Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 190
  • Total: 190

Εγώ, η Πόρνη...

Ξεκίνησε από pixie, Αυγούστου 13, 2009, 08:35:37 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Ίσως οι άνθρωποι φαντάζονται μία πόρνη σαν ένα αχαλίνωτο και σεξουαλικά άπληστο ον!
Αυτό όμως μάλλον δεν ευσταθεί. Η πόρνη είναι πάντα ένας αποθαρρυμένος ανθρώπινος τύπος, που από προσωπική ανάγκη και εσωτερική αστάθεια ωθείται σ΄αυτό το επάγγελμα και δεν μπορεί μετά να ξεφύγει.
Μια παιδική ηλικία χωρίς αγάπη είναι συχνά το προοίμιο αυτής της ζωής, που υποτιμά την αγάπη τόσο ολοκληρωτικά!

'Οπως όλοι οι άνθρωποι με άρρωστο ψυχισμό, έτσι και η πόρνη έχει την τάση να διαμαρτύρεται ενάντια στο περιβάλλον.
Με τον τρόπο της δείχνει να υποτιμά εντελώς την αστική ηθική και γενικότερα τον κόσμο, μέσα στον οποίο γνώρισε μόνο φαινομενική αξία και φαινομενική ανθρωπιά.

‘Εχω διαβάσει κάπου ότι υπάρχει το ιδανικό του ανδρισμού στην ψυχή της πόρνης!
Μιμείται μία γελοιογραφία του άντρα και, θέλοντας να τον εκδικηθεί, εκμεταλλεύεται τις σεξουαλικές του ανάγκες, τις κάνει χρήμα και τον εξαπατά με τη δική της ασυγκινησία.
Κι αν ο 'πελάτης' γίνεται θύμα εκμετάλλευσης, είναι και η ίδια θύμα κάποιου σωματέμπορα. Η ελεύθερη και αυθαίρετη ζωή στον υπόκοσμο γρήγορα γίνεται η καταστροφή της.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Alice Ruhle - Gerstel 'Tο Γυναικείο Ζήτημα' [Die Frauenfage]..
''Οποιος γνωρίζει την κοινωνική και την προσωπική και την κοινωνική τους ιστορία, αυτός δεν μπορεί να καταδικάσει τις πόρνες, επειδη λύνουν τα προβλήματα της ζωής τους τόσο άσχημα. Το ότι η πόρνη συχνά κατάγεται από την χαμηλή μεσαία τάξη, μπορεί μόνο από κακόβουλους να εξηγηθεί ως ηθική κατωτερότητα αυτών των στρωμάτων.
Κορίτσια από ασφαλές περιβάλλον, δεν φτάνουν τόσο εύκολα στην πορνεία, όχι επειδή είναι ηθικότερα, αλλά γιατί το πρόβλημα του βιοπορισμού τίθεται διαφορετικά. Τις αδικίες μέσα στην οικογένεια μπορούν να τις αντιληφθούν και να τις αντισταθμίσουν με άλλο τρόπο, γιατί έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στην εκλογή των δυνατοτήτων.''

Μήπως τελικά η πορνεία έχει τις ρίζες της και πάλι στις σχέσεις των δύο φύλλων σε μορφή εκφυλισμού?
Μήπως είναι η καταπιεσμένη γυναίκα που επιδιώκει και πάλι υπεροχή απέναντι στον άντρα, έστω και έτσι?
Μήπως πίσω από αυτή την κοινωνική συμπεριφορά μιας πόρνης βρίσκονται τραγωδίες που, επειδή μένουν χωρίς να αντιμετωπίζονται όπως πρέπει, υποβιβάζονται σε ψυχρό εμπόριο?

pixie

kataigida

Nα προλάβω να πω την γνώμη μου για το θέμα πριν κλείσει το pc μου από τους ιούς :???:
Νομίζω πως καταρχήν θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις πόρνες.Υπάρχει η κατηγορία να είσαι μόνο στο σώμα.Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά να είσαι πόρνη και στην ψυχή.Για την πρώτη δεν έχω να πω κάτι ούτε να κατηγορήσω,γιατί για να φτάσει μια γυναίκα σ'αυτήν την θέση πάει να πει πως υπήρχε σοβαρός λόγος.Φυσικά θα υπάρχει υπόβαθρο.Δεν κάνει μια γυναίκα τυχαία αυτό το επάγγελμα.Τους λόγους δεν θα τους πω νομίζω οι περισσότεροι τους ξέρετε.Για την δεύτερη κατηγορία έχω να πω πως δεν υπάρχει χειρότερο το να είσαι και στην ψυχή πόρνη.Αυτές οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα,είναι άτομα επικίνδυνα προς τους άλλους και καλό είναι να τις αποφεύγουν όλοι....

pixie

Η πόρνη, μάλλον, ανήκει σε μια ιστορική, κοινωνική, οικονομική σχέση. Είναι σχέση ανταλλαγής που μιλάει τη γλώσσα του εμπορίου.
Είναι σαν να εμπορευματοποιείται ο έρωτας και μαζί να γίνεται εμπόρευμα - όπως όλα τα πράγματα στον καπιταλισμό - η πιο σημαντική σχέση του ανθρώπου, η ένωση του άντρα και της γυναίκας. Η αληθινή σχέση μετατρέπεται σε σχέση συναλλαγής όπου κάθε νόμισμα έχει την αξία του!

Στην Ελλάδα πλέον υπάρχουν οργανωμένα δίκτυα πορνείας από το εξωτερικό, τα οποία σαφώς έχουν αυξήσει την προσφορά, και πολλές φορές λειτουργούν με τις ευλογίες και τη συνεργασία των αρχών μας...  
Γυναίκες που προέρχονται από τις Βαλκανικές χώρες, από το Αλβανικό δίχτυο ή το Ουκρανικό, διοχετεύονται πολύ εύκολα σήμερα στην ''αγορά'' με διάφορες διευκολύνσεις μάλιστα [χαρτιά, ελεύθερη είσοδος, άδεια παραμονής, προστασία]...

Υπάρχει ένα εξαιρετικό βιβλίο του Γ. Λάζου για όποιον ενδιαφέρεται: ''Πορνεία & Διεθνική Σωματεμπορία στη Σύγχρονη Ελλάδα'', εκδόσεις Καστανιώτη, μέσα στο οποίο αναφέρει ότι ''την περίοδο 1990-2000 η εξαναγκαστική πορνεία αλλοδαπών γυναικών μετέβαλε την πορνεία στην Ελλάδα από πορνεία εκτόνωσης σε πορνεία απόλαυσης και συγχρόνως την κατέστησε προσβάσιμη στο σύνολο του ανδρικού πληθυσμού'' κλπ. άλλα ενδιαφέροντα...

pixie

Κατά τον 'Αλφρεντ 'Αντλερ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κοινωνία που αναθεματίζει την πορνεία, είναι συνυπεύθυνη για τη διατήρησή της!

Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η αγοραπωλησία της σεξουαλικότητας είναι ένας θεσμός που δημιουργείται και ευνοείται από την κοινωνία.
Εδώ έφτασαν πολλοί να πιστεύουν ότι η πορνεία είναι ένα φυσικό και λογικό συμπλήρωμα του νόμιμου γάμου!  :razz:

'Ισως η προκατάληψη για την ανωτερότητα του άντρα και την κατωτερότητα της γυναίκας ακόμα υπάρχει στην εποχή μας και αντικατοπτρίζεται στις ερωτικές και σεξουαλικές συνήθειες που υποβιβάζονται σε εμπόριο.
Ακόμα και σήμερα, δυστυχώς, υπάρχουν άντρες που βλέπουν τη γυναίκα ως αγοραίο αντικείμενο.

Τώρα βέβαια, στον κύκλο πελατών μίας πόρνης ενδεχόμενα δεν συγκαταλέγονται και οι πιό ισορροπημένοι ψυχικά.

Ας μην μιλήσουμε και για τον τεράστιο αριθμό των τυχαίων πελατών, που από καιρό σε καιρό, μέσα από τη φευγαλέα σχέση τους με μία πόρνη, ψάχνουν να ενισχύσουν το αίσθημα της προσωπικής τους αξίας, να ενισχύσουν τον ανδρισμό τους υποτιμώντας το γυναικείο φύλο.

Και δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν μου έλεγε κάποιος ότι αυτό το κάνουν ως ασυνείδητη εκδίκηση ενάντια στη νόμιμη σύζυγο!

kuria

λυπαμαι αλλα δε θα συμφωνησω... η πορνεια δεν εχει φυλο... ουτε ηλικια... μητε εθνικοτητα...
η δε αγοραπωλησια της σεξουαλικοτητας απανταται τοσον εκτος οσον και εντος γαμου...
η προκαταληψη δε για την ανωτεροτητα της γυναικας συνισταται στο αιδοιον που το εχουν αναγαγει σε ρυμουλκο...
επισης υπαρχουν παρα πολλες γυναικες οικονομικα ανεξαρτητες που βλεπουν τον ανδρα ως αγοραιο αντικειμενο...
οσον αφορα την πελατεια... καθενας απευθυνεται σε διαφορετικο ή ενιοτε και στο ιδιο ταργκετ γκρουπ...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

pixie

Δεν έχεις άδικο... Συμφωνώ, η πορνεία, όπως και κάθε άλλη χυδαιότητα άλλωστε, δεν έχει φύλο...

Απλά εγώ εδώ εξετάζω τη συγκεκριμένη ''ιδιότητα'' από την πλευρά της γυναίκας πόρνης και πόσο καταστροφική είναι για τη φύση και τη συναισθηματική της ζωή.

Και μάλιστα, πολλές φορές, είναι λογική η στροφή προς το ίδιο φύλο, ανάμεσα στις πόρνες, διότι υπάρχει μέσα τους ένας απέραντος φόβος... Φόβος για τη δημιουργία μιας κανονικής φυσιολογικής ανδρόγυνης σχέσης!
Υπάρχουν δυσαρμονικά συναισθήματα... Κοινωνική απόρριψη, ανασφάλεια, έλλειψη αγάπης από το άλλο φύλο και συμμαχία με το όμοιο για λίγη ανθρώπινη κατανόηση...

Είναι ο απογοητευτικός κόσμος της εμπειρίας της που κάνει την πόρνη να χρεώνει στον άντρα τυραννικό και απάνθρωπο τρόπο, γλοιώδη αισθήματα και ζωώδη ένστικτα τα οποία καλείται να ικανοποιεί.
Ενώ με μια εκπρόσωπο του ίδιου φύλου υπάρχει υποθετική κατανόηση, υπάρχουν αισθήματα οικειότητας και στις αισθήσεις κάποιας άλλης γυναίκας καθρεφτίζονται, υποτίθεται, οι δικές της...

kuria

ειναι λαθος πιστευω να χρεωνουμε την ομοφυλοφιλια στην ανδρικη ή γυναικεια πορνεια, καθοτι πολλες και πολλοι επαγγελματιες του ειδους, δημιουργουν υπεροχες ετεροφυλοφιλικες ερωτικες σχεσεις και αποκτουν θαυμασιες οικογενειες...
τα σεξουαλικα κακοποιημενα ατομα, ειναι μια ιδιαιτερη κατηγορια που και παλι δεν υποκειται απαραιτητα στην ταξη των ομοφυλοφιλων, οποτε η αναφορα και μονο μπορει να ειναι υποτιμητικη για αρκετους συνανθρωπους μας που τιμουν τη σεξουαλικη επιλογη τους...

pixie

Χμμ... Δεν νομίζω ότι η πόρνη ψυχολογικά είναι και το πιο ισορροπημένο άτομο ώστε να θεωρηθεί έρεισμα για τη δημιουργία υγιούς οικογένειας...

Επίσης η αναφορά στο λεσβιακό πρότυπο έγινε για να δείξει την πληγωμένη προσωπική ανάγκη αυτών των γυναικών που, αναζητώντας αλληλοκατανόηση και συναισθηματική αλληλεξάρτηση, βρίσκουν συνάφεια στον όμοιο κώδικα επικοινωνίας...

Γράφει μία λεσβία ποιήτρια [Renee Vivien] για το θέμα...

''Η καρδιά μας είναι ίδια στο στήθος μιάς γυναίκας.
'Εχουμε το ίδιο σώμα.
Η ίδια τύχη βρίσκει και τις δυό μας.
Είμαστε συγγενείς στην ευτυχία και στον πόνο.
Κι αφού είμαστε απ΄την ίδια ράτσα,
αγαπώ σε σένα άντρα, φίλο, αδελφή και παιδί.''

kuria

αρχικα προτιμω τον ορο ιεροδουλος, για τις επαγγελματιες του ειδους, απο την ρατσιστικη εκφραση "πορνη"...
πορνοι και πορνες πιστευω πως ειναι ολοι οσοι υποκρινονται στο σεξ προς ιδιον συμφερον...
τελος δε, ειναι λαθος να γενικευουμε βασιζομενοι σε μυθους για τις λεσβιες...
ο λεσβιασμος ειναι ενας εναλλακτικος τροπος ζωης και λεσβιες δεν ειναι μονο οι ατυχησασες γυναικες που εχουν κακοποιηθει ή που δεν μπορουν να βρουν τον ιδανικο συντροφο και καταφευγουν η μια στην αλλη, για κατανοηση και συμπαρασταση, αλλα ειναι ανθρωποι που εχουν κανει ελευθερα τις επιλογες τους...

pixie

Μα δεν έγινε ούτως ή άλλως κάποια γενίκευση...

Ο τριβαδισμός είναι τρόπος ύπαρξης για πολλές γυναίκες σήμερα άλλωστε, εξίσου με τις ιερόδουλες όπως τις ονομάζεις, και οι λόγοι είναι σε κάθε περίπτωση διαφορετικοί.
Αλλά εδώ θέλω να ξανακάνω την επισήμανση ότι οι εν λόγω κυρίες πορνεύονται και χρηματίζονται συστηματικά! Και στο σημείο αυτό είναι η ειδοποιός διαφορά με την επιτηδευμένη συμπεριφορά όσων απλά υποκρίνονται προς το συμφέρον τους.

'Αθλια και τα δυο, αν μπορώ να εκφέρω γνώμη, και το ίδιο γλοιώδη!

black_velvet

Άθλιο και γλοιώδες το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου;
Θα διαφωνήσω ριζικώς, οριζοντίως και καθέτως!

Άθλια και γλοιώδης η υποκρισία η-όχι-επί-χρήμασι;
Συμφωνώ και επαυξάνω.

Το πρώτο αποτέλεσε (με την ελευθεριότητα που επικρατεί σήμερα, δεν είμαι σίγουρη αν εξακολουθεί να αποτελεί ακόμη) έως και κοινωνικό λειτούργημα.
Το δεύτερο είναι αρρώστεια-διαστροφή-ένα από τα χειρότερα και πιο βρωμερά "κακά σπυριά" της σημερινής κοινωνίας.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Ναι, Βελουδένια, γιατί θεωρώ ότι η πορνεία υποβιβάζει τον 'Ερωτα σε θέση πληβεία και είναι ένα φαινόμενο που σχετίζεται άμεσα με την παρακμή της ψυχής.

Η πορνεία γνωρίζει τη δόξα της ωμής και μάλιστα πληρωμένης πράξης - άλλοτε πρόκειται για απλή φιληδονία. Ενώ με τον 'Ερωτα νιώθεις τη ζεστή πληρότητα της επαφής, νιώθεις ότι σε καλύπτει και σε φέρει η ύπαρξη στο σύνολό της! Είναι μια πεντακάθαρη ζωτική ορμή αλλά με τη συμμετοχή της ανθρώπινης ψυχολογικής πραγματικότητας. Και της φαντασιακής βέβαια... Μέσω της συνείδησης το αντικείμενο μετατρέπεται σε υποκείμενο και μέσω της ενατένισης σε κάτι μοναδικό από τη στιγμή που η συγκινησιακή φόρτιση είναι μεγάλη!

Το ένα είναι ψυχρό εμπόριο, το άλλο εξυψώνει... Δεν θεωρώ, λοιπόν, ότι η πορνεία προσφέρει στον έρωτα, απλά είναι κι αυτή κομμάτι του συστήματος, ένας ''ρόλος'' που παίζεται σε όλες τις κοινωνίες και όλες τις εποχές, κι ως κάτι τέτοιο τη δέχομαι.

kuria

η σεξουαλικη ορμη ανηκει στις βασικες αναγκες του ανθρωπου μαζι με τη διψα, πεινα κλπ...
οταν διψασεις στο δρομο, δεν περιμενεις να πας σπιτι σου... δινεις ενα 50λεπτο στον επαγγελματια ψιλικατζη και αγοραζεις ενα μπουκαλακι νερο...
οταν πεινας, δεν καθεσαι να σκεφτεις οτι η μανουλα, η γυναικουλα ή ο ανδρουλης σου, εχει αφιερωσει καποιες ωρες απο τη ζωη του για να σου μαγειρεψει ενα νοστιμο γευμα (αν τα καταφερνει δηλαδη), τραβας λοιπον στον επαγγελματια μαγειρα προς αναζητηση τροφης (συνηθως πλακωνεσαι στο πρωτο σουβλατζιδικο που θα βρεις), πληρωνεις και παιρνεις αυτο που τραβα η ορεξη σου...
οταν θες να κανεις σεξ και δεν εχεις διπλα σου καποιον που μπορει να στο προσφερει... τι θα κανεις; δεν ειναι απολυτα φυσιολογικο να απευθυνθεις στον αναλογο επαγγελματια, τον οποιο οφειλεις να πληρωσεις για τις υπηρεσιες του;

δεν καταλαβαινω προς τι ο ρατσισμος...

pixie

Έτσι είναι, όπως τα λες, εφόσον βέβαια η προσέγγιση γίνεται σε πεδίο ενστίκτου και δεν έχει σχέση μ' αυτό που κοινά αποκαλούμε αξία.

Οπότε εδώ τι νόημα έχει η λέξη 'Ερωτας? Καμία προφανώς, από τη στιγμή που παραμερίζουμε το μεγαλείο που προσφέρει και παραμένουμε σε επίπεδο σωματικής συνειδητότητας - στην απλή σεξουαλικότητα, στην αναγκαιότητα και στην άμεση έκφρασή της, κάτι ουδόλως διαφορετικό από τη ζωτική όρεξη των ζώων δλδ. -  οπότε καταργείται κάθε εμβάθυνση και ψυχοχημικός νόμος!

Και με την ίδια λογική φυσικά, δεν υπάρχει και Πρόσωπο! Υπάρχει μόνο Αντικείμενο, αφού κάθε μαγνητική έλξη απογυμνώνεται από τα εσωτερικά της στοιχεία. Και ενδεχόμενα θεωρείται χιμαιρική κάθε διεργασία που θα μας οδηγούσε από ένα σύνολο φυσικοχημικών αντιδράσεων σε μια υπέρτατη μυστική συνουσία.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η ανθρώπινη ψυχή ανήκει στη σφαίρα της μυθολογίας κι αν όντως είμαστε πιασμένοι σε μια παγίδα οι φέροντες αυτήν.
Γνωρίζω όμως τι είναι να εισχωρεί ο Έρωτας στο ασυνείδητο του ανθρώπου και είμαι σταθερός φορέας αυτού του ερωτικού συναισθήματος...

Τα περί ρατσισμού εννοείται πως δεν ισχύουν, ούτε βεβαίως καταδικάζω τη σωματική ηδονή για όσους βρίσκονται ακόμα σ΄αυτούς τους αναβαθμούς, δηλώνω ωστόσο υπέρμαχος ενός ολοκληρωμένου Έρωτα στην ανώτερη εκδήλωσή του...

rain

καλε κορίτσια, όλες σας γράφετε σαν ειδήμονες για την πόρνη, να σας ρωτήσω κι εγώ κάτι ?
έχετε ποτέ σας πληρωθεί για να το κάνετε?
το κάνετε πάντα τσάμπα?
Πληρωμή δεν είναι μόνο μετρητά είναι και σε είδος, είναι και σε στόχευση του καλού γαμπρού ή της χρήσιμης σχέσης και αλλα πολλά.
Δηλαδή είσαστε από αυτές που το έχουν κάνει μόνο από ανιδιοτέλεια και μόνο με βάση τον έρωτα?

190 Επισκέπτες, 0 Χρήστες