Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 191
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 287
  • Total: 287

Αχ, αυτά τα κακά περιστέρια...

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 21, 2009, 11:23:27 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Διάβασα τυχαία αυτό σε μια παλιά φυλλάδα της εφημερίδας ''ΤΑ ΝΕΑ'' και πραγματικά δεν ξέρω τι να σχολιάσω, το αφήνω στην κρίση σας!

Το κείμενο είναι του γνωστού για την ευαισθησία του, υποτίθεται, ποιητή Μάνου Ελευθερίου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι λυπάται επειδή οι γάτες δεν τρώνε αυτά τα άθλια πουλιά τα περιστέρια! Βρωμίζουν λέει τις πλατείες και ενοχλείται από την παρουσία τους!  

''Λυσσάνε τα πουλιά μόλις χαράξει. Πετάνε δυο δυο από κλαδί σε κλαδί κι ύστερα από μιαν ώρα εξαφανίζονται.Όπως πολλοί από μας. Όπως πολλοί απ’ τους φίλους μας. Επιστρέφουν με το σούρουπο.Πάλι η ίδια συναυλία. Oι παλιοί ποιητές έγραφαν τα αναγνωστικά (πολλοί έγραφαν για θέματα που τους έδιναν οι ίδιοι οι ανθολόγοι) ότι τα πετεινά τ’ουρανού δοξολογούν τον Ύψιστο για την ωραία μέρα που πέρασαν λίγο πριν κουρνιάσουν και κοιμηθούν.Δεν μας είπαν όμως οι ευλογημένοι αν τα πουλιά βλέπουν όνειρα. Και τρέχουν άραγε το πρωί να ιστορήσει το ένα στο άλλο το όνειρό του και να λύσουν την απορία τους αν είναι καλός οιωνός ένα ζωάκι που έβλεπαν να τα κυνηγά και οι άνθρωποι το ονομάζουν γάτα. Αυτό είναι το κακό. Oι γάτες καραδοκούν μόνο για τα μικρά πουλιά. Σπάνια να επιτεθούν στα περιστέρια. Θα είχαν ξεβρωμίσει πολλοί χώροι. Ιδίως ο χώρος μπροστά στην Εθνική Βιβλιοθήκη.Ένας σοφός φίλος υποστηρίζει από πέρσι ότι η Αθήνα και τα προάστια γέμισαν από πουλιά μετά το ολοκαύτωμα της Πάρνηθας. Έτσι πρέπει να είναι. Ίσως γι’αυτό και οι γάτες σταμάτησαν να ξεκοιλιάζουν τις σακούλες των σκουπιδιών.

Δεν νομίζω ότι τα πουλιά είναι πολιτισμός. Αυτά τα ξέρουν οι κύριοι του αρμόδιου υπουργείου, οι οικολόγοι, οι ορνιθολόγοι και οι... κυνηγοί! Ξέρω όμως για τα δέντρα. Στη Σύρα που πήγα δεν είδα πουλιά.
Είδα όμως περιστέρια να βρωμίζουν την ουράνια κεντρική πλατεία. Τ’ αγαπούν και τα προσέχουν. Εκτός από μένα. Που μ’ αρέσουν μόνο τα δέντρα και οι κήποι.''

KostasD33

δεν είχα την τιμή να διαβάσω κείμενα του κυριου αλλα ένα βάρεμα κατακούτελα από κουτσουλιά περιστεριού από μεγάλο ύψος θα το έχει φάει, για να είναι τόσο μουρλός για τα πουλιά......
Μπας και έχει μια γενική έλλειψη πουλιών? :razz:

pixie

:mryellow:  :oops:

Καλημέρα,Κώστα! :grin:

Νομίζω πως η εικόνα είναι εύγλωττη και δικαιώνει τα περιστέρια και τον ποιητή μαζί...

Και για να σοβαρευτώ...

Συμφωνώ κι εγώ πως το καθαρό περιβάλλον δείχνει πολιτισμό! Αλλά από εδώ ως το σημείο της πρότασης να εξοντώσουμε τα περιστέρια επειδή όπως είπε κι ένας παπάς έχουν τις εκκλησίες ''χεσμένες''[  :mryellow:  ], υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά!

kuria

[albumimg]2621[/albumimg]

οχι πεστε μου... θα φταιει τωρα ο μελλοντικος ποιητης αν γυριζει με μια σφεντονα;
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

pixie

'Eχω περάσει από τα σκαλιά της Εθνικής Βιβλιοθήκης και γνωρίζω το πρόβλημα... Και η περιοχή γύρω από το Λ. Πύργο στη Θεσσαλονίκη ή η Αριστοτέλους παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα.

Αλλά τα λατρεύω τα περιστέρια... Πάντα μου τιτιβίζουν συνθήματα αναρχικά καθώς τα χαζεύω...

Είχα δει κι αυτό τελευταία: ''The Global Pigeon Annihilation Society''!
Ομαδική συσπείρωση κατά των περιστεριών! :evil:

Δλδ. η λύση του προβλήματος είναι μια ομαδική ευθανασία των περιστεριών στις μεγαλουπόλεις για να μην τις βρωμίζουν? :roll:

kuria

τους σπουργους και τις δεκαοκτουρες μου μην τολμησει να πειραξει κανεις... γιατι τον τσακισα!!!
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

sevenseas

ημουν φοιτητης
 ειχα τότε αναλαβει μια εργασια στο εκκλησιαστικο δικαιο
αφου βρηκα αρκετα στοιχεια στο σπουδαστήριο της Νομικης
κατηφορισα την Ιπποκρατους να επισκεφθω την Εθνικη Βιβλιοοθηκη .
Ηθελα στην εργασία μου που ειχε τιτλο ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ? να προσθεσω και την δογματικη στηριξη του θεσμου
Αφου αντιμετωπισα την δημοσιουπαλληλικη, αξεστη κι αγενη συμπειφορα του υαλληλων της Βιβλιοθήκης και μαζεψα, οτι μου χρειαζοταν, κατηφορισα τα ημικυκλικα σκαλια της.
Δεν εφτασα στο τελευταιο σκαλοπατι, οταν γλυστρισα στις κουτσουλιες των αθλιων 18ουρων , του πιο σιχαμερου και αθλιου πουλιου.
Βρεθηκα φαρδυς πλατυς στα βρωμικα πλακακια με τα ρουχα μου γεματα απο την φαιοπρασινη γλιτσα .
by the way τα συγκεκριμενα πουλια δεν ειναι περιστερια , αλλα 18ουρες.

Ευγε Μανο
Η Συρα σε ευγνωμονει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pixie

Δλδ. έχει σημασία το είδος του πουλιού?  :evil:

Εφόσον είναι δεκαοχτούρες και δεν είναι περιστέρια, ορμάτε Μακεδονομάχοι? :roll:  :cool:

sevenseas

απλα διευκρινιζω το ειδος του πουλιου

στην διαμαχη δε Μανου - πουλιων ψηφιζω Μανο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ο Μανος εχει υμνησει στους στιχους του πολλα ευγενη ειδη πουλιων

αλλα και διδει εν προκειμενω και μια φιλοζωικη προεκταση σε οσα εν συνομια εγραψε

υπερασπζεται την ζωηροτητα των γατιων

ο καταχεσμενος απο 18ουρες
sevenseas

Gerogriniarhs

[quote user="pixie" post="325124"]
Αλλά από εδώ ως το σημείο της πρότασης να εξοντώσουμε τα περιστέρια επειδή όπως είπε κι ένας παπάς έχουν τις εκκλησίες ''χεσμένες''[  :mryellow:  ], υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά![/quote]

Ε ας πάει τότε ο "παπάρας ο Φανφάρας",να στηθεί πάνω στο κεφάλι ενός αγάλματος κι αν περάσει περιστέρι από κάτω,ας το κουτσουλήσει και να πατσίσει.
(Για να μην αναφέρω κάτι γενειοφόρα ρασοφορεμένα καθάρματα,"αντιπροσώπους του θεού",που στήνουν αιχμηρές σιδερένιες βέργες ολόγυρα από τους "οίκους του θεού",για να μην τους κουτσουλάνε τα περιστέρια και πολλά από αυτά βρίσκουν επώδυνο και αργό θάνατο.)
 :mad:

pixie

Σοβαρά? Είναι αλήθεια το παραπάνω ειδεχθές που αναφέρεις?? :evil:

Να σας θυμίσω τι είχε γίνει στην Πλ. Κοτζιά πριν 2 χρόνια?
Είχε γεμίσει νεκρά περιστέρια!

Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο για τα εκατοντάδες περιστέρια που ταΐστηκαν δηλητηριασμένα σιτηρά και πέθαναν από αυτά... :cry:

Βρήκα το άρθρο στη Ελευθεροτυπία και το παραθέτω να θυμηθούμε τα χάλια μας...

«Δυστυχώς, όπως και στο παρελθόν ασυνείδητοι συμπολίτες μας, εκτρέφουν με δηλητηριασμένες τροφές τα περιστέρια», είπε για το συμβάν ο αντιδήμαρχος Αθηναίων για την καθαριότητα και το περιβάλλον, Γιώργος Δημόπουλος.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου, αφού διαπίστωσαν τι είχε συμβεί περισυνέλεξαν τα νεκρά πτηνά και στη συνέχεια με το σύστημα της υδροσάρωσης (νερό με πίεση) καθάρισαν ολόκληρη την πλατεία προκειμένου να μη δηλητηριαστούν περισσότερα περιστέρια. «Κατά πάσαν πιθανότατα» λέει ο κ.Δημόπουλος ταΐστηκαν με σιτάρι το οποίο περιείχε ποντικοφάρμακο.

Λέτε ο στυγνός δολοφόνος να εμπνεύστηκε τη μακάβρια πράξη του από την ταινία «24 hour party people» που προβλήθηκε πρόσφατα από την κρατική τηλεόραση και στην οποία ο Σον Ράιντερ (τραγουδιστής των Happy Mondays) δηλητηρίασε 3.000 περιστέρια σε ταράτσα κτιρίου στο Μάντσεστερ; Εκείνη τη μέρα τον ανακάλυψε επί το έργον ο μετέπειτα μάνατζέρ του, ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας, που του άνοιξε τον δρόμο για τη δόξα και το χρήμα. Λέτε ο Ελληνας μιμητής του Ράιντερ να είναι ακόμα ένας επίδοξος ποπ σταρ?

κώστας

Με κάλυψε ο sevenseas
αλλά να επισημάνω
-διότι προσπαθείται άγαρμπα
μία μετατόπιση των θέσεων
του Μάνου Ελευθερίου-
ότι ο Ελευθερίου δεν γράφει
ούτε για δηλητήρια ούτε για λόγχες.
"Διαμαρτύρεται" προς τις γάτες.
eLe

heinrich

πιτσουνάκια ψητά....
γιαμ, γιαμ
τώρα με την οικονομική κρίση θα εμπλουτιστούν οι τσελεμεντέδες και τα θέματα για τις πρωινες τηλεμαγείρισσες..... :razz:

pixie

Πολύ σκληρό είδος έκφρασης αυτά που διαβάζω παραπάνω...  ;-)

Χιούμορ να το πω? :razz:
Κρίμα που δεν μπορώ να γελάσω... ;-)

silvermoon

Μα πού να πάνε κι αυτά τα καημένα τα περιστέρια 'η 18ούρες ή όπως θέλετε πείτε τα.. Αφού έχουν κάψει όλα τα δάση.. "Άστεγα" είναι κι αυτά αφού τους εκαψαν και συνεχίζουν να καίνε το "σπίτι" τους.. Και όλα αυτά από κάτι κυβερνήσεις που μόνο πολιτισμό δε δείχνουν με την ασυδοσία τους να χτίσουν σε όλα τα καμένα.. Όλα τα είχαμε τα περιστέρια μας πείραξαν που δεν εβλαψαν κανέναν όσο αυτοί οι δήθεν πολιτισμένοι πολιτικοί..

287 Επισκέπτες, 0 Χρήστες