Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 255
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 289
  • Total: 290
  • Leon

Αποσύρετε τα χρήματα σας από τις Τράπεζες

Ξεκίνησε από Michael_Design, Μάρτιος 21, 2009, 02:08:56 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Michael_Design

[size=14][align=justify]Σε μια εποχή που είμαστε όμηροι του αδίστακτου Τραπεζικού συστήματος, που εφεύρει χρήμα χωρίς αντίκρισμα και διαχειρίζεται με αυτό τις ζωές και το μέλλον όλων μας, έως πότε θα τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα; Έως πότε θα τους αφήνουμε να μας εκβιάζουν με τεχνητές ελλείψεις ρευστότητας και κατόπιν με κατασχέσεις των κόπων μας; Θέλετε να κάνουμε τις Τράπεζες να νιώσουν στο πετσί τους, τους καθημερινούς εκβιασμούς στους οποίους υποβάλουν οικογενειάρχες  και επαγγελματίες; Θέλετε να τους κάνουμε να νιώσουν τι σημαίνει να μην έχεις χρήματα να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου; Θέλετε να διαπιστώσετε πόσο πραγματικό αντίκρισμα έχει το χρήμα που μας προσφέρουν; Θέλετε να δείξουμε σε αυτούς που μας διαφεντεύουν ότι έχουμε δύναμη;

Σας καλώ όλους να δείξουμε την δύναμη μας απέναντι τους. Από την Δευτέρα 23 - 3 - 09 ξεκινήστε να αποσύρετε τις καταθέσεις σας από τα χρηματοπιστωτικά τους ιδρύματα. Ας το δοκιμάσουμε για να δούμε αν αυτοί που μας απειλούν με κατασχέσεις, έχουν τα χρήματα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι μας. Ας το δοκιμάσουμε για να δούμε αν το χρήμα που μας δανείζουν είναι πραγματικό ή απλά εφεύρουν αέρα κοπανιστό και κατόπιν μας εκβιάζουν με αυτόν. Ας το δοκιμάσουμε για να δούμε κατά πόσο ισχύουν και οι εγγυήσεις της κυβέρνησης μας, που εγγυήθηκε τις Τραπεζικές μας καταθέσεις και η οποία κατά τα άλλα ψάχνει να βρει δανεικά λεφτά. Επιτέλους ας πάρουμε την δύναμη από τα χέρια των Τραπεζιτών και των Ηλιθίων που μας κυβερνάνε. Αποσύρετε τα χρήματα που έχετε εμπιστευτεί στις Τράπεζες - πολλά ή λίγα - δεν έχει σημασία. Μην τους αφήσετε ούτε ένα σεντς. Θα διαπιστώσετε ότι το οικοδόμημα τους είναι κάλπικο.[/align]
[/size]

Jennygtrturbo

Όχι απλά "όμηροι"...Μπλεγμένοι σε έναν ιστό αράχνης,μέσα από τον οποίο μοιραία και τραγικά οδηγούμαστε προς την καταστροφή...Οι τράπεζες έχουν γίνει τα στιβαρά μπράτσα των πολυεθνικών και μέσω αυτών οι τελευταίες ξεπλένουν τα βρώμικα χρήματά τους...αυτά που αβασάνιστα και ελαφρά τη καρδία κλέβουν από εμάς,τους εργαζόμενους,τους ανθρώπους του μόχθου και του κάματου...Δε νομίζεις,φίλε μου,πως έχει φτάσει η ώρα για έναν μαζικό ξεσηκωμό;;;

joking

μάλιστα ....

θα'θελα να'ξερα, πριν κάνεις αυτή την πρόταση (που έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ακριβώς δική σου, αλλά
αναπαραγωγή κάποιου από αυτά τα ανόητα μηνύματα που αποστέλλονται σε΄"γνωστούς" παραλήπτες και γεμίζουν
τα mailbox) μπήκες στη διαδικασία να αναλύσεις τι είναι αυτό που προτείνεις ??

μήπως μπήκες στη διαδικασία να διαβάσεις για το κραχ του 1929 ?? κάπως έτσι ξεκίνησε ... κάποιοι πανικόβλητοι έτρεξαν
στις τράπεζες μαζικά για να αποσύρουν τις καταθέσεις του ???  ξέρεις που πήγε η αξία του χρήματος , μετά από αυτό ??

μήπως ξέρεις ποιοί είναι αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη ??

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Η ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ...  αυτοί θα πληγούν πρώτοι από την κατάρρευση του συστήματος που θα
ακολουθήσει μια τέτοια ενέργεια σαν κι αυτή που προτείνεις

(εκτός αν νομίζεις ότι η φτώχια πλήττει "επιλεκτικά", οπότε οφείλω να σου πω ότι κάνεις τεράστιο λάθος
είναι τελείως διαφορετικό το να πάει ο γέροντας στο φούρνο και να μη μπορεί να αγοράσει τον αρτο τον επιούσιο από το
να στερηθεί τις 15ημερες διακοπές του στη Μύκονο ένας μεσοαστός από το να υποχρεωθεί να μετακομίσει στο Χαλάνδρι
ο "πλούσιος" της Εκάλης επειδή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος συντήρησης της βιλίτσας του ...

... ο πρώτος θα πεθάνει από την πείναι, ο δεύτερος το πολύ-πολύ να πάθει καμιά ψιλοκατάθλιψη (αλλά με γεμάτο στομάχι)
και ο τρίτος θα πρέπει να βρει φθηνό ψυχολόγο για να την αποφύγει ...)

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ

στο κάτω-κάτω της γραφής, όλοι αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για τις "κακές" τράπεζες που βγάζουν τα σπίτια και
τα αυτοκίνητα τους στο σφυρί, δεν πήραν τα δάνεια τους υπό την απειλή όπλου ... ούτε έκαναν "ψεύτικες" δηλώσεις
για να πάρουν πολλαπλές πιστωτικές κάρτες/ εορτοδάνεια κλπ επειδή κάποιος τους "υποχρέωσε" να το κάνουν

εν πλήρει συνειδήσει το έπραξαν

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ

κανένας δεν χαρίζει τίποτα σ αυτή τη ζωή - κι αν δεν δουλέψεις για να παράγεις έργο, δεν πρέπει να απαιτείς τίποτα
(που μάθαμε όλοι να αγοράζουμε με δανεικά λεφτά ότι μας γυαλίζει ...)

:(    :(   :(   :(   :(   :(

katinaki

[quote user="joking" post="313535"]

[size=14]κανένας δεν χαρίζει τίποτα σ αυτή τη ζωή[/size] - κι αν δεν δουλέψεις για να παράγεις έργο, δεν πρέπει να απαιτείς τίποτα
[size=24](που μάθαμε όλοι να αγοράζουμε με δανεικά λεφτά ότι μας γυαλίζει ...)[/size]

[/quote]

συμφωνώ και επαυξάνω. Ίσως είμαι από τους λίγους που δεν έχουν πιστωτική και δε χρωστάνε πουθενά... εκτός της Μιχαλούς  :oops:

Michael_Design

[quote user="joking" post="313535"]μάλιστα ....

θα'θελα να'ξερα, πριν κάνεις αυτή την πρόταση (που έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ακριβώς δική σου, αλλά
αναπαραγωγή κάποιου από αυτά τα ανόητα μηνύματα που αποστέλλονται σε΄"γνωστούς" παραλήπτες και γεμίζουν
τα mailbox) μπήκες στη διαδικασία να αναλύσεις τι είναι αυτό που προτείνεις ??

μήπως μπήκες στη διαδικασία να διαβάσεις για το κραχ του 1929 ?? κάπως έτσι ξεκίνησε ... κάποιοι πανικόβλητοι έτρεξαν
στις τράπεζες μαζικά για να αποσύρουν τις καταθέσεις του ???  ξέρεις που πήγε η αξία του χρήματος , μετά από αυτό ??

μήπως ξέρεις ποιοί είναι αυτοί που θα πληρώσουν τη νύφη ??

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Η ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ...  αυτοί θα πληγούν πρώτοι από την κατάρρευση του συστήματος που θα
ακολουθήσει μια τέτοια ενέργεια σαν κι αυτή που προτείνεις

(εκτός αν νομίζεις ότι η φτώχια πλήττει "επιλεκτικά", οπότε οφείλω να σου πω ότι κάνεις τεράστιο λάθος
είναι τελείως διαφορετικό το να πάει ο γέροντας στο φούρνο και να μη μπορεί να αγοράσει τον αρτο τον επιούσιο από το
να στερηθεί τις 15ημερες διακοπές του στη Μύκονο ένας μεσοαστός από το να υποχρεωθεί να μετακομίσει στο Χαλάνδρι
ο "πλούσιος" της Εκάλης επειδή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος συντήρησης της βιλίτσας του ...

... ο πρώτος θα πεθάνει από την πείναι, ο δεύτερος το πολύ-πολύ να πάθει καμιά ψιλοκατάθλιψη (αλλά με γεμάτο στομάχι)
και ο τρίτος θα πρέπει να βρει φθηνό ψυχολόγο για να την αποφύγει ...)

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ

στο κάτω-κάτω της γραφής, όλοι αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για τις "κακές" τράπεζες που βγάζουν τα σπίτια και
τα αυτοκίνητα τους στο σφυρί, δεν πήραν τα δάνεια τους υπό την απειλή όπλου ... ούτε έκαναν "ψεύτικες" δηλώσεις
για να πάρουν πολλαπλές πιστωτικές κάρτες/ εορτοδάνεια κλπ επειδή κάποιος τους "υποχρέωσε" να το κάνουν

εν πλήρει συνειδήσει το έπραξαν

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ[/quote]

[size=14]Μάλιστα

Ας τα πάρουμε ένα, ένα…

Καταρχήν πρέπει να σου πω ότι η πρόταση αυτή είναι δική μου και δεν διεκδικώ δάφνες γιʼ αυτήν. Η δε απάντηση στο ερώτημα σου αν ανέλυσα τι προτείνω είναι, ναι. Προτείνω όπως πολύ σωστά κατάλαβες την κατάρρευση του υπάρχοντος συστήματος.

Σχετικά με το κραχ το 1929 κάτι ερεύνησα. Σε κάποιο άλλο ποστ, στο "Περί Χρήματος" ανάρτησα μάλιστα και κάποια ντοκιμαντέρ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τα οποία ασχολούνται με τον τρόπο που λειτουργεί το χρήμα, και με την ευκαιρία μια που μου το θύμησες ανάρτησα σήμερα δύο από αυτά, από την σειρά MONEY MASTERS τα οποία ασχολούνται ειδικά με την κρίση που ξέσπασε το 1929. Αν δεν τα έχεις δει σου προτείνω ανεπιφύλακτα να τα δεις, είναι πολύ επιμορφωτικά όλα τα ντοκιμαντέρ. Βέβαια το κραχ του 1929 δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόσμος μαζικά άρχισε να αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες. Δεν ξύπνησαν μια ωραία πρωία οι καταθέτες και είπαν ας πάμε να σηκώσουμε τα χρήματα μας από τις τράπεζες. Προφανώς προηγήθηκαν κάποια γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και αυτά πρωτίστως θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν. Τα πράγματα λοιπόν οδηγήθηκαν εκεί από αυτούς που χειρίζονται την έκφραση της πραγματικής εξουσίας που αντιπροσωπεύει το χρήμα και αυτοί είναι το διεθνές τραπεζικό καρτέλ. Εφαρμόζοντας λοιπόν την δοκιμασμένη τακτική τους, της έντονης εισροής χρήματος μέσω δανείων στην αγορά για μια χρονική περίοδο – δημιουργώντας έτσι και την ψευδαίσθηση της ανάπτυξης στην αγορά – και κατόπιν σταματώντας απότομα την εισροή χρήματος, αφήνοντας έτσι ακάλυπτη την αγορά απέναντι στις υποχρεώσεις που δημιούργησε, κάτω από συνθήκες έντονου ανταγωνισμού. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που αυτοί που δημιούργησαν τότε την κρίση βγήκαν από τα διεθνή χρηματιστήρια πριν ξεσπάσει η κρίση και ξαναμπήκαν μετά αγοράζοντας για πενταροδεκάρες ότι απέμεινε. Είναι τα ίδια κέντρα που δημιουργούν κάθε κρίση, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι το χρήμα στην σύγχρονη του μορφή βασίζεται και δημιουργείται απευθείας από το χρέος, γιαυτό άλλωστε και η μοναδική επιτρεπόμενη από το κατεστημένο εισροή χρήματος στην αγορά γίνεται μόνο μέσω των τραπεζών που η δουλειά τους είναι να δημιουργούν χρέος. Ένα ακόμη ποιο εντυπωσιακό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι οι τράπεζες έχουν εφεύρει το "δικαίωμα" να δανείζουν χρήμα που δεν έχουν. Πολύ καλά διάβασες. Οι Τράπεζες έχουν θεσπιστεί το λεγόμενο "Απαιτούμενο Κλασματικό Απόθεμα" το οποίο συνήθως λειτουργεί σε αναλογίες 1 προς 9, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι από τα χρήματα που τους έχουν εμπιστευτεί οι καταθέτες είναι υποχρεωμένες να κρατήσουν το 1/10 ως απόθεμα και τα υπόλοιπα 9/10 να τα χορηγήσουν ως δάνεια. Αυτά τα ίδια χρήματα που χορήγησαν ως δάνεια, μετά τον κύκλο τους στην αγορά, συνήθως επιστρέφουν στις Τράπεζες με την μορφή κατάθεσης κάποιων άλλων και έτσι λογιζόμενα πλέον ως καινούργιες καταθέσεις μπαίνουν στη ίδια διαδικασία της ανακύκλωσης και τα ξαναδανείζουν κρατώντας πάλι το 1/10 ως απόθεμα. Αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά σε έναν ατέρμονα κύκλο του χρήματος ο οποίος δημιουργεί συνεχώς καινούργια χρέη στην αγορά, τα περισσότερα από τα οποία δημιουργούνται για να ξεπληρώσουν παλαιότερα χρέη. Το εκπληκτικό είναι ότι δανείζουν χρήματα που δεν υπάρχουν και χρεώνουν γιαυτά τόκους και λειτουργικά έξοδα. Για να μην το κουράζω όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει και να μάθει πως λειτουργεί το χρηματικό κατεστημένο.

Λες ότι αυτοί που θα την πληρώσουν πρώτοι θα είναι αυτοί που δεν έχουν και συμφωνώ μαζί σου. Αλλά είναι κάτι καινούργιο αυτό; Αυτοί δεν την πληρώνουν πάντα πρώτοι; Αυτοί δεν την πληρώνουν έτσι και αλλιώς ή μήπως τους ανακαλύψαμε τώρα και μας έπιασε πόνος για την πείνα τους; Μήπως έτσι και αλλιώς δεν πεινάνε; Απλώς από εδώ και πέρα θα γίνουν πιο πολλοί. Όμως αυτό έχει σημασία; Σε έναν πλανήτη που παράγει περισσότερα αγαθά από τους κατοίκους του και οι μισοί πεινάνε αυτό σημαίνει ότι προφανώς κάτι δεν πάει καλά.

Εγώ προσωπικά ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων με τις μαλακισμένες επιλογές που φάγαμε και από κάποιο παραμύθι – ο καθένας το δικό του παραμύθι. Εκτός από τους λόγους που ανέφερες κάποιοι μπήκανε στην διαδικασία του χρέους επειδή θέλησαν να υλοποιήσουν το προσωπικό τους όνειρο, άλλος να φτιάξει το σπίτι του, άλλος να δημιουργήσει την δουλειά του, άλλος να σπουδάσει το παιδί του. Άαα και κάποιοι χρεώθηκαν γιατί βρέθηκαν σε ανάγκη οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους γιατί ως γνωστόν χωρίς λεφτά ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς. Σίγουρα όλους αυτούς δεν τους απείλησε κανένας με όπλο για να δανειστούνε. Πολλοί από αυτούς κάπου βασίστηκαν για να χρεωθούν, κάποιοι ίσως στην δουλειά τους, αλλά βλέπεις όταν υπογράφεις για το χρέος δεν υπογράφεις και ότι θα σου πανʼ καλά τα πράγματα ή ότι δεν θα κάνεις λάθη. Βλέπεις το σύστημα δεν σηκώνει λάθη, ούτε είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Τι ειρωνεία;

Εσένα και όσους δεν φάγατε κάποιο παραμύθι πραγματικά σας συγχαίρω. Βέβαια αφού έθεσες και κάποιες κατηγορίες ανθρώπων δεν ξέρω εσύ σε ποιά απʼ όλες ανήκεις… σε αυτούς που θα πεθάνουν από την πείνα, σε αυτούς που θα πάθουν καμιά ψιλοκατάθλιψη (αλλά με γεμάτο στομάχι) ή σε αυτούς που θα πρέπει να βρουν φθηνό ψυχολόγο; Any way δεν έχει σημασία. Το θέμα για εμένα – αλλά και για πολλούς άλλους όπως διαπιστώνω – είναι ότι δεν γουστάρω αυτό το σύστημα και θέλω να καταρρεύσει. Και όπως όλα δείχνουν βαδίζει έτσι κʼ αλλιώς προς κατάρρευση. Βέβαια είναι γεγονός ότι αυτά που λέω, ίσως τα λέω γιατί δεν είμαι βολεμένος στο σύστημα. Αν ήμουν βολεμένος το πιθανότερο είναι να το υπερασπιζόμουν και εγώ. Όμως τελικά αυτοί που ξεβολεύονται άρχισαν να πληθαίνουν ανησυχητικά.[/color] [/size]

[quote user="joking" post="313535"]κανένας δεν χαρίζει τίποτα σ αυτή τη ζωή - κι αν δεν δουλέψεις για να παράγεις έργο, δεν πρέπει να απαιτείς τίποτα
[/quote]

[size=14]Έχεις δίκιο σʼ αυτό… μου θύμησες τον Κάρολο της Αγγλίας, την Στεφανί του Μονακό, την Πάρις Χίλτον και τόσα άλλα εργατικά παιδιά... που να τα θυμάμαι τώρα...  [/size]

κώστας

Η γιγάντωση των ελληνικών τραπεζών
ξεκίνησε επί εποχής Σημίτη.
Θεωρήθηκε -και όχι άδικα κατά τη γνώμη μου-
ότι αυτές θα λειτουργούσαν ως ατμομηχανή
για την ένταξή μας στη ΟΝΕ.
Και επειδή η ατμομηχανή χρειάζεται τραίνο και κάρβουνο
ευρέθη και το τραίνο (χρηματιστήριο) και το κάρβουνο (μετοχές φούσκες).

Ύστερα από αυτή την -άνευ προηγουμένου- λεηλασία
του πλούτου των ελλήνων, οι τράπεζες, απόλυτοι παίκτες - ύαινες
πέρασαν στη δεύτερη φάση:
άρχισαν να δανείζουν, τα χρήματα που είχαν αρπάξει
και που πλέον έλειπαν από τον κόσμο,
αυτούς που πριν είχαν καταληστέψει.

Είναι σαφές ότι τους τραπεζικούς καρχαρίες
δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να τους συνετίσει
κανένας υπουργός και καμμία κυβέρνηση ή κόμμα.

Έτσι, συνέχιζαν να δανείζουν
τα κλοπιμαία που τσέπωσαν
και μάλιστα, με τέτοια περιθώρια κέρδους
ώστε σήμερα, να θεωρούνται
οι ελληνικές τράπεζες
από τις πιο ασφαλείς παγκοσμίως
απέναντι στην "οικονομική κρίση".

Ας έρθουμε όμως λίγο
και στην "απ' εδώ όχθη"...

Ποιος (μη ηλίθιος ή/και μη ραγιάς)
θα πήγαινε να ζητήσει δανεικά
από τον κλέφτη που τον έκλεψε;

Ποιος έχει δημιουργήσει τις φούσκες
πρωτίστως των ακινήτων και των τουριστικών υπηρεσιών,
αλλά και του κάθε κλάδου
αν όχι εμείς οι ίδιοι με τις καταναλωτικές μας συνήθειες;
Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου (με παρόμοιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ)
υπάρχει τέτοια αναλογία τζιπ στα ι.χ.;
Τι υπηρεσίες (επί παραδείγματι) παρέχει η πρωτεύουσα ώστε
να πωλούνται τα σπίτια όσο πωλούνται
όταν στο μανχάτταν της νέας υόρκης
τριώροφη μονοκατοικία 300+ τ.μ.
πωλείται...300.000 ;

Δεν ξέρω αν υπάρχει οικονομική κρίση
ή "οικονομική κρίση" αλλά
αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι
μας δίνεται μία τέλεια αφορμή
να κόψουμε κάτι από τον αρχοντοχωριατισμό
που μας διακατέχει.
Διότι
πριν...αποσύρουμε τα χρήματα (που δεν έχουμε)
από τις τράπεζες, καλό θα είναι
να κόψουμε το βήχα της κυρα-Κούλας
με τα 6 δωμάτια στο Περτούλι ή στα Ζαγόρια
που τα χρεώνει όσο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Φλωρεντία.
eLe

Michael_Design

Τα φαινόμενα που περιγράφεις Κώστα νομίζω ότι δεν περιορίζονται στην Ελλάδα αλλά είναι μια παγκόσμια κατάσταση. Φούσκα είναι ολόκληρο το οικονομικοπολιτικό κατεστημένο. Το μοντέλο της συνεχούς ανάπτυξης και επέκτασης των οικονομικών μεγεθών είχε κάποιο φυσικό όριο. Μετά από αυτό αδιέξοδο. Όπως κάθε άλλο εξουσιαστικό σύστημα έτσι και ο καπιταλισμός έφτασε στα όρια του. Τώρα επέρχεται η κατάρρευση.

κώστας

Αν το απλώσουμε παγκοσμίως
οφείλουμε να το απλώσουμε
και χρονικά.
Έτσι, δεν είμαι καθόλου σίγουρος
ότι πρόκειται περί κατάρρευσης.
Καμπή, ναι αλλά έχω την αίσθηση
ότι το αποτέλεσμα θα είναι
πιο γενικευμένος καπιταλισμός.
eLe

Jennygtrturbo

Φίλε μου...για να ξέρεις...και να μην προλέγεις έχοντας άγνοια σε ποιον απευθύνεσαι,σε ενημερώνω πως κι εγώ ανήκω στην τάξη των εργαζομένων που δεν έχουν ακριβά σπίτια,αυτοκίνητα,ταχύπλοα ή εξοχικά...Είμαι μια αστή με το σπίτι μου (δόξα των Θεω!) και ζω αξιοπρεπώς!Δεν έχω πιστωτικές κι ούτε προτίθεμαι να βγάλω στο μέλλον γιατί συνειδητά γνωρίζω σε τι λούκι προσπαθούν να σε βάλουν οι τράπεζες!!!Σαφώς και θεωρώ ηλίθιους όλους εκείνους που,ενώ δεν έχουν τα φόντα για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις μιας πιστωτικής,μπαίνουν εντούτοις στη διαδικασία να αποκτήσουν μία,νομίζοντας ασφαλμένα (ή πολλές φορές κυριευμένοι από το συναίσθημα του νεοπλουτισμού που τους καταλαμβάνει!) πως έτσι θα φαίνονται πιο high,πως έτσι θα χαρακτηρίζονται in&trendy,αδιαφορώντας για το επερχόμενο κόστος,υλικό και ψυχικό,που δε θα αργήσει ανά περίπτωση να φανεί...(εφόσον δε θα είναι σε θέση να πληρώσουν τις δόσεις!)....
Όλους λοιπόν αυτούς δεν τους λυπάμαι γιατί οι ίδιοι "έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους"!!!!
Λυπάμαι όμως όλους τους μεροκαματιάρηδες,τους ανθρώπους του πραγματικού μόχθου της ζωής και γι' αυτό μίλησα για έναν μαζικό ξεσηκωμό...Δεν ξέρω ακόμη πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο και αν θα είχε νόημα μια τέτοια κίνηση...αλλά,με όσα βλέπω,δεν πιστεύω πλέον πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με μέσες λύσεις ή με "ήσυχες" διαμαρτυρίες και διαπραγματεύσεις...Κοντεύουμε στην κόψη του ξυραφιού και θεωρώ πως πρέπει να γίνει κάτι δραστικό για να πούμε ή να πιστέψουμε πως κάτι μπορεί και να αλλάξει...Όλα βέβαια είναι υπό συζήτηση και όλες οι προτάσεις καλοδεχούμενες...Ας βρούμε λοιπόν έναν τρόπο να κάνουμε κάτι!Αυτή η απραξία έχει αρχίσει και μου τη δίνει!!!Σε μια δημόσια συζήτηση,με τη βοήθεια της τεχνολογίας,ας προσπαθήσουμε να βρούμε τον τρόπο...Άλλωστε,όλα τα πράγματα θέλουν τον τρόπο τους...Δε θέλουν κόπο....

Gerogriniarhs

[quote user="katinaki" post="313536"]
 συμφωνώ και επαυξάνω. Ίσως είμαι από τους λίγους που δεν έχουν πιστωτική και δε χρωστάνε πουθενά... εκτός της Μιχαλούς  :oops:[/quote]

Κάτω τα χέρια από την Μιχαλού,για να μην...σεστούμε (όπως λέει και κάποια ψυχή).Είναι η αγαπημένη μου τράπεζα.

Michael_Design

[quote user="Jennygtrturbo" post="313380"]Δε νομίζεις,φίλε μου,πως έχει φτάσει η ώρα για έναν μαζικό ξεσηκωμό;;;[/quote]

ΝΑΙ... το θέμα όμως είναι, τι ΕΙΔΟΥΣ ξεσηκωμό. Μήπως σαν τους τόσους και τόσους που αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα απλά και μόνο για να συνεχιστεί το σύστημα με διαφορετικό μανδύα; Αυτό χωράει συζήτηση; θα συμφωνήσω μαζί σου ότι όλα τα πράγματα θέλουν τον τρόπο τους.

[quote user="Jennygtrturbo" post="313380"]Φίλε μου...για να ξέρεις...και να μην προλέγεις έχοντας άγνοια σε ποιον απευθύνεσαι,σε ενημερώνω πως κι εγώ ανήκω στην τάξη των εργαζομένων που δεν έχουν ακριβά σπίτια,αυτοκίνητα,ταχύπλοα ή εξοχικά...Είμαι μια αστή με το σπίτι μου[/quote]

Αγαπητή φίλη θα σου παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από ένα βιβλίο που διαβάζω αυτόν τον καιρό... "Δεν υπάρχουν τάξεις, παρά υπάρχουν άνθρωποι. Ο Θεός δε δημιούργησε τάξεις, αλλά ανθρώπους... οι έννοιες: εργάτης, κεφαλαιοκράτης ή αστός έχουν σχέση αποκλειστικά με τη δυνατότητα κτήσης υλικών αγαθών και τίποτε παραπάνω."

[quote user="Jennygtrturbo" post="313380"]Όλους λοιπόν αυτούς δεν τους λυπάμαι γιατί οι ίδιοι "έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους"!!!!
Λυπάμαι όμως όλους τους μεροκαματιάρηδες,τους ανθρώπους του πραγματικού μόχθου της ζωής[/quote]

Να τους λυπάσαι όλους, γιατί όλοι μας είμαστε παραπλανημένοι. Ο μεγαλύτερος μας εχθρός είναι η άγνοια που μας διακατέχει.

joking

εγώ (επειδή το ρώτησες) ανήκω σ αυτούς που θα πεθάνουν πρώτοι από την πείνα και ειλικρινά γίνομαι έξαλλη κάθε που σκέπτομαι ότι
καταταλαιπωρούμαι επειδή κάποιοι έκαναν όνειρο ζωής να έχουν μεγαλύτερο σπίτι // μεγαλύτερο αυτοκίνητο / να στείλουν τα παιδιά τους να
σπουδάσουν σε ιδιωτικά ή στο εξωτερικό (κι ας ήταν μαθητές κάτω του μετρίου) ...

... γίνομαι επίσης έξαλλη κάθε που σκέπτομαι ότι πληρώνω για τα κόμπλεξ και τη μεγαλομανία του κάθε "πεινασμένου" όταν εγώ φρόντισα (και
φροντίζω) να ζω σύμφωνα με αυτά που κερδίζω, να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου στην ώρα τους, να μην ενοχλώ κανέναν και με κανένα τρόπο

(ααα... και ναι!! φυσικά μπορώ να γίνω από τους "άλλους" αν το θελήσω - όμως δεν το θέλω!!! )

τα γνωρίζω όλα αυτά που ανέφερες (και ακόμα περισσότερα)

για μένα όμως η λύση δεν έρχεται από ενέργειες που οδηγούν σε κατάρρευση του συστήματος με τον τρόπο που προτείνεις

η λύση προέρχεται με μελέτη του τρόπου λειτουργίας του συστήματος (του οποιοδήποτε συστήματος), εντοπισμό των αδύνατων σημείων του και
χρήση τους προς όφελος μας

τι θα τα κάνουμε τα χρήματα που θα αποσύρουμε από τις τράπεζες??? μασούρι κάτω το στρώμα για να τα βρει εύκολα ο κάθε ΑΛβανός ?? η θα τα
θάψουμε μέσα σε κανένα μπαουλάκι κάτω από το δένδρο της αυλής?? η  θα τρέξουμε ν αγοράσουμε ότι σκουπίδι μπορούμε προτού χάσουν εντελώς κάθε
αξία και αντίκρυσμα  (γιατί να είσαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει) ...

γιατί αφού μελέτησες το πως χρησιμοποιείται από το καπιταλιστικό σύστημα το χρήμα απέρριψες αυτό που είναι ευκολότερο να γίνει:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ !!!!

να μαζέψουμε τα ζωνάρια μας, να σταματήσουμε να ζούμε με δανεικά χρήματα, να αποπληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν αυτά που χρωστάμε και
να κάνουμε όνειρα ζωής πράγματα που έχουν πραγματική αξία (και όχι σπίτια και αυτοκίνητα και άλλες παρόμοιες ανοησίες )

δεν είναι δυνατόν να κερδίζουμε το μήνα 1000E και να θέλουμε να ξοδεύουμε  1500!!!

Michael_Design

[quote user="joking" post="313875"]
εγώ (επειδή το ρώτησες) ανήκω σ αυτούς που θα πεθάνουν πρώτοι από την πείνα και ειλικρινά γίνομαι έξαλλη κάθε που σκέπτομαι ότι
καταταλαιπωρούμαι επειδή κάποιοι έκαναν όνειρο ζωής να έχουν μεγαλύτερο σπίτι // μεγαλύτερο αυτοκίνητο / να στείλουν τα παιδιά τους να
σπουδάσουν σε ιδιωτικά ή στο εξωτερικό (κι ας ήταν μαθητές κάτω του μετρίου) ...

... γίνομαι επίσης έξαλλη κάθε που σκέπτομαι ότι πληρώνω για τα κόμπλεξ και τη μεγαλομανία του κάθε "πεινασμένου" όταν εγώ φρόντισα (και
φροντίζω) να ζω σύμφωνα με αυτά που κερδίζω, να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου στην ώρα τους, να μην ενοχλώ κανέναν και με κανένα τρόπο

(ααα... και ναι!! φυσικά μπορώ να γίνω από τους "άλλους" αν το θελήσω - όμως δεν το θέλω!!! )[/quote]

Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου, όταν όμως κατηγορούμε τους ανθρώπους που είχαν κάποια όνειρα και θέλησαν να τα υλοποιήσουν με το όποιο ρίσκο, τους ανθρώπους που πέσανε στην όποια παγίδα στήνει το σύστημα, τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε ανάγκη ή ατύχησαν στην ζωή τους, τότε πολύ απλά αποπροσανατολιζόμαστε. Είναι και αυτή μια τακτική του συστήματος, να μας κάνει να αλληλοκατηγορούμαστε μεταξύ μας και να αγνοούμε έτσι τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων μας. Δεν είναι αυτοί οι εχθροί μας. Το έχω ξαναγράψει κάπου... δεν υπάρχουν αποτυχημένοι άνθρωποι. Ζούμε σε ένα αποτυχημένο σύστημα το οποίο ωθεί τους ανθρώπους στην αποτυχία επειδή το ίδιο είναι αποτυχημένο. Και αυτό το σύστημα βασίζει την επιβίωση του στην αποτυχία κάποιων συνανθρώπων μας. Γεννιόμαστε σε έναν πλανήτη που δεν ζητάει εισιτήριο και ανταλλάγματα γιαυτά που προσφέρει στα πλάσματα του. Είναι αδιανόητο λοιπόν σε αυτόν τον πλανήτη, οι επιθυμίες και οι ανάγκες των ανθρώπων να αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης, ενός συστήματος των ολίγων.

[quote user="joking" post="313875"]η λύση προέρχεται με μελέτη του τρόπου λειτουργίας του συστήματος (του οποιοδήποτε συστήματος), εντοπισμό των αδύνατων σημείων του και
χρήση τους προς όφελος μας[/quote]

Σε αυτό με βρίσκεις σύμφωνο. Οι λύσεις προέρχονται μέσα από την γνώση και την σοφή εφαρμογή της. Δεν ξέρω αν σου αρέσει το διάβασμα. Τέτοιου είδους γνώση έχω βρει σε ένα βιβλίο. Βρίσκεται εδώ: ΥΔΡΟΧΟΟΣ [/size]

[quote user="joking" post="313875"]γιατί αφού μελέτησες το πως χρησιμοποιείται από το καπιταλιστικό σύστημα το χρήμα απέρριψες αυτό που είναι ευκολότερο να γίνει:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ !!!!
[/quote]

Αυτό που λες για 'μένα είναι αυτονόητο. ;-)

Michael_Design

κώστας

Εγώ αδερφέ σκέφτομαι να πάρω δάνειο.
Για σπίτι. Αντί να τα χώνω στον ιδιοκτήτη
και τα λεφτά μου να γίνονται αέρας,
σκοπεύω να δανειστώ από τράπεζα
[εκτός αν προτίθεσαι να με δανείσεις ή να μου τα κάνεις δώρο εσύ]
να φτιάξω το σπίτι μου στα πλαίσιά μου
και αντί για ενοίκια να ξεπληρώνω το δάνειο.

Αν γίνουν όσα λες, θα καταρρεύσει το σύστημα,
δεν ανακάλυψες δα και την πυρίτιδα.
Θα μείνω κι εγώ χωρίς δικό μου σπίτι
να ταΐζω τον εισοδηματία.
Αλλά, υποθέτω, το νέο σύστημα που θα προκύψει και θα έχεις φανταστεί
θα καλύπτει και τις δικές μου ανάγκες
κατά τι καλύτερα από το υπάρχον.
Περιμένω λοιπόν να μου αποκαλύψεις το πώς.

Από την άλλη, η επανάσταση απαιτεί θυσίες.
Περιμένω λοιπόν να μου αποκαλύψεις τις δικές σου.
eLe

289 Επισκέπτες, 1 Χρήστης