Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 644
  • Total: 644

Μουστοκούλουρα

Ξεκίνησε από Stamatina, Νοεμβρίου 25, 2008, 11:30:48 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Stamatina

Υλικά
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι πετιμέζι
1 φλιτζάνι ζάχαρη (καστανή κατά προτίμηση)
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. γλ. κανέλλα
1 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλ. Μπέϊκιν πάουντερ
2 κουτ. γλ. σόδα
1/2 φλιτζάνι κονιάκ

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι με το κανελλογαρύφαλλο και τη ζάχαρη σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το πετιμέζι ελαφρώς το ζεσταίνουμε αν έχει πήξει λίγο, το κονιάκ τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και το μπέηκιν. Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι. Πλάθουμε κουλουράκια και προθερμαίνουμε τον φούρνο για 5' και τα ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο). Αν θέλουμε τα μουστοκούλουρα να είναι μαλακά μόλις βγουν από το φούρνο τα βάζουμε σε τάπερ που κλείνει για να παραμείνουν (λόγω των υδρατμών) μαλακά. Αν όχι τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Συνήθως με αυτή τη συνταγή γίνονται μαλακά ούτως ή αλλως. Η δόση με αυτά τα υλικά βγάζει περίπου 4 ταψιά φούρνου. Καλή επιτυχία!!!

644 Επισκέπτες, 0 Χρήστες