Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 295
  • Total: 295

Ρυζότο με Μπανάνες

Ξεκίνησε από ChEf, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 06:43:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Παράθεση από: "KiSSeS"Ρυζότο με μανιτάρια, μπανάνες και σταφίδες

Υλικά
2 φλ. ρύζι τύπου Μπάρμπα-Μπέν
4 ¼ φλ. νερό με 2 κύβους κότας
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες χοντρές
½ φλ. σταφίδες ξανθές
250 γρ. μανιτάρια


Προετοιμασία
Βράζετε το ρύζι σκεπαστό σε πολύ (μα πολύ) χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με το ρολόι, από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο σοτάρετε τα μανιτάρια, καθαρισμένα με βρεγμένη πετσέτα (μην πλένετε ποτέ τα μανιτάρια κάτω από τη βρύση: ρουφάνε το νερό σαν σφουγγάρια). Φροντίστε να εξατμιστεί όλο σχεδόν το νερό τους. Ρίξτε τους λίγο χυμό λεμονιού.

Ανακατέψτε το ρύζι με τις σταφίδες και τα μανιτάρια σ’ ένα βαθύ πυρέξ, ρίξτε πάνω λίγο (4 κ.σ) λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο (καλύτερα), σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε το ρύζι σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 10 λεπτά.

"Αφρατέψτε" το μ’ ένα πιρούνι, προσθέστε τις μπανάνες, ανακατέψτε ελαφρά, βάλτε το σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο και σερβίρετέ το.

295 Επισκέπτες, 0 Χρήστες