, επειδή ο Χριστός τελείωσε όλο το έργο! Όταν ήταν στο σταυρό, είπε “Τετέλεσται ” (Ιωάννην 19:30).

Όπως ακριβώς δεν υπάρχει τίποτε που θα μπορούσε να κάνει κάποιος για να αξίζει την σωτηρία, το ίδιο έτσι, αν μια φορά πιστέψαμε σε εκείνο που έκανε ο Χριστός στο σταυρό για μας, δεν υπάρχει τίποτε που μπορούμε να κάνουμε για να χάσουμε αυτή τη σωτηρία. Θυμήσου, ότι ο Χριστός εκπλήρωσε πλήρως αυτό το έργο! Τίποτα, που έχει σχέση με την σωτηρία, δεν εξαρτάται από εκείνον που την δέχεται! Στο κατά Ιωάννην 10:27-29 δηλώνεται “τα δικά μου πρόβατα αναγνωρίζουν τη φωνή μου κι εγώ τα γνωρίζω, και αυτά με ακολουθούνε. Kι εγώ παρέχω σ’ αυτά ζωή αιώνια και με κανένα τρόπο δε θα χαθούν ποτέ, και κανένας [άνθρωπος] δε θα τ’ αρπάξει από τα χέρια μου.O Πατέρας μου, που μου τα έδωσε, είναι μεγαλύτερος απ’ όλους, και κανένας[άνθρωπος] δεν μπορεί ν’ αρπάξει τίποτε από τα χέρια του Πατέρα μου.”

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί, “Αυτό είναι τέλειο—όταν σωθώ μια φορά, μπορώ να κάνω ότι θέλω, και δεν θα χάσω την σωτηρία μου! ” Αλλά, σωτηρία δεν σημαίνει ότι έχουμε την ελευθερία να κάνουμε ότι θέλουμε. Σωτηρία σημαίνει ότι είμαστε ελεύθεροι να μην υπηρετούμε την παλαιά μας φύση και ότι είμαστε ελεύθεροι να επιδιώκουμε την σωστή σχέση με το Θεό. Όσο οι πιστοί ζουν στη γη, στα αμαρτωλά σώματά τους, πάντα θα υπάρχει η πάλη να ενδώσουν μπροστά στη αμαρτία. Η ζωή μέσα στην αμαρτία μας εμποδίζει να έχουμε σχέση με τον Θεό την οποία θέλει να έχει Εκείνος με τους ανθρώπους, και όσο κάποιος ζει μέσα στην αμαρτία ως πιστός, δεν θα μπορέσει να χαίρεται στη σχέση με το Θεό την οποία Αυτός σκόπευε να έχει με αυτόν. Όμως, οι Χριστιανοί μπορούν να νικήσουν στην πάλη με την αμαρτία, μελετώντας και εφαρμόζοντας τον Λόγο του Θεού ( Βίβλο ) στη ζωή τους, ελεγχόμενοι από το Άγιο Πνεύμα – που σημαίνει να υποταθούν στην επιρροή και καθοδήγηση του Πνεύματος σε όλες τις καθημερινές περιστάσεις και να υπακούν τον Λόγο του Θεού διά του Πνεύματος’

Και ενώ πολλές θρησκείες απαιτούν από τον άνθρωπο να κάνει ορισμένα πράγματα ή να μην τα κάνει, στον Χριστιανισμό αντίθετα, πρόκειται για σχέση με τον Θεό. Ο Χριστιανισμός είναι πίστη ότι ο Χριστός πέθανε στο σταυρό για να πληρώσει το μισθό της αμαρτίας και ότι αναστήθηκε. Το δικό σου χρέος της αμαρτίας έχει πληρωθεί και εσύ μπορείς να έχεις κοινωνία με τον Θεό. Εσύ μπορείς να έχεις τη νίκη επί της αμαρτωλής φύσης σου και να βαδίζεις στην κοινωνία υπακούοντας το Θεό. Αυτό είναι ο αληθινός Χριστιανισμός της Βίβλου.

Pappas10

Εεε... όλα καλά αλλά οι 10 εντολές και τα "ου" τους δεν συνιστούν απαγόρευση; Η νηστεία και η προσευχή που είναι συνιφασμένες με την πίστη του Ιησού και προτείνονται ακόμα και από τον ίδιο ως - τίνι τρόπο - αναγκαία άσκηση επικοινωνίας με τον Ουράνιο Πατέρα δεν είναι υπόδειγμα πράξης;

Τα μυστήρια δεν είναι πράξεις; Το "ους ο Θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτω" δεν είναι εντολή του τι να μην κάνεις (χωριζέτω);

Μπορεί να λέω και αρλούμπες...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

black_velvet

[quote user="Pappas10" post="307857"]Εεε... όλα καλά αλλά οι 10 εντολές και τα "ου" τους δεν συνιστούν απαγόρευση; Η νηστεία και η προσευχή που είναι συνιφασμένες με την πίστη του Ιησού και προτείνονται ακόμα και από τον ίδιο ως - τίνι τρόπο - αναγκαία άσκηση επικοινωνίας με τον Ουράνιο Πατέρα δεν είναι υπόδειγμα πράξης;

Τα μυστήρια δεν είναι πράξεις; Το "ους ο Θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτω" δεν είναι εντολή του τι να μην κάνεις (χωριζέτω);

Μπορεί να λέω και αρλούμπες...[/quote]

Δεν ξέρω αν λες αρλούμπες, σίγουρα πάντως τα 'μπλεξες. Τι δουλειά έχουν 'ωρέ οι 10 εντολές κι ο μωσαϊκός νόμος της Παλαιάς Διαθήκης (κι αυτών που ακόμη περιμένουν τον Μεσσία) με τον Ιησού και την Καινή διαθήκη που μας έφερε;

Και πέρα από αυτό, από πότε το υπόδειγμα είναι κατακριτέο; Κι από πότε το παράδειγμα είναι καταδικαστέο;

Και το κυριότερο: από πότε άνθρωπος μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εντολή; Ακόμη κι οι ποδοσφαιριστές μιας ομαδας (για να το φέρω στο προσφιλές σου αντικείμενο), εντολές εκτελούν: αυτές του προπονητή. Ε αυτό είναι κι ο Κύριος: ο προπονητής. Κι όλοι εμείς, οι παίκτες που δεν τον ακούμε (γι' αυτό και δεν βάζουμε γκολ μήτε παίρνουμε το πρωτάθλημα) ή/και οι οπαδοί που σπάμε τα γήπεδα και καίμε ό,τι βρεθεί μπροστά μας (αμάξια, καταστήματα, δάση - όρεξη να 'χεις κι είναι ατελείωτος ο κατάλογος).

Άσ'τα!
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

sourtoyki

Ο χριστιανισμος φιλε gon ειναι η μεγαλυτερη χολερα που γνωρισε ποτε η ανθρωποτητα. Τα μηνυματα αγαπης , φιλεσπλαχνιας και  τα αλλα γλυκαναλατα που διδαξε ο χριστουλης τα ειχαν διδαξει πολλοι αλλοι πριν απο αυτον. Απλα ο χεζους ειχε καλυτερους μανατζερ. Διαβασε λιγο για το πως εδραιωθηκε ο χριστιανισμος, ποσοι αθωοι σκοτωθηκαν ανα τους αιωνες για χαρη του, ποσες θρησκειες , συνειδησεις , ιδεολογιες ποδοπατηθηκαν μετα βιας απο τον χριστιανισμο και μετα αν θες ελα να αναλυσουμε  την αγαπη και την δημοκρατικοτητα της βιβλου.

sourtoyki

ααα....ξεχασα......ο χεζους ηταν gay......γεσ ιτσ τρουθ ναουμε.

pixie

[quote user="sourtoyki" post="330110"]Ο χριστιανισμος .... ειναι η μεγαλυτερη χολερα που γνωρισε ποτε η ανθρωποτητα. Τα μηνυματα αγαπης , φιλεσπλαχνιας και  τα αλλα γλυκαναλατα που διδαξε ο χριστουλης τα ειχαν διδαξει πολλοι αλλοι πριν απο αυτον. .[/quote]

Δεν ξέρω αν ο Χριστός ήταν ενσαρκωμένος Θεός, ήταν όμως μια από τις μεγαλύτερες πνευματικές οντότητες που πάτησαν στη γη, ένας ηθικός διδάσκαλος. Ή ακόμα ένα ισχυρό πνευματικό πλάσμα.
Υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις σχετικά με το ποιός ήταν ο Ιησούς. Για κάποιους, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από έναν ξεχωριστό άνθρωπο ο οποίος άφησε τη σφραγίδα του στην ιστορία.

Σημασία έχει ότι η ουσία της διδαχής του είναι η πραγματική φύση της αγάπης!

Αυτό επαρκεί για να τον ντύσει με το μεγαλείο μίας φύσης ξεχωριστής και πνεύμα που υπερβαίνει την ανθρώπινη ιδιότητα.

Και μόνο γιαυτό δεν δέχομαι να απαξιώνεται! :evil:

Με τις θρησκείες, ναι, έχω ένα μεγάααααλο θέμα... πολλές φορές, αντί για ευλογία, προσφέρουν δηλητήρια...  ;-)

κώστας

<ααα....ξεχασα......ο χεζους ηταν gay......γεσ ιτσ τρουθ ναουμε.>

[size=12]Δεν ξέρω αν ήταν gay
ούτε μου λέει κάτι αυτό
όσο δεν τον λογίζω ως γκόμενό μου.[/size]
eLe

pixie

Καλά, και ποιό είναι το πρόβλημα με τους gay και τι σχέση έχει ο τρόπος που εκφράζει κάποιος την σεξουαλικότητά του με το δόγμα που πιστεύει?  :roll:

Και κάπου παραπάνω διάβασα ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εντολή, τουλάχ. αυτό κατάλαβα. Εδώ θα διαφωνήσω κάθετα και ριζικά. Ούτε κυβερνήσεις να μας εκμεταλλεύονται χρειαζόμαστε, ούτε οδηγίες χρήσης και τρόπου ύπαρξης! Αυτές οι προσκολλήσεις και τα παραπλανητικά ψέματα που ο άνθρωπος δέχτηκε απριόρι σαν αλήθειες, αυτά μας φάγανε και μείναμε στα ρηχά μετεξεταστέοι κι ανολοκλήρωτοι στα μηδαμηνά της ζωής...

Θα εκτιμούσα αφάνταστα κάθε εξεγερμένη συνείδηση...

rain

να δεις που θα μας βγεις αναρχική εσωτερικήστρια στο τέλος. :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

pixie

[quote user="rain" post="341169"]να δεις που θα μας βγεις αναρχική εσωτερικήστρια στο τέλος. :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:[/quote]
Σωστά! Αλλά, εσωτερίστρια είμαι και δεν το έκρυψα ποτέ...
Όπως και το ότι η θέση μου βρίσκεται αντιποδικά των μηχανισμών του συστήματος...

437 Επισκέπτες, 1 Χρήστης