Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 331
  • Total: 332
  • Leon

Γιατί δεν διαβάζουν βιβλία οι 'Ελληνες ?

Ξεκίνησε από pixie, Ιουλίου 12, 2009, 08:43:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ludwig

[quote user="pixie" post="343883"][quote user="Ludwig" post="343877"]αν έβλεπες τις πωλήσεις των βιβλίων συνταγών δεν θα ξεκινούσες τέτοιο τόπικ[/quote]

Δεν έχω κάτι με τις συνταγές - Μαγειρικής υποθέτω - αλλά δεν αναφερόμουν σε τέτοιου είδους αναγνώσματα όταν ξεκινούσα ένα σχετικό με τα βιβλία θέμα, αλλά σε ουσιαστική γνώση.[/quote]

οι συνταγές μαγειρικής δεν είναι ουσιαστική γνώση? Αν δεν είναι αυτές τότε ποια βιβλία είναι?
Μήπως τα ιστορικά τα οποία ανα 50 χρονια αναθεωρούνται?
Τα ψυχολογίας που καταρίπτονται ανά 10ετεία?
Ασε τα οικονομικά.
Ακόμα και μαθηματικά θεμέλια μπορούν να καταρριφθούν.

Λοιπόν, άσε τα σοβαρά σου βιβλία και πιάσε γρηγορα να φτιάξεις κανένα μουσακά.

kuria

καλα σου λεει pixie μου, ασε τα αλλα αναγνωσματα και πιασε τον τσελεμεντε μπας και φτιαξεις κανα μουσακα της προκοπης, γιατι εγω οταν δοκιμασα να αυτοσχεδιασω παστιτσιο, λακισαν τα μακαρονια απ το ταψι...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Ludwig

σε χαμηλό ταψί πήγες να κάνεις παστίτσιο ρε προκόπη?

kuria

μωρε μια χαρα βαθυ ηταν το ταψι... τα μακαρονια του επεσαν πολλα...

Ludwig

κατάλαβα......σου παν να τα βάλεις με τα γραμμάρια και εσύ τα βαλες με το μέτρο

kuria

η αληθεια ειναι πως για ολα φταιει ο κιμας... ηταν μεγαλη ποσοτητα και σκεφτηκα πως επρεπε να βαλω και τα αντιστοιχα μακαρονια... απλα δεν προνοησα να τα στρωσω σε καμια τεραστια λαμαρινα...

Ludwig

[quote user="kuria" post="343919"]μωρε μια χαρα βαθυ ηταν το ταψι... απλά η συνταγή έγραφε λάθος τη διάσταση της λαμαρίνας και του φούρνου[strike] τα μακαρονια του επεσαν πολλα[/strike]...[/quote]

στο διόρθωσα!

pixie

Τη Μαγειρική την λατρεύω παίδες!!! :grin:

Μαγειρεύω τα πάντα έως πικάντικες καταστάσεις ποικίλης ύλης! ;-)
Τώρα πάω να ρίξω έναν μουσακά... :razz:  :lol:

Ludwig

δεν πιστέυω να μαγειρεύεις σαν τον Προκόπη από πάνω?

kuria

μπα... στη μαγειρικη
εγω δεν εχω ταιρι
η Στελα ειναι αστερι!

pixie

'Ετσι ακριβώς είναι, νέε μου...  :mricy: Υποψιάζομαι άλλωστε ότι ο Προκόπης διαθέτει καλλιτεχνική ευαισθησία στο μπούκωμα και ουχί στο μαγείρεμα.

Μάλιστα, όπως διαδίδεται, όταν του παίρνεις την μπουκιά απ΄το στόμα ελοχεύουν κίνδυνοι - δάγκωμα παραμέσου δακτύλου, έκκριση σιέλου κλπ. συναφή...  ;-)

kuria

[quote user="pixie" post="343937"]'Ετσι ακριβώς είναι, νέε μου...  :mricy: Υποψιάζομαι άλλωστε ότι ο Προκόπης διαθέτει καλλιτεχνική ευαισθησία στο μπούκωμα και ουχί στο μαγείρεμα.

Μάλιστα, όπως διαδίδεται, όταν του παίρνεις την μπουκιά απ΄το στόμα ελοχεύουν κίνδυνοι - δάγκωμα παραμέσου δακτύλου, έκκριση σιέλου κλπ. συναφή...  ;-)[/quote]

τς τς τς ανακριβειες και κινδυνολογιες...

ποιος τολμησε ποτε να παραβιασει την αποσταση ασφαλειας απο το οδοντικο μου φραγμα, ωστε να βγουν ασφαλη συμπερασματα για τις συνεπειες της πραξης;

pixie

Μήπως έχει αρχίσει να χάνεται πλέον η γοητεία του βιβλίου? Όσο η τεχνολογία προχωράει, από τους παπύρους, τις περγαμηνές, την τυπογραφία του Γουτεμβέργιου... τα άπειρα βιβλία που στοιβάζονταν με ευλάβεια στη βιβλιοθήκη μας... φτάσαμε στο ηλεκτρονικό βιβλίο!

Μάλλον, δυστυχώς, η τεχνολογία εκτοπίζει το βιβλίο με τη μορφή που γνωρίζαμε και αγαπούσαμε. Βέβαια, η εξαίσια μυρωδιά της τυπογραφικής μελάνης και των παλιών βιβλίων καθώς τα φυλλομετρούσαμε διαβάζοντας, πάντα θα μένει άφευγη στην ψυχή μας...

Η πρόοδος δεν σταματάει, θα μου πείτε... Όπως και νάχει όμως το θέμα, κι επειδή κάποιες αγαπημένες συνήθειες δεν ξεχνιούνται, έναν έντυπο ''φίλο'' δίπλα στο μαξιλάρι μου πάντα θα έχω...  να χαϊδεύω τρυφερά το χαρτί... να θαυμάζω τα εξώφυλλα... να βυθίζομαι μαγεμένη στις λέξεις...

jcdenton

[quote user="Michael_Design" post="343906"]
Παράθεσηhttp://4.bp.blogspot.com/_kbsrUwizMMc/SYNGKyg3QgI/AAAAAAAALPE/e9hJDwakr1Q/s1600/Picture+1.jpg[/img]

Παναγία μου, τυφλώθηκα... :cool:

Αυτό δεν είναι περιοδικό. Είναι  επιστημονικό εγχειρίδιο με θέμα την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους  :oops:  :oops:
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

MEGA 1

Σοβαρά τώρα.....για να έχει κάποιος λαός μέσα στα ενδιαφέροντά του το βιβλίο πρέπει πρώρα απο όλα ο λαός αυτός να έχει όρεξη και θέληση για να εξερευνήσει και να μάθει καινούργια πράγματα.
Ο Έλληνας όχι μόνο είναι απολύτως κενός περιεχομένου και χαμένος τελείως στον μέχρι πρόσφατα υπερ-καταναλωτισό του αλλά είναι και τελείως ανίδεος για το ποιός πραγματικά είναι ο ίδιος και είναι και οι άλλοι.
Γενικά ο Έλληνας δέν είναι τίποτε άλλο παρα ένας διεθνής αμόρφωτος και άσχετος την στιγμή που άλλοι λαοί ακόμα και οι Κινέζοι συνειδητοποιούν την σημασία της κουλτούρας.
Και λέω ακόμα διότι αυτοί ποτέ δέν είχαν ουσιαστική δημοκρατία.

331 Επισκέπτες, 1 Χρήστης