Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 287
  • Total: 287

Κάπνισμα τέλος..??

Ξεκίνησε από tziger, Ιουνίου 28, 2009, 05:09:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

SALTARISMENOS

symfwnw me to  problima tis anais8isias kai gia ayto ypirkse kai to metro tis diamorfoshs gia xwroys kapnistwn kai mh, apo ekei kai pera h or8h efarmogi aytoy toy metroy eksartate kai apo tin pragmatopoihsh ton anagaiwn elegxwn. H plhrhs apagoreysh einai ypervoliki kai ka8ara eispraktikoy xaraktira. gia paradeigma stoys xwroys ergasias mexri shmera epitrepotane to kapnisma sta kapnistiria opoy den enwxloyntan kaneis, kai pleon anagazoyn to prosopiko na vgainei ektos ktirioy h stin taratsa gia na kapnisei, den vriskw kapoia logiki se ayto.

black_velvet

[quote user="SALTARISMENOS" post="341333"]o kosmos antidra giati apo tin apolyti eley8eria poy exoyme ma8ei oloi ksafnika pame sto alo akro, kata tin apopsi moy den prepei na apagoreytei entelws to kapnisma se xoroys diaskedashs kafe,tevernes,kentra ktlp, ala se xoroys ergasias kai dimosies ypiresies. H pliris apagoreysh den steki san logiki an 8elw na kapnisw giati na moy to apagoreysei to kratos, to logiko einai  na yparxoun xoroi gia kapnizontes kai mi opos isxye mexri shmera sebasmos kai pros tis 2 pleyres wste na einai oloi ikanopoihmenoi.[/quote]

Μα η απαγόρευση στους χώρους εργασίας ισχύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα!!
Και μόνο σε γραφείο του ενός, είχε δικαίωμα αυτός ο ένας να αποφασίσει μόνος του αν θα καπνίζει ή όχι.
Τώρα λοιπόν (πέρυσι δηλαδή) απαγορεύθηκε εξ ολοκλήρου και στους χώρους εργασίας (ούτε καν κλειστός εσωτερικός χώρος δεν υφίσταται, σωστά; ) και επεκτάθηκε και στους χώρους διασκέδασης.

Πόση περίοδο προσαρμογής θέλει πια ο έλληνας;

Όσο για τους χώρους καπνιζόντων και μη σε ένα μαγαζί (μπαρ, ταβέρνα, εστιατόριο, οτιδήποτε), πώς ακριβώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Απαιτώντας να έχει κάθε μαγαζάτορας δύο εντελώς διαφορετικές αίθουσες, μια για τους καπνίζοντες και μια για τους μη;

Ή μήπως όπως το είχα δει πριν μια δεκαετία σε 5αστερο ξενοδοχείο της Βιέννης όπου κάθισα σε ένα τραπέζι μη καπνιζόντων για το πρωινό μου, δίπλα (κολλητά) ήτανε παρτέρια με λουλούδια κι αμέσως μετά, και πάλι κολλητά, ήτανε τραπέζια καπνιζόντων; Και όλος ο καπνός τους ερχότανε πάνω μου; Πρωί πρωί;
Συγγνώμη κιόλας αλλά αυτό εγώ το θεωρώ τουλάχιστον δούλεμα, αν όχι κοροϊδία χειρίστης μορφής. Κάτι το οποίο τόνισα κάνοντας τα σχετικά μου παράπονα τότε  :razz: - κι η "αποζημίωση"; ένα πλήρες γεύμα για μένα και την παρέα μου, "κερασμένο" απ' το ξενοδοχείο. Αν και δεν "διόρθωσε" την πρωινή μου ανακατωσούρα εξαιτίας του τσιγάρου, ήτανε τουλάχιστον ένα δείγμα σεβασμού προς τον πελάτη, κάτι απ' το οποίο επίσης πάσχει η χώρα μας. Αλλά αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

SALTARISMENOS

stin Ellada h apagoreysh ontos isxye se xwroys ergasias ala ypirxan kapnistiria sta ktiria gia toys kapnizontas ergazomenoys pleon katargisane kai ta kapnistiria, kai apla exw tin aporia poion akrivos mporei na enwxlisei enas kleistos xwros mesa ston opoio mpainei mono opoios 8elei na kapnisei. gia ton diaxwrismo an eixan ligo myalo kai oxi apla na pernane nomoys ston aera 8a orizan ektos apo diaxwristiko gyali enan as poume arketa kalo eksaerismo kai swsth diamorfosh pragmata poly eykolotera stin efarmogh toys. Prosopika arxisa na kapnizw sxetika <megalos> prin 3-4 xronia, ews tote eimoyn polemios toy kapnizmatos oyk oliges fores eixane fygei apo to mpalkoni paketa tsigara menontas sto idio spiti me maniodeis kanpistes goneis, kai fysika me enwxloyse kai h kapna mesa se ena magazi, omos exw vre8ei kai se katastimata me polu kalo eksaerismo px fridays pagratioy sta opoia an kai diplana trapezia kapnizontes kai mh den soy erxete tpt.

pixie

[quote user="black_velvet" post="341363"]Πόση περίοδο προσαρμογής θέλει πια ο έλληνας;
[/quote]
Mεγάλη! Γιατί και καλομαθημένος είναι και δεν δέχεται το ΟΧΙ σαν απάντηση...
Πώς να τον περιορίσει εύκολα ένας αντικαπνιστικός νόμος...

Άραγε θα υπάρχει η διαδικασία του αυτόφωρου για κάποιον που δεν θέλει να συμμορφωθεί?
Θα υπάρχει ενδεχόμενα κάποια περίοδος χάριτος μόνο με συστάσεις ή σε μπουζουριάζουν αμέσως αν αρνηθείς? :mricy:

rain

Να τους ευνουχίζουν κιόλας ρε πίξι στο αυτόφορο :x  :x  :x

pixie

:mryellow:

Για να δούμε αν τα παρακάτω βοηθήσουν τους καπνιστές μειώνοντας τη σχετική όρεξή τους για ένα τσιγαράκι!

Το κάπνισμα, μαζί με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και το άγχος θεωρούνται από την επιστήμη οι τρεις βασικοί παράγοντες πρόωρης γήρανσης. Πριν λοιπόν ανάψετε το επόμενο τσιγάρο, διαβάστε μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το τι ακριβώς κάνετε στο δέρμα σας όσο δεν απαλλάσσετε από την κακή σας συνήθεια.

1.- Κάθε φορά που εισπνέετε τον καπνό του τσιγάρου περισσότερες από τρία εκατομμύρια ελεύθερες ρίζες παράγονται στα πνευμόνια σας, μολύνοντας τον οργανισμό, με αποτέλεσμα η λειτουργία του δερματικού φραγμού να διαταράσσεται και ο αντιοξειδωτικός μηχανισμός άμυνας του δέρματος να μειώνεται.
2.- Το 1985 ο όρος ''πρόσωπο καπνιστή'' προστέθηκε στο ιατρικό λεξικό. Τα χαρακτηριστικά του – που το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο από τη φυσική του ηλικία – ορίζονται ως εξής: ''Γραμμές ή ρυτίδες, ορατές κυρίως στις γωνίες των χειλιών και στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, αλλά και βαθιές γραμμές στα μάγουλα, στην περιοχή μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους ή και στο σαγόνι''.
3.- Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει περισσότερες από 4.000 τοξικές χημικές ουσίες, πολλές από τις οποίες απορροφώνται από το αίμα και διεισδύουν στη δομή του δέρματος.
4.- Το κάπνισμα προκαλεί συστολή των αγγείων στα ανώτερα στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η τάση του οξυγόνου (υποξαιμία). ΄Εχει βρεθεί ότι ένα πακέτο τσιγάρα μπορεί να προκαλέσει υποξαιμία στο δέρμα για μια ολόκληρη μέρα.
5.- Έχει παρατηρηθεί από αλλεπάλληλες μελέτες στην παραγωγή κολλαγόνου και διαταραχές στη σύνθεση της ελαστίνης. Πράγμα που σημαίνει ότι το κάπνισμα ευθύνεται για την πρόωρη χαλάρωση του δέρματος και το σχηματισμό ρυτίδων.
6.- Το δέρμα του καπνιστή είναι συνήθως πιο λεπτό εξαιτίας της κακής κυκλοφορίας του αίματος, γεγονός που ''συμμετέχει'' στην πρόωρη γήρανση. Το απέδειξε μεταξύ άλλων μια πρωτοποριακή μελέτη σε 25 ζευγάρια μονοζυγωτικών διδύμων, με το ένα μέλος κάθε ζευγαριού να είναι συστηματικός καπνιστής και το άλλο να μην έχει καπνίσει καθόλου. Χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, οι επιστήμονες βρήκαν πολύ σημαντικές διαφορές στο πάχος του δέρματος, με τους καπνιστές να έχουν από 25% έως και 40% πιο λεπτό δέρμα από τα αδέλφια τους που δεν είχαν καπνίσει.
7.- Σχεδόν σταθερά ευρήματα στους καπνιστές είναι το σταχτί χρώμα της επιδερμίδας και τα συμπτώματα ξηρότητας.
8.- Στις γυναίκες καπνίστριες παρατηρείται συχνά αρρενοποίηση του προσώπου με τραχύτητα και αυξημένο τρίχωμα.
9.- Το κάπνισμα ευθύνεται για τη μείωση της αντιγηραντικής βιταμίνης Α στο δέρμα, καθώς και για την εξουδετέρωση της βιταμίνης C που είναι απαραίτητη για το χρηματισμό κολλαγόνου.
10.- Οι αλλαγές στο δέρμα έπειτα από 10 χρόνια συστηματικού καπνίσματος είναι μη αναστρέψιμες.

Michael_Design

[align=center]“Μπάφιασε” ο Παμπούκης – Επεισόδιο για τσιγάρο σε εστιατόριο[/align]

Πολλοί έχουν μπαφιάσει την κυβέρνηση, αλλά ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης έφτασε στα άκρα για ένα τσιγάρο.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το επεισόδιο έγινε σε εστιατόριο στο Κολωνάκι.
Ο κ. Παμπούκης συνέτρωγε με τον κ. Βενιζέλο και γάλλους εκπροσώπους της Lazard – επενδυτικού οίκου – και ως γνωστόν μετά το φαί το τσιγάρο.. τραβιέται.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα λοιπόν ο κ. Παμπούκης μετά από δίωρο δείπνο σε σημείο του εστιατορίου άκρως διακριτικό ώστε να μην τραβούν τα βλέμματα ή και με το φόβο της δημόσιας αποδοκιμασίας – εκεί σύμφωνα με την εφημερίδα ηλικιωμένη είχε αποδοκιμάσει τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή – θέλησε να κάνει ένα τσιγάρο, φανατικός καπνιστής γαρ.

Μάλιστα την ίδια επιθυμία εξέφρασε και ο κ. Πιγκάς της Lazard. Τότε σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο κ. Παμπούκης – παρά τις αντιδράσεις των σερβιτόρων που πρέπει να εφαρμόζουν το νόμο που η κυβέρνηση του κ. Παμπούκη ψήφισε – άναψε τσιγάρο.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε στο Θέμα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παίρνει με τη βία το τσιγάρο από το χέρι από τους πελάτες. Από τη στιγμή που – όπως είπε – επέμεινε έβγαλε και αυτός τα τασάκια και τα έφερε στο τραπέζι.

newsit.gr

eloy

Του έλληνα ο πνεύμονας,απαγόρευση δεν υπομένει!

Belladona

... μπααα , τώρα άρχισα στριφτό , μου αρέσει η διαδικασία  :smile:

vencedor

μμμ... τελος.
εδω κ 2,5 μηνες ειμαι φανατικος ατμιστης. ;-)

MEGA 1

Κόφτε το πια το ρημάδι.........
Κακό κάνει και πάρα πολύ κακό μάιστα και εντάξει τί εθισμός?
ΕγΏ κάπνιζα απο τα 18 και 5 χρόνια πρίν το έκοψα εντελώς και αμετάκλητα.
Δέν έχω ξανακαπνίσει, βέβαια η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές μου έρχεται μυρωδιά καπνού απο άλλους που καπνίζουν και το αναζητώ.
Αλλά το έχω σταματήσει τελείως.

katinaki

πολλοί το αποφάσισαν και το έκοψαν εν μία νυκτί και για πάντα. Η συμβουλή για πρώην καπνιστές είναι: "Απέφυγε το 1ο τσιγάρο".
Το θέμα βέβαια εδώ ήταν επειδή απαγόρευσε η κυβέρνηση το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους. Αλήθεια το θυμάται κανείς αυτό? όλοι καπνίζουν ελεύθερα παντου.

Belladona

[quote user="Belladona" post="361517"]... μπααα , τώρα άρχισα στριφτό , μου αρέσει η διαδικασία  :smile:[/quote]

μην νομίζετε , μιλάω για 1-2 την ημέρα , όσο κρατάει ένα καφεδάκι, αλλά το ναργιλεδάκι μου δεν το αποχωρίζομαι συχνά - πυκνά :smile:

jcdenton

[quote user="vencedor" post="361529"]μμμ... τελος.
εδω κ 2,5 μηνες ειμαι φανατικος ατμιστης. ;-)[/quote]

:arrow: Προτιμάς τον ατμό από τον καπνό; Χιχιχι  ;-)

[quote user="Belladona" post="361626"]αλλά το ναργιλεδάκι μου δεν το αποχωρίζομαι συχνά - πυκνά :smile:[/quote]

:arrow: Δεν καπνίζω, ούτε ναργιλέ κάνω, αλλά ξέρω ένα καλό μαγαζί με νεργιλέδες. Αν αξιωθούμε να γνωριστούμε από κοντά, θα σε πάω για καφεδάκι ή ποτάκι  :mryellow:  :mryellow:
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

vencedor

[quote user="jcdenton" post="361678"][quote user="vencedor" post="361529"]μμμ... τελος.
εδω κ 2,5 μηνες ειμαι φανατικος ατμιστης. ;-)[/quote]

:arrow: Προτιμάς τον ατμό από τον καπνό; Χιχιχι  ;-) [/quote]

..κ βεβαια... φανατικος ατμιστης πλεον. ;-)

287 Επισκέπτες, 0 Χρήστες