Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 636
  • Total: 636

Βάφλες Αμερικάνικες

Ξεκίνησε από ChEf, Μαΐου 26, 2006, 11:40:02 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Παράθεση από: "Ntama"ΒΑΦΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ  


Στην Αμερική, οι βάφλες σερβίρονται κατά παράδοση ζεστές με βούτυρο και σιρόπι σφένδαμου. Επίσης το γαρνίρισμα με φετούλες φράουλας ή ολόκληρα βατόμουρα και κρέμα γάλακτος είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Δοκιμάστε όποιο συνδιασμό νομίζετε ότι ταιριάζει σε σας, στην οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.


2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια τσιμπιά αλάτι
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη ψιλή
1 φλιτζάνι νερό
2 αυγά, χωρισμένα
4 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι γάλα



Επιλογές για γαρνιτούρα

Παγωτό
Φρέσκα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα κτλ.)
Κρέμα γάλακτος, χτυπημένη με ζάχαρη άχνη
Βούτυρο που λιώνει πάνω στη ζεστή βάφλα
Σιρόπι καραμέλας, σοκολάτας ή σφένδαμου



Εκτέλεση

Προθερμαίνετε μια φόρμα για βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό και τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε καλά με το μίξερ. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Μετά προσθέστε το γάλα και χτυπήστε ξανά. Σε άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και ανακατώστε τα απαλά με το υπόλοιπο μίγμα, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Ψήστε τις βάφλες σας σύμφωνα με τις οδηγίες της φόρμας μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε όσο είναι ζεστές με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας.

636 Επισκέπτες, 0 Χρήστες