Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 206
  • Total: 206

''Το Μάτιασμα''... και το ''Ξεμάτιασμα''!

Ξεκίνησε από pixie, Δεκεμβρίου 25, 2009, 11:49:38 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Το ''μάτιασμα'' το δέχομαι με τη λογική της μεταφοράς ενέργειας - θετικής ή αρνητικής - από τον ένα στον άλλο. Υπάρχει ενεργειακό πεδίο γύρω μας, οπότε αποδέχομαι και την εκπομπή αρνητικής ενέργειας από ζηλόφθονες σκέψεις ή κακία πχ.

Δεν το δέχομαι όμως ως μεταφυσικό φαινόμενο!

Μήπως, λοιπόν, παίζει μεγάλο ρόλο και η ψυχολογία του καθένα? Μήπως είναι ενεργοποίηση του συμπαθητικού?

Και έχω ερώτηση κρίσεως...
Γιατί ειδικά στην Ελλάδα ''ματιάζονται'' και αρρωσταίνουν ψυχοσωματικά τόσο εύκολα, ενώ τόσα χρόνια στο εξωτερικό δεν είδα πχ. έναν Αμερικάνο ή έναν Εβραίο να ''ματιάζεται''?

Νομίζω πως πρόκειται για λαϊκή δεισιδαιμονία που περνάει από γενιά σε γενιά!

Μήπως το ''ξεμάτιασμα'' είναι απλά αυθυποβολή ή τηλεπαθητική υποβολή?
Μήπως είναι επίδραση placebo?

katinaki

Πολύ πιθανόν!  :roll:
Ούτε εγώ πιστεύω στο ξεμάτιασμα.
Ένας πονοκέφαλος ή μια μικρή αδιαθεσία περνάει με έναν καλό ύπνο για μένα  :mrgreen:

katinaki

[quote user="pixie" post="332096"].....

.... ενώ τόσα χρόνια στο εξωτερικό δεν είδα πχ. έναν Αμερικάνο ή έναν Εβραίο να ''ματιάζεται''?

[/b][/quote]

Και έχω κι εγώ μια ερώτηση κρίσεως...  :oops:

Στο εξωτερικό μόνο Αμερικάνους και Εβραίους βλέπουμε;  :shock:

pixie

[quote user="katinaki" post="332099"]

Και έχω κι εγώ μια ερώτηση κρίσεως...  :oops:

Στο εξωτερικό μόνο Αμερικάνους και Εβραίους βλέπουμε;  :shock:[/quote]

Ποιός το λέει αυτό?  :roll: Εντελώς αντιπροσωπευτικά αναφέρθηκα...

'Αλλωστε, υπάρχει ένα ολόκληρο ΠΧ [παράδειγμα] μπροστά! Θα το παραβλέψουμε?  :razz:  :mrorange:

black_velvet

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

skou70

egw pantws anhkw sti katigoria aytwn pou matiazoun (korasides fysika...ante na rthei kai to kalokairaki re gmt  :roll: )

kuria

για ριχτε μου τωρα ενα ανευ πηρουνιου και δαχτυλου ξεματιασμα, γιατι μπαινοντας ανυποψιαστη η σχεδον γυναικα (με μια χαλαρα δεμενη πετσετα στο... κεφαλι μου) επεσα πανω στο ματιαστη skou...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Crazy

mikri eixa ena gegonos ligo pio entono apo ponokefalo i adiathesia
o giatros pou me pigan aron aron oi dikoi mou ... me ksematiase !!!
kai feygontas mou edose kai portokalada (epeidi eixa afydatothei alla .. kali itan gia opoio logo)

eksakolouthousa na min pistevo .. otan kati de mporo na to eksigiso .. dyskolevomai na to dexto etsi apla kai stoika...

ponokefalous ametritous sta sxolika mou (isos kai logo eidikotitas [sxedio] pou apaitouse ameristi prosoxi)
tipota omos pou dyo tsigara, mia mpyra ki enas kalos ypnos de stamatousan ...
merikes fores kratouse gia pano apo mia mera kai fysika xeirotereve
ego ypopsiazomai oti o ponokefalos mporei na einai symptoma astheneias ... giati oxi ???

argotera arxisa na metallasomai apo atithaso frikarismeno paidi se .. kaloni !!! ti gynaika pou eimai simeris diladi ...
kai oi ponokefaloi entatikopoiithikan ...
apektisa loipon ki ego tin prosopiki mou ksematiastra ki iremisa ...  :razz:

kai peran ton asteion .. o laos mas pistevei se polles disidemonies ...
merikes ex ayton einai geleies tamala ... merikes alles omos .. edosan baseis gia iaseis sobaron astheneion ...
pou o tapeinos laos mas aplos den iksere pos na onomatisei i na xeiristei tote ...

eidomen loipon .. xoris na katakrinoume .. i na perigeloume

pixie

Καλού - κακού, αν ξέρει κάποιος/α τρόπους και ευχές ξεματιάσματος, ας τους εναποθέσει εδώ!  :mryellow:

Λένε:

1]Σε ένα ποτήρι νερό στάζουμε 3 σταγόνες λάδι από το καντήλι. Αν διαλυθεί το λάδι, υπάρχει μάτι. Διαβάζουμε και μια ευχή - την παραθέτω παρακάτω - ή απλά το Πάτερ Ημών.
2]Ραντίζουμε ή δίνουμε να πιεί ολίγον αγιασμό ο ''ματιασμένος''.
3]Σταυρώνουμε με αλάτι αυτόν που ξεματιάζουμε.
4]Καίμε λιβάνι και περνάμε από πάνω.
5]Πανω σε αναμένο καρβουνάκι, ρίχνουμε γαρύφαλλα λέγοντας μια προσευχή. Αν σκάσουν τα γαρύφαλλα, υπάρχει μάτι.

Και μια ευχή, η πιο γνωστή υποθέτω...

Σταυρώνουμε  3 φορές  τον ματιασμένο  και λέμε: ''Ο Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά. Κάθε αρνητική σκέψη, κάθε φθόνος και κακό να φύγει στα όρη, στα άπατα βουνά''!

Το κυριότερο είναι να φτύσουμε μετά 3 φορές τον ματιασμένο  :mricy: , να τον ραντίσουμε με αγιασμό και να βάλουμε τα χέρια επάνω στο κεφάλι του δίνοντάς του θετική ενέργεια.
Μετά από κάθε ξεμάτιασμα, πλένουμε με αλατόνερο τα χέρια μας για να καθαρίσει η αύρα.

katinaki

[quote user="pixie" post="332322"]

...

Το κυριότερο είναι να φτύσουμε μετά 3 φορές τον ματιασμένο  :mricy: , να τον ραντίσουμε με αγιασμό και να βάλουμε τα χέρια επάνω στο κεφάλι του δίνοντάς του θετική ενέργεια.
Μετά από κάθε ξεμάτιασμα, πλένουμε με αλατόνερο τα χέρια μας για να καθαρίσει η αύρα.[/quote]
 :shock:

έχω δει να ξεματιάζεται άτομο που βρισκόταν εδώ δίπλα μου από τη μητέρα του η οποία βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη.
Και άλλο άτομο πάλι εδώ και η ξεματιάστρα Μυτιλήνη. (Από τηλεφώνου δηλαδή).
Επίσης έχω ακούσει να ξεματιάζουν κι από μέσεντζερ  :!:  :???:  :roll: Και διερωτώμαι: αυτοί πού φτύνουν?  :neutral:

pixie

[quote user="katinaki" post="332336"]

έχω δει να ξεματιάζεται άτομο που βρισκόταν εδώ δίπλα μου από τη μητέρα του η οποία βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη.
Και άλλο άτομο πάλι εδώ και η ξεματιάστρα Μυτιλήνη. (Από τηλεφώνου δηλαδή).
Επίσης έχω ακούσει να ξεματιάζουν κι από μέσεντζερ  :!:  :???:  :roll: Και διερωτώμαι: αυτοί πού φτύνουν?  :neutral:[/quote]

'Ετσι λένε οι λαϊκές παραδόσεις, katinaki!  :smile:

Αν ρωτάς εμένα, η δύναμη και η ένταση της σκέψης κρύβεται πίσω απ' όλα! Η ανάγκη του ανθρώπου για υπέρβαση...
Πρόκειται λοιπόν για σκεπτομορφές που δημιουργεί η δύναμη της πίστης... η δύναμη της προσευχής... η ενέργεια του λόγου... η πίστη σε ένα θαύμα... κι όλα αυτά τα συναφή.

Τώρα αν το ονομάζει κανείς ''μάτι'' ή ''φρύδι'', ελάχιστη σημασία έχει, διότι το σημαντικό είναι ότι το άτομο, δια της αυθυποβολής, πιστεύει και μπορεί να αυτοθεραπεύεται.

"May the Force be with you"
Κατά Γιούρι Γκέλερ...

kuria

τη θεραπεια για το κριθαρακι στο ματι την ξερετε;

πρεπει λενε να σε μουντζωσει πισω απο την πλατη σου τρεις φορες μια Μαρια που να ναι και παρθενα...

(παντως αν το "παρθενα" αφορα το ζωδιο, το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αρχισω να μοιραζω μουντζες επι αντικαταβολη...)
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

pixie

[quote user="kuria" post="332451"]

(παντως αν το "παρθενα" αφορα το ζωδιο, το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αρχισω να μοιραζω μουντζες επι αντικαταβολη...)[/quote]

Κι εγώ σ' ακολουθώ, λέμε!  ;-)

Πότε θα με πάρεις στα σοβαρά επιτέλους? :evil: :mrblue:

Εκτιμώ τις χειρωνακτικές εργασίες άλλωστε, δεν μου αρέσουν οι εκκρεμότητες...  :razz:

heinrich

[quote user="pixie" post="332096"]

Γιατί ειδικά στην Ελλάδα ''ματιάζονται'' και αρρωσταίνουν ψυχοσωματικά τόσο εύκολα, ενώ τόσα χρόνια στο εξωτερικό δεν είδα πχ. έναν Αμερικάνο ή έναν Εβραίο να ''ματιάζεται''?
[/quote]

μμμμμμμμμμμμμ και σε είχα για εξυπνο πουλί...
το ξεμάτιασμα δεν πιάνει στο εξωτερικό, χρυσό μου,  γιατι δεν έχουμε σήμα και το roaming δεν το υποστηρίζει...

KostasD33

Άλλη μια εναλλακτική απάντηση
Τα αμερικανάκια και οι εβραίοι δεν έχουν την ομορφάδα και την τσαχπινιά του Έλληνα  :P

Οι ιταλοί και ιταλίδες που την έχουν ματιάζονται

206 Επισκέπτες, 0 Χρήστες