Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 226
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 224
  • Total: 225
  • Leon

Αυτός ο υπέροχος Λόγος !

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 25, 2009, 04:15:34 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Κυρίαρχο θέμα πάντα είναι ο τρόπος έκφρασης στις προσωπικές σχέσεις, τα λεκτικά κενά στην επικοινωνία, που ενώ δημιουργούν αδιέξοδα, δυστυχώς υπάρχουν πολλές φορές ακόμα και ερήμην των πρωταγωνιστών, ως κομμάτια μιας κοινωνικής κατάστασης στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Συνήθως η ουσιαστική προσέγγιση απουσιάζει, ίσως η γλώσσα της είναι παντελώς ελλειπτική, ίσως όμως υπάρχουν και ηθελημένες σιωπές, ίσως για κάποιους η γυμνή αλήθεια είναι δυσβάστακτο να εκφραστεί κι αλίμονο αν γίνει υπηρέτης του προφανούς!

Το ζητούμενο της επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους - και όχι μόνο στην ερωτική συνομιλία - δεν επιτυγχάνεται πάντα, ακόμα κι εκεί που οι καλύτερες προθέσεις εξαντλούνται...
Γίνεται μια οικονομία στα θέματα του λόγου, λείπει η τόλμη για ''ανοίγματα'', ακόμα και η πρωτοτυπία, οι απλοί αισθητικοί ερεθισμοί...

Η γλώσσα μας έχει έντονους πόρους και δυνάμεις κίνησης και μαγείας!
Εμπεριέχονται δονήσεις λοιπόν στον λόγο, ο οποίος σαφώς μπορεί να θεωρηθεί ένα πολύ καλό διεγερτικό της συγκινησιακής ζωής, του έρωτα αλλά και της διανοητικής ευαισθησίας!

pixie

pixie

Γιατί άραγε είναι τόσο δύσκολο να την ενεργοποιήσουμε αυτή τη γλώσσα ή μάλλον να προσδιορίσουμε και να δημιουργήσουμε τη δική μας ξεχωριστή γλώσσα μέσα στη συνηθισμένη?  ;-)  

Πραγματικά πανέμορφο να μπορούσαμε να αντικειμενοποιούμε τις σκέψεις μας και να μεταφέρουμε ο ένας στον άλλον την ουσία των πραγμάτων σχηματοποιώντας την με τις δονήσεις του λόγου!

Ποντάρω στις χρυσές εξαιρέσεις... :grin:

κώστας

eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="329659"][/quote]

Σιγά μην ασχοληθεί η λογοκρισία μαζί σου, επειδή δηλώνεις αυτό που αισθάνεσαι ή αυτό που είσαι! :mryellow:

Θεωρώ ότι σε έχω ωθήσει πολλές φορές να κοινωνικοποιήσεις τον εαυτό σου!  :razz:

Δεν έχεις ποτέ δικές σου πεποιθήσεις άλλωστε, έχεις μόνο ελλιπείς εντυπώσεις που στηρίζονται στις εκφράσεις των άλλων, αυτών ντε, με τη φασιστική νοοτροπία, που έχουν όμως τη δύναμη να ενσαρκώνουν ιδέες...
Γι αυτό και ο τρόπος σου είναι ανάλογα καυστικός. Γιατί δεν μπορείς ακόμα να αντιληφθείς την κρυμμένη ταυτότητα των πραγμάτων κάτω από την επίπλαστη επιφάνεια.

Καμιά φορά βέβαια θυμίζεις άνθρωπο, κάτι όμως που μοιάζει περισσότερο με παράβαση των δικαιωμάτων της ψιλομίζερης αναγκαιότητας που υπηρετείς επάξια.  ;-)

Νομίζω πάντως πως, μέσα στον πλατωνισμό των εντυπώσεων, επιτέλους έχεις κάνει τη μεγάλη πρόοδο να εκφραστείς με μια λέξη προσανατολισμένη τόσο στον εαυτό σου: ''μουνί''!

'Οπως θα έλεγα εγώ τη λέξη ''ουρανός'' πριν ανοιχτώ στους ορίζοντές μου ή στο ανώφελο όνειρο πως η Γη κατοικείται από ανθρώπους με αξιοπρέπεια...

Μάγια

κώστας

[size=12]Πάντα είναι προς το καλό
το βγάλσιμο της μάσκας.
Και ξεβράκωμα μπορείς να το πεις.[/size]
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="329668"][size=12]Πάντα είναι προς το καλό
το βγάλσιμο της μάσκας.
Και ξεβράκωμα μπορείς να το πεις.
[/size]
[/quote]

'Η αισθητική της παραίτησης... 'Η ναυτία από τα αντίδοτα... 'Η κούραση από τις ψευδαισθήσεις...
'Η πνευματική ντροπή... 'Η μια σειρά αποτυχιών που δεν ξέρεις καν ποιές είναι... 'Η συνέπειες που αισθάνονται...

Ακόμα και οι μάσκες τελικά είναι ζήτημα στυλ!  ;-)

skou70

pixie

Οι μάσκες μπορεί να κρύβουν τα χίλια πρόσωπα της μέδουσας!

Αλλά πληγώνουν κιόλας καθώς κάποιος τις φορά ή τις βγάζει ανάλογα... συνήθως αυτόματα ή μηχανικά... και με την αγωνία ζωγραφισμένη πολλές φορές, μην τυχόν κάποιος αντιληφθεί την πραγματική του ταυτότητα!

Η ανάγκη κάποιων ανθρώπων για μεταμφίεση δημιουργεί τραγικές φιγούρες, καθώς τα προσωπεία παραπέμπουν συνήθως στο θέατρο και είναι σε συνάρτηση με την υποκριτική.

Γιατί να μην μπορούμε να επικοινωνούμε με ειλικρίνεια?
Γιατί οι μάσκες να μην ταυτίζονται με τον εαυτό μας?

Γιατί να μην αξιοποιούμε το ανθρώπινο αυτό θεϊκό χάρισμα του λόγου που μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε ουσιαστικά μεταξύ μας - με τις εκατομμύρια λέξεις και προτάσεις που η γλώσσα μας διαθέτει?

κώστας

Γιατί να μην μπορούμε να επικοινωνούμε με ειλικρίνεια?
[size=12]Εγώ με ειλικρίνεια επικοινωνώ.
Εσύ γιατί δεν μπορείς;
[/size]

Γιατί οι μάσκες να μην ταυτίζονται με τον εαυτό μας?
[size=12]Δεν χρειάζομαι μάσκα.
Η δική σου γιατί δεν ταυτίζεται;
[/size]

Γιατί να μην αξιοποιούμε το ανθρώπινο αυτό θεϊκό χάρισμα του λόγου που μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε ουσιαστικά μεταξύ μας - με τις εκατομμύρια λέξεις και προτάσεις που η γλώσσα μας διαθέτει?
[size=12]Εγώ το αξιοποιώ σε ικανοποιητικό βαθμό.
Εσύ γιατί δεν το αξιοποιείς;

...Περιμένω εναγωνίως τις ανασκευές.
Τις κάνω πολύ χάζι.
[/size]
eLe

pixie

Αχ, εντυπωσιάστηκα τώρα...  :mrgreen:

Αν μας έλεγες και σε ποιόν απευθύνεσαι με φλάμπουρο τον εγωϊσμό και τόση σιγουριά... :razz:

Τέλος πάντων, δεν κρινόταν απαραίτητο να απολογείσαι ή να δηλώνεσαι... ;-)

Άλλωστε, κώστα, αυτοπροσδιορίστηκες ήδη με τα λόγια σου: ''και ξεβράκωμα μπορείς να το πεις''...

κώστας

[size=12]Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιληφθείς ότι
δεν μπορείς να απευθύνεσαι σε νοήμονες ενήλικες
με τουπέ καθηγητή πανεπιστημίου και βάθος φελλού.
Είναι επιτακτική ανάγκη να ανακαλύψεις
το συναίσθημα της ντροπής, κρύβοντας τη γύμνια σου.
Η εποχή του Αδάμ και της Εύας πέρασε ανεπιστρεπτί.[/size]
eLe

Nasia9

Eγώ γιατί δε συμμετέχω στα ματσάκια τελευταίως;; που τόόόόόόόόσο μ'αρέσουν :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

larus audouinii

και μένα το ίδιο  :grin:  :grin:  :grin:  :grin:

pixie μου ora ...

"κώστας" συμφωνώ μαζί σου εδώ,
αλλα ως ένα σημείο
Δεν είσαι εγωιστής, ποντάρω, όπως και ότι το γνωρίζεις
Ευαίθητος επίσης, το κρύβεις πολύ 'οπως και το ίδιο παιχνιδιάρης που δεν κρύβεται
Επίμονος ναι αλλα μερικές φορές, ξέρεις  το παρακάνεις πολύ
Ο εξυπνότερος νοπ, ίσως και ναι, όπως και μεις οι υπόλοιποι
Λοιπόν, σιχαίνομαι όμως τους φασισμούς, το δήθεν ύφος υπεράνω όχι,  :grin:
 η pixie είπε την άποψη της ,και οφείλεις να σέβεσαι απόψεις... τουλάχιστον

κατά τα υπόλοιπα, και τα χρηστά δακτυλίδια από whatever πρόβλημά σου
δεν είσαι ο μόνος ξερόλας που να διαχειρίζεται λέξεις, ξέρεις

άει πνίξου ωρε σήμερα Επιεικώς  
και στα βαθειά..

βιάζομαι, έχε χάρη...

Α! στις δύσκολες μέρες να ακούτε την φωνή της Νάσιας στο ραδιόφωνο
Εμένα μου αρέσει και η υπογραφή της

Nasia9

Gerogriniarhs

Αμάν αδερφούλα μου,τόσος πρόλογος και μπούρου-μπούρου,για να μας πεις να ακούσουμε την Νάσια;Δώκε συντεταγμένες,τουλάχιστον... (Ποιά Νάσια;Αυτή που είχε βάλει εκείνο το Σόλδιερ οφ Φόρτουνε...τόοοοτε,που πήδαγε η βελόνα...βρε τι μου θύμησες...)

224 Επισκέπτες, 1 Χρήστης