Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 272
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 322
  • Total: 323
  • Leon

Ω! Θεέ μου...

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 21, 2009, 10:07:48 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Μάγιαμ....
εδώ δεν ξέρουμε, ούτε μας είπε τι έκανε μετά την Mεγάλη 'Εκρηξη....
τώρα θες να ξέρουμε τι έκανε και πριν?

Ω! Θεέ μου...
τι περίεργα πλάσματα οι άνθρωποι

pixie

[quote user="KostasD33" post="326491"]Μάγιαμ....
εδώ δεν ξέρουμε, ούτε μας είπε τι έκανε μετά την Mεγάλη 'Εκρηξη....
τώρα θες να ξέρουμε τι έκανε και πριν?

Ω! Θεέ μου...
τι περίεργα πλάσματα οι άνθρωποι[/quote]

:mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

'Εχω πεθάνει στο γέλιο, λέμε...
Βγήκε κι ένας με το σώβρακο στο απέναντι μπαλκόνι να δει τι γίνεται...

KostasD33

τώρα μπορεί και να δακρύσεις αν δεις αυτό...
δάκρυ ευτυχίας

αρχίζω και πιστεύω ότι αν υπάρχει Θεός είναι καλλιτέχνης....
Με το τίποτα  μπορεί να κάνει τα πάντα.

[align=center]

[/align]

Το αποδεικνύει περίτρανα η Kseniya Simonova

Επίσης δίνει και μια ερμηνεία του τι μπορεί να έκανε ο καλός καλλιτέχνης πριν το Μεγάλο Μπαμ...
προετοίμαζε το δημιούργημα του...
και όπως όλοι οι καλοί καλλιτέχνες όταν τελειώνεις ένα έργο... το Υπογράφεις και δεν το αλλάζεις πια

pixie

Καταπληκτικό! Είμαι 1 ώρα τώρα χωμένη στο YouTube και βλέπω εκτός αυτού ότι άλλο σχετικό υπάρχει!

Μαγικά χέρια... Ευλογημένη τέχνη... Εκεί που η ανθρώπινη προσπάθεια υμνεί τον εαυτό της...

Ανακάλυψα και μια συμπατριώτισσά μου την ilana yahav να ζωγραφίζει έτσι στην άμμο, απίθανη κι αυτή αξίζει να την δεις!

sourtoyki

[quote user="KostasD33" post="326116"]με το συμπάθιο αλλα εγώ αν εμβαθύνω υπερβολικά μέσα μου θα βρω τα σπληνάντερα μου...

Για αυτό προτιμάω να κοιτάζω γύρο μου για να κατανοήσω καλύτερα[/quote]

χαχαχαα..............καποτε ρωτησε ενας ιερωμενος τον carl sagan αν τελικα πιστευει σε μια ανωτερη δυναμη. Να κοιταξει μεσα στα << σωθικα>> του.  Και αυτος ειπε το περηφημο << προσπαθω να μη σκεφτομαι με τα σωθικα μου>..

pixie

Ο Θεός είναι συσσωρευμένη ύλη + ενέργεια από ολόκληρο το Σύμπαν, μια δύναμη μεγατόνων ηλεκτρομαγνητικής υφής - πνευματικής - που έχει καταλήξει ανθρωπόμορφη, επειδή οι άνθρωποι αποδέχονται καλύτερα τον Θεό όχι ως Σύμπαν, αλλά ως μορφή στην οποία μπορούν να στηρίζονται και να επικαλούνται όταν έχουν ανάγκη...  ;-)

Nasia9

Ω Θεέ μου έναν νευρολόγο γρήγορα....

pixie

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε εξομοίωση του Θεού και μια μικρογραφία του.

'Ετσι, λένε, ο άνθρωπος, άσχετα με τη θρησκεία που πιστεύει, μοιάζει στο Θεό, έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί σκεπτομορφές και να επικοινωνεί με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, με τις ίδιες ακτινοβολίες που αποτελούν το Θεό...

rain

[quote user="Nasia9" post="329846"]Ω Θεέ μου έναν νευρολόγο γρήγορα....[/quote]κράτα τα    όπως είσαι κι έρχομαι  :mrorange:  :mrorange:  :mrorange:

pixie

Μάλιστα...  ;-)

Κι εδώ έχουμε τον παιχνιδιάρη rain!

Είναι λογικό πάντως... Τι σχέση θα μπορούσε να έχει ''κάποιος'' με το απέραντο σύμπαν που υπάρχει μέσα στη λογική κάποιων άλλων?  
Και κάθε λέξη που λέμε, δυστυχώς, μας προδίδει...

'Ολοι οι άνθρωποι που φέρουν την υλική κληρονομιά και υπηρετούν τις υλικές απολαύσεις λένε το ίδιο πράγμα: Να προλάβουμε να ζήσουμε! Να πάρουμε ότι καλύτερο προσφέρει αυτή η ζωή!

Να το πάρετε, δεν αντιλέγει κανείς. Αλλά για να το πάτε πού? Για να το κάνετε τι?

Στην ασυναρτησία της ασυνειδησίας μήπως?

Σε ποιά γη και σε ποιόν ουρανό που ακόμα κοιμάται... και κοιμάται... κι αιώνια θα κοιμάται στη χώρα του ΤΙΠΟΤΑ...

pixie

Ο Θεός πάντως, δεν φαντάζομαι να είπε ποτέ, ότι αυτοί που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες πλην του Χριστιανισμού ή είναι άθεοι θα πάνε στην κόλαση ή στα ερέβη των ταρτάρων!

Δηλαδή ένας Βουδιστής ή ένας Ινδουϊστής που ζει ηθικά βοηθώντας και σεβόμενος τους γύρω του χωρίς να αδικεί κανένα, θα πάει στην κόλαση επειδή δεν γράφει στην ταυτότητά του Χριστιανός?  
Μου προκαλεί ναυτία  η σημερινή εικόνα της θρησκείας, η εικόνα των ιερέων που κάνουν λόγο για εγκράτεια και ταπεινοφροσύνη οδηγώντας όμως λιμουζίνες και γέρνοντας από το πολύ χρυσαφικό των στολών τους.

Η εκκλησία των υλικών αγαθών, η εκκλησία με τα ήθη και το τελετουργικό που βλέπουμε καθημερινά, δεν έχει καμιά σχέση με την Εκκλησία των Ουρανών, του Θεού, της πραγματικής Χριστιανικής θρησκείας η οποία, όπως διαβάζουμε, ήταν και το όνειρο του Χριστού.

KostasD33

[quote user="black_velvet" post="326138"]Όχι.

Διότι κυκλοφορούνε φήμες (και πολύ βάσιμες) πως τα ΑΤΙΑ είναι γήινα.  :mryellow:[/quote]
Μιας και η Μάγια έχει την ενδιαφέρουσα συνήθεια να ξεθάβει θέματα της να πω κι εγώ κάτι σχετικά μ αυτό.

Πέρα από τις φήμες ότι τα ΑΤΙΑ είναι γήινα κυκλοφορούν και φήμες ότι ο Μωυσής έκανε 40 μέρες να κατέβει από το Όρος Σινά με τις εντολές του Θεού χαραγμένες στις πέτρινες πλάκες, διότι του βγήκε ο αδόξαστος μέχρι να καταφέρει να τις σκαλίσει μόνος του εκεί ψηλά και μακριά από τα βλέμματα και αυτιά που θα άκουγαν τους χτύπους.

ω Θέε μου ω τέμπορα ώ μόρες τι μάρτυρες υπάρχουν....

pixie

:mryellow:   :mryellow:  :mryellow:

By the way... 'Εχεις διαβάσει βιβλική σάτυρα? Να πούμε κι εδώ κάτι σχετικούλι? :razz:

''Σαράντα μέρες έμεινε πάνω στο βουνό ο Μωυσής μέχρι να πάρει τις Δέκα εντολές σε πλάκα Καρύστου και να γυρίσει πίσω. Ο τεχνίτης που είχε αναλάβει την παραγγελία αντιμετώπισε κάποια έκτακτα προβληματάκια (ο μπατζανάκης του χτύπησε το πόδι του, η πεθερά του έκανε μπάι πας –ναι καλά θα ήθελε- ο γιος του πέρναγε περιοδεύων) και όταν είδε ο Μεγάλος ότι με την προκαταβολή που του έχει δώσει η δουλειά θα τραβούσε επ’ άπειρο πήγε και του είπε γλυκά, γλυκά να μην ανησυχεί για την πεθερά του διότι θα ξεπεράσει σε χρόνια ζωής ακόμη και τον Μαθουσάλα, αν συνεχίσει να καθυστερεί.
Αμέσως ο τεχνίτης απέκτησε μια αστραπιαία ταχύτητα στα χέρια και το σφυρί με το καλέμι δούλευαν σχεδόν μόνα τους. Είναι κρίμα που κανείς δεν μιλά για αυτό το θαύμα διότι είναι πολύ σημαντικό και διδακτικό.

Ζαλώθηκε λοιπόν τις πλάκες ο Μωυσής και ροβόλησε το βουνό.
Όταν κατέβηκε τι να δουν τα ματάκια του!!!
Η παλιοπαρέα είχε βαρεθεί να τον περιμένει, σου λένε αυτός θα τα κακάρωσε πάνω στο βουνό, οπότε ίσως είναι καλό να αρχίσουμε να πιστεύουμε σε κάτι άλλο, διότι με το Μεγάλο δεν είδαμε προκοπή. Αφού το καλοσκέφτηκαν αποφάσισαν να φτιάξουν ένα χρυσό βόδι (η λόρδα υπαγόρεψε τη συγκεκριμένη θεϊκή οντότητα) να το λατρεύουν μπας και δούνε λίγο κρεατάκι μπροστά τους.
Ο δε Ααρών, καλό κουμάσι, ήταν αυτός που έφτιαξε το βόδι. (μεταξύ μας ο τεχνίτης του Μεγάλου ήταν φοβερός απατεώνας: έκανε 40 ημέρες να φτιάξει δύο πλάκες, ενώ ο άλλος στο ίδιο διάστημα έκανε ολόκληρο βόδι!).
Τον Μωυσή τον έπιασε τέτοια τρεμούλα που του έπεσαν οι πλάκες κι έσπασαν...'' κλπ.

Είναι ένα βιβλίο του Καλόπουλου, τίτλο δεν γνωρίζω, για τα στημένα ''θαύματα'' των μεγάλων προφητών της Βίβλου. Απομυθοποίηση με μεγάλη σαφήνεια!

KostasD33

Μπα δεν τα πάω καλά με βιβλικές σάτιρες ούτε καν με κάνουν να χαμογελάσω κατά κανόνα

Εγώ όμως σ αυτό που έγραψα δεν είχα καθόλου σάτιρα, κυριολεκτούσα σε όλα....

black_velvet

[quote user="pixie" post="340051"]Ο Θεός πάντως, δεν φαντάζομαι να είπε ποτέ, ότι αυτοί που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες πλην του Χριστιανισμού ή είναι άθεοι θα πάνε στην κόλαση ή στα ερέβη των ταρτάρων!
[/quote]

Όχι, ούτε εγώ το φαντάζομαι αυτό.
Βασικά, μου θυμίζει πρακτικές άλλων θρησκειών (π.χ. Μουσουλμανισμού).

[quote user="pixie" post="340051"]
Δηλαδή ένας Βουδιστής ή ένας Ινδουϊστής που ζει ηθικά βοηθώντας και σεβόμενος τους γύρω του χωρίς να αδικεί κανένα, θα πάει στην κόλαση επειδή δεν γράφει στην ταυτότητά του Χριστιανός?  
Μου προκαλεί ναυτία  η σημερινή εικόνα της θρησκείας, η εικόνα των ιερέων που κάνουν λόγο για εγκράτεια και ταπεινοφροσύνη οδηγώντας όμως λιμουζίνες και γέρνοντας από το πολύ χρυσαφικό των στολών τους.

Η εκκλησία των υλικών αγαθών, η εκκλησία με τα ήθη και το τελετουργικό που βλέπουμε καθημερινά, δεν έχει καμιά σχέση με την Εκκλησία των Ουρανών, του Θεού, της πραγματικής Χριστιανικής θρησκείας η οποία, όπως διαβάζουμε, ήταν και το όνειρο του Χριστού.[/quote]

Θες να πεις ότι πιστεύεις κι εσύ στον "εκφοβισμό";
Παρατηρώ (μετά λύπης μου) ότι η κουβέντα περιστρέφεται πάντοτε γύρω από τις ανθρώπινες πριακτικές και ποτέ γύρω από την θρησκεία επί της ουσίας. Και καταλήγει (εντελώς συμπτωματικά) να κατηγορείται η θρησκεία για τις λάθος (ίσως) πρακτικές των ανθρώπων. Κάτι που θεωρώ τουλάχιστον άτοπο.

Δεν θα κουραστώ να το λέω: ξεκολλήστε. Και ξεχωρίστε τα πράγματα. Αν θέλετε να κατηγορήσετε τον κλήρο και τις πρακτικές του, κι εγώ μαζί σας. Τον Χριστιανισμό όμως (τη θρησκεία δηλαδή, τις διδαχές κλπ κλπ) μην τον βάζετε στο ίδιο τσουβάλι. Γιατί πολύ απλά, δεν είναι εκεί, δεν ήταν κι ούτε πρόκειται να μπει.

Η πραγματική Χριστιανική θρησκεία, ναι, υπάρχει. Κι όσο και αν προσπαθούνε ορισμένοι (πολλοί δυστυχώς) να την διαβάλουνε και την πολεμούνε επικαλούμενοι τα τεκταινόμενα από αυτούς που ξεχάσανε τι αντιπροσωπεύουνε, η Χριστιανική θρησκεία θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Και, ποιος ξέρει; ίσως κάποτε ξετινάξει από πάνω της όλα τα κατακάθια και τα παράσιτα που την εκμεταλλεύονται και την προσβάλλουν.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

322 Επισκέπτες, 1 Χρήστης