Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 191
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 206
  • Total: 206

Χρήσιμες Πληροφορίες & Συμβουλές...

Ξεκίνησε από KiSSeS, Φεβρουαρίου 06, 2010, 12:12:50 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS


Αβοκάντο:
Το φρούτο σε σχήμα αχλαδιού ενός είδους του ημιτροπικού θάμνου Persea Americana με σκληρή, χοντρή, πράσινη έως σκούρα καφέ φλούδα, κρεμώδη κίτρινη σάρκα και ένα μεγάλο κουκούτσι, που συνήθως τρώγεται σαν ορεκτικό ή σε σαλάτες. Χρησιμοποιείται σαν συστατικό του γουακαμόλε. Η σάρκα του μαζί με τριμμένο μοσχοκάρυδο λέγεται πως είναι ανδρικό αφροδισιακό (επίσης ονομάζεται αχλάδι αβοκάντο ή αχλάδι του κροκόδειλου).


Tips: Για να το αφήσετε να ωριμάσει, τυλίξτε το σε μια σκούρα χάρτινη σακούλα και αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν κοπεί και είναι ακόμα άγουρο, καλύψτε την επιφάνεια με βούτυρο ή μαργαρίνη και αποθηκεύστε πάλι με τον ίδιο τρόπο.

KiSSeS

Είναι μια διασταύρωση βερίκοκου – δαμάσκηνου, με το βερίκοκο να κυριαρχεί...

KiSSeS

Καλύπτω έδεσματα με λεπτό υγρό (γλυκό ή αλμυρό), που όταν σταθεροποιηθεί θα γίνει λείο και γυαλιστερό. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται ο δεμένος ζωμός κρέατος (ασπίκ), η λιωμένη μαρμελάδα, το διάλυμα αυγών ή σοκολάτας. Επίσης, ο όρος παραπέμπει σε πολύ δεμένους ζωμούς κρέατος ή ψαριών.

KiSSeS

Μπορείτε να αντικαταστήσετε 1 φλιτζάνι ζάχαρης με 1/2 του φλιτζανιού μέλι. Για να μαλακώσετε την καστανή ζάχαρη όταν είναι πολύ σκληρή, τοποθετήστε μια φέτα μήλου για λίγο καιρό μέσα στη ζάχαρη.

Enia

Παράθεση από: "KiSSeS"
Αβοκάντο:
Το φρούτο σε σχήμα αχλαδιού ενός είδους του ημιτροπικού θάμνου Persea Americana με σκληρή, χοντρή, πράσινη έως σκούρα καφέ φλούδα, κρεμώδη κίτρινη σάρκα και ένα μεγάλο κουκούτσι, που συνήθως τρώγεται σαν ορεκτικό ή σε σαλάτες. Χρησιμοποιείται σαν συστατικό του γουακαμόλε. Η σάρκα του μαζί με τριμμένο μοσχοκάρυδο λέγεται πως είναι ανδρικό αφροδισιακό (επίσης ονομάζεται αχλάδι αβοκάντο ή αχλάδι του κροκόδειλου).


Tips] Για να το αφήσετε να ωριμάσει, τυλίξτε το σε μια σκούρα χάρτινη σακούλα και αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν κοπεί και είναι ακόμα άγουρο, καλύψτε την επιφάνεια με βούτυρο ή μαργαρίνη και αποθηκεύστε πάλι με τον ίδιο τρόπο.

dieukrinhsh: to abokanto, oxi to koukoutsi... :P:P:P

KiSSeS

to koukoutsi mari mageirepses?????????


[size=18]xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxa
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax
[/size]


 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Enia

οχι βρεεεε! εγώ το αβοκάντο δεν το τρώω, δεν μ'αρέσει... αλλά προειδοποιώ τον κοσμάκη, μην έχουμε κανένα ατύχημα..  :P

KiSSeS

παλι καλα.........


:tongue: :tongue: :tongue: ;)

gon

Κακάο      
Το ξέρατε αυτό για το κακάο;

Για να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα με κακάο σε μια συνταγή, χρησιμοποιήστε 3 κ.σ. άγλυκο κακάο για κάθε 30 γρ. σοκολάτας και προσθέστε και 1 κ.σ. βούτυρο

gon

Απόσταγμα  
Απόσταγμα, λοιπόν, είναι το ποτό το οποίο λαμβάνουμε δια της μεθόδου της αποστάξεως. Η πρώτη ύλη μπορεί να είναι φρούτο, δημητριακό, πατάτα, ζαχαροκάλαμο και ότι άλλο βάζει ο νους σας. Μπορεί ακόμα να είναι κρασί (αποστάγματα οίνου ήτοι τα διάφορα μπράντι). Επίσης με απόσταξη παίρνουμε πολλά λικέρ.

gon

Για να καθαρίσετε την καφετιέρα του γαλικού, γεμίστε τη με νερό, ρίξτε μέσα 1 ή 2 κουταλιές σόδα φαγητού και αφήστε τη να βράσει και να περάσει μέσα στην κανάτα.

206 Επισκέπτες, 0 Χρήστες