Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 350
  • Total: 351
  • Leon

Οι Ηλίθιοι... Ποιοί είναι?

Ξεκίνησε από pixie, Δεκεμβρίου 25, 2009, 10:58:51 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Μια εβδομάδα σε νοσοκομείο - εν τω μέσω τόσων επιστημόνων  :razz:  - ήταν αρκετή για να εμπεδώσω κάθε σχετική γνώση σε κενά και απορίες που είχα γύρω από αυτό το θέμα κάνοντας μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να διαχειριστώ τον θυμό μου αλλά και την παρόρμηση να τους εξοντώσω έναν - έναν!

Οι ηλίθιοι... Θλιβεροί, ξερόλες, εκνευριστικοί, σχεδόν επικίνδυνοι, απόλυτοι, στείροι, χωρίς την παραμικρή επίγνωση της εικόνας τους προς τα έξω...

Και το χειρότερο? Προβάλλοντας την ήδη διαμορφωμένη άποψη στο μυαλό τους με μια νοσηρή σχεδόν αυτοπεποίθηση, δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ακούσουν κανέναν... πόσο μάλλον να συνεργαστούν...

'Εξυπνοι όλοι τους!!! :razz:
'Η απλά εξυπνάκηδες με παγιωμένη άποψη! Ολόσωστη, εννοείται...  ;-)
Κοτούλες που κακαρίζουν χωρίς επιχειρήματα...

Για πείτε μου, βρε παιδιά...

Πώς γίνεται κάποιοι να είναι εκ γενετής οι καλύτεροι και να μην επιδέχονται βελτίωση?
Πώς γίνεται να έχουν πάντα δίκιο, ακόμα κι όταν αποδεικνύεται το αντίθετο?

Μήπως είναι ολίγον ύποπτο αυτό? Σαν πολλοί έξυπνοι δεν μαζευτήκαμε?  :roll:  :oops:  :lol:

Και ποιά ακόμα είναι τα χαρακτηριστικά των ηλίθιων?

black_velvet

Κυρία κυρία;

Ολίγον παγίδα το θεματάκι. Πολύ φοβάμαι πως θα παίξουμε πολύ με τη θεωρία της σχετικότητας. Και, αλίμονο, ούτε στο νυχάκι απ' το μικρό του το δαχτυλάκι δεν μπορούμε να πλησιάσουμε εκείνον τον έρμο τον Αϊνστάιν....

Ως γνωστή τολμηρή και άφοβη ( :razz:  :razz:  :razz: ), λοιπόν, του α33 θα κάνω την αρχή και θα διατυπώσω μια πρώτη άποψη: ηλίθιο θεωρώ αυτόν που εμμένει στη δική του άποψη, αρνούμενος όχι απλά να δεχτεί αλλά - κυρίως - να συζητήσει οποιαδήποτε άλλη διαφορετική γνώμη. Και ακόμη περισσότερο ηλίθιος (ενίοτε αγγίζει ακόμη ακόμη και αυτόν τον πανηλίθιο) είναι αυτός που θεωρεί επίθεση προς το πρόσωπό του την έκφραση οποιασδήποτε άλλης άποψης. Και δεν συζητά αλλά, αντιθέτως, αμύνεται επιτιθέμενος.

Μην με παρεξηγήσετε. (Don't get me wrong επί του ελληνικότερου  :razz: ). Όχι απλώς μου αρέσουν αλλά και εκτιμώ ιδιαιτέρως τους κατασταλαγμένους ανθρώπους. Θεωρώ όμως την αμφισβήτηση (την καλώς εννοούμενη αμφισβήτηση, και όχι την στείρα αντίρρηση) ως κινητήρια δύναμη για περαιτέρω εξέλιξη.  ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

[quote user="black_velvet"]......
....θα διατυπώσω μια πρώτη άποψη: ηλίθιο θεωρώ αυτόν που εμμένει στη δική του άποψη, αρνούμενος όχι απλά να δεχτεί αλλά - κυρίως - να συζητήσει οποιαδήποτε άλλη διαφορετική γνώμη. Και ακόμη περισσότερο ηλίθιος (ενίοτε αγγίζει ακόμη ακόμη και αυτόν τον πανηλίθιο) είναι αυτός που θεωρεί επίθεση προς το πρόσωπό του την έκφραση οποιασδήποτε άλλης άποψης. Και δεν συζητά αλλά, αντιθέτως, αμύνεται επιτιθέμενος.
......[/quote]

Τσουκ αυτά δεν είναι ο ορισμός του ηλιθίου αυτά είναι απλά ηλιθιότητες βλακείες χαζομάρες ή ότι άλλο θέλεις…..
Δεν είναι όμως ηλίθιος
Το ηλίθιος πρέπει να βγάζει και λίγο σάλιο από το στόμα, να γελάει άνευ λόγου (προφανούς φυσικά) και να έχει IQ κάτω από 60
Για αυτά που λες μπορούν να τα κάνουν άνθρωποι ακόμα και με IQ 140 και να κάνουν αυτές τις ηλιθιότητες που άπτονται του χαρακτήρα

Νομίζω πως πιο εύκολα προσδιορίζουμε τον έξυπνο παρά τον ηλίθιο.
Εξυπνάδα είναι αυτό ή δική μας ηλιθιότητα?

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="332144"]
.... αυτά είναι απλά ηλιθιότητες βλακείες χαζομάρες ή ότι άλλο θέλεις…..
[/quote]

Μα.... χαρακτηρίζουμε αβίαστα κάποιον με βάση αυτά που κάνει. Γι' αυτό και έγραψα ποιον θεωρώ ηλίθιο.
Κατά τα άλλα, το δικό μου άι-κιου μού λέει πως το θέμα ρωτάει ποιοι είναι, ποια τα χαρακτηριστικά που εμείς βλέπουμε σε αυτούς. Και όχι απαραίτητα να δώσουμε έναν ορισμό.  :razz:

KostasD33

Το δικό μου άει κιού λέει ότι μπήκε στο νοσοκομείο και της έπρηξαν το συκώτι οπότε αντί να τα βάλει με το συκώτι τα βάζει με τους εξυπνάκηδες
Έχει και ένα δεδηλωμένο βίτσιο η κορασόν με τα ψυχολογικοφιλολογικοδιαστροφικά δοκίμια οπότε το έβαλε όπως το έβαλε  :razz:

black_velvet

Συγγνώμη κιόλας αλλά άμα της το πρήξανε το συκώτι, καλά έκανε και τα 'βαλε μαζί τους. Με τα σωθικά της θα τα βάλει; Δεν φτάνει που μας τα τρώνε όλοι οι άλλοι;  :evil:

(Άντε γιατί πάλι ξεφύγαμε απ' το θέμα. Πώς το πάθαμε εμείς αυτό;  :razz: )

KostasD33

Το ότι καλά έκανε καλά έκανε αλλά έχω την εντύπωση ότι κατά βάθος ήθελε να μπινελικώσει αλλά το γύρισε στο καλλιτεχνικό

pixie

:mrorange:

Καλέ, τι ωραία έκπληξη, τι ωραία που το διαπραγματευτήκατε το θέμα! ;-)

Και το εννοώ!

Και δεν είναι που είμαι εγώ ευαισθητοσοφιστικεπαραφροσυνοαλατοπικάντικη - ότι είπε ο Κώστας τέλος πάντων - είναι που η ηλιθιότητα είναι σοβαρή εμμονή και κυρίως ανίκητη!

Συνεπώς, αυτό που διαπίστωσα πρόσφατα, είναι ότι χρειάζεται μεγάλη ωριμότητα, κατανόηση και κυρίως στωϊκότητα, αφού κάθε ηλίθιος είναι απολύτως βέβαιος για όλα και συνάμα τυφλός, εγωϊστής και άκαμπτος αφού το μόνο που βλέπει είναι τα δικά του υποκειμενικά κριτήρια...

black_velvet

Ηλίθιους επίσης θεωρώ τους είρωνες. Αν και η παντελής έλλειψη επιχειρημάτων αλλά και η βεβαιότητά τους πως αποστομώσανε το συνομιλητή τους, ενίοτε αγγίζει και τη γελοιότητα.  ;-)

KostasD33

[quote user="pixie"]ευαισθητοσοφιστικεπαραφροσυνοαλατοπικάντικη [/quote]

τσουκ.... δεν σε είπα έτσι.....
βίτσιο για τα ψυχολογικοφιλολογικοδιαστροφικά είπα.....
τεράστια διαφορά.....  :P

Pappas10

Κάτι σαν τον "Ηλίθιο" του Φιοντόρ ένα πράγμα μου έρχεται.

Μου τη σπάνε οι εγωκεντρικοί άνθρωποι αλλά δεν είναι ηλίθιοι...

Μου τη σπάνε οι ισχυρογνώμονες άνθρωποι αλλά ούτε αυτοί είναι ηλίθιοι...

Μου τη σπάνε οι εμμονικοί άνθρωποι αλλά επισης δεν είναι ηλίθιοι.

Ως γνωστόν - όμως - περισσότερο σπαστικοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τα ξέρουν όλα σ' εμένα που τα ξέρω...  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

Πέρα από την πλάκα, για εμένα, ηλίθιος είναι αυτός/η που αδυνατεί να αντιληφθεί την ευφυία του και την ευφυία των άλλων.

Ο Αϊνστάιν - νομίζω - είχε πει το περίφημο "Δύο πράγματα είναι απέραντα... το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα... και δεν είμαι τόσο σίγουρος για το σύμπαν".

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααααααααα

Υ.Γ. Ηλίθιος θα είναι επίσης ο πρόεδρας αν δεν πάρει επιτελικό χαφ και δεξί εξτρέμ...  (δεξί εξτρέμ αν φύγει ο "Σάλπι")
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

laras

"Ειναι κριμα που η ηλιθιοτητα δεν ειναι επωδυνη"
Andon Szandor LaVey.

Σοβαρο προβλημα,πραγματικα,η ηλιθιοτητα ...
Αλλα και ταυτοχρονα,δοκιμασια για τον εαυτο σου,ευκαιρια να μαθεις κατι για σενα,ερχομενος αντιμετωπος με αυτην...

Για μενα ηλιθιος ειναι αυτος που εθελοτυφλει,που αυτοπεριοριζεται,τα κλειστα μυαλα....
Ηλιθιος ειναι αυτος που δεν μπορει να εκτιμησει τον εαυτο του,και κατ επεκτασιν και τους αλλους....
Και τελος ηλιθιος για μενα ειναι οποιος χρησιμοποιει τη φραση "ετσι ειμαι,ετσι γενηθηκα,ετσι εμαθα" σαν δικαιολογια για να μην αλλαξουν καποια στοιχεια του χαρακτηρα τους......

pixie

Ναι, η στενοκεφαλιά είναι ένα θέμα που δύσκολα παλεύεται...

'Οσο για την ηλιθιότητα, νομίζω πως είναι αρκετό να ανοίξει κάποιος την τηλεόραση και να συνειδητοποιήσει πως η αποδοχή αυτής της προκατασκευασμένης προβολής προτύπων - που λειτουργεί ως υπνωτικό - είναι πολύ βαρύς φόρος...

;-)

rain

και για να μη είναι πια πολύ βαρύς ο φόρος της τηλεόρασης, θα μας ρίξουν έναν τριπλό μπάι πας φόρο, να βγουν τα σπασμένα του Κωστάκη, που θα κάνει να φαίνονται άλλοι φόροι της πλάκας  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

pixie

:mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

Σωστόοοο! ;-)

350 Επισκέπτες, 1 Χρήστης