Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 473
  • Total: 473

Cheese Cake Πειραγμένο!!

Ξεκίνησε από pixie, Ιανουαρίου 14, 2010, 10:37:22 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Το cheese cake θέλει υπομονή και η γεύση του κυνήγι! Για να φτιάξεις το απόλυτο chesse cake χρειάζεται να είσαι υπομονετικός άνθρωπος. Αν και πρόκειται για ένα από τα πιο εύκολα γλυκά στην παρασκευή του, ταυτόχρονα θέλει και το χρόνο του. Είναι θέμα σωστής στρατηγικής. Ξεκινάς για παράδειγμα σήμερα το απόγευμα να φτιάξεις τη βάση με τα μπισκότα κι αφού την ετοιμάσεις κάθεσαι να πιεις κι ένα καφεδάκι. Στη συνέχεια σηκώνεσαι για να ετοιμάσεις την πρώτη στρώση της κρέμας κι αφού τελειώσεις και με αυτό την προσθέτεις στα μπισκότα και τα ξαναβάζεις πάλι στο ψυγείο. Εκεί θα μείνουν παρέα τα υλικά όλο το βράδυ να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, να ανακατευτούν το ένα με το άλλο όπως μόνο αυτά ξέρουν μέχρι να αναπτύξουν το αποτέλεσμα μια μοναδικής χημείας. Εν τω μεταξύ εσύ αφού σταματήσεις να δοκιμάζεις με το δάχτυλο τα υπολείμματα της κρέμας που έμειναν στο μπολ κάνεις ντουζάκι και βγαίνεις έξω για ένα βραδινό ποτό.
Την άλλη μέρα το πρωί που θα ξυπνήσεις με το καλό κι αφού πρώτα φας το πρωινό σου κι ετοιμάσεις τον καφέ σου βγάζεις το ταψάκι για να προσθέσεις και το τελευταίο υλικό δηλαδή τη μαρμελάδα.
Κι αφού το κάνεις κι αυτό τα ξαναβάζεις πάλι όλα μαζί στο ψυγείο για ένα δεύτερο γύρο χημικών ανταλλαγών που θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα. Μέχρι τότε προλαβαίνεις να καλέσεις τους φίλους σου να τους προσφέρεις ένα κομμάτι καθότι το γλυκό αυτό έχει κοινωνικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορείς να το φας μόνος σου.
Η ελάχιστη αριθμητική δύναμη που απαιτείται είναι εσύ και ο καλός σου που θα σε ταΐζει στο στόμα.


Το cheese cake αυτό πήρε την ονομασία πειραγμένο γιατί με τα υλικά που χρησιμοποιούμε μειώνουμε την περιεκτικότητα των λιπαρών τουλάχιστον στο μισό εν συγκρίσει με την παραδοσιακή συνταγή.
Το μοίρασμα των λιπαρών στο μισό όσον αφορά το φρέσκο βούτυρο (γιατί δεν γίνεται χωρίς αυτό αλλά και μόλις 50 γραμμάρια σε ένα ολόκληρο ταψί) η προσθήκη φυτικής μαργαρίνης πλούσια σε καλά λιπαρά που θα εξουδετερώσει τα ανεπιθύμητα, τα μπισκότα digestive πλούσια σε φυτικές ίνες και αμινοξέα του, οι ξηροί καρποί με ένα σωρό άλλα αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά, μαζί με το άπαχο γάλα κάνουν αυτό το γλυκό ναι μεν να κοστίζει λίγες θερμίδες παραπάνω αλλά αν καταναλωθεί μόνο του ως μια και μόνο μερίδα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εξαιρετικό πρωινό συνδυαζόμενο απλώς με ένα φρέσκο χυμό. Σαφώς και δεν είναι για κάθε μέρα αλλά πρόκειται από τις απολαύσεις με μικρότερο κόστος.
Τέλος για κάποιο περίεργο λόγο που μόνο η χημεία μπορεί να εξηγήσει, εν συγκρίσει με την παραδοσιακή συνταγή η γεύση της δικής μας ιδέας ξεπερνά κατά πολύ κάθε προηγούμενο.



Για 10 περίπου μερίδες πρωταγωνιστούν τα παρακάτω υλικά:


Βήμα 1ο
Η σωστή βάση είναι το παν:
300 γρ. μπισκότα digestive

50 γρ. μαργαρίνη εμπλουτισμένη με ω3-ω6

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας διάφορους ανάλατους, άψητους ξηρούς καρπούς


Τρίβουμε πολύ καλά στο multi τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα. Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ ή στο ειδικό στρογγυλό ταψί που αφαιρείται η πλευρική επιφάνεια.

Σε ένα μπρίκι λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο με τη μαργαρίνη προσέχοντας να μην έρθουν σε θερμοκρασία βρασμού και στη συνέχεια το περιχύνουμε στο τριμμένο μίγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι ώστε να ποτισθούν πολύ καλά όλα τα υλικά και έπειτα πιέζουμε έτσι ώστε να σχηματισθεί μια ομοιόμορφη βάση στο ταψί μας. Είναι σημαντικό να πατηθούν πολύ καλά όλα τα υλικά γιατί το συγκεκριμένο γλυκό δεν ψήνεται σε κανένα στάδιο. Μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα φυλάμε για 5 – 10 λεπτά το ταψί στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα στην κατάψυξη ώστε να αρχίσει το μίγμα να δένει γρηγορότερα.


Βήμα 2ο
Η σειρά της κρέμας:

2 φακελάκια φυτική κρέμα σε σκόνη (περ. 200 γρ.) που θα χρειασθούν για την παρασκευή της

350 γραμμάρια γάλα με λιπαρά 1,5%

300 γραμμάρια τυρί κρέμα (όπου κι εδώ είναι στην κρίση σας με τι λιπαρά θα επιλέξεις)


Για την παρασκευή της κρέμας στην ουσία το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της συσκευασίας που είναι σαφείς και κατατοπιστικότατες. Η μόνη διαφορά είναι ότι ενώ για κάθε φακελάκι απαιτούνται 200 γραμμάρια γάλα, στα δυο φακελάκια που θα χρησιμοποιήσουμε εμείς θα χρειασθούμε κάτι λιγότερο, αρκούν δηλαδή 350 γραμμάρια ώστε να πετύχουμε μια πιο σφιχτή κρέμα. Χτυπάμε σκόνη και γάλα στο μίξερ για 5 περίπου λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το τυρί κρέμα που το έχουμε αφήσει από πριν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου ένα τέταρτο. Αφήνουμε τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους τουλάχιστον για 6-8 ώρες


Βήμα 3ο
Τα κερασάκια στην τούρτα

400 γραμμάρια μαρμελάδα βατόμουρο ή φρούτα του δάσους

Αν η μαρμελάδα είναι πολύ σφιχτή μπορούμε να την αραιώσουμε με 2 κουταλιές κονιάκ.

Αφού έχουν παραμείνει αρκετές ώρες τα υπόλοιπα υλικά στο ψυγείο απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω από τη ήδη υπάρχουσα λευκή κρέμα και ξαναβάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 – 4 ώρες ακόμα.

*

Υστερόγραφο ενός άδειου ταψιού!  :mrorange:  

Το γλυκό χρειάζεται στη ζωή μας όπως ακριβώς χρειαζόμαστε να ακούμε συχνά και μια γλυκιά κουβέντα κυρίως από αυτούς που το έχουμε ανάγκη. Όσο πιο συχνά γίνεται αυτό τόσο πιο σπάνια έχουμε ανάγκη το γλυκό κι όσο πιο συχνά έχουμε ανάγκη το γλυκό τόσο περισσότερα είναι τα λάθη και οι επιλογές που έχουμε κάνεις στις σχέσεις μας.  ;-)

heinrich


katinaki


heinrich

έστειλα ένα ευχαριστώ κατα λάθος..
τι να περιμένω να γίνει τώρα?  :roll:  :shock:

katinaki

καλά, εγώ δεν περιμένω τόσο πολύ!
Σε 2 ωρίτσες το έχω φτιάξει, 1 να κρυώσει... και 5' για να εξαφανιστεί  :mrgreen:

heinrich

το Υ.Γ. είναι άκυρο...
δεν παίζει λέμε τέτοιο πράμα

KostasD33

[quote user="heinrich" ]...
τι να περιμένω να γίνει τώρα?  :roll:  :shock:[/quote]

μπουγάτσα......

heinrich

καλά ρε θείε, έβαλες κουμπί μπουγάτσας μέσα στο φόρουμ?
ΕΙΣΑΙ Ο (Γ)ΚΟΥΡΟΥ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ  λέμε!


φτιάξε τώρα και ένα κουμπάκι με  σπανακόπιτα

KostasD33

βαλε την θεία σου την σεξι να γράψει καμιά καλή συνταγη εδω και θα σου βάλω κουμπακι με σπανακόπητα με 3 τυρια.....

pixie

Aαααα!  'Αταχτα παιδιά! :evil:

'Ετοιμη είμαι να πιάσω τις ξόβεργες! :razz: :mrblue:

Λοιπόν, μια ακόμα παλιά καλή συνταγή από τη θεία Γκρέτα πρώτη εξαδέλφη της Ευλαμπίας...
'Αλλες πληροφορίες δεν έχω...

Κι εδώ μιλάμε πλέον για ένα κανονικό!!  

 

Cheese Cake

 

Υλικά

1 βιτάμ

1 πακέτο miranda διπλό ή πτι μπερ

1 πακέτο τυρί φιλαδέλφεια 300 γραμμάρια

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

2-3 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό

χυμό από 4 λεμόνια

μαρμελάδα κόκκινη (βατόμουρο ή φράουλα)

Εναλλακτικά αντί για το τυρί, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα, χρησιμοποιούμε ένα κουτί κρέμα σαντιγί.


Λιώνετε το βιτάμ. Σπάτε τα μπισκότα με το χέρι σε κομματάκια. Αραδιάζετε σε ένα ταψί τα μπισκότα και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Τα αφήνετε να "ρουφήξουν".

Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα το τυρί, το γάλα, το γιαούρτι και τα λεμόνια μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα. Απλώνετε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζετε το ταψί στο ψυγείο.

Μετά από 1 ώρα στρώνετε τη μαρμελάδα και το γλυκό σας είναι έτοιμο να φαγωθεί!

 :grin:

pixie

[quote user="heinrich" post="333233"]έστειλα ένα ευχαριστώ κατα λάθος..
τι να περιμένω να γίνει τώρα?  :roll:  :shock:[/quote]

Χαχαχαχαχα! Τώρα να περιμένεις να λάβεις το αντίδωρο... ;-)

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="333241"]βαλε την θεία σου την σεξι να γράψει καμιά καλή συνταγη εδω και θα σου βάλω κουμπακι με σπανακόπητα με 3 τυρια.....[/quote]

33 τυριά εννοεί. Ξέχασε να πατήσει δεύτερη φορά το κουμπάκι.  :mryellow:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

τσου...
τα άλλα 3 είναι που δεν μου επιτρέπουν οι καλοί μου τρόποι να αναφερθώ......

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="333253"]τσου...
τα άλλα 3 είναι που δεν μου επιτρέπουν οι καλοί μου τρόποι να αναφερθώ......[/quote]

τσουΡΕΚΙΑ!
Άντε γιατί έχουμε κι εμείς μια ανατροφή. Μπάχαλο το'κανες πάλι εδώ μέσα.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

heinrich

ρε, γεροτσιφούτη, θα βάλεις κανα κουμπάκι με link για ραβανί ή θα περιμένουμε αλλα 4 χρόνια ακόμα?

473 Επισκέπτες, 0 Χρήστες