Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 193
  • Total: 193

''ΔΗΘΕΝ'' Α.Ε...

Ξεκίνησε από pixie, Οκτωβρίου 19, 2009, 12:04:16 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Κάποιοι άνθρωποι γύρω μας υποδύονται κάτι άλλο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι!
Μεγαλοπιάνονται, παριστάνουν συνήθως κάτι καλύτερο, σνομπάρουν, κομπάζουν, ρίχνοντας κι ένα υποτιμητικό - ακατάδεκτο βλέμμα καμμιά φορά και σ΄εμάς τους πληβείους...

Να υποθέσουμε ότι είναι επιφανειακοί χαρακτήρες? Είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι και όλη αυτή η συμπεριφορά κι ο τρόπος έκφρασης  στοχεύει κάπου?
Είναι ρηχών συναισθημάτων άτομα? Προσποιούνται συνειδητά?'Εχουν κόμπλεξ ανωτερότητας? Είναι απλά υπερόπτες?

Το θέμα είναι ότι διαμορφώνουν τη ζωή τους προς τα έξω και συντονίζονται ανάλογα με ένα προφάιλ, ταυτίζονται με μια εικόνα που ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα!

'Αψογη εικόνα, ευπαρουσίαστοι, εξαντρίκ ντύσιμο, ακριβό αυτοκίνητο, το παίζουν υψηλόμισθα μεγαλοστελέχη ολκής, πιθανότατα μάνατζερ πολυεθνικής με προοπτική! :razz:
Ενώ στην ουσία μπορεί, η οικονομική τους επιφάνεια, να είναι της τάξης των 700Ε... ;-)

'Αλλη κατηγορία από δαύτους είναι οι ψευτοκουλτουριάρηδες, που χωρίς σοβαρό μορφωτικό επίπεδο παριστάνουν τους απόφοιτους του Χάρβαρντ, αποστηθίζουν ποιήματα και ''ξεκλέβουν'' φιλοσοφικά δοκίμια τα οποία χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, ντύνονται την αριστερή ιδεολογία, είναι κριτές των πάντων και μάλιστα με εξεζητημένα λεπταίσθητους τρόπους!
Κι όλο αυτό ενώ μπορεί μετά δυσκολίας να έχουν τελειώσει το λύκειο και φυσικά αυτό να φαίνεται...  :sad:

Υπάρχουν κι άλλοι βέβαια... 'Ολοι ξερόλες, πολυδιάστατοι, πολυπράγμονες...

Τι φταίει άραγε και κάποιοι αρνούνται να είναι ο εαυτός τους ή μάλλον αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα στην οποία ζουν ωραιοποιώντας την με μια ψευδή στίλβη?

κώστας

Μπορεί να φταίει ο φόβος
στις δυνατότητές τους.
Ή ο συντηρητισμός τους.

[Αν σε ενδιαφέρει το σύμβολο "ευρώ" (€) βρίσκεται πληκτρολογώντας: ctrl + (αριστερό) alt + E (ελληνικό).
Εναλλακτικά, (δεξιό) alt + Ε (ελληνικό)]
eLe

pixie

:razz:  :mryellow: [Περί €]

Τον φόβο ή την ανασφάλεια μήπως δεν είναι καλή η αληθινή εικόνα τους, τα καταλαβαίνω. Συντηρητισμός, γιατί?

Εγώ πιστεύω πως όταν ένα άτομο φτάνει σε μια Χ γόνιμη ηλικία και διαπιστώνει άμεσα ότι δεν μπορεί να λύσει απευθείας τα προβλήματά του ή δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό, τι κάνει? Διαστρέφει την αλήθεια του!
Δημιουργεί κρυψώνα κι ένα πρόσωπο προς τα έξω που θα τυγχάνει γενικότερης αποδοχής.

Είναι λοιπόν η εσωτερική ανάγκη που ωθεί, γιατί ο συγκεκριμένος ενήλικας ως παιδί δεν βρέθηκε στο ανάλογο επιδοκιμαστικό περιβάλλον!
Είναι αδύναμος εσωτερικά και δίνει μια παράσταση θάρρους να υπερβεί τον εαυτό του και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή στο μέτωπο της ζωής. Να υποδυθεί κάτι σημαντικό - ακόμα κι αυτό που δεν είναι...

Εκεί όπου επιτέλους θα είναι ''κάποιος'' σε αξιόλογη θέση κι όλοι θα τον αναγνωρίζουν!

pixie

Με βασική αρχή τη ματαιοδοξία τους κι αφήνοντας τις ψευδαισθήσεις να ακμάζουν, οι ''Δήθεν'' νιώθουν μέσα τους μια οργασμική κορύφωση καταξίωσης, αισθάνονται δικαιωμένοι με την αυτοπροβολή.

Βέβαια, όλα αυτά, είναι συμπλεγματικά, ρηχά και συνήθως μυρίζουν ημιμάθεια και ανεπάρκεια.
Την ίδια στιγμή που γύρω μας υπάρχουν άτομα που προσπαθούν συνειδητά να χτίσουν τη μοίρα τους και με προσωπική φθορά αποδέχονται το τίμημα.

'Οσο λοιπόν η βαθμιαία κλιμάκωση της ανάπτυξης πραγματοποιείται εσωτερικά, τόσο απομακρυνόμαστε από ανούσιες εξωτερικότητες, οπότε αυτές οι ετικέτες της καθημερινής λογικής δεν σημαίνουν και τίποτα!

Σημαίνει όμως πολλά η ανθρώπινη προσπάθεια, η πορεία εξατομίκευσης, οι μάχες που δίνει ο καθένας για να φέρει τον τίτλο 'Ανθρωπος!

pixie

κώστας

eLe

pixie

Τα εισαγωγικά αναφέρονται σε ένα μπουλούκι απαίδευτων ημιμαθών που συνιστούν εταιρία ή αλλιώς σε ομάδα ανθρώπων με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά... ' Η στον τρόπο πολλών στην ελληνική κοινωνία... 'Η απλά έτσι!!! :mrblue:

Κάποια άτομα έλκονται από την επιφάνεια κι εγώ εκφράζω τη διαφωνία μου... 'Οχι, δεν την αντέχω αυτή τη μετριότητα, αρνούμαι να το δω έτσι ή δεν με αφορά!

Επιλέγω να μην έχω συμμετοχή σ' αυτο το παιχνίδι δύναμης και δίψας για εξωτερική προβολή.
Θέλω, η εξωτερική μορφή εμφάνισης, να συνταιριάζει με τον άνθρωπο που έχω μέσα μου...

κώστας

[size=12]"Καλή επιτυχία"[/size]
eLe

pixie

'Αραγε, ειρωνευόμενος κάποιος γίνεται ''Δήθεν''?

;-) :roll:

pixie

Συνήθως αυτά τα φαινόμενα βρίσκονται μεταξύ τους σε μια αδιαχώριστη συνάρτηση...

Μιλάμε για τις βάσεις και τον τρόπο που αφομοιώνει κάποιος και διαχειρίζεται τη ζωή του σε επίπεδο στόχων - υγιών ή συμπλεγματικών.

Από τη μια πλευρά, η επιθυμία του ατόμου να αποκτήσει δύναμη και υπεροχή με κάθε μέσο έστω κι αν πρόκειται για αυταπάτη ή απλά μια εξωτερική εικόνα!

Κι από την άλλη, η εσωτερική ανέλιξη και η συνειδητότητα ως πορεία ζωής...

NoName

Άραγε είναι δήθεν και η ακατάπαυστη αναζήτηση και δηλώσεις επί δηλώσεων περί της αναζητήσης της «όποιας» εσωτερικής ανέλιξης ?

pixie

[quote user="NoName" post="334124"]Άραγε είναι δήθεν και η ακατάπαυστη αναζήτηση και δηλώσεις επί δηλώσεων περί της αναζητήσης της «όποιας» εσωτερικής ανέλιξης ?[/quote]

Καμία σχέση... Διότι οι εσωτερικοί αναβαθμοί υπάρχουν!

Και φυσικά δεν είναι δηλώσεις, διότι δεν μιλάμε για εξωστρέφεια...
Είναι πορεία ουσιαστικής συνείδησης και τρόπος ύπαρξης για πολλούς...

Κι αν ενδιαφέρει, τελευταίο αυτό, το πεδίο της απόλυτης συνειδητότητας είναι επίσης ο χώρος που αποδέχομαι, μάχομαι και υποστηρίζω...

blue_mermaidy

Εάν Το Κοιτάξουμε Κληρονομικά..Δηλαδή Με Βάση Την Οικογένεια..Οι Παθούντες Δε Γνωρίζουν Τη Λέξη Ενώ Ταυτόχρονα Την Εκτελούν..Εάν Τους Ρωτήσεις Την Άποψή Τους Θα Διαφωνήσουν Κιόλας..
Τις Διαφορές Που Θα Συναντήσουν Με Τον Ευατό Θα Τις Καταλάβουν Σε Μεγάλες Αλλάγες...Η Εφηβεία Τους Χαρακτηρίζεται Με Ανασφάλεια Προσπαθώντας Να Την Ενσωματώσουν Με Πιστεύω Των Άλλων Για Να Νιώσουν Ασφάλεια....
Με Λίγα Λόγια Επαναλαμβάνονται Απο Γενιά Σε Γενιά...Αποφεύγοντας Το Ρίσκο...Μένοντας Απόλυτοι...

Εάν Πάλι Κοιτάξουμε Τα Πρότυπα Που Έχουν Δημιουργηθει Για Να Συνεπάρουν Τη Νεολαία Και Με Βάση Αυτά Να Πορευτούν Τότε Τα Έχουν Καταφέρει..Όσο Διαρκεί Το Διάστημα Της Αφισσοκόλησης Με Διαφορετικά Πρότυπα Στο Δρόμο Τόσο Περισσότερα ''Δήθεν'' Γεννιούνται Συνεχώς Με...Γρήγορο Συναίσθημα..Γρήγορο Χρήμα..Γρήγορο Σεξ...Γρήγοροι Θάνατοι...Γρήγορη Ικανοποίηση...Γρήγοροι Έρωτες...Γρήγοροι Φόβοι....Γρήγορη Μέρα....Γρήγορα Ναρκωτικά....Γρήγορες Ασθένειες....Γρήγορο Όνομα....Γρήγορα Τραγούδια....Γρήγοροι Δημοσιότητα....(Κάτι Θα Ήξερε Η Απαγορευμένη Περιοχή Στη Κίνα)..

Οι Διαφορές Μεγάλες...Η Ομοιότητα Μια Λέξη      ΔΗΘΕΝ     ...!!!!

pixie

''Δήθεν'' ζωή, με λίγα λόγια...  ;-)

Δανεική - ένα πρόσωπο ανάλογα με την περίσταση...

Και τώρα έχουμε και ''δήθεν'' αυστηρά τεκμήρια για τους φοροφυγάδες! :razz:

kuria

δηθεν σημαινει ταχα μου;
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

pixie

[quote user="kuria" post="337417"]δηθεν σημαινει ταχα μου;[/quote]

Αν πρόκειται για κάτι που υποδηλώνει επίσης το προσποιητό, το δεχόμαστε!  :smile:  :mryellow:

193 Επισκέπτες, 0 Χρήστες