Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 340
  • Total: 340

Μοναχισμός...Σωστό ή λάθος?

Ξεκίνησε από kataigida, Νοεμβρίου 15, 2009, 08:24:58 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

black_velvet

Α! Είναι κι αυτό βέβαια.... πώς μου διέφυγε.... ΔΕΝ πιστεύετε στη δύναμη της προσευχής. Γι' αυτό και δεν μπορείτε να κατανοήσετε τι είναι τελικά αυτό που κάνει ένας μοναχός....
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

[quote user="larus audouinii" post="329725"]:shock:

Μια και το έφερε η κουβέντα, αναφερόμουν στο κέντρο πρόληψης ασθενειών και για τον καρκίνο που βρίσκεται στην Ορμύλια χαλκιδικής .....
...[/quote]
Μα τον Αλλάχ βρε Στελλίτσα που στο διάτονο το έφερε η κουβέντα για αυτό?? Εδώ έγινε της ποικιλόμορφης αιξ το σιδηρούν κιγκλίδωμα…. Για όλα τα ζητήματα σφάχτηκαν αλλά για πρόληψη ασθενειών νάδα εκτός αν εμπνεύστηκες κι εσύ από την μοναχή και προτείνεις την μαστογραφία μπάει δε γουέει

KostasD33

[quote user="black_velvet"]....πώς μου διέφυγε.... ΔΕΝ πιστεύετε στη δύναμη της προσευχής. Γι' αυτό και δεν μπορείτε να κατανοήσετε τι είναι τελικά αυτό που κάνει ένας μοναχός....[/quote]

Πώς να πιστέψει ο βάζελος στην προσευχή βρε Μαυρούλα
Τόσα χρόνια προσεύχεται για την Πανάθαααααα και παίρνει μαστογραφία  (μιας και το φέρε η κουβέντα)..........

larus audouinii

[quote user="KostasD33" post="329740"][quote user="larus audouinii" post="329725"]:shock:

Μια και το έφερε η κουβέντα, αναφερόμουν στο κέντρο πρόληψης ασθενειών και για τον καρκίνο που βρίσκεται στην Ορμύλια χαλκιδικής .....
...[/quote]
Μα τον Αλλάχ βρε Στελλίτσα που στο διάτονο το έφερε η κουβέντα για αυτό?? Εδώ έγινε της ποικιλόμορφης αιξ το σιδηρούν κιγκλίδωμα…. Για όλα τα ζητήματα σφάχτηκαν αλλά για πρόληψη ασθενειών νάδα εκτός αν εμπνεύστηκες κι εσύ από την μοναχή και προτείνεις την μαστογραφία μπάει δε γουέει[/quote]

:grin:  :grin:  :grin:
Κωστήμ κουβέντα κάνουμε ...Το σωστό ή λάθος για μένα, αφορά μόνο εμένα
Το θέμα είναι πως με φτάχνετε κάθε φορά και λύνομαι στα γέλια

Ας μείνει στα κιτάπια του α33, ας το πάρει το ποτάμι και που ξέρεις μέσα από όλες τις φιλοσοφίες  :razz: μπορεί να φανεί χρήσιμο  ;-)

Φιλάκια σας έστειλα...δεν έστειλα ... :grin:

Παππαμπαμπα πως να σε διαβάσει ωρέ κανείς με τα μεγάλα σεντόνια που αφήνεις

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

larus audouinii

και αν με ξαναπεί Λαρούς θα τον πάρει ο Βούδας και θα τον σηκώσει  :twisted:

KostasD33

[quote user="larus audouinii"]....Ας μείνει στα κιτάπια του α33, ας το πάρει το ποτάμι και που ξέρεις μέσα από όλες τις φιλοσοφίες  :razz: μπορεί να φανεί χρήσιμο  ;-)
....[/quote]
ε αυτό λέω κι εγώ θα την πάρει το ποτάμι αφού μπιτ για μπιτ εκτός θέματος, ενώ αν τα βάζεις αυτά στην σωστή ενότητα για υγεία και ως νέο θέμα θα πιάσει και τόπο

pixie

[quote user="black_velvet" post="329731"]Α! Είναι κι αυτό βέβαια.... πώς μου διέφυγε.... ΔΕΝ πιστεύετε στη δύναμη της προσευχής. Γι' αυτό και δεν μπορείτε να κατανοήσετε τι είναι τελικά αυτό που κάνει ένας μοναχός....[/quote]

Τουλάχιστον εγώ, πιστεύω απόλυτα στη δύναμη της προσευχής [όρα σχετ. ποστ με τον συγκεκριμένο τίτλο], όπως και στη δύναμη της σκέψης.

Ξέρεις τι με απασχολεί? Κι αυτό είναι ανεξάρτητο από τη θρησκεία του καθένα μας [γιατί και ο Ινδουϊσμός ακριβώς το ίδιο κάνει με τους γκουρού και το σύστημα των καστών].

Η δουλοποίηση του ατόμου! Αυτό με απασχολεί! Η προσεχτική, σταδιακή, οργανωμένη ψυχολογική χειραγώγηση δια μέσου της Πίστης. Το να γίνεσαι υπηρέτης ενός Θεού ή να υπακούς κάποιον Ηγούμενο της πνευματικής εξέλιξης. Και η μονόπλευρη πληροφόρηση στη συνέχεια.

Και η ψυχική στάση... Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων που παράτησαν τις σπουδές τους, τις οικογένειές τους, την ευθύνη απέναντι στα παιδιά τους - θεωρώντας τη ζωή μάταιη - και κλείστηκαν σε μοναστήρια, επειδή τους ''φυτεύθηκε'' στο μυαλό η πεποίθηση της μετά θάνατον ζωής.
Και φυσικά, κάπου εδώ μειώνεται το κριτικό πνεύμα, αρχίζει η δουλοποίηση, ισοπεδώνεται βέβαια η ελεύθερη βούληση και η προσωπικότητα του ατόμου, αφού η περηφάνεια θεωρείται για τον μοναχό αμαρτία!

larus audouinii

το είχα σκεφτεί φυσικά αν το λινκ έπρεπε να μπει σε διαφορετική ενότητα
Εδώ είναι η θέση του.... και τουλάχιστον το διαβαζουν σίγουρα κάποια πρόσωπα μια και μας αφορά  ;-)
Κώσταd33 χιουμορ κάνουμε όλοι...

Παππας, τα ράσα στον μοναχισμό δηλώνουν το "θεοφόρος", άρα είναι φυσικό η ζωή ενός μοναχού να στρέφεται,να ενδιαφέρεται... να σκύβει πάνω από τα προβλήματα της κοινωνίας, πιστών και μη Με την δύναμη της προσευχής για ολους μας  Ο Θεός ότι και αν είναι στην τελική, δεν θα ήταν κάτι άλλο παρά η αγάπη και η ευλογία για την φύση και τον άνθρωπο Αυτή εν ολίγης είναι η διαφορά της φιλανθρωπίας του μοναχισμού με οποιαδήποτε άλλη πράξη φιλανθρωπίας

Όπως είπα διατηρώ επιφυλάξεις ιδιαίτερα και με τα διάφορα άλλα που βλέπω γύρω μου Έχω όμως καταλήξει πως αποφασίζει κάποιος με ωριμότητα να γίνει μοναχός όχι γιατί ειναι δειλός ή γιατί εγκαταλείπει τον κόσμο ή έχει προβλήματα Αντίθετα ο μοναχισμός απαιτεί μεγάλο αγώνα και δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε Δεν γνωρίζω κάποιο παράδειγμα που να εγκατέλειψε κάποιος παιδιά και οικογένεια, τουλάχιστον έτσι όπως είναι διατυπωμένο Αν και είναι κάτι συνηθισμένο πλέον στην κοινωνία μας, όχι για να μονάσουν
Σε κάποιες περιπτώσεις το να το επιλέξει κάποιος είναι έμφυτο, για άλλους χάρισμα Είμαι κάθετα αντίθετη του να παίρνει κάποιος τέτοιες αποφάσεις σε μικρές ηλικίες ή να του το επιβάλλουν με κάποιο τρόπο ή οι επιλογές να είναι για μπερδεμένους λόγους Όμως κάποιος που εγκαταλείπει ένα καλό επάγγελμα για να γίνει παππάς, δεν σημαίνει πως πήρε την απόφαση μόνος του χωρίς την έγκριση της οικογένειας του, πως δεν θα έχει την συμπαράστασή τους, όπως και των φίλων του Το ίδιο και στον μοναχισμό, αν και η αποδοχή είναι δύσκολη
Όταν έχει την ωριμότητα, έχει την επιλογή, μου φαίνεται παράλογο η ίσως εγωιστικό η αντίδραση από την στιγμή που αυτό επιλέγει κάποιος για να είναι ολοκληρωμένος
Η ομορφιά δεν διακρίνεται από την εμφάνιση Πιθανα και τα πρότυπα ομορφιας πλέον σήμερα να είναι δημιουργημένα
Επιλέγω την φυσική ομορφιά, την απλότητα  και τον αέρα που αναδυκνείει

pixie δεν αδικώ τις απόψεις σου, προβληματίστηκα και εγω πολλές φορές  Νομίζω πως ο μοναχισμός δεν έχει σχέση με την δουλοποίηση Εχει σημασία πως το βλέπει ο ίδιος Μου κάνει εντύπωση αυτό που καθρεπ΄τιζεται στα πρόσωπα τους Δεν έχει να κάνει με δυστυχία, αντίθετα  Και για να σοβαρευτούμε, κάποιος μοναχός σίγουρα θα έδινε καλύτερη απάντηση, θα ήταν το κατάλληλο πρόσωπο από μας τους άσχετους

kuria

υπαρχουν μοναχοι που προσευχονται μερονυχτα με αγαπη για μενα και την οικογενεια μου... υπαρχουν λαϊκοι που κανουν το ιδιο... υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν και αγαπουν με ανιδιοτελεια... πως λοιπον εγω η ευεργετηθεισα αναξια να κρινω τις επιλογες τους;
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Pappas10

[quote user="black_velvet" post="329730"] larus_audouiniini?
Μην διανοηθείς παππά ν' αρχίσεις τις ειρωνείες σε μένα! Μαζί σου, μα το Θεό, θα μαλλιοτραβηχτώ. Και όχι δημόσια. Και αυτό, είναι υπόσχεση![/quote]

Ναι την larus_audouiniini εννοούσα αλλά ειλικρινά δεν το είπα ειρωνικά. Βασικά με θετικό πρόσημο ως προς τις γνώσεις τις και την γραφή της το έγραψα έτσι... οπότε μη τσιτώνεσαι. Συγνώμη αν έδωσα λάθος εντύπωση....

... το μαλιοτράβηγμα σε λάσπη με μπικίνι;;; Αν είναι να το ξανασκεφτώ.          :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Μη με αναγκάσεις να συμφωνήσω με την τελευταία σου φράση βρε παππά!

Γιατί επιμένετε να συγχέετε τα πράγματα; Ακόμη και ετυμολογικά να το δει κανείς το θέμα, γιατί επιμένετε να συνδέετε τον μοναχισμό με την αγαθοεργία; Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα; από πού κι ως πού;

[quote user="black_velvet" post="329730"] Να τολμήσω να απαντήσω εγώ η ίδια; Μα γιατί όλοι μα όλοι σας όταν σκέφτεστε έναν μοναχό κατ' ευθείαν σκέφτεστε τον χριστιανισμό. Όλο εκεί το πάτε, και κανείς σας δεν αναφέρεται καθαρά στον μοναχισμό ανεξαρτήτου θρησκείας και δόγματος! Ε ναι λοιπόν, ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης. Κι είναι τού γκουντ του μπι τρου. Γι' αυτό και όλοι βάλλουν εναντίον του. Με φαιδρά πολλές φορές επιχειρήματα. Με διαστρέβλωση της πραγματικότητας που εκφράζουν τα μηνύματά του. Και με παντιέρα την ημιμάθεια!

Το ανέφερα σε σχετική συζήτηση που είχα με κάτι φίλους τις προάλλες: όσοι πραγματικά πιστεύουν και ακολουθούν και το παράδειγμα του δούναι άνευ λαβείν!, δεν το κάνουν για να το διατυμπανίσουν στους υπόλοιπους. Το πράττουν σιωπηλά. Δεν είναι επιδειξίες. Πράττουν επί της ουσίας. Αυτή είναι η δύναμή τους. Συνάμα όμως ...γυρνάει μπούμερανγκ μιας και ο κάθε "πολέμιος" βρίσκει πάτημα σε τσογλάνια που δημιουργούν σκάνδαλα τύπου Βατοπεδίου για να στηρίξει τα αστήρικτα.

Αλλά.... τι λέω; αυτά όλα δεν έχουν καμία σχέση με την ιδέα και τον σκοπό του μοναχισμού. Πότε θα τα ξεδιαλύνετε πια;;;[/quote]

Λοιπόν, (που λένε)

Έθεσα μία σειρά ερωτημάτων που αποτελούν και τα επιχειρήματα μου ΕΝΑΝΤΙΑ στον Μοναχισμό.

Δεν μπορώ να ξέρω την προσωπική ιστορία και τα κίνητρα του κάθε μοναχού. Θα το επαναλάβω ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΑΧΟΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΩ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ. Κανέναν μοναχισμό, είτε χριστιανού μοναχού, είτε χάρι κρίσνα, είτε γκουρού, είτε δερβίση είτε οτιδήποτε.

ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΜΙΑ "σέκτα" κοινωνικής διαφοροποίησης ρε παιδιά... πως το λένε. Δεν συμφωνώ φιλοσοφικά, κοινωνικά και ανθρώπινα.

Δεν είμαι μόνο ημιμαθής στο θέμα του μοναχισμού... είμαι ΑΜΑΘΗΣ. Γι' αυτό και ρωτάω αλλά κανείς δεν μου απαντάει.

Δεν θεωρώ άξιους συμβουλάτορες ανθρώπους που είναι στην "απ' έξω". "Πνευματικός" μου είναι η Γυναίκα μου, η Μάνα μου, η Αδελφή μου, Ο Πατέρας μου, ο Αντώνης, ο Γιάννης, Ο Κώστας  κλπ. Καλά κάνει ο μοναχός - γκουρού, χάρι κρίσνα, δερβίση ή ό,τι άλλο -  που κάνει ό,τι κάνει για τους λόγους που το κάνει ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΓΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΟΡΕΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Ούτε για προσευχές έγραψα ούτε για τίποτα. Απλά καθημερινά ανθρώπινα δείγματα ζήτησα έξω από την σφαίρα του θρησκευτικού, φιλοσοφικού, μεταφυσικού ή ό,τι άλλο.

Ευχαριστώ τον Μοναχό που προσεύχεται για την ψυχή μου. Προσεύχομαι κι εγώ για τις ψυχές όλων των ανθρώπων όταν προσεύχομαι. Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βρει λύσεις από μοναχούς ή στον μοναχισμό αυτόν καθεαυτόν. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ "Μοναχισμός Σωστό ή Λάθος" ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΟΓΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΩ "ΛΑΘΟΣ" με τις όποιες εξαιρέσεις ΟΦΕΙΛΩ να δεχτώ μιας και μιλάμε για μία κοινωνική πραγματικότητα που δεν χωράει απολυτότητες.

Ειλικρινά δεν μπορώ να γίνω πιο σαφής. Δεν είναι γνωσιακό θέμα κατά τη γνώμη μου... άπτεται της φιλοσοφίας, κοσμοθεωρίας και αντίληψης περί ανθρώπου και κοινωνικότητας αυτού του καθενός.

Ε... η δική μου αντίληψη για όλα τα παραπάνω διαφέρει και είναι αντίθετη από την αντίληψη του Μοναχισμού ρε παιδιά...

Άρα ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ο Μοναχισμός είναι Λάθος πρακτική για τους λόγους που ανέφερα.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

rain

Εσύ τώρα τι τρώγεσαι με τους μοναχούς ρε? Έμαθες ότι είναι γάβροι και σκύλιασες?
Γούστο τους και καπέλο τους που πάνε να μονάσουν γούστο σου και καπέλο σου που δεν πας
Όπως γούστο τους και καπέλο τους πολλοί να είναι ολυμπιακοί και γούστο τους και καπέλο τους άλλοι να είναι παναθηναϊκοί
Άλλο το δεν πάω κάτι και άλλο το ΕΝΑΝΤΙΑ σε κάτι (σαν το ¨"πας μη παναθηναϊκός βάρβαρος")
Σιγά μη συμφωνήσεις ειδικά στο δεύτερο εσύ
Η μαμά σου τι σε τάιζε κι εσένα ρε συ? λες να σου έμεινε κουσούρι όπως του γενετιστή?

Pappas10

[quote user="rain" post="329817"]Εσύ τώρα τι τρώγεσαι με τους μοναχούς ρε? Έμαθες ότι είναι γάβροι και σκύλιασες?
Γούστο τους και καπέλο τους που πάνε να μονάσουν γούστο σου και καπέλο σου που δεν πας
Όπως γούστο τους και καπέλο τους πολλοί να είναι ολυμπιακοί και γούστο τους και καπέλο τους άλλοι να είναι παναθηναϊκοί
Άλλο το δεν πάω κάτι και άλλο το ΕΝΑΝΤΙΑ σε κάτι (σαν το ¨"πας μη παναθηναϊκός βάρβαρος")
Σιγά μη συμφωνήσεις ειδικά στο δεύτερο εσύ
Η μαμά σου τι σε τάιζε κι εσένα ρε συ? λες να σου έμεινε κουσούρι όπως του γενετιστή?[/quote]

Δεν τρώγομαι με τους μοναχούς... τρώγομαι όταν ο Μοναχός πάει να μου εμφανιστεί σαν κάτι το ιδιαίτερο και ανώτερο ενώ - για τη δική μου κρίση - είναι κάτι το ιδιαιτέρως κατώτερο από τον μέσο άνθρωπο.

Γούστο του και καπέλο του να μονάσει, γούστο μου και καπέλο μου να τον θεωρώ "πειραγμένο" στην τελική. Χώρια το ότι - δηλαδή πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβω ρε κίναιδε μου, συνουσιάζω το κέρας μου μέσα συνουσιάζω - μιλάω για τον μοναχισμό σαν κοινωνική πρακτική και όχι για τον κάθε μοναχό προσωπικά. Η ερώτηση ήταν "Σωστό ή Λάθος" και απάντησα λάθος για τους λόγους που παρέθεσα.

Είναι δυνατόν ρε μαν να ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ κάτι και να είσαι ΥΠΕΡ του??? Προφανώς εναντίων του θα είσαι... Θα μας τρελάνεις μωρέ;;;

Δεν ξέρω τι με τάιζε... ήμουν μικρός και δεν θυμάμαι. Πάντως σίγουρα όχι μοναστηριακό κουτόχορτο...

Εσύ τι ζόρι τραβάς που εγώ τρώγομαι με τους καλόγερους;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

rain

γούστο μου και καπέλο μου ρε που τραβαω ζόρι με τα καλογερικά σου ζόρια, εσύ τι συνουσιάζεσαι με το κέρας και θα σου μπει μέσα στο τέλος
Αλλά κι εγώ δεν πάω τους μοναχούς και αρκετούς μπορεί να τους θεωρώ και πειραγμένους στα αχαμνά για να πάνε να μονάσουν. 'Αλλο αυτό όμως κι άλλο να γίνω μοναχοφοβικός (κάτι σαν τα ομοφοβικός, ξενοφοβικός, γαβροφοβικός, ότιδενειμαιφοβικός κλπ)

και ‘πούσαι μεγάλε, το ρε το ‘πιασα, το κίναιδε δεν το ‘πιασα που κολάει?

Pappas10

[quote user="rain" post="329826"]γούστο μου και καπέλο μου ρε που τραβαω ζόρι με τα καλογερικά σου ζόρια, εσύ τι συνουσιάζεσαι με το κέρας και θα σου μπει μέσα στο τέλος
Αλλά κι εγώ δεν πάω τους μοναχούς και αρκετούς μπορεί να τους θεωρώ και πειραγμένους στα αχαμνά για να πάνε να μονάσουν. 'Αλλο αυτό όμως κι άλλο να γίνω μοναχοφοβικός (κάτι σαν τα ομοφοβικός, ξενοφοβικός, γαβροφοβικός, ότιδενειμαιφοβικός κλπ)

και ‘πούσαι μεγάλε, το ρε το ‘πιασα, το κίναιδε δεν το ‘πιασα που κολάει?[/quote]

Εγώ συνουσιάζω το κέρας μου μέσα συνουσιάζω γιατί από την αρχή γράφω για τον μοναχισμό και όχι για τον Χ, Ψ, Ω μοναχό.

Δεν έχει σχέση μ' εσένα η συνουσία μου και τα συν' αυτής.

Τέλος δεν είμαι μοναχοφοβικός ή ό,τι άλλο. Για να στο πω με παράδειγμα, δεν τραβάω κανένα ζόρι με τους ομοφυλόφιλους αλλά την αλλαγή φύλου την θεωρώ υπερβολική και αφύσικη εκτός αν συντρέχουν γενετικοί λόγοι, μία κάποια γενετική / ορμονική διαταραχή ή ανωμαλία.

Οποιοσδήποτε λοιπόν κι αν με ρωτήσει αν θεωρώ σωστή ή λάθος την αλλαγή φύλου θα απαντήσω πως την θεωρώ λάθος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα με πετύχεις με αλυσοπρίονο στην Συγγρού...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

larus audouinii

Συνεπώς : ¨Ολες οι απόψεις είναι καλό να ακούγονται, χωρίς να θέλει να επιβάλλει κάποιος την δική του άποψη ή ερμηνεία, εν προκειμένω σωστό ή λάθος, μοναχισμός (όρα kyria)
Οι αποστάσεις από το απόλυτο,  είναι το καλύτερο
Καλό είναι να φωτίζονται οπτικές αλλά όχι απόψεις με βεβαιότητα  :roll:Εκτός και αν κάποιος έχει την ορθή γνώση
Αλλά για να έχεις άποψη, εν προκειμένω για τον μοναχισμό, σωστο ή λάθος θα πρέπει να μπεις καλύτερα στο πετσί ενός καλόγερου πρώτα για να το καταλάβεις και να έχεις την γνώση Από την απέξω λέμε απόψεις όλοι εκ του ασφαλούς κυρίως

:razz:

Και παππαμπαμπά, πρόσεξες πως το θυμωμενο εμοτικόν χαμογελάει...Δεν είναι απαραίτητες οι συγνωμές βρε παιδιά, αλοίμονο μεταξύ μας πλέον (προτιμώ 'ομως το γλάρος πλζ  :grin:  ;-) )

340 Επισκέπτες, 0 Χρήστες