Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 260
  • Total: 260

Cheese cake με φρούτα

Ξεκίνησε από Jezebell, Ιουνίου 18, 2006, 01:32:53 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jezebell

Cheese cake με φρούτα και σοκολάτα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο
350 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
30 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
χυμό από 2 λεμόνια
250 γρ. ζάχαρη
λίγο ξύσμα λεμονιού
1 κονσέρβα βύσσινο κομπόστα
150 γρ. φραγκοστάφυλα και βατόμουρα κατεψυγμένα
φλούδες σοκολάτας και άχνη για το γαρνίρισμα
   
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1. Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
2. Τα ανακατεύετε με το βούτυρο, τα βάζετε σε ταψάκι και ψήνετε στους 150° C, μέχρι το μείγμα να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
3. Απλώνετε το μείγμα των μπισκότων σε φόρμα, το πιέζετε να κολλήσει και το βάζετε στο ψυγείο 10'.
4. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
5. Βράζετε τους κρόκους με το λεμόνι (χυμό και ξύσμα) σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν μια ελαφριά κρέμα.
6. Διαλύετε τη μισή ζελατίνη σε λίγο χλιαρό νερό.
7. Χτυπάτε το τυρί με τη ζάχαρη, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα λεμονιού, τη μαρέγκα και τη διαλυμένη ζελατίνη, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα 30' στο ψυγείο.
8. Στραγγίζετε τα βύσσινα και κρατάτε το χυμό τους.
9. Διαλύετε την υπόλοιπη ζελατίνη σε χλιαρό νερό και την προσθέτετε στο χυμό από τα βύσσινα. Αφήνετε στο ψυγείο 10'.
10. Απλώνετε τα βύσσινα και τα άλλα φρούτα επάνω στα μπισκότα και τα περιχύνετε με το χυμό. Καλύπτετε την κρέμα και ισιώνετε την επιφάνεια του γλυκού.
11. Γαρνίρετε με τις φλούδες σοκολάτας και πασπαλίζετε με άχνη.

Tip: για να γίνει πιο νόστιμη η βάση του cheese cake, μπορείτε να προσθέσετε στα μπισκότα 50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα.

260 Επισκέπτες, 0 Χρήστες