Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 862
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 770
  • Total: 771
  • Leon

Μπισκότα με κομμάτια Σοκολάτας

Ξεκίνησε από Jezebell, Μαΐου 14, 2006, 12:04:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Παράθεση από: "Ntama"ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  



100 γραμ. λευκή σοκολάτα
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
50 γραμ. καρύδια πεκάν χοντροκομμένα
100 γραμ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμ. ζάχαρη ξανθή
1 αυγό χτυπημένο
225 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ




- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σπάζουμε σε μικρά κομμάτια τα τρία είδη σοκολάτας. Τα βάζουμε σ' ένα μπολ μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια πεκάν.
- Χτυπάμε σε άλλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρις ότου το μείγμα γίνει αφράτο και ασπρίσει. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Με ένα μεταλλικό κουτάλι ανακατεύουμε τα δύο μείγματα (βουτύρου-αλευριού). Αν το μείγμα κολλάει πολύ και δεν μπορούμε να το δουλέψουμε, ρίχνουμε μια κουταλιά νερό. Προσθέτουμε στο μπολ με τα καρύδια και τη σοκολάτα το μείγμα βουτύρου.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα και μοιράζουμε πάνω σε αυτό κουταλιές από το μείγμα που ετοιμάσαμε σε αραιά διαστήματα, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους κατά το ψήσιμο. Φτιάχνουμε 20 μεγάλα μπισκότα (ή 30 μικρότερα, που θα χρειασθούν 2 λεπτά λιγότερο ψήσιμο).
- Ψήνουμε 15 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά και τα ξεκολλάμε προσεκτικά. Τα διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να ξεκολλήσουν εύκολα τα μπισκότα χρησιμοποιούμε μια μικρή μεταλλική σπατουλίτσα.

770 Επισκέπτες, 1 Χρήστης