Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 276
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 269
  • Total: 270
  • Leon

Μετανάστες

Ξεκίνησε από NoName, Ιανουαρίου 18, 2010, 01:16:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

larus audouinii

..Όμως γιατί να εμπλέκονται πιο πλατιά στην ροή συζήτησης αυτής της ενότητας διαφορετικά πράγματα
Αν δηλαδή έγινε μια δήλωση από τον κ Εφρέμ, την άκουσα και εγω από κάποιο ραδιόφωνο, καλώς για κάποιους λόγους ή κακώς για κάποιους άλλους, οκ όσο εντυπωσιακό και αν ακούγεται ο καθένας ας την τοποθετήσει  ανάλογα και κατά την δική του κρίση
Το να παίρνει η εκκλησία επίσημη θέση για κάποια θέματα δεν είναι ασυνήθιστο Δεν συμβαίνει λογικά μόνο εδω που ζούμε εμείς
Σε ότι αφορά το δεξιόστροφο πνεύμα, μάλλον θα διαφωνήσω Δεν νομίζω πως οποιοσδήποτε σοβαρό ιερωμένο θα τον αφορούσε η "πολιτική" με αυτόν τον τρόπο που τοποθετείται  Και επειδή είμαστε ρεαλιστές, η άποψη "εκκλησία και κράτος" " ακούγεται καλύτερα Δεν έχω υπ΄όψιν κανένα πολιτικό σύστημα που να τα έχει βάλει ανοιχτά με την εκκλησία Ποιος θα έπαιρνε το κόστος εξάλλου Τι να βρει η στατιστική υπηρεσία και ποιος να τιμωρηθεί όπως οφείλεται
Τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου αν το ήθελε και η αντιπολίτευση δεν θα υπήρχαν Είναι διαφορετικό... το κάνω αντιπολίτευση, και το πότε την κάνω Θα μπορούσε να είχε βγει στην επιφάνεια το συγκεκριμένο θέμα πολύ νωρίτερα,ή να είχε αποφευχθει, αλλά βγηκε με την εκπλήρωση του χρόνου και μετά τις διακοπές των Ελλήνων για να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στα ποσοστά  Πιστεύει κανείς πως δεν ήταν ήδη γνωστό; ¨η δεν θα μπορούσε να μην είχε συμβεί κανένα από τα μεγάλα σκάνδαλα που βάραιναν αυτο τον τόπο; Τιμωρήθηκε κανείς κάποτε ;
Και στο θέμα μας ...Ξενοφοβία όντως υπάρχει, άλλοτε απολύτως δικαιολογημένα και άλλοτε απολύτως καθόλου Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε πως χωρίς συμάζεμα δουλειά δεν γίνεται Ας αλλάξουμε συμπεριφορά γενικότερα σαν πολίτες και σαν κράτος πρώτα  Και καιρός είναι να μάθουμε και να συνηθίζουμε στην νεώτερη ιστορία μας και την αλλαγή της στατιστικής στα δεδομένα της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται

mazdaden

[size=12] [/size] Καποιοι ανθρωποι το 1821,το 1940,θυσιαστηκαν για την ελευθερια ολων ημων για να μπορουμε ολοι εμεις σημερα να λεμε ελευθερα οτι θελουμε.Βεβαια νομιζω οτι και η υπερβολη πρεπει να εχη καποιο οριο.Ετσι λοιπον ολοι αυτοι οι κουφιοκεφαλακηδες που ιδρωνουν και βαλουν κατα της Ελλαδας και του κοινωνικου συνολου ας πανε να τα πουνε και να τα κανουν αυτα στο Islamabad η οπου αλλου θελουν και ας αφησουν την Ελλαδα για τους Ελληνες.Οποιος δεν διδασκεται απο την Ιστορια..μακραν ποτε ειχε καλο τελος,και αγνοει την μοιρα του και την ιδια του την υποσταση.
Τα συμπερασματα δικα σας.

rain

α ρε Κολοκοτρώνη για τι ανθρώπους θυσιάστηκες
να τα 'ξέρες θα είχες πάει με την φουστανέλα μετανάστης στην Αμερική  :mryellow:

larus audouinii

:grin:  :grin:
Ξεχνάς πως ....τον στείλανε μετανάστη με την φουστανέλα του, στην ιδια του την πατρίδα...Μάλλον η σκούφια της μεταναστευτικής πολιτικής κραταει απο χρόνια  :razz:

NoName

[quote user="larus audouinii" post="333521"]
Το να παίρνει η εκκλησία επίσημη θέση για κάποια θέματα δεν είναι ασυνήθιστο Δεν συμβαίνει λογικά μόνο εδω που ζούμε εμείς
Σε ότι αφορά το δεξιόστροφο πνεύμα, μάλλον θα διαφωνήσω Δεν νομίζω πως οποιοσδήποτε σοβαρό ιερωμένο θα τον αφορούσε η "πολιτική" με αυτόν τον τρόπο που τοποθετείται  Και επειδή είμαστε ρεαλιστές, η άποψη "εκκλησία και κράτος" " ακούγεται καλύτερα Δεν έχω υπ΄όψιν κανένα πολιτικό σύστημα που να τα έχει βάλει ανοιχτά με την εκκλησία Ποιος θα έπαιρνε το κόστος εξάλλου Τι να βρει η στατιστική υπηρεσία και ποιος να τιμωρηθεί όπως οφείλεται
Τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου αν το ήθελε και η αντιπολίτευση δεν θα υπήρχαν Είναι διαφορετικό... το κάνω αντιπολίτευση, και το πότε την κάνω Θα μπορούσε να είχε βγει στην επιφάνεια το συγκεκριμένο θέμα πολύ νωρίτερα,ή να είχε αποφευχθει,[/quote]

Δεν νομίζω πως θα συμφωνούσε μαζί σου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος που δεν αφήνει «πολιτικό» ζήτημα που να μη τοποθετηθεί κάθε Κυριακή ζωντανά και με δικά μας έξοδα στην κρατική τηλεόρασηί. Πρόσφατα η κεφαλή της εκκλησιάς Χριστόδουλος πρωτοστατούσε στα πολιτικά δρώμενα και αυτός.
Ο βασικός κανόνας των υψηλόβαθμων ιερωμένων και σήμερα και από την γέννηση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους είναι οι ιερωμένοι και η ίδια η εκκλησία να ανακατεύονται στην πολιτική και με επιλεγμένους πολιτικούς, πάντοτε με δεξιόστροφες και συντηρητικές αντιλήψεις.
Και επειδή είμαι κι εγώ ρεαλιστής η άποψη άλλο το κράτος και άλλο η εκκλησία στα δικά μου αυτιά ακούγεται καλύτερα.
Αν δεν σφάλω η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που είναι και θεσμικά συνδεδεμένη η εκκλησία με το κράτος είναι η Ελλάδα.
Αμφιβάλω αν σε χώρα της Ευρώπης υπάρχει άλλο κράτος που βλέπεις σε έναρξη της βουλής να γεμίζει παπάδες για να τους ευλογήσει.
Ευλογημένα τα σκάνδαλα των δικών μας πολιτικών.
Αντίστοιχες μορφές θεσμικής σύνδεση κράτους εκκλησίας συναντάς μόνο σε μουσουλμανικές χώρες και μάλιστα σ αυτές που έχουν πιο έντονο τον φονταμενταλισμό στην πολιτική τους
Εμείς και οι μουσουλμάνοι το βρίσκουμε πιο λογικό και η ΗΠΑ με τους προτεστάντες

Για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου φέρεις ως παράδειγμα αθωότητας της εκκλησίας το τι έκανε ή δεν έκανε η αντιπολίτευση.
Νομίζω παρακάμπτεις άθελα σου το βασικό
Ο πρωταγωνιστής της κλοπής, ο πρωταγωνιστής της κατάχρησης ήταν η Μονή Βατοπεδιου.
Οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα ήταν τα πιόνια αν θες, ήταν τα ενδιάμεσα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι ιερωμένοι. Θες να είναι η ΝΔ που ήταν κυβέρνηση και έφαγαν πιο πολλά, θες το ΠΑΣΟΚ που ήταν αντιπολίτευση να έκαναν κι αυτοί πλάτη θες η αριστερά που φωνάζει αυτοθαυμαζόμενη πόσο δυνατή φωνή έχει, θες οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα κατά την εκτέλεση των πράξεων ή στο παρελθόν, ναι έχουν μια συμμετοχή του ενδιάμεσου
Ο πρωταγωνιστής όμως και η κινητήρια δύναμη ήταν η Μονή Βατοπεδιου
Στους πολιτικούς έστω καθυστερημένα ή συγκαλυμμένα, άμεσα ή έμμεσα υπάρχει κάποια δυνατότητα να τους τιμωρήσεις. Δεν τους επανεκλέγεις, εξεταστικές επιτροπές, δικαστήρια κάτι μπορεί να ελπίζεις ότι θα γίνει. Έχεις έστω μια ελπίδα ότι μπορείς να τους τιμωρήσεις
Στη Μονή που ήταν και εξακολουθεί να είναι ο πρωτεργάτης τι της κάνεις?
Τίποτα.
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να τους τιμωρήσεις, από σύσταση του ελληνικού κράτους . Υπάρχει το άβατο της ατιμωρησίας διότι ότι κάνουν το κάνουν για το πνευματικό έργο που είναι ταγμένοι
Ο Εφρέμ εξακολουθεί να είναι στη θέση του και θα είναι εφ όρου ζωής
Ο Μονή όχι μόνο δεν πλήρωσε κάποιο πρόστιμο αλλά θα συνεχίσει να κάνει τα ιδία μόλις ξεχαστούν τα γεγονότα και βρουν νέους εντολοδόχους να αξιοποιήσουν για πιόνια τους.

269 Επισκέπτες, 1 Χρήστης