Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 158
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 341
  • Total: 342
  • Leon

Ευφυία 'Η Βλακεία??

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 11, 2009, 09:46:30 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

blue_mermaidy

Γενικώς Η Φράση:  ''Ζώ Να Είμαι Άλλος''..
            Είναι Τόσο Αληθινή...Για Να Είναι Τόσο Ψεύτικη....

Τακτοποιώ στη φαντασία μου αναπαυτικά, σαν κάποιος που τον χειμώνα ζεσταίνεται στο τζάκι, μορφές που κατοικούν και είναι σταθερές και ζωντανές, στην εσωτερική μου ζωή. Έχω έναν ολόκληρο κόσμο από φίλους μέσα μου, με δική τους ζωή, αληθινή, καθορισμένη και ατελή.
'Οταν τα ονειρεύομαι όλα αυτά και με φαντάζομαι να τους συναντώ, πραγματοποιώ τα όνειρά μου, λάμπουν τα μάτια μου, ανοίγω την αγκαλιά μου και νιώθω μια ευτυχία πελώρια, πραγματική.

Αγγίζοντας Στα Όρια Εμένα....Φτάνοντας Στους Ουρανούς..
Καταλαβαίνοντας Πως Στα Όνειρα Ζώ...

.....Για Να Είμαι Εγώ....
Η Τρέλα Αρχίζει...Ένα Μυστικό...Όπου Κανένας Δεν Αποδέχεται...

Κάποιος Πληρώνεται Για Να Στριμώξει Τα Όνειρά Σου...
                                                   Κάποιος Άλλος Πάλι..
                                                      Πληρώνεται Για Να Μην Σου Τα Πραγματοποιήσει....
Όνειρα...Ένα Παράλληλο Σύμπαν.....
Τώρα Σε Ποιό Σύμπαν ''Κατοικούμε''...Δύσκολο Να Δούμε...
Προτιμάμε Τους Κύκλους...

Α, δεν υπάρχει νοσταλγία πιο οδυνηρή από αυτή των πραγμάτων που ποτέ δεν υπήρξαν!

Το Ανύπαρκτο Δίνει Έναν Ιδιαίτερο Τονισμό Στη Νοσταλγία...Αυτό Το Λατρεύω....
Τα Πιο Όμορφα Πράγματα Είναι Αυτά Που Δεν Ζείς...Τα Ζεί  '' 'Αλλος''..!!

κώστας

...ο εαυτός μου ο παπαγάλος;
eLe

blue_mermaidy

pixie

Ο οποιοσδήποτε ευφυής ανόητος μπορεί να κάνει τα πράγματα μεγαλύτερα, πιο σύνθετα και πιο βίαια.

Χρειάζεται μια δόση διάνοιας και πολύ θάρρος να κινηθείς στην αντίθετη κατεύθυνση...

Και δεν το είπα βέβαια εγώ, αλλά ο Αϊνστάϊν!  :grin:

blue_mermaidy

Ο οποιοσδήποτε ευφυής ανόητος μπορεί να κάνει τα πράγματα μεγαλύτερα, πιο σύνθετα και πιο βίαια.

Χρειάζεται μια δόση διάνοιας και πολύ θάρρος να κινηθείς στην αντίθετη κατεύθυνση...

Συμφωνώ Απολύτως....Όπως Όμως Και Και Ο Οποιοσδήποτε Ανόητος Ευφυής....
Δεν Το Είπα Βέβαια Εγώ Αλλά Ο ''Άλλος''.....

pixie

[quote user="κώστας" post="336151"]...ο εαυτός μου ο παπαγάλος;[/quote]

Αν έτσι αισθάνεσαι, κώστα, δεν θα σε εμποδίσει κανείς να μιμείσαι... ;-)  :razz:

κώστας

Το αν θα με εμποδίσει κανείς
δεν το ξέρεις εσύ.
Το αν εμποδίζομαι εγώ
το ξέρω εγώ.
Εσύ πού κολλάς εδώ;
eLe

rain

Πουλά κλουβιά για παπαγάλους. Εσύ τι κολλάς που κολλαει?  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

pixie

[quote user="rain" post="337296"]Πουλά κλουβιά για παπαγάλους. Εσύ τι κολλάς που κολλαει?  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:[/quote]

Ανεπανάληπτε, rain! :mrblue:

Είναι γεγονός ότι έχω μια ευαισθησία με τα ζώα και ειδικά με τα πουλιά!!!   :lol:  

Κι επίσης νευριάζω όταν μου παίρνουν την ''κόλλα'' την ώρα που τρίβω το κεχριμπάρι για να έλξω άχυρα να τα ταίσω... ;-)   :oops: :lol:

Vegan

Θέλω να θέσω το εξής ερώτημα που είναι σχετικό με το θέμα του άρθρου..
Είναι δυνατόν να υποστηρίξουμε,, αφού πρώτα έχουμε παραδεχτεί οτι η βλακεία έχει μια φυσική υπόσταση δηλαδή υπάρχει σαν έννοια και δεν είναι απλά μια λέξη,
ένας όρος που έχουμε δημιουργήσει εμείς η άνθρωποι(κοινωνία) που μπορεί να μην υφίσταται καν.. Λοιπόν αν δεχτούμε οτι υπάρχει,,είναι δυνατόν να έχει βιολογικό υπόβαθρο???Δηλαδή να "μεταδίδεται" με την γέννηση ενός ανθρώπου και να αναπαράγεται από γενιά σε γενιά??

pixie

Επειδή έχω δώσει τις απαντήσεις μου αρκετές φορές στο συγκεκριμένο θέμα, σε προηγούμενα ποστς, θα σε παραπέμψω στον Διονύση Χαριτόπουλο και σε κάποια αποσπάσματα από το ''Εγχειρίδιο Βλακείας'' όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Σε αυτό που συμφωνούν ανθρωπολόγοι, βιολόγοι, γενετιστές και λοιποί ανθρωπομέτρες είναι ότι, ανεξάρτητα από την κοσμογονική πρόοδο και τα άλματα του πολιτισμού, οι νοητικές ικανότητες όλων μας δεν εξελίσσονται στον ίδιο βαθμό. Το μέγεθος και οι αυλακώσεις του εγκεφάλου που χώρισαν τους ανθρώπους από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο χωρίζουν και τους ίδιους (με την επίδραση και του περιβάλλοντος όπου αναπτύσσονται), ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, φύλου, πλούτου, σπουδών, ιδεολογίας, σε δύο βασικές κατηγορίες: στους έξυπνους και στους βλάκες. Αν και η μεταξύ τους διάκριση δεν είναι δύσκολη, όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία δεν το λένε και όσοι ανήκουν στη δεύτερη δεν το ξέρουν.

Η μήτρα της ευφυΐας και της βλακείας ήταν ανέκαθεν αντικείμενο επιστημονικού σκυλοκαβγά: γεννήθηκαν ή έγιναν; Έτσι βγήκαν από τα γεννοφάσκια τους ή τους γάνωσε το μυαλό ο κόσμος όπου φύτρωσαν; Με δυο λόγια, η νόηση είναι κληρονομική (γονίδιο) ή επίκτητη (περιβάλλον);

Η σκέψη της σπουδαίας Horney για το ζήτημα υπαγορεύεται μάλλον από τα ουμανιστικά της αισθήματα: «αν το δέντρο μαραζώσει από την έλλειψη του ήλιου, αν μείνει καχεκτικό από τη φτώχεια του εδάφους, ποτέ δεν θα πούμε πως αυτή ήταν η πραγματική του φύση». Και η απάντηση του Cyrulnik, ενός από τους μετριοπαθέστερους της διαμάχης, έρχεται απροσδόκητα ειρωνική: «ο σκύλος μου μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον όπου καθημερινά τραγουδιέται η Τόσκα, αλλά ποτέ δεν έμαθε να την τραγουδάει ο ίδιος». Η λαϊκή εμπειρία δεν έχει τέτοιου είδους διλήμματα: για την υποψήφια νύφη λένε «δες τη μάνα της για να δεις πώς θα γίνει», για το νήπιο «φτυστός ο πατέρας του» και «τα μάτια σου έχει» ή «πήρε τη μύτη του παππού του, μακάρι να πάρει και το μυαλό του».

Η αντίθεση έμφυτο-επίκτητο έχει προ πολλού ξεφύγει από την επιστημονική μονομέρεια και έχει αναχθεί σε ιδεολογικοπολιτικό ζήτημα- στο παρελθόν εν ονόματι αυτών των δύο θεωριών έγιναν διαχωρισμοί, ρατσιστικές αθλιότητες και εγκλήματα. Όμως, τα σύνορα μεταξύ έμφυτου-επίκτητου δεν είναι διόλου ξεκάθαρα. Το δίποδο δεν είναι ούτε γενετικά «απολύτως προγραμματισμένο», αλλά ούτε και «λευκή σελίδα» να τη γεμίσεις χαρίσματα. Όσο στραβωμάρα είναι να θεωρείται αμελητέο το ευνοϊκό περιβάλλον (διαπαιδαγώγηση, μόρφωση, κουλτούρα) άλλο τόσο χοντροκεφαλιά είναι να μηδενίζονται τα γενετικά χαρακτηριστικά (μόνο οι κληρονομικές ασθένειες είναι κοντά 5.000). Αν το «δέντρο» της Horney είναι από τη φύτρα του χαμοκερασιά, όσο ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης και να του εξασφαλιστούν ποτέ δεν θα γίνει ψηλόλιγνο κυπαρίσσι ή μεγαλοπρεπής πλάτανος. Νοητικά καθένας μας κληρονομεί ένα ορισμένο οικόπεδο, μικρό ή μεγάλο. Αν σου αναλογούν μόνο 200 τετραγωνικά, ανάλογα με το περιβάλλον, μπορείς να στήσεις παράγκα ή να φτιάξεις μια χαρά μεζονέτα, αλλά είναι αδύνατον να σηκώσεις πυραμίδα.

Μυαλό δεν πουλάνε ούτε στα θρανία ούτε στη λαϊκή. Ή το ‘χεις ή σου λείπει, και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει. Το φάρμακο κατά της βλακείας δεν έχει ακόμα βρεθεί. Όσο πιθανό είναι να βγάλει ο μονόχειρας καινούργιο χέρι άλλο τόσο πιθανό είναι να βάλει μυαλό το ντουβάρι. Ούτε οι νουθεσίες ούτε τα γράμματα ούτε τα χρόνια μπορούν να προσθέσουν ένα δράμι μυαλό. Είναι σαν να γράφεις στο νερό...

κώστας

Αν σου αναλογούν μόνο 200 τετραγωνικά, ανάλογα με το περιβάλλον, μπορείς να στήσεις παράγκα ή να φτιάξεις μια χαρά μεζονέτα, αλλά είναι αδύνατον να σηκώσεις πυραμίδα.
Ο 7ος όροφος 1 τετραγωνικό.
Ο 6ος όροφος 4 τετραγωνικά.
Ο 5ος όροφος 9 τετραγωνικά.
Ο 4ος όροφος 16 τετραγωνικά.
Ο 3ος όροφος 25 τετραγωνικά.
Ο 2ος όροφος 36 τετραγωνικά.
Ο 1ος όροφος 49 τετραγωνικά.
Το ισόγειο 64 τετραγωνικά αφού φάγαμε 4 τετραγωνικά απ' το κτήμα του γείτονα.

Φαίνεται ότι δεν έχεις καλή σχέση με τα θρανία.
eLe

pixie

'Οπα, βρε κώστα...

Εδώ δεν σηκώνονται άλλα κι άλλα [π.χ. το ηθικό μας, για να μην παρεξηγηθώ]... :razz:

Θα μπούμε στη λογική να σηκώσουμε πυραμίδα?

pixie

Το μυστικό της ευφυίας είναι να τοκίζεται!Έτσι λέω...

Τυχαία διάβασα σήμερα κάτι που αναφέρει ο Howard Gardner, ο οποίος αποφαίνεται ότι η ανθρώπινη ευφυΐα δεν έχει μία και μοναδική μορφή και  αναγνωρίζει επτά μορφές ανθρώπινης ευφυΐας:

Τη Γλωσσική, τη Λογικομαθηματική, τη Χωρική, τη Αισθησιοκινητική, τη Μουσική, τη Διαπροσωπική και την Ενδοπροσωπική.

Επισημαίνει ότι σχεδόν όλα τα παραδοσιακά τεστ ευφυΐας μετρούν μόνο τη Γλωσσική και τη Λογικομαθηματική ευφυΐα.
Η Θεωρία του θεμελιώνεται σε δύο Αρχές. Σύμφωνα με την πρώτη από αυτές  κάθε μεμονωμένο ανθρώπινο πλάσμα διαθέτει και τις επτά μορφές ευφυίας.

Όλα σχεδόν τα παραδοσιακά τεστ ενδιαφέρονται μόνο για τη γλωσσική και τη Λογικομαθηματική ευφυΐα και αγνοούν τις άλλες μορφές.  
Η δεύτερη Αρχή εκφράζει ότι δεν υπάρχουν δυο ανθρώπινα πλάσματα τα οποία να έχουν την ίδια ευφυία.

Delmar

Θα ελεγα...σε εισαγωγικα καλυτερα την λεξη ευφυης....ειναι αυτος που εχει επιγνωση της ανοησιας του.....

341 Επισκέπτες, 1 Χρήστης