Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 584
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 571
  • Total: 571

Πόση δύναμη έχει μια Προσευχή?

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 21, 2009, 08:09:32 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Συγχώρα με Κύριε, που δεν έμαθα πως ξεκινούν οι προσευχές.
Πορεύομαι συχνά χωρίς εξάρτηση από τέτοια βιώματα.
Συγχώρα με, που δεν προστρέχω σε γιορτές και αργίες στους ναούς.
Οι αναζητήσεις μου και τα τρέχοντα, τους κάνουν να φαντάζουν αφιλόξενοι στα μάτια μου.
Συγχώρα με, που δεν δείχνω πια καρτερία και καλοσύνη στους άλλους όσο συχνά θα 'θελα.
Η στενομυαλιά, η κακία και ο φόβος εξαπλώνονται ραγδαία γύρω μου. Ενίοτε και εντός μου.
Συγχώρα με, που αμφιβάλλω για το μέλλον.
Μοιάζει αναλόγως ανακυκλούμενο με το παρελθόν και το παρόν.
Συγχώρα με, που δεν μαθαίνω πια από τα λάθη μου.
Εξακολουθώ να αγνοώ την αφορμή που έδωσα, βιώνω και θυμάμαι μόνο την τιμωρία.
Συγχώρα με, που έχασα τον δρόμο της αλήθειας.
Μπερδεύομαι καθημερινά στις πλείστες όσες επιλογές μου προσφέρονται.
Συγχώρα με, που ξεχνώ το "άνω θρώσκω", έρποντας στην καθημερινότητά μου.
Παρηγοριέμαι μάταια με τις μικρότητες που επιδεικνύουν και οι λοιποί συνάνθρωποι.
Συγχώρα με, γιατί εγώ δυσκολεύομαι πια να με συγχωρήσω.

Και Σε παρακαλώ, θύμισέ μου: Τι ακριβώς κάνω εδώ?

Οistros

Ποιά είναι η δύναμη που κρύβεται μέσα στην προσευχή και πώς μπορούμε να την προσεγγίσουμε?
Οι ασκητές πάντα γνώριζαν πως η βαθύτερη προσευχή δεν γίνεται με τα χείλη, ούτε καν με το νου. Γίνεται με την καρδιά...

Σε στιγμές κρίσης και απόγνωσης,σε περιόδους δοκιμασίας και αγωνίας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον πόνο ή τα μεγάλα αδιέξοδα της ζωής, υπαρχει πάντα μία έξοδος κινδύνου, μία πύλη διαφυγής σε μία ανώτερη πραγματικότητα... Η προσευχή...
Αυτός ο μονόλογος του ανθρώπου, αυτή η υπερβατική δυνατότητα, δημιουργεί προυποθέσεις λυτρωτικές, εξαγνιστικές και θεραπευτικές ακόμα!
Σίγουρα υπήρχαν πάντα και οι αμφισβητίες. Εκείνοι που είτε είχαν υλιστικές αντιλήψεις, είτε είχαν μειωμένο θρησκευτικό συναίσθημα ή εκείνοι που ήταν λάτρεις της καθαρής γνώσης, της δύναμης του ορθολογισμού και της επιστήμης.
Ακόμα και Φρόιντ, που άνοιξε νέους ορίζοντες στον τομέα της διερεύνησης της ανθρώπινης ψυχής, ταυτόχρονα έκλεισε κάποιους άλλους, όπως την πίστη στο μεταφυσικό... Χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον θρησκευτικό μυστικισμό 'παιδαριώδη ανικανότητα και τάση για ναρκισσισμό'!

Οι προσευχές μας πρέπει να είναι αυθόρμητες και να περιέχουν λόγια αληθινά!
Κάθε προσευχή μας πρέπει να έχει την συγκλονιστική αμεσότητα και την αγνότητα ενός παιδιού. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη. Στην ουσία είναι εξαιρετικά σπάνια γιατί προέρχεται από τα βάθη της ψυχής μας!
Και μόνον τότε έχει αξία...

Ωστόσο,γιατί πολλές φορές είναι σαν να μην εισακούονται οι προσευχές μας?
Γιατί όταν χρειαζόμαστε βοήθεια, ο Θεός μοιάζει να είναι απών?

kuria

[quote user="pixie" post="318688"]

Γιατί όταν χρειαζόμαστε βοήθεια, ο Θεός μοιάζει να είναι απών?[/quote]

μηπως ειμαστε αξιοι να επικοινωνησουμε μαζι Του;
το μονο που μαθαμε να κανουμε ειναι να συνθετουμε "προσευχες"  αραδιαζοντας τα θελω μας... που ακομα κι αν εκπληρωθουν ξεχναμε επιμελως να ευχαριστησουμε...

ο Θεος ειναι απων ή εμεις εξαιρετικα ανικανοι να αντιληφθουμε την παρουσια Του;
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

black_velvet

[quote user="kuria" post="318695"][quote user="pixie" post="318688"]

Γιατί όταν χρειαζόμαστε βοήθεια, ο Θεός μοιάζει να είναι απών?[/quote]

το μονο που μαθαμε να κανουμε ειναι να συνθετουμε "προσευχες"  αραδιαζοντας τα θελω μας... που ακομα κι αν εκπληρωθουν ξεχναμε επιμελως να ευχαριστησουμε...

[/quote]

Ακριβώς!
Πόσοι Τον θυμούνται όταν είναι όλα καλά στις ζωές τους; Πόσοι προσεύχονται χωρίς να έχουνε κάτι να ζητήσουν; Πόσοι αρνούνται ακόμη και την ύπαρξή Του προκειμένου να μην θεωρηθούνε..... Αλήθεια; τι ακριβώς θεωρείται ένας πιστός;  ]

[quote user="black_velvet" post="183674"]
Παράθεση από: Pappas10Πιστεύω ότι υπάρχει... το μόνο που δεν ξέρω είναι αν είναι μέσα μας, γύρω μας ή κάπου που δεν τον αντιλαμβάνονται όλοι.

Με εκτίμηση

Παππάς10

Μέσα μας Τον κουβαλάμε. Γι'αυτό είναι "πανταχού παρών και τα πάντα πληρών".

[/quote]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

Αν υπάρχει σίγουρα έχει χιούμορ και δεν τσατίζεται μαζί μας
Έχω την εντύπωση όμως ότι η Θεότητα είναι κάτι πιο υπερβατικό απ όσα μπορούμε να περιγράψουμε με τον νου μας και για αυτό προσωποποιούμε την όποια κατάσταση
Πιθανά η ίδια η σκέψη ή οι σκέψεις ή οι ταλαντώσεις των σκέψεων σαν μια ή πολλαπλή χορδή που πάλλεται να προσεγγίζει καλύτερα την Θεότητα
Μη ξεχνάμε ότι σε μια απλή χορδή (κιθάρας ή άλλου οργάνου) μπορούμε να παράγουμε όλες τις μουσικές μελωδίες. Δεν αλλάζουμε χορδή αλλάζει η ταλάντωση η ένταση η θέση που την ακουμπάμε και παίρνει η ιδία η χορδή εκατομμύρια διαφορετικές αρμόνικες νότες
Μερικές χορδές καλύπτουν τα πάντα  και συνθέτουν την κάθε αρμονία....

larus audouinii

....τώρα γίνεται να διαφωνείς μαζί του ;  :smile:

pixie

[quote user="larus audouinii" post="318782"]....τώρα γίνεται να διαφωνείς μαζί του ;  :smile:[/quote]

'Οχι, βέβαια.... 'Ενας Θεός έχει πάντα δίκιο...  :smile:  :grin:  :grin:

pixie

Μια προσευχή...

De Profundis

Κύριε, που δεν Σε πίστεψα ποτέ, Κύριε, που το ξέρω
σαν τη ζωή μου είσαι και Συ ένα ψέμα

Κάποια στιγμή, ως μέθη εαρινή εμφανίσου
μες στην αιθρία του ανύπαρκτού Σου Παραδείσου!

Δεν θέλω να σε βλέπω να περνάς της φαντασίας μου ο σάλος
σε άρμα νεφέλης φωτεινής ηνίοχος επηρμένος
Δεν θέλω την Αγάπη Σου της αμαρτίας το φάσμα,τη δύναμή σου θέλω,
δος μου στο χέρι να κρατήσω το φεγγάρι
κάνε να δω τα αστέρια όλου του κόσμου
σαν άπιστη να ψαύσω τον θείο τύπο των ήλων
την πύρινη σφραγίδα σου να δω,
κι είναι μου ολάκερη η καρδιά από χιόνι και θα λυώσει...

Λευκή να΄ναι η Αγάπη Σου σαν τα φτερά των κύκνων
κι η χαρά μου ας τραγουδάει το κύκνειον άσμα...

kataigida

Όχι δεν πρέπει να θυμόμαστε τον Θεό μόνο όταν έχουμε προβλήματα.Να τον έχουμε στον μυαλό μας κάθε ώρα και στιγμή γίνεται?Εγώ πάντως το προσπαθώ,δεν τα καταφέρνω πάντα αλλά η προσπάθεια αρκεί νομίζω.Μ έχει βοηθήσει άπειρες φορές.Φυσικά και βρίσκεται πάντα μέσα μας φτάνει να το εμπεδώσουμε αυτό.
θα βάλω μια προσευχή προς την Παναγία...

Ω Παναγιά μου Δέσποινα γλυκήτατη Παρθένα εις τον αγώνα της ζωής βοήθα με κι εμένα.
Βοήθησέ με Παναγιά γλυκιά μου Παναγία γιατί η ζωή είναι θάλασσα μεγάλη τρυκιμία.
Και ναυαγός ευρίσκομαι μέσα στην βιοπάλη,στην Χάρη Σου στηρίζομαι Μητέρα την μεγάλη.
Και σαν Μητέρα ευσπλαχνική ελπίζω να μας σώσεις,από ορατούς κι αόρατους εχθρούς να μας γλιτώσεις.
Στην σκέπη των πτερύγων σου σκέπασε Παναγιά μου όλου του κόσμου τα παιδιά ,κι ύστερα τα δικά μου.
Και φώτισέ τα Παναγιά Χριστό να ακολουθήσουν και στον αγώνα της ζωής με Πίστη να βαδίσουν.
Την Πίστη την Πραότητα να μην την αμελήσουν,καθώς και την εγκράτεια μην την καταπατήσουν.Ω Παναγιά μου Δέσποινα λυπήσου κι ευσπλαχνίσου και άφεση αμαρτιών ζήτησε απ το παιδί σου.Να συγχωρέσει πταίσματα και τα αμαρτήματά μας,να οδηγήσει στο καλό εμάς και τα παιδιά μας...

pixie

Μία σειρά από ιατρικές μελέτες, ενισχύουν την άποψη ότι η προσευχή είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός θετικός παράγοντας για την αποκατάσταση της υγείας!

Σε μία δημοσκόπηση που έγινε πριν από δύο χρόνια για λογαριασμό του περιοδικού ''Time'' στις ΗΠΑ, το 82% των ανθρώπων που συμμετείχαν στη σχετική έρευνα, απάντησαν ότι πιστεύουν ακράδαντα στη θεραπευτική δύναμη της προσευχής και θεωρούν ότι προσευχόμενοι έχουν σώσει τους ίδιους ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα από αρρώστιες ή θάνατο...

larus audouinii

ακόμη υπάρχουν καταγραμμένα περιστατικά ασθενών που έχουν αναβάλει τον θάνατο τους εξαιτίας κάποιας σοβαρής αιτίας
Μεγάλο κεφάλαιο η πίστη και η θέληση

pixie

Κύριε! βοήθησέ με να αντιμετωπίσω με ψυχική γαλήνη όλα, όσα θα μου φέρει η σημερινή ημέρα.
Στην κάθε ώρα της ημέρας φώτιζέ με και δυνάμωνέ με για το κάθε τι.
Όποιες ειδήσεις κι αν λάβω σήμερα, δίδαξέ με να τις δεχθώ με ηρεμία και με την ακλόνητη πεποίθηση ότι τίποτε δεν συμβαίνει, χωρίς να το επιτρέπεις Εσύ.

Καθοδήγησε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου σε όλα μου τα έργα και τα λόγια.
Στις απρόοπτες περιστάσεις μη μ' αφήσεις να ξεχάσω ότι όλα παραχωρούνται από Σένα.
Δίδαξέ με να συμπεριφέρομαι σε κάθε μέλος της οικογένειάς μου και σ' όλους τους συνανθρώπους μου με ευθύτητα και σύνεση, ώστε να μη συγχύσω και στενοχωρήσω κανένα.

Κύριε! δώσε μου τη δύναμη να υποφέρω τον κόπο και όλα τα γεγονότα της ημέρας αυτής, σε όλη τη διάρκειά της.
Καθοδήγησε τη θέλησή μου και δίδαξέ μα να προσεύχομαι, να πιστεύω, να υπομένω, να συγχωρώ και ν' αγαπώ.
Αμήν

Προσευχή των πατέρων της Όπτινα

kataigida

Το θέμα δεν είναι μόνο η προσευχή αλλά ο τρόπος που την κάνεις.Θα πρέπει να το νιώθεις με όλο σου το είναι μόνο τότε η προσευχή εισακούγεται...

kataigida

Διάβασα κάτι πρόσφατα που με συγκλόνησε...

Ζήτησα απ τον Θεό να μου δώσει δύναμη κι Αυτός μου έδωσε δυσκολίες να τις ξεπεράσω.Του ζήτησα Σοφία,κι αυτός μου έδωσε προβλήματα να λύνω.Του ζήτησα οικονομική άνεση και μου έδωσε νου και ικανότητα να δουλεύω.
Του ζήτησα θάρρος και μου έδωσε κινδύνους να ξεπερνώ.Του ζήτησα Αγάπη και μου έδωσε προβληματικά άτομα να βοηθώ.Του ζήτησα Χάρες και μου έδωσε ευκαιρίες να εκμεταλευτώ.Από ότι ζήτησα δεν πήρα τίποτα από αυτά που ήθελα.Πήρα όμως τα πάντα από αυτά που πραγματικά χρειαζόμουν.Η Προσευχή μου εισακούστηκε....

Δεν είναι τέλειο? :roll:

pixie

Η προσευχή είναι μια υπέρβαση... Ερχόμαστε σε επαφή με τον Θεό αλλά και με τη βαθιά ψυχή μας...

Και είναι η πίστη που την πραγματώνει...

Συμπέρασμα από αυτό που διάβασα, kataigida...

Θα πρέπει να ευχαριστούμε τη ζωή για ότι μας παίρνει κυρίως και όχι για ότι μας δίνει! Γιατί έτσι μόνο γινόμαστε ικανοί ν΄αντιληφθούμε αφενός την ουσία των πραγμάτων κι από την άλλη, να είμαστε εσωτερικά δυνατοί ώστε να αντιμετωπίζουμε τις όποιες δυσκολίες.

sourtoyki

η προσευχη ειναι απλα αλλη μια αυταπατη

571 Επισκέπτες, 0 Χρήστες