Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 605
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 585
  • Total: 585

Απολογισμός...

Ξεκίνησε από pixie, Αυγούστου 05, 2009, 11:17:18 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Ας πάω λοιπόν ξανά στο παζάρι της ζωής. Λεω σήμερα ν' αγοράσω έναν συντονιστή ψυχής κι ένα μεγάλο μεταξωτό κόκκινο φιόγκο για τον επόμενο χορό των μεταμφιεσμένων... ;-)  :grin:

Κάποτε έρχεται μια μεταιχμιακή στιγμή στη ζωή μας που κάνουμε έναν σοβαρό απολογισμό και ξαφνικά όλα γύρω μας μοιάζουν λιγοστά και μυρίζουν ανεπάρκεια.
'Εχουμε πολλά κρατούμενα... Παλέψαμε για τα συναισθήματα και την ψυχική μας πληρότητα, κοπιάσαμε, απογυμνωθήκαμε, αποκτήσαμε κάποια εύθραυστα προνόμια σε επίπεδο κοινωνικών στόχων.
Κάναμε τα πάντα για να νιώσουμε πως επιτέλους υπάρχει μεγαλείο στην ανυποψίαστη ανθρώπινη μοίρα, βρήκαμε τον άνθρωπό μας, περάσαμε στην παραγωγή και την δημιουργία, νιώσαμε πως επιτέλους αυτή η γη κατοικείται...

Και ξαφνικά? Παρουσιάζεται η μεγάλη ανατροπή! Κι όλα καταρρέουν...
Θεωρώ πως αυτό ακριβώς είναι ένα καίριο σημείο, κάτι σαν ορόσημο για τον άνθρωπο, όπου ενώπιος ενωπίω, συναντά γυμνό τον εαυτό σου σε έναν εσωτερικό καθρέφτη καμωμένο στα μέτρα του, μα βλέπει πως στο είδωλο υπάρχει κάποιος άλλος που του μοιάζει, αλλά όχι ο ίδιος!

Μήπως ήρθε η στιγμή για κάποια παραδοχή λαθών και αναθεώρηση πορείας? Μήπως τίποτα δεν καταγράφεται τυχαία και είναι καιρός να ξεκινήσουμε το δύσκολο ταξίδι μέσα μας, αυτό που θα μας οδηγήσει πρώτα στον εαυτό μας και μετά στους άλλους?

Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να εσωστραφούμε, να προβληματιστούμε βαθύτερα, να αναζητήσουμε όχι την επιφάνεια πλέον αλλά την ψυχή των πραγμάτων?

KostasD33

Για να πω την αλήθεια οι δικοί μου απολογισμοί σπανια κρατούν περισσότερο από 33 δευτερόλεπτα....
Περνάνε χιλιάδες παράγματα από το μυαλό μεν αλλα τόσο κρατάει ένας απολογισμός σε εμενα...
όχι περισσότερο...
Προβλέπω τον καλο απολογισμό θα τον κάνω στο Τέλος όταν θα κλείσει και η αυλαία...
και μάλλον κι αυτός αλλα τόσα δευτερόλεπτα θα κρατήσει....

pixie

Χμμμ.... Το θέμα όμως είναι να γίνεται κάποιος σχετικός απολογισμός έγκαιρα, ώστε να υπάρχει και μια θετική δυνατότητα αναθεώρησης.

Δεν θα 'θελα να φτάσω κάπου και να νιώσω ότι έχω μείνει στις κοινότυπες ανθρώπινες αξιολογήσεις χάνοντας τη λεπτή ουσία της ζωής...

pixie

Δεν αλλάζεις τον τρόπο διαβίωσης - αυτό είναι κάτι που ούτως ή άλλως μπορείς να το ορίσεις και να το οριοθετήσεις στη συνέχεια - την ματιά σου αλλάζεις μέσα στην καθημερινότητα! Της δίνεις χρώμα και την κάνεις πιο ευέλικτη...

Διευρύνεις τους ορίζοντές σου ώστε να χωράει μια φιλοσοφία ζωής τέτοια που θα σου επιτρέπει να συνδιαλέγεσαι και με άλλα πράγματα, εκτός των κλασικών εικονογραφημένων παραστάσεων.

Προσωπικά, πέταξα ή χάρισα μετά μεγάλης ευχαρίστησης ''γαμάτες'' κοινωνικές θέσεις και έστειλα στο διάολο ετικέτες κοινής λογικής λειτουργώντας ανατρεπτικά προκειμένου να μπορώ να ανασαίνω ελεύθερα μέσα στην αυτάρκειά μου, συνεπώς είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσε να προτείνει απλή δράση ή κούρνιασμα στα αβγά μας.  

Ποτέ δεν βρήκα την ευτυχία στα καθημερινά τετριμμένα...

pixie

sevenseas

sorry pixie
αλλα αυτο που καταλαβα απο το κειμενο σου
ειναι να ζεις μια συνηθισμενη ζωη , χωρις τα θελω σου
και την μιζερια αυτή απλα να ονομαζεις με ωραιες λεξεις

ας πουμε ζωη χαρισαμενη,ευτυχισμενη, ακραια κλπ

αν δεν καταλαβα καλα
σχωρα με

pixie

Θα το χρειαστείς το συγχώριο, καλέ μου sevenseas, διότι μυρωδιά δεν πήρες!  :razz:  :mryellow:

Εγώ μιλάω για θέσεις ζωής ως συνειδητή επιλογή και θέμα βούλησης... δεν αναφέρομαι σε εξωτερικά μπιχλιμπίδια - λέξεις κλπ. Εσωτερίστρια είμαι, και το εκφράζω με μια ανάλογη ζωή. Δεν με ενδιαφέρει καμία κοινωνική άνοδος, δεν πιστεύω στις κοινωνικές δομές, ζω πολύ λιτά και με ελάχιστα χρήματα από τη ζωγραφική μου, απολαμβάνοντας όμως την υπερανθρώπινη ηδονή των ανελικτικών αναβαθμών!

Η αναφορά, λοιπόν, γίνεται για ένα αποφασισμένο άτομο που προτίμησε να κάψει το διαβατήριό του [ βολή, γάμους, κοινωνικά αξιώματα...], αποδέχτηκε να πληρώσει κάθε σκληρό τίμημα, απογυμνώθηκε ολοκληρωτικά από τις στείρες προσκολλήσεις κυνηγώντας την ποιότητα της ''αληθινής ζωής''... της ζωής που συνήθως δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού...

Κάποιες φορές νιώθουμε φτωχοί από ανθρώπινα πεπρωμένα που ίσως τα χάνουμε για να τα κερδίσουμε σε μια άλλη μορφή... 'Ετσι ώστε να μην υπάρχει πια χώρος για μιζέρια, για συμβάσεις, γιαυτόν τον γελοίο καθωσπρεπισμό, τις μάσκες, τα γλοιώδη αισθήματα... ;-)

tziger

Η ιστορία του πρωταγωνιστή της ιστορίας ξεκινάει ένα πρωινό. Όπως καθε μέρα χωρίς να υπάρχει ιδαίτερος λόγος ξυπνούσε αρκετά νωρίς ! Ήθελε να είναι καθόλα έτοιμος για το καθημερινό κυνήγι! Είχε ανεβάσει στροφές τον τελευταίο χρόνο γιατί η κατάσταση δεν ήταν καθόλου καλή,ελέω οικονομικής κρίσης,και έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός! Είχε ένα αίσθημα επίσης ότι κάτι αλλάζει,κάτι δεν έχει κάνει σωστά,ήταν και εκείνες οι ατέλειωτες συζητήσεις με την..... που του είχε δείξει καινούρια μονοπάτια,αισθανόταν ανίκανος όμως να τα διαβεί! Μάλλον δεν είχε χρόνο ,έπρεπε να παρακολουθεί στενά τα πάντα,έτσι του είχαν πεί έτσι έκανε!

Εκείνο λοιπόν το πρωινό ,κάνοντας το καθημερινό motivation,μπροστά στον καθρέπτη ακούγοντας τον αγαπημένο του ραδιοφωνικό σταθμό..ξαφνικά σβήνουν τα φώτα..blackout! Μα πώς? Τα φώτα του μπάνιου ανοιχτά,η τηλεόραση ανοιχτή γιατί δεν έβλεπε τίποτα? Απο που πήγαζε αυτό το σκοτάδι? Έμεινε για ώρα ακίνητος ,ανήμπορος για να κάνει οτιδήποτε αλλα ταυτόχρονα πλημμυρισμένος απο συναισθήματα πρωτόγνωρα! Το σκοτάδι πήγαζε απο μέσα του,απο όσα έκανε η καλύτερα δεν έκανε για τον εαυτό του σε όλη του την ζωή! Μόνο για τους άλλους ,ότι του έλεγαν..ότι επιτρεπόταν..

Περνώντας λίγες μέρες συνειδητοποιημένος πλέον για πρώτη φορά,που πήγαινε και τι έκανε ,δυνατότερος αντιμετώπιζε με θάρρος και επιχειρημοτολογία
όλους εκείνους που δεν καταλάβαιναν τι έχει γίνει,τι έπαθε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας.Κάποιοι το αποδέχθηκαν κάποιοι όχι,δεν είδε κανέναν όμως να καταλαβαίνει τι είχε να τους πεί! Πρόβλημα τους ,σκέφτηκε,δεν πρόδωσε κανέναν,ίσα ίσα τον εαυτό του πρόδιδε τόσα χρόνια,την ψυχή του μαύριζε..

Τώρα κάτω απο νέες συνθήκες ,και με εφόδιο ότι του έχει μεταλαμπαδεύσει η........προσπαθεί να βρεί τον βηματισμό του ,αντιμετωπίζοντας την ζωή με αλλο ματι ,θέλει να κάνει όσα η αγάπη ..ονειρεύεται..

Αυτός είναι ο απολογισμός του .... λίγων λεπτών ,που περιέχει μια ζωή..

sevenseas

[quote user="pixie" post="324710"]Θα το χρειαστείς το συγχώριο, καλέ μου sevenseas, διότι μυρωδιά δεν πήρες!  :razz:  :mryellow:

Εγώ μιλάω για θέσεις ζωής ως συνειδητή επιλογή και θέμα βούλησης... δεν αναφέρομαι σε εξωτερικά μπιχλιμπίδια - λέξεις κλπ. Εσωτερίστρια είμαι, και το εκφράζω με μια ανάλογη ζωή. Δεν με ενδιαφέρει καμία κοινωνική άνοδος, δεν πιστεύω στις κοινωνικές δομές, ζω πολύ λιτά και με ελάχιστα χρήματα από τη ζωγραφική μου, απολαμβάνοντας όμως την υπερανθρώπινη ηδονή των ανελικτικών αναβαθμών!

Η αναφορά, λοιπόν, γίνεται για ένα αποφασισμένο άτομο που προτίμησε να κάψει το διαβατήριό του [ βολή, γάμους, κοινωνικά αξιώματα...], αποδέχτηκε να πληρώσει κάθε σκληρό τίμημα, απογυμνώθηκε ολοκληρωτικά από τις στείρες προσκολλήσεις κυνηγώντας την ποιότητα της ''αληθινής ζωής''... της ζωής που συνήθως δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού...

Κάποιες φορές νιώθουμε φτωχοί από ανθρώπινα πεπρωμένα που ίσως τα χάνουμε για να τα κερδίσουμε σε μια άλλη μορφή... 'Ετσι ώστε να μην υπάρχει πια χώρος για μιζέρια, για συμβάσεις, γιαυτόν τον γελοίο καθωσπρεπισμό, τις μάσκες, τα γλοιώδη αισθήματα... ;-)[/quote]

μαλλον κατι αλλο συμβαινει καλη pixie αλλα δεν θελω να μπαχαλέψω το θεμα σου
απλα σου λεω αλλη μια φορα , ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΛΑ
ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΆΣΚΗΣΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ
ετσι οπως γραφεις παραποιουνται πληρως τα οσα θελεις να πεις

pixie

[quote user="sevenseas" post="324831"]... δεν θελω να μπαχαλέψω το θεμα σου
απλα σου λεω αλλη μια φορα , ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΛΑ
ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΆΣΚΗΣΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ
ετσι οπως γραφεις παραποιουνται πληρως τα οσα θελεις να πεις[/quote]

Ακριβέ μου...  :mryellow: Εγώ γράφω ακριβώς αυτό που επιθυμώ νοηματικά να περάσω... Σαφέστατα! 'Αλλωστε ο τρόπος έκφρασης κάθε φορά ποικίλλει φέροντας την ιδιορρυθμία του γράφοντος, τους κραδασμούς των λέξεων που χρησιμοποιεί ως μέσον επικοινωνίας, τις δονήσεις της ατομικότητάς του...

ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ να με διαβάζεις, όπως ο καλός μου ο κώστας! :lol:  :lol:  :lol:

κώστας

Εκεί που μας χρωστούσαν
μας πήραν και το βόδι...
λέγεται αυτό.
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="324858"]Εκεί που μας χρωστούσαν
μας πήραν και το βόδι...
λέγεται αυτό.
[/quote]

:mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

Σωστός! 'Αντε να σε δω να τοποθετηθείς και επί του θέματος!  ;-)

sevenseas

mpaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
αστο βρε pixie μου

ασε δεν εχω διαθεση

μολις γυρισα από την κηδεια του παιδιου που εγραψα προχθες στο forum

pixie

Ιδού και ο γνωστός Πυθαγόρειος έλεγχος...  
Κάνεις καθημερινά τον απολογισμό σου εκτιμώντας τις πράξεις σου ώστε να είσαι ενάρετος!

''Πη παρέβην? Τι δ’ έρεξα? Τι μοι δέον ουκ ετελέσθη?''

Που θα πει: "Τι έκανα που δεν έπρεπε? Τι έκανα που έπρεπε? Τι έπρεπε να κάνω που δεν το έκανα?"

;-)

Pappas10

Tον Πυθαγόρειο απολογισμό παίζει και να τον κάνω κάθε μέρα. Για συνολικούς απολογισμούς όμως δεν...

... αν προλάβω πριν πω την οριστική μου καληνύχτα κάτι μπορεί να γίνει.

Εκτός και αν έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε να χρειαστεί. Έως τώρα δεν έχει χρειαστεί... μάλλον είμαι τυχερός.

Αυτά εξ' ημών...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

blue_mermaidy

Μεγάλη Λέξη όπου δεν είναι μόνο τα γράμματα που περιλαμβάνει όπου τη κάνουν μεγάλη οπτικά και με δυσκολία τα μεταφράζω..αλλά και αυτό που κουβαλάει μέσα της είναι τόσο καθαρό..Ομολογώ πως με μεγαλύτερη ακόμα δυσκολία την εκφέρω..

Εξαγνίζει..πολλές Ψυχές.....Σαν να είναι το Νερό όπου Καθαρίζει τη Ψυχή.

585 Επισκέπτες, 0 Χρήστες