Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 698
  • Total: 698

Νηστήσιμο Σάμαλι

Ξεκίνησε από ChEf, Φεβρουαρίου 26, 2010, 12:49:26 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

ΣΑΜΑΛΙ ΝΗΣΤΗΣΙΜΟ

Υλικά


1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα ζάχαρη

1 κουταλιά μαστίχα ή βανίλια

3 κούπες ανθρακούχο νερό (σόδα)

5 κουταλιές μπέικιν πάουντερ

1/2 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι:

3 1/2 κούπες ζάχαρη

3 1/2 κούπες νερό

ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προεραιτικά μπορείτε να βάλετε και τη φλούδα κομμένη σε γιρλάντα)

1 ξυλάκι κανέλα
 
 
Εκτέλεση
 
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή το αλείφουμε με ταχίνι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Κουνάμε το ταψάκι και το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες. Μόλις φουσκώσει, βάζουμε αμυγδαλάκια από πάνω και ψήνουμε για 45'-60' στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βράζουμε για 5' τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βγάλουμε το σάμαλι από το φούρνο, το χαράζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι.


Η συνταγή ανήκει στην κυρία Πόπη Ευλογημένου από το Βόλο, είναι βραβευμένη συνταγή στο διαγωνισμό μαγειρικής του περιοδικού 7 ΜΕΡΕΣ TV

698 Επισκέπτες, 0 Χρήστες