Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 158
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 343
  • Total: 344
  • Leon

Ευρωεκλογές 2009 -10 λεπτά κήρυγμα

Ξεκίνησε από KostasD33, Μαΐου 24, 2009, 03:54:46 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Νομίζω πως αξίζει τον κόπο (διότι συχνά περί κόπου είναι) να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας και να δούμε προσεχτηκά τι λέει το κάθε κόμμα για την εαυτό του για αυτές τις ευρωεκλογές. (προσεχτικά όμως)
Να συνεκτιμήσουμε ότι με αυτά τα βίντεο επιδεικνύουν ότι καλύτερο μπορούσαν να κάνουν και προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτός είναι ο καλύτερος τους εαυτός λοιπόν και με αρκετά μεγάλο πόσο για την παρουσίαση τους.
Τα συμπεράσματα δεν είναι μόνο με αυτό που το κάθε ένα λέει για τον εαυτό του και τους άλλους αλλά ακόμα και με αυτά που δεν λέει

Παρότι οι παρούσες ευρωεκλογές είναι και αυτές υποβαθμισμένες και πολλοί σκέπτονται ότι δεν αξίζει τον κόπο καν να πας να ψηφίσεις νομίζω πως το μόνο που ενδιαφέρει τα κόμματα είναι η ψήφος μας
Όλο το ενδιάμεσο διάστημα από εκλογές σε εκλογές ασχολούνται και μας λένε ότι μας λένε προσδοκώντας στην συγκεκριμένη μέρα της ψήφου.
Η μόνη χαμένη ψήφος νομίζω είναι η μη ψήφος… αν ψηφίσουν όλοι ειδικά όσοι με άποψη βρίσκονται μακριά από τα δρώμενα τότε θα σταματήσουν επιτέλους να έχουν καθοριστική άξια οι γνώμες από τους διαφόρους (συχνά αργόσχολους) που έχουν χρόνο όλο το ενδιάμεσο διάστημα να απαντούν στις δημοσκοπήσεις.

Δεν βρήκα άλλα 10 λεπτά κομμάτων αν κάποιος τα βρει ας τα βάλει

[align=center]

Ν.Δ.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κ.Κ.Ε.
[googlevideo]-6086853263720998361&hl=en[/googlevideo]
ΣΥΡΙΖΑ
[/align]

kuria

σα να μην εφτανε η παρωδια των εθνικων... εχουνε και τις ευρωπαϊκες εκλογες να μας εμπαιζουν...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

KostasD33

Μας εμπαίζουν μας ξεεμπαίζουν το μόνο μα το μόνο πράγμα που τους φοβίζει είναι οι εκλογές.
Για αυτές τα κάνουν όλα....
άρα αυτό είναι το μόνο που μετραει πια

ixnografia

Michael_Design

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fzDenvRLOyM&hl=en&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fzDenvRLOyM&hl=en&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/youtube]

Gerogriniarhs

black_velvet

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Rakendytos

τωρα γιατι μου ρθε αυτη η σκηνη στο νου...  :mrgreen:

black_velvet

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

ixnografia

NoName

ixnografia,
Ευφυές τα αν
Αφελές τα δια ταύτα
Συνοπτικά το "αθώο" εμαιλ, προτείνει οι «ανάξιοι» να ψηφίζουν και όσοι έχουν θετικά χαρακτηριστικά δεν χρειάζεται να ψηφίζουν

Πόσο χαρά με αυτές τις λύσεις έχουν οι «ανάξιοι» πολιτικοί και η βρώμικη πολιτική

Michael_Design

[quote user="KostasD33" post="317554"]Νομίζω πως αξίζει τον κόπο (διότι συχνά περί κόπου είναι) να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας και να δούμε προσεχτηκά τι λέει το κάθε κόμμα για την εαυτό του για αυτές τις ευρωεκλογές. (προσεχτικά όμως)
Να συνεκτιμήσουμε ότι με αυτά τα βίντεο επιδεικνύουν ότι καλύτερο μπορούσαν να κάνουν και προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον καλύτερο τους εαυτό. [size=18]Αυτός είναι ο καλύτερος τους εαυτός[/size] λοιπόν και με αρκετά μεγάλο πόσο για την παρουσίαση τους.
Τα συμπεράσματα δεν είναι μόνο με αυτό που το κάθε ένα λέει για τον εαυτό του και τους άλλους αλλά ακόμα και με αυτά που δεν λέει

Παρότι οι παρούσες ευρωεκλογές είναι και αυτές υποβαθμισμένες και πολλοί σκέπτονται ότι δεν αξίζει τον κόπο καν να πας να ψηφίσεις [size=18][color= orange]νομίζω πως το μόνο που ενδιαφέρει τα κόμματα είναι η ψήφος μας
Όλο το ενδιάμεσο διάστημα από εκλογές σε εκλογές ασχολούνται και μας λένε ότι μας λένε προσδοκώντας στην συγκεκριμένη μέρα της ψήφου.[/color][/size]
Η μόνη χαμένη ψήφος νομίζω είναι η μη ψήφος… αν ψηφίσουν όλοι ειδικά όσοι με άποψη βρίσκονται μακριά από τα δρώμενα τότε θα σταματήσουν επιτέλους να έχουν καθοριστική άξια οι γνώμες από τους διαφόρους (συχνά αργόσχολους) που έχουν χρόνο όλο το ενδιάμεσο διάστημα να απαντούν στις δημοσκοπήσεις.[/quote]

[align=justify]Πραγματικά αυτός είναι ο καλύτερος εαυτός τους. Και αναρωτιέμαι τελικά αν κάποιος που αποφασίζει να ενταχθεί μέσα σε αυτό το ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ είναι δυνατόν να εκδηλώσει καλύτερο εαυτό από αυτόν. Και τελικά οποιοσδήποτε εντάσσεται μέσα σε αυτό το ΣΥΣΤΗΜΑ ο τελικός αντικειμενικός σκοπός του είναι το κυνήγι της εξουσίας σε όλο και μεγαλύτερα ποσοστά κάθε φορά. Και ας μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι οι άνθρωποι που εντάσσονται μέσα στο υπάρχον πολιτικό σύστημα θα προσπαθήσουν να το αμφισβητήσουν ή να το ανατρέψουν, καθώς μέσα από αυτό το ΣΥΣΤΗΜΑ αποκτούν υπόσταση.  Και αν κάποιοι κατηγορούν το ΣΥΣΤΗΜΑ έτσι γενικά και αόριστα προφανώς τους διαφεύγει ότι αποτελούν και αποτελούμε εξαρτήματα αυτού του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Γιατί σύστημα χωρίς εξαρτήματα δεν νοείται. Και αν καλούμαστε πάντοτε να προβληματιστούμε και να επιλέξουμε την εξουσία που θα καθορίζει τις τύχες μας, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε ΑΝ τελικά το πρόβλημα μας είναι η ίδια η ύπαρξη της εξουσίας. Και ακριβώς επειδή το ΣΥΣΤΗΜΑ και τα κόμματα-εξαρτήματα του ενδιαφέρονται διακαώς για την ψήφο μας καθώς μέσα από αυτήν λαμβάνουν υπόσταση, μας θέτουν και το ψευτοδίλημμα ότι απέχοντας από τις εκλογικές διαδικασίες παραχωρούμε το δικαίωμα μας να καθορίζουμε τις τύχες μας. Ξεχνούν βέβαια να μας πουν ότι ΑΚΡΙΒΩΣ με την ψήφο μας παραχωρούμε τα δικαιώματα μας σε ΑΥΤΟΥΣ για να καθορίσουν ΑΥΤΟΙ τις τύχες μας και ότι με την συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες νομιμοποιούμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα και αναγνωρίζουμε την υπόσταση του. Επίσης με την συμμετοχή μας αναγνωρίζουμε στο υπάρχον πολιτικό σύστημα το δικαίωμα να νομοθετεί και να αποφασίζει για τις τύχες μας ερήμην μας, οπότε στην ουσία είναι υποκριτικό από μέρους μας κατόπιν να αμφισβητούμε τους νόμους και τις αποφάσεις του. Η κάθε ψήφος έγκυρη ή άκυρη, είναι στην ουσία και μια δήλωση αναγνώρισης και υποταγής στο υπάρχον σύστημα.

Εγώ πάντως υπενθυμίζω την πρόταση που είχα κάνει παλαιότερα για την ημέρα των εκλογών. Κατά την γνώμη μου είναι το μοναδικό μήνυμα που μπορούμε να δώσουμε στο ΣΥΣΤΗΜΑ. [/align]http://www.a33.gr/viewtopic.php?f=79&t=12291&p=313850&highlight=#p313850

κώστας

Πολύ διαφήμιση πέφτει για το σύστημα
και δεν μπορώ παρά να χαίρομαι
ως άνθρωπος που προσπαθεί
να μην είναι χαώδης
αλλά συστημικός.
eLe

ixnografia

[quote user="NoName" post="317749"]ixnografia,
Ευφυές τα αν
Αφελές τα δια ταύτα
Συνοπτικά το "αθώο" εμαιλ, προτείνει οι «ανάξιοι» να ψηφίζουν και όσοι έχουν θετικά χαρακτηριστικά δεν χρειάζεται να ψηφίζουν

Πόσο χαρά με αυτές τις λύσεις έχουν οι «ανάξιοι» πολιτικοί και η βρώμικη πολιτική[/quote]

[size=14]σαφως ειναι αφελες.
ως "χαριτωμενιά" το μετεφερα κι οχι ως πολιτικη αποψη.

ψιλοδιαφωνω ομως με τον χαρακτηρσμο "αναξιοι" οσον αφορα τους πολιτες.
τον βρισκω καπως σκληρο
[ενω αντιθετα για τους πολιτικους = επιεικης].
[/size]

κώστας

eLe

343 Επισκέπτες, 1 Χρήστης