Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 304
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 301
  • Total: 302
  • Leon

Κάπνισμα τέλος..??

Ξεκίνησε από tziger, Ιουνίου 28, 2009, 05:09:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Eγώ πάλι ένα πράγμα συμπεραίνω: Είστε όλοι καπνιστές!!! ;-)

Παιδιά, τι να πω... Τα δικαιώματα είναι ίσα για τους καπνίζοντες ή μη.
Καταλαβαίνω, είναι πάθος, και τα πάθη δεν μπορούν να γίνουν θεσμοί των μαγαζιών!

Ας το διακωμωδήσω καλύτερα...
Να, βρήκα κι αυτό το χαριτωμένο... :neutral:

ΥΓ. Κι απ΄ ότι βλέπω, ευθυτενής ο αυχένας του καπνιστή! 'Οχι σαν τον δικό μου με τα 3 κατάγματα...  :sad:
'Ασχετο... αλλά εμένα αυτό είναι το πρόβλημά μου...  :mrblue:

heinrich

εγώ που το έχω κόψει εδώ και σχεδόν 3 χρόνια, μόνο καλά εισέπραξα.
Το μόνο μειονέκτημα είναι η απώλεια συγκέντρωσης και κάμποσα κιλα εάν δεν προσέξεις τη διατροφή σου.
Εντάξει, ήταν μια απόλαυση, αλλά μπροστά στο πλεονέκτημα πως ξανακερδίζεις όσφρηση, γεύση και ενέργεια δεν συγκρίνεται. Κάνω περισσότερα πραγματα από όσα έκανα έως έφηβος.Τώρα όποιος μου λέει πως γνωρίζει από καλό φαγητό και ποτό και συγχρόνως καπνίζει, εγώ γνωρίζω από πρώτο χέρι πως δεν ξέρει τι του γίνεται αλλά τον αφήνω να χαιρεται....
Ο νόμος περί απαγορευσεως του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους που κατατέθηκε πέρυσι βρήκε το δρόμο του όπως όλοι οι υπόλοιποι ελληνικοί νόμοι. Προσωπικά εάν βρεθώ σε ένα μπαρ που δεν αντέχω τη κάπνα τότε σηκώνομαι και φεύγω. Ευτυχώς δεν μου έχουν σωθεί οι επιλογές. Εάν βρεθώ σε ένα ιδιωτικό χώρο που βρωμοκοπά από κάπνα θα ζητήσω ευγενικά να μην καπνίσουν μπροστά μου. Εάν δεν σεβαστούν τη επιθυμία μου τότε θα τελειώσω τη δουλειά μου όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα την κοπανήσω. Δεν καταλβαίνω γιατί να γίνεται τόσος ντόρος για τους καπνιστές και τους μη. Οπως έκανα τις επιλογές μου όταν κάπνιζα έτσι τις κάνω και τώρα.
Τουλαχιστον όσο καπνιζα σεβόμουν τον άλλον. Ακομα και στο σπίτι που ζούσαν οι δικοί μου είχα το δικό μου φουαγιέ.

pixie

Πολύ θετικό το μήνυμα,  heinrich! Εύχομαι να έχει διάρκεια η προσπάθειά σου και να μην υποτροπιάσεις...

ΥΓ. Οι οδηγοί αγώνων, αν είναι καπνιστές, δεν ανάβουν τσιγάρο τουλάχιστον 8 ώρες πριν την αρχή του αγώνα αυτοκινήτων που συμμετέχουν, επειδή γνωρίζουν καλά ότι θα έχουν μειωμένη φυσική και νοητική ικανότητα.

Βέβαια αυτό εμάς δεν μας αφορά, ε?  ;-)  :razz:  :mrblue:  :mricy:

KostasD33

Βρε Μάγια κανείς ούτε καπνιστής δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι κάνει καλό στην υγεία του να καπνίζει
(όπως δεν κάνουν καλό και μερικές δεκάδες άλλες πράξεις που όμως τις κάνουμε)
Άλλο αυτό όμως κι άλλο να αναγάγεις όλο το πρόβλημα υγείας προς τρίτους το κάπνισμα των καπνιστών, ειδικά όταν και οι μη καπνιστές κατεβάζουμε μαζί με εσάς τόνους καυσαέρια από τα αυτοκίνητα, από τους λέβητες, από τα χλώρια στο νερό από τα χιλιάδες περίεργα Ε συντηρητικά στις τροφές από παιχνίδια μεταλλάξεων και από δεκάδες άλλα πράγματα που θα μπορούσα να αναφέρω

Ναι κάνει κακό το κάπνισμα σε όσους καπνίζουν
Δεν κάνει κακό σε όσους δεν καπνίζουν και πέρα από μερικές ειδικές περιπτώσεις χώρων εργασίας μικρού και κακό εξαερισμό κλπ δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές….
Αντιπαθητικοί αντικαπνιστές όμως υπάρχουν αρκετοί

Και νόμοι που και καλά φροντίζουν την υγεία μας αλλά στην πραγματικότητα ξεκίνησαν και έγιναν παρακινούμενοι από ειδικά οικονομικά συμφέροντα δίνουν την δυνατότητα σε φανατικούς αντιπαθητικούς αντικαπνιστές να λειτουργούν σαν τρίτη φάλαγγα πολλές φορές
Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια δίκη που γίνεται αυτό το διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες (πρώτη διδάξασα της αντί εξτρατιας αυτής).
Στην δίκη λοιπόν αυτή μια κάτοικος διαμερίσματος Χ ορόφου κάνει μήνυση στον κάτοικο του αποκάτω ορόφου της ίδιας πολυκατοικίας, επειδή είναι καπνιστής και ναι ισχυρίζεται ότι επειδή καπνίζει στο διαμέρισμα του έναν όροφο πιο κάτω την μετατρέπει σε παθητική καπνίστρια και της χαλαει την υγεία

Καπνιστές είμαστε όχι λεπροί ούτε εγκληματίες ούτε παιδεραστές ούτε δολοφόνοι μη τρελαθούμε κιόλας
Και βλακεία μας μεν αλλά δεν μας κάνετε και χάρη ούτε χρειαζόμαστε καλά λόγια ούτε είμαστε κινούμενα πτώματα.
Ο παππούς μου πέθανε στα 94 και κάπνιζε σαν φουγάρο και μη πει κανείς ότι αν δεν κάπνιζε θα ζούσε πιο πολύ… το σίγουρο όμως είναι ένα. Ότι ο γείτονας του που δεν κάπνιζε η δική του υγεία δεν επηρεάστηκε από την καπνιστική συνήθεια του παππού μου επί 90 χρόνια
Αυτά

katinaki

ναι αλλά ξες πώς βρομάει όταν καπνίζει η από πάνω?  :oops:

και ναι παντού καπνίζουν, όπως και πριν κανονικότατα.

Αφού όλα τα "μαγαζιά" προμηθεύτηκαν την ειδική άδεια  :mrgreen:

pixie

Κώστα μου, εγώ δεν κρίνω κανέναν για τις επιλογές του, δεν το κάνω ποτέ!

Αν διάβασες λίγο παραπάνω, αναφέρω: Τα δικαιώματα είναι ίσα για τους καπνίζοντες ή μη.
Κι αυτή είναι η άποψή μου. Μπορεί βέβαια να μην καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτή η εξάρτηση ή πάθος ή στέρηση αφού ούτε κάπνισα ποτέ μου, ούτε ένιωσα την ανάγκη να το κάνω...  ;-)

Επίσης θεωρώ ότι το κράτος δεν μπορεί να απαγορεύει το κάπνισμα, από τη στιγμή που δέχεται να του πληρώνει ο καπνιστής τον φόρο του τσιγάρου!

heinrich

πάντως όσο αφορά το τόπο εργασίας είμαι κάθετα σύμφωνος με την απαγόρευση. Οταν ήμουν υπάλληλος, την δεκαετεία του 90, απαγορευόταν να καπνίζουμε μέσα. Η ποιότητα του αέρα ήταν καταπληκτική. Εμένα μου ακούγεται χαζομάρα να απαγορεύσεις το κάπνισμα στα μπαρ και στα εστιατόρια αλλά όπως κάθε ελληνικό νόμο, τον εφαρμόζουν στην αρχή, για να τον γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια αργότερα. Δεν κρατάνε καθόλου καν τα προσσχήματα.
Οι φανατικοί αντικαπνιστές είναι οι πρώην καπνιστές. Αυτοί ξέρουν διότι έχουν περάσει και στις 2 μεριές.
Πάντως να ξέρετε πως η οσφρηση γυρίζει στο 20πλάσιο. Μιλάμε πως μπορώ να μυρίζω στα κάτουρά μου τι έφαγα το προηγούμενο βράδυ (όταν αυτό έχει μια κάποια έντονη μυρωδιά).

katinaki

τι κάθεται και μυρίζει ο άνθρωπος  :lol:

kuria

εγω παλι λογω ιδιαιτερα αυξημενης αισθησης οσφρησης και αδυναμιας αντοχης στις δυσαρεστες οσμες (εχω παρει απο τη γιαγιουλα μου και φτανω ισαμε το ξερατιο) πρεπει να κανω φιλοτιμες προσπαθειες να αυξησω το καπνισμα, γιατι τι να κανουν στο βλεννογονο της μυτουλας μου, 2-3 τσιγαρακια εξτρα λαιτ το 24ωρο;
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Crazy

Glykia Kyria .. an prokeitai na epiteleso ergo prosforas ...
dexomai na ertho na kapnizo dipla sas, outos oste na frontiso gia tin aliosi tis osfrisis sas...  :cool:

pixie

Εμένα δεν μπορεί πια κανείς να με πείσει να χαλάσω τα χρηστά μου ήθη επί του θέματος?  :cry:  :mad:

Πάντως, ρε παιδιά, στοίχημα!!!

Αν καταφέρει κάποιος να με κάνει να καπνίσω - ώστε να μην νιώθω δακτυλοδεικτούμενη ωσάν τη μύγα μες στο γάλα - θα του χρωστώ ευγνωμοσύνη!  :razz:  :lol:  :shock:

KostasD33

Δοκίμασε πούρο  :P

Επονομαζόμενο και Προεδρικό .....

heinrich

[quote user="kuria" post="332213"]εγω παλι λογω ιδιαιτερα αυξημενης αισθησης οσφρησης ...[/quote]

δεν μπορώ να φανταστώ τη  μύτη και την ομορφάδα σου

KostasD33

Εγώ πάλι δεν μπορώ να σε φανταστώ να κατουράς και μετά να τα μυρίζεις μπας και θυμηθείς τι έφαγες χτες

Υ.Γ.
Άλλη μια αρνητική παρενέργεια σε ένα πρώην υγιέστατο καπνιστή που έκοψε το τσιγάρο

heinrich

δράμα δράμα
όπως της κυριας η ομορφάδα

301 Επισκέπτες, 1 Χρήστης